Şimdi Ara

Hd 7970 Dc2 Şuan Alınır mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yüzde 30-40 daha hızlı bir kart bildigim kadarıyla 7970 oc yapılınca...

üzerine nekadar vereceginiz önemli, ben 270tl satmıstım 7870xt yi, 350tl ye almıstım, bende üzerine 200tl verecek olsam almazdım muhtemelen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

O fiyatta 290 var gidip 7970 alınmaz o fiyata veya 780 780 ti alınabilir.

Ben 7970 dcu2 kullanırken karta 280x matrix biosu atmıştım onla sorun yaratmamıştı.Farklı bir asus 280x biosu attığımda açılmıyordu.

280x ile 7970ghz edition denen modelle aynı performansı gösteriyor denebilir. Diğer düz olanı aşağıda kalıyor.

Radeon R9 280X is Rebranded HD 7970 GHz Edition

http://www.techpowerup.com/191440/radeon-r9-280x-is-rebranded-hd-7970-ghz-edition.html

Burda belirtmek lazım 7970ghz edition Tahiti XT2 gpusu 280x ise tahiti XTL gpusu kullanıyor. XTL in faydası consumption ve daha iyi power phase lar olarak görülüyor.Aralarında uçurum olmasada 280x içerdiği bir kaç yenilikle 7970ghz editiondan ayrılıyor.

Son performans verilerine bakıldığında düz olan 7970in 280 ile aynı olduğu 7970 ghz editionın ise 280x ile aynı olduğu veya oldukça yakın olduğu söylenebilir.

Yukarda 45acp nin yazmış olduğu 280x = 7970 eksik şekilde olduğu için yanlış belirtilmiş.Ayırmak lazım 7970 ve 7970ghz edition diye.Ayrıca 280x te true audio desteği yok bildiğim kadarıyla 260x ve 290 290x te mevcut.

aga biraz bilgin olsun gel benimle kapis cigerimi ye bak ne diyorsun true audio 290 serisi ve 260x'te mevcut ya da de ki yahu gcn 1.1 olmasi gerekmiyor mu?evet oyle olmasi gerekiyor ve gcn 1.1 tahiti cikarmadilar.cikabilir diye bir dedikodu haberi var ama cikmamis o kart.google 280x true audio diye aratirsan hep ayni haber cikiyor yani dedikodu haberlerine inanmamak lazim sonra boyle rezil olunuyor.diyorsun ki niye bana soyluyorsun cunku haklisin arti 1 atip gecmeyeyim dedim.

ayvacuk

7870xt 270x'e karsilik gelmiyor 270x 7870 demek yani 7870xt'yi tekrar isimlendirip cikarmadilar.performans farki korkunc olmayacaktir 280x bile alsan ama 3gb ram isine yarayabilir gta5 gibi oyunlarda.uygun bir farkla alinabilir ya da almazsin sana kalmis.230 cok ama 150'ye alma imkanin olursa al bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

7970lerin yeni adı r280 oldu yani gidip 600-650tlye aldığın bir r280 bu kartın yeni adıdır

R280x ise dx11.2 true hd ses desteği ve biraz oc ile farklı kartdır hız farkı yüzde5-yüzde7 arasında oynar
    O vatandaki eski fiyat aldanma o paraya 780ti alır yüzde 100 performans farkı elde edersin
    Yada r280 2x crossfire yapar yine iyi iş çıkarırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRES754

O fiyatta 290 var gidip 7970 alınmaz o fiyata veya 780 780 ti alınabilir.

Ben 7970 dcu2 kullanırken karta 280x matrix biosu atmıştım onla sorun yaratmamıştı.Farklı bir asus 280x biosu attığımda açılmıyordu.

280x ile 7970ghz edition denen modelle aynı performansı gösteriyor denebilir. Diğer düz olanı aşağıda kalıyor.

Radeon R9 280X is Rebranded HD 7970 GHz Edition

http://www.techpowerup.com/191440/radeon-r9-280x-is-rebranded-hd-7970-ghz-edition.html

Burda belirtmek lazım 7970ghz edition Tahiti XT2 gpusu 280x ise tahiti XTL gpusu kullanıyor. XTL in faydası consumption ve daha iyi power phase lar olarak görülüyor.Aralarında uçurum olmasada 280x içerdiği bir kaç yenilikle 7970ghz editiondan ayrılıyor.

Son performans verilerine bakıldığında düz olan 7970in 280 ile aynı olduğu 7970 ghz editionın ise 280x ile aynı olduğu veya oldukça yakın olduğu söylenebilir.

Yukarda 45acp nin yazmış olduğu 280x = 7970 eksik şekilde olduğu için yanlış belirtilmiş.Ayırmak lazım 7970 ve 7970ghz edition diye.Ayrıca 280x te true audio desteği yok bildiğim kadarıyla 260x ve 290 290x te mevcut.

Radeon R9 290X modeli gibi True Audio ses teknolojisine ve DirectX 11.2 API'sine destek verecek olan Tahiti XTL tabanlı yeni revizyonda,

R280x kasım ayından sonraki kartlarda son versiyon var dx11.2 de destekliyor kutulardada yazıor bro
    45Acp nasıl kıvırdı çıkmamış dedikoduymuş muş mış
    R280 7950nin yeni hali yada yerine gelen kartmış bu kısım ekstra komik ayrı bir kahkaha vakası
    Post kas kas 30bin yap ki 2gram foruma katkınız yok mesajların içeriği bilgi ne katkı yaptığı önemli degil uydurun gitsin

Biri çobana bunu türkçeye çevirsin bu sitede dedikodumu yapıor yokmu bu ürün yada yazanlar sahte malmı satıor bunlar... mail atın ben üründen 2 tane verdim geçen hafta
    Bu forumdaki kadar bilgisiz olup kendini bişey bildiğini sanan yoktur kıvırcak hala saçmalıyor..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• For gamers who demand the very best, AMD Radeon R9 280X graphics shatters ordinary GPU performance. Groundbreaking GCN Architecture pushes your performance to insane levels while AMD TrueAudio technology and ultra-resolution gaming take you even deeper into the action.

Xfx resmi sitesindeki ürün bilgisi bu ürün şuan ülkemizdede var..

Buda benim çektiğim foto forumdan 2 arkadaş şuan kullanıor
     Hd 7970 Dc2 Şuan Alınır mı ?

• Dolby True HD desteği 270x te bile var.
    Kaldıki Dolby True HD ye niye takıldınız bukadar Z5500 le Dolby TRUE HD mi çözdüreceksiniz.?
  • Benimde tam tahmin ettigim gibi olmus.Sonu XTL diye biten 280x de goruldugu uzere true audio destegi mevcut.zaten iste 7970ghz editiondan fark deyince xtl e bakmak lazimdi kutuda yaziyor trueaudio support diye.genel kani 7970 dan devsirme diye xt2 true audio desteklemedigi yonunde.ama gorunen xtl destekledigi goruluyor

• quote:

For gamers who demand the very best, AMD Radeon R9 280X graphics shatters ordinary GPU performance. Groundbreaking GCN Architecture pushes your performance to insane levels while AMD TrueAudio technology and ultra-resolution gaming take you even deeper into the action.

oha adamin tepkime suresi 2 gun yemedin icmedin bunlari mi arastirdin?kutularda true audio yazmiyor ki niye gosteriyorsun?xfx ruyasinda versin o destegi gcn 1.0 kartlara.xtl olunca da olmuyor benim kart xtl olmasi lazim mimarisi degismiyor yine 1.0 ama senin derdin zaten tartismak degil bana laf sokmak oldugu icin bir sey demiyorum.al resim istiyorsan amd'nin sitesinden.280x'lerde var miymis?

https://www.amd.com/en-us/products/graphics/desktop/r9#

7970'in yeni ismi 280 degil 280x ve 280x biraz farkli bir kart filan degil 7970'in aynisi.soylediklerin aslinda benim isime geliyordu millete bakin 280x aslinda farkli guzel bir kart diyebilirdim referans gosterip ama yanlis bilgi yanlis bilgidir isime yarasa bile bu durumda kimin nereye ne katkisi var tartisilir.

• AMD'nin TrueAudio kullandığı GPU uniteleri,
    Radeon R7 260, Radeon R7 260X, Radeon R9 285, Radeon R9 290, Radeon R9 290X ve Radeon R9 295X2 'dir. R9 280X de True Audio bulunmamaktadır. TrueAudio da maksat Sound sample ları özel üniteye işlettirip CPU üzerindeki yükü %10 civarı azaltıp GPU ya daha fazla kaynak bırakmaktır. AMD özellikle APU larında bu sistemi benimsemekte.

Edit: Ben CF olarak Asus r9 280x dcii top kullanıyorum. Ayrıca XFX r9 280x ten(double dissipation) iki adet mining yaparken de kullanmıştım hala kutuları bende. Baktım True audio filan yazmıyor. Kitapçığında da trueaudio destekler yazmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 1 Mayıs 2015; 15:12:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

AMD'nin TrueAudio kullandığı GPU uniteleri,
    Radeon R7 260, Radeon R7 260X, Radeon R9 285, Radeon R9 290, Radeon R9 290X ve Radeon R9 295X2 'dir. R9 280X de True Audio bulunmamaktadır. TrueAudio da maksat Sound sample ları özel üniteye işlettirip CPU üzerindeki yükü %10 civarı azaltıp GPU ya daha fazla kaynak bırakmaktır. AMD özellikle APU larında bu sistemi benimsemekte.

Edit: Ben CF olarak Asus r9 280x dcii top kullanıyorum. Ayrıca XFX r9 280x ten(double dissipation) iki adet mining yaparken de kullanmıştım hala kutuları bende. Baktım True audio filan yazmıyor. Kitapçığında da trueaudio destekler yazmıyor.

niye tartismak istemiyorum biliyor musun bu vesile ile adama is ogretiyorum simdi de XTL cipset diye bisi tuttumus sanki tahiti cipsetinin 1.1 olaniymis gibi ki oyle bir sey yok.gcn 1.1 olmadiktan sonra desteklemez true audio filan.peki bu XTL cipset nedir?cok basit normal tahiti 7970 XT cipsettir ama bu karta 280x biosu yuklersen XTL cipset olur ayni ayni cip ama bios farki yuzunden farkliymis gibi duruyor.renkli resimli gostereyim.

bu benim powercolor 7970 biosu

bu da benim karta atilabilen 280x biosu

biosu atinca XTL oluyor gordugunuz gibi peki olunca true audio destekliyor mu hayir desteklemiyor thief oyununda denedim ben.butun 280x'lerde bu sekildedir bir baslik acip bakalim isterseniz XTL olmayan var mi diye?

emre seni de kandirdi sen de XTL demissin olayin ic yuzu budur yoksa tutturan sen degilsin yanlis anlasilmasin.

• Ben de mesajımla sizin dediklerinizi doğrulamıştım, diğer okuyanların aklı karışmasın biraz üslubunuz farklı olduğundan (üslubunuz çirkin anlamında değil sadece farklı demek istiyorum) yanlış anlaşılmak istemem. Aslında demircibu nun yazdıklarına en çok benim sevinmem gerekirdi. Ama malesef gerçek o şekilde değil R9 280X için.
  • hocam boşverin bu olayı kimseye yarar getirmez bunlar bilinen şeyler.gtx760'a geçilmiş sizin skor final fantasy testindeki.biraz daha zorlama imkanı var mıdır?intel işlemci olsaydı böyle olmazdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

hocam boşverin bu olayı kimseye yarar getirmez bunlar bilinen şeyler.gtx760'a geçilmiş sizin skor final fantasy testindeki.biraz daha zorlama imkanı var mıdır?intel işlemci olsaydı böyle olmazdı.

bakalim yapacaz bir sey ama garantisi yok.islemci engelleyen sey farkindayim da intel kullansak ne zevki olurdu 4790k 5 ghz olsaydi.

Deniztns

hocam yok haklisiniz ben duzeltme maksatli degil noktayi koymussunuz aslinda uzerine bir sey demeye gerek yok ama XTL'nin bahsi gecti bildigim bir sey bahsetmeden gecmeyeyim dedim.tabi once haklisiniz katiliyorum vs dedikten sonra anlatsam daha şık olurmus.
  • Sapphire kendi sitesinde r9 280x vapor x de true audio destekliyor yazıyor.

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=2024&lid=1
    Sayfanın aşağılarında yazıyor.Herkes yok demiş adamı eksiye boğmuşsunuz var sanırım.(Bu özellik işime yarayacağından değilde araştırırken dikkatimi çekti paylaşayım dedim)

• quote:

Orijinalden alıntı: ayvacuk

Sapphire kendi sitesinde r9 280x vapor x de true audio destekliyor yazıyor.

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/product_index.aspx?pid=2024&lid=1
    Sayfanın aşağılarında yazıyor.Herkes yok demiş adamı eksiye boğmuşsunuz var sanırım.(Bu özellik işime yarayacağından değilde araştırırken dikkatimi çekti paylaşayım dedim)

Truehd baska true audio baska bir sey adami eksiye bogmakta hakliyiz yani 290 ve 260 yani GCN 1.1 artik soylemekten yoruldum buna ozgu bir sey GCN 1.0'da olamaz hepsi bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

For gamers who demand the very best, AMD Radeon R9 280X graphics shatters ordinary GPU performance. Groundbreaking GCN Architecture pushes your performance to insane levels while AMD TrueAudio technology and ultra-resolution gaming take you even deeper into the action.

oha adamin tepkime suresi 2 gun yemedin icmedin bunlari mi arastirdin?kutularda true audio yazmiyor ki niye gosteriyorsun?xfx ruyasinda versin o destegi gcn 1.0 kartlara.xtl olunca da olmuyor benim kart xtl olmasi lazim mimarisi degismiyor yine 1.0 ama senin derdin zaten tartismak degil bana laf sokmak oldugu icin bir sey demiyorum.al resim istiyorsan amd'nin sitesinden.280x'lerde var miymis?

https://www.amd.com/en-us/products/graphics/desktop/r9#

7970'in yeni ismi 280 degil 280x ve 280x biraz farkli bir kart filan degil 7970'in aynisi.soylediklerin aslinda benim isime geliyordu millete bakin 280x aslinda farkli guzel bir kart diyebilirdim referans gosterip ama yanlis bilgi yanlis bilgidir isime yarasa bile bu durumda kimin nereye ne katkisi var tartisilir.

ne araştırcam yemeden içmeden forumdamı yaşıyorum senin gibi boot post gibi post atım her mesaja saniyede mesaj yetiştirim...
    bu fotoları 2-3hafta evvel ben kendim çektim kartların yan tarafında dx11.2 yazıyor
    mesajda yazdığım aynen şuR280x kasım ayından sonraki kartlarda son versiyon var dx11.2 de destekliyor kutulardada yazıor bro
    kutunun sol tarafında dx11.2 ibaresi var
    sitesine girip baktığında xfx resmi sitesi ne diyor bak;
    http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-r9-series/amd-radeon-r9-280x-black-double-dissipation-edition-r9-280x-tdbd

tahitinin son güncel gpusu yani tahiti gpudur buda Chipset version : Tahiti XTL

şuda ne yazıyor hem yazıyla hem resimle gösterim balki nöronların çalışır bir tepki verir

http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-r9-series/amd-radeon-r9-280x-black-double-dissipation-edition-r9-280x-tdbd

Supports AC-3, AAC, Dolby TrueHD and DTS Master Audio formats

quote:

bana bir tane true audio destekleyen 280x goster salak sulak haberler degil

-veren +veren doğruyu yanlışı bilmiyorki 50kişi toplarım nvidia klupden 2x2=5derdim +latırım bu işmi işsizlikdir ağır amd işsiz tayfasının yaptğıı yeni moda +/- vermek
    en son bunlara güzel cavabı eski adminlerden musakka ayarı vermişdi tabi anlayana

sanırım 7950sahipleri rahatsız oldu şahin görünümlü r280 290sanıyorlar kartlarını ellemeyelim

koskoca dünya devi xfx bizi kandırıyormu? ya amdde sorun var yada xfx yada asus r280x vs kutularını basanlarda... 45acpmi haklı benmi görücez

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

AMD'nin TrueAudio kullandığı GPU uniteleri,

niye tartismak istemiyorum biliyor musun bu vesile ile adama is ogretiyorum simdi de XTL cipset diye bisi tuttumus sanki tahiti cipsetinin 1.1 olaniymis gibi ki oyle bir sey yok.gcn 1.1 olmadiktan sonra desteklemez true audio filan.peki bu XTL cipset nedir?cok basit normal tahiti 7970 XT cipsettir ama bu karta 280x biosu yuklersen XTL cipset olur ayni ayni cip ama bios farki yuzunden farkliymis gibi duruyor.renkli resimli gostereyim.

bu benim powercolor 7970 biosu

bu da benim karta atilabilen 280x biosu

biosu atinca XTL oluyor gordugunuz gibi peki olunca true audio destekliyor mu hayir desteklemiyor thief oyununda denedim ben.butun 280x'lerde bu sekildedir bir baslik acip bakalim isterseniz XTL olmayan var mi diye?

emre seni de kandirdi sen de XTL demissin olayin ic yuzu budur yoksa tutturan sen degilsin yanlis anlasilmasin.

bios atarım ben kart adına r295x2 bile derim bunu yapmam 10saniyemi alır emreninde yapması aynı süreyi alır karta bios atmakla bu destek tabikide gelmez sen
    modlu hazır bios atarsın gpu ram hızlarıda değişir hiç oc ile uğraşmazsın bunlar farklı şeyler

eğer bu yazdığınla kendini savunuyorsan vay haline gariplerim lafına bakıp parça alıyorsa vay onların haline inat etmeyi bırak tahiti xtl gpusunu ben üretmedim bu gpu şuan var tonla kartın içinde koskoca amd ürettti bu 2büyük partneri biri xfx biri asus bunları kutularda sitelerde yazıyorsa doğrudur forumdaki bir haberi baz almıyoruz ama senin unuttuğun balık hafızandan ötürü bu haberi paylaşdım akıllandınmı hayır hala dedikoduya inanmam yok ben dağları yarattım havasındasın
    amd mühendisi gelse tahiti xtlyi anlatsa sen nato mermer nato kafasın bir gergadanın resim çizmesine ve resimde hep boynuz olmasına benziyor senin dünyan

kartlar revizyonlandı r280x ler en güncel tahiti gpulardır tam adı Tahiti XTL gpuzdan bakarsın dx11.2 görüyorsan ve güncel benchmarklarda gözükürse işlem bitmişdir senin burda yazman benim yazmam birşey değiştirmez bu adamların kartarını alan yüzbinlerce insan var bizden bilhaberler post kasarken arada doğru birşeyler yaz ve geri vites yaparken bile kıvırma

r280x 7970in değil 7970ghz editionun yerini aldı bunuda bilmiyorsun ama öğrenmek niyetin değil yanlış bildiğine tapan cinsdensin 7970 dx11.2 donanımsal olarak desteklemiyor sen istediğin biosu at kartın adını değişirsin kendini tatmin edersin biz biosla destek geliyormu dedik biosun getirileri çok sınırlıdır

6850x2 crossfire 7870den üstün olduğunu iyi olduğunu her yönüyle test ettiğini bize iyi düzenek diye itelemeye çalışdığın andan beri bu zamanada kadar süper donanım bilginle izindeyiz

• ne sayikliyorsun birader bu kadar uzun uzun var dedigin karti kullanan adam yazmiyordu oyle bir sey diyor ona lafin gecmiyor da bana mi sayikliyosun boyle gifli vs olunca hakli cikacagini mi saniyorsun olmuyor iste inat etme yuzsuzlukte son nokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 2 Mayıs 2015; 11:03:20 >
  • demircibu kullanıcısına yanıt
    xfx de yazıyor ama başkaca kaynak yok dogrumu yazmış sevhen mi yazmış belli deil bide r295x2 biosu nasıl atıyorsun bi anlatsana
    bu arada benim Asus r9 280 x dede 11.2 var true audio yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola_18 -- 2 Mayıs 2015; 12:13:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Parola_18

xfx de yazıyor ama başkaca kaynak yok dogrumu yazmış sevhen mi yazmış belli deil bide r295x2 biosu nasıl atıyorsun bi anlatsana

390x biosu bile atar o kadar veli bir insan ama bosuna ugrasiyorsun cunku rahmetli inonu gibi isine geleni gorur gelmeyeni gormez.ondan hep bana yaziyor sanki bir tek ben yaziyorum olmaz diye.

valla amd'nin sitesinden gosteriyorum amd'nin yanlis yazacak hali yok ama ben xfx'e inaniyorum in xfx we trust diyen varsa da su hayalet 1.1 destekli 280x'lerden bir ornek gorsek artik diyorum.thief oyunu seceneklerinde true audio secili ve gpu-z yaninda acik ama bu adam simdi 290'a da 280x biosu atar.

ciddiye alsam bi 280x basligi acip herkeste XTL yazdigini gosterecem ama ne mubarek cipsetmis freesync destekliyor dedi biri de dun.ben de isterim ya neredeymis bu 1.1 destekli 280x'ler yalanci amd.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.