Şimdi Ara

Hd 7870 sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sapphire amd 7870 oc 2 gb kullanıcısıyım. Ancak bugün csgo oynarken ekranda bir anda dikey çizgiler çıktı ses gitti ve pc dondu ardından mavi ekran verdi. Sonra 3-4 defa daha açıp oyuna girdim ve aynı şeyler tekrarladı. Bayadır temizlememiştim ısındıgı için mi acaba diyip pcyi komple temizledim fanlar dahil. Fakat sorunum düzelmedi. Bende ekran kartı driver güncelleyeyim belki çözer dedim. 17.4 ten 17.7 ye yükselttim ama bu sefer pc açılırken windows logosundan sonra siyah ekran çıktı. Halada öyle.

Sonradan ekran kartının fanlarından birisinin çalışmadıgını gördüm.

Güvenli modda sorunsuz başlıyor sanırım ekran kartıyla alakalı bir sorun. Lütfen yardım edin.

Denedigim yöntemler:

1) kasayı temizledim fanlar dahil
    2) ekran kartı driverını kaldırdım düşük versiyon yükledim sonuç gene aynı
    3) işletim sisteminde mi acaba diye başka hdd taktım işletim sistemi yüklü olan gene aynı.

Ayrıca pc açılıp siyah ekran verdikten sonra bekledim düzelir mi diye(bu sırada fanın birisi gene çalışmıyordu) ancak düzelmedi ve bi anda kendisini kapattı pc. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemim:
    8gb kingston 1600 mhz
    İntel i5 4570
    Amd hd 7870 sapphire oc 2 gb
    Msi z87-g43

Mavi ekran görüntüsü:
    Hd 7870 sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorun ekran kartında olabileceği yani gideceği işaretini vermiş ama bu tam doğru değildir.Bunu anlamanın bir yolu kaç tane ram kullanıyorusun RAM özellek veya etiketi buraya fotosunu at bakalım
  • 4*2 kingston hyperx ddr3 1600 mhz ram kullanıyorum. Çıkarıp uçlarını silgiyle sildim hafifçe. Ve de takılı oldukları slotları değiştirdim.
    Hd 7870 sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xguardian -- 1 Eylül 2017; 17:58:5 >
  • Ekran kartın yanmış sanırım aşırı ısınmadan dolayı oluşabiliyor böyle sorunlar. Fırınlama yöntemi ile kurtarabilirsin. 150 tl gibi bir masraf çıkar yinede.
  • xguardian X kullanıcısına yanıt
    Tek ram ile takıp bir deneme yapın yapmaz ise diğeri arızalıdır.Ekran kartı arızası gibi tepki vermektedir. Uçlarını temizlemen iyi olmuş 1 slotta ve tek ram olarak çalıştırmayı deneyin
  • Tek ram ile denedim ancak sonuç alamadım.

Amd driverlarını dün tam kaldıramadıgımı anladım. Bu sefer tamamen kaldırdım amd driverlarını. Driver olmadan başlattım görüntü verdi. Dxdiag dan amd ye ait bir gpu takılı olduğunu gösterdi(detaysız bir şekilde). Ancak eskiden kullandıgım bir driver ı yükleyip yeniden başlatınca siyah ekran sorunu tekrardan çıktı. Ayrıca ekran kartının fanlarından birisi hala çalışmamakta.

Hd 7870 sorunu

@woltreX
    Hocam fırınlama denilen şeyi araştırdım ancak çoğu kişi geçici bir çözüm sunar demiş. Ancak bana kalıcı çözüm lazım. Yeni ekran kartı alayım diyorum ancak piyasanın hali ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xguardian -- 1 Eylül 2017; 23:44:59 >

• xguardian X kullanıcısına yanıt
    AMD'nin klasik ısınmasından kaynaklı vedaları meşhurdur.Emin olmuş olduk geçmiş olsun
  • Olacağı buymuş hocam, ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.