Şimdi Ara

HD camera tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadşlar kamera alırken öncelik bütce oluyor ama bence önecelik kalite olmalı.kamerayı bir kere alacaksınız eğer çekim yapıp para kazanma düşünceniz yoksa arkadaşın yazdığı gibi kamera alanlar genelde ya heves ya da tutku ile alırlarben kamerayı ilk gördüğüm anda tutku başlamıştı ama almak için yıllar geçti.okumaktan bıkarım belki bildiğim kadar yazmaktan bıkarmıyım bilemem.kamera alırken marka olarak sony,canon,panasonic seçebilirsiniz kamera alırken nelere dikkat etmeliyim derseniz öncelik fiyatı geliyor tabi ama kalite de önemli bir ürün yeni çıktı diye diğerinden iyi olacağı anlamına gelmez örnek benim kamera hc94e çıkalı yıllar oldu hc51e yeni çıktı ama hc94e 3mp foto çeker ve sensörü 1/3 tür hc51e foto çekmez sensör1/6 diğer teknik özellikte hc94e çok ama çok üstün.kamera alırken dikkat edeceğiniz hususlar marka sıradan ucuz bir marka olmasın kameranın sensörü 1/3 veya daha büyük olsun 1/4 den yukarı olmasın sensör kameraya ne kadar ışık gireceğini belirler 1/6 veya 1/8 sensöre sahip bir kamerarın görüntüleri düşük ışıkta bulutlu havalarda karda görüntü kalitesi iyi olmıyacaktır1/3 sensör 1/6,1/8 sensörden büyüktür.zoom a kafayı takmayın satıcının 60x 70x vb zoom mu var sözlerine kanmayın kamerda dahili zoom ne kadar büyükse fiyatı ucuz ve görüntü kaliteside o kadar düşüktür. neden zoom yaptık sıra hem geniş açı daralacak hemde kameraya giren ışık azalacak ve dolayısıyla görüntü kalitesi iyi olmıycaktır.yüksek zoom a aldanmayın iyi kameralarda zoom 15x geçmez gemnelde 10x ve 12xdır.zoom istiyorsanız harici zoom lens leri takabilirsiniz.sony farklı mercekler kullanıyor carl zeiss vari tessar bu ucuz basit kamerlarda kullanıyor carl zeiss vario sonnar bu lensi iyi ve pahalı kameralarında kullanıyor yeni çoıkan bzı modellerde kendi üertimi olan sony G lensi kullanıyor sony alırsanız tessar olanı almayın derim kalitede sonnar ve G lensler daha iyi.yazları işler yoğun olduğu için uzun araştırma ve nete her zaman girme şansım yok sizler fiyatını uygun gördüğünüz kameraları belirleyin bizlerde sizlere hangisi neden alınır neden alınmaz yazalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sony kamera -- 26 Mayıs 2010; 0:27:23 >

• bende panasonıc sd almayı düşünüyordum ama burdaki kamera satan hiç bir yerde bunu bulamadım bu sebeple deneme imkanım olmadı nettende alıp uğraşmak istemedim çünkü bu cumaya yetişmesi gerekiyordu. toshibayı denedim beğenmedim sonuçta sony sr58 aldım sony trv285e'den bu seviyedeki kameraya geçmek bana yeterli geldi şimdilik .
    inşallah yüzümü kara çıkarmaz
  • Panasonic HDC-SD10EG-K Video kamera Detay Bilgisi

Dünya''nın en hafif Full HD kamerası
    SD Kart Kaydı yapan
    Advanced O.I.S (Görüntü sabitleyici)
    16x optik zoom
    iA Akıllı otomatik mod
    AF/AE Trackng
    2.7" Touch screen
    11 saatin üzerinde kayıt süresi
    yüz tanıma
    1.9 saniye çabuk açılma
    Dahili MPEG2 converter.

Ürün Özellikleri :

Zoom Oranı (Optik) 16
    LCD: Boyut (inç) 2.7"
    Kayıt Tipi High Definition (HD)
    Kayıt Formatı MPEG
    Sensör Boyutu 1/2.7 inç - 1/3 inç
    Sinema Modu Yok
    Video Işığı Aksesuar Takılabilir
    Minimum Aydınlatma 0 lux - 0.3 lux
    Diğer
    Garanti Süresi (Ay)

Panasonic HDC-SD60

3.32 megapixels CMOS (1/4.1") • Recording media: SD/SDHC/SDXC • Video resolution: AVCHD (1920x1080i) • Picture resolution: JPEG (max.2592x1944 pixels) • 25x optical zoom (35.7-893mm) • 1500x digital zoom • optical image stabilizer (Power OIS) • 2.7" touchscreen TFT colour display • built-in flash and video light • PictBridge • SD card slot (SDHC/SDXC compatible) • Connectors: USB 2.0, HDMI (out), component video (out), audio/video (out) • Li-Ion battery • Dimensions (WxHxD): 52x66x112mm • Weight: 255g

Şimdi bu duruma göre sd10 modeli sd60 modeline göre daha mı iyi oluyor.Çünkü hem sensör büyük hemde optik zoom da daha iyi .Ayrıca bir yerde sd60 ın minimum aydınlatmasını 1 lux okumuştum. Bilgilendirirseniz teşekkür ederim iki cihaz arasında kararsız kaldım. Ayrıca SONY CAMERA ARKADAŞIM SONY NİN CX115 MODELİYDİ SANIRIM SENCE BUNLARDAN İYİMİDİR?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mai80 -- 26 Mayıs 2010; 11:56:40 >

• SD10 'un sensörü 1/6" dir. bilgileri Hepsiburada.com'dan aldıysanız orda yanlış yazılmış.
  • Sağol forumnik karşılaştırmayı yada özellikleri nerden doğru alabilirim.Bir de şu durumda sd60 daha iyi oluyor . Bugün media markt agidip iki cihazı karşılaştırdım ikisi arasında 100 lira fark vardı. sd60 da 5mp foto yazıyo ama 35 x optik zoom demiş . Şimdi sd10 16 x sd60 35 x olması sd60 ı kötü yapmaz dimi ? Ayrıca sd60ın bataryası da biraz daha büyük gibi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mai80 -- 26 Mayıs 2010; 15:19:12 >
  • panasonic.com.tr de sadece sd10 var. mediamarkt da sd60 mı varmış? özelliklerini panasonic'in yurtdışı sayfalarından bulabilirsin. 100TL farkla sd60 varsa kaçmaz. SD60 full hd, SD10 değil. zoom çok önemli değil. Çekimlerinizde de zoomsuz çalışın derim.
  • Bugün Ankara Cepa media markt da sd60 gördüm. Ama kafama takıldı 2 gün önce 1099 diyordu bugün 989 a düşmüş üzerinde de 35 x zoom diyo ama nette ki özelliklerde hep 25 x yazıyor bir sorun olabilirmi acaba?
  • ürün gerçekten var mı? yoksa sadece teşhir amaçlı mı konmuş. standa koyuyorlar soruyorsun, stoklarda kalmadı diyebiliyorlar. SD60 da 35X zoom var. fiyat çok çok iyi
  • Ama kısa film için
    en uygunu "canon hv30",
    olduğu konusunda ciddi 1 görüş birliği var,
    buna rakip olarak panasonic in geliştirdiği en son bir model varsa onu bilemem,
    sanırım
    amatör ev kullanıcıları için yazıyorsanızki
    o zaman yukarda yazdıklarınız elbetteki olabilir,
    hd kimse önermiyor,illede dv kaset deniliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nietzche -- 26 Mayıs 2010; 19:14:56 >
  • Arkadaşım söylediğin cihaz 2000 üstü o fiyatı gözden çıkarsam başka cihazları da düşünürdüm. Ürün teşhir amaçlımı bilemiyorum yarın yine gideceğim bakalım eğer varsa alabilirim bakalım...
  • Forumnik cihaz teşhir değilmiş stokta vardı. Ben de açıkçası biraz gaza gelip aldım cihazı. İşyerinde olduğumdan şu an inceleyemedim daha. Panasonic hdc-sd60 fiyatı 989 tl yanında 8gb class 4 card ve çanta aldım toplam 1086 ya geldi. Artık bundan sonra düşünme falan yok.İyi ya da kötü aldık cihazı hayırlısı :))))))))))
  • hayırlı olsun. Doğru seçim.
  • Teşekkürler bende öyle umuyorum :)
  • Panasonic en son model panasonic hdc-hs700 ve panasonic hdc-tm700 nightshot çekime sahip mi acaba?
    Sony sony hdr-xr550 modelinde olduğu gibi yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrWho

Panasonic en son model panasonic hdc-hs700 ve panasonic hdc-tm700 nightshot çekime sahip mi acaba?
    Sony sony hdr-xr550 modelinde olduğu gibi yani.

aynı soruyu bende çok merak ettim şimdi ? kafamda çok soru var sonunda ayrı bi konuda ben açıcam galiba.

arkadaşlar sony hdr-xr550, hdrcx550 ve panasonic hdc-hs700, hdc-tm700 de yani bu 4 kamerada gece çekim modu var mı arkadaşlar lütfen biri cevaplasın..

Tam orjinal adını bilmiyorum bu özelliğin ama benim eski panasonic dv kasetli kameramda vardı böyle bişey ve felaket işime yaramıştı doğrusu bu özellik.Gece arazide zifir karanlıkta yada hiç ışık yanmayan bi odada çekim yapabilmekten bahsediyorum..Eski kameramda bu özelliği açtığımda gece görüş kamerası gibi renksiz çekiyodu ama ona rağmen gayet güzel net ve aydınlık biçimde olup biteni çekebiliyordum..

İşte bu bahsettiğim özellik yukarda saydığım bu 4 kamerada var mı arkadaşlar lütfen bilen biri söylesin..

• http://www.sony.com.tr/comparison/hdrcx550veb.cen/hdrxr550veb.cen

Sony lerdede night shot diye bişey var gözüküyor ama gece kadrajı yok diyor anlamadım ben ...

Sony kullanan arkadaşlar bi yardımcı olun şimdi bu linkte gösterdiğim kameralar gece kapkaranlık zifiri karanlık bir ortamda çekim yapabiliyor mu yapamıyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecomert

http://www.sony.com.tr/comparison/hdrcx550veb.cen/hdrxr550veb.cen

Sony lerdede night shot diye bişey var gözüküyor ama gece kadrajı yok diyor anlamadım ben ...

Sony kullanan arkadaşlar bi yardımcı olun şimdi bu linkte gösterdiğim kameralar gece kapkaranlık zifiri karanlık bir ortamda çekim yapabiliyor mu yapamıyor mu ?

gecomer aşağıdaki linkte night shot "yes" demiş. dediğin özelliği biliyorum. çok işe yarar bi özellik. "yes" dediğine göre vardır ama kullanan test eden birininde "yes" demesi daha garanti olur

http://alatest.co.uk/reviews/camcorder-reviews/panasonic-hdc-tm700/po3-98724925,21/#details

• quote:

Orijinalden alıntı: laydin

quote:

gecomer aşağıdaki linkte night shot "yes" demiş. dediğin özelliği biliyorum. çok işe yarar bi özellik. "yes" dediğine göre vardır ama kullanan test eden birininde "yes" demesi daha garanti olur

http://alatest.co.uk/reviews/camcorder-reviews/panasonic-hdc-tm700/po3-98724925,21/#details

evet kullanan birinden varsa bile kalitesi konusunda fikir alınabilir kanaatindeyim .Link içinde teşekkürler kendi sitesinde yazmıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: laydin

quote:

evet kullanan birinden varsa bile kalitesi konusunda fikir alınabilir kanaatindeyim .Link içinde teşekkürler kendi sitesinde yazmıyor.

night shot iki ayrı konuyda devam ediyo. ordaki linki burayada yapıştırmak istedim. sanırım panasoniclerin night shotu yok

http://www.metacafe.com/watch/2645938/sony_handy_cam_night_shot_demo/

bu sony night shot videosu. panasonic diye arattırınca bu tarz sıfır ışıklı videolar çıkmıyo.

• Bendeki panasonic sd60 da ışık var ama tam bilemiyorum.Buraya video aktarabileceğimiz site var mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.