Şimdi Ara

Hd film izlemek istiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar açıkçası bu olayda yeniyim forumu karıştırdım bir cevap bulabilmek için sorunuma ama daha da kafam karıştı o yüzden ayrı bir başlıkta sormaya karar verdim. Forumda kirlilik yaratıyorsa üzgünüm...

Şimdi elimde bir adet philips 42pfl5603 lcd tv var full hd, hdmi girişli, bir adet laptopım var ama hdmi çıkış yok anladığım kadarıyla vga ve s-video çıkışları var ve ayrıca dvd writerı çalışmıyor ve 1tb harici hdd var.
    Benim full hd görüntüyü yakalayabilmem için ayrıca neye ihtiyacım var. Bu yeni çıkan Wd tv Hd,popcorn vs ile hometech divx 567 vs gibi şeylerin hdmi çıkışlı olanları arasında ne fark var fiyat olarak bayağı bir fark var anladım ama neden? Bunları bana basitçe açıklayabilirseniz çok sevinirim.

Teşekkürler.

• http://www.teknoyenilik.com/tekno-haberler/hd-demo-goruntuler-ornek-hd-videolar.html

720p bir film indirin ve burada anlatılanları aynen uygulayın...
  • peki yine forumu karıştırırken vga çıkışından hd yayın alınamayacağını görmüştüm burda vga çıkışının kullanılabileceği yazıyor hangisi doğru?
  • Görüntüyü vga'dan rahatlıkla alabilirsin, eskiden laptop'tan izliyordum şu an desktop'tan hdmi ile izliyorum pek bir fark yok. Hdmi güzelliği sesi ve görüntüyü tek bir kabloyla alabilmen...
  • tamam çok teşekkür ederim yalnız son bir sorum daha var tvde vga girişi yok vgadan hdmi'a dönüştüren adaptör vs bulabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reflexx_ -- 6 Şubat 2009; 18:13:41 >
  • arkadaşlar nette araştırırken böyle bir şey buldum
    http://www.kablocenter.com/index.php?main_page=product_info&products_id=295
    ama bu çok pahalı değilmi başka bir yöntemi yok mu bu işin içinden çıkamadım bir türlü
  • Tv'de vga girişi olmaması ilginç..O adaptöre de o kadar para verilmez..Eğer durumun müsait ve kullandığın laptop eski ise bence HDMI çıkışlı laptop al ama yok beni sarsar dersen popcorn veya wd mkv playerlere bak..Tabi film nereden bulucam dersen onu ayrıca anlatmak lazım..
  • evet ya o kötü oldu hatta tvyi alalı bi hafta oluyo sırf bu yüzden gidip değiştirmeyemi çalışsak diyorum ama ailemin sıcak bakacağını düşünmüyorum. o aletede o para gerçekten gereksiz. Şu dolar kurunun tavan yaptığı zaman da bir laptop almak hiç mi hiç cazip gelmiyor:)
    wd ve popcorn da çok ucuz değil açıkçası hometech gibi bir alet benim sorunumu çözmezmi?
  • Homotech eğer dvd veya divx izleyeceksen hdmi çıkışlı olduğundan bu tarz medyaları kayıpsız izleyebilirsin en ucuz çözüm bence bu..Ama hd filmleri ve mkv formatlı filmleri Lcd'de izlesen tutumun farklı olurdu..Ben şahsen birkaç aydır mkv film izliyorum ve artık divx ve dvd izleyemiyorum.. Senin yerinde olsam laptop u değiştiremiyorsam henüz yeni olduğundan lcd yi değiştirmeyi düşünürdüm.. Çünkü lcd = HD
  • bende hd izlemek istiyorum zaten ama hometechin böyle bir desteki yokmu ben anlamadım forumda 1080p ye upscale ettiği falan yazıyordu
  • Kardeş "vermeyince mabut, neylesin mahmut" sonuçta içine koyacağın divx örnek 628x352 ...ama mkvlerin 720p olanları 1280x720 ,,,,1080p olanları 1920x1080 sen hesap et görüntü kalitesini..Eğer sen de benim gibi filmde önce görüntü diyorsan homotech falan kesmez seni...
  • teşekkür ederim sanırım en makul çözüm şu an içinhttp://www.dealextreme.com/details.dx/sku.16160 gözüküyor yine pahalı ama diğer alternatiflere göre en ucuz bunu bulabildim hometechlede zaten harici hdddeki 1920x1080 filmleri izlemeyi düşünüyordum hani hdmi çıkışıda var hdd de bağlayabiliyorsun diye ama mümkün değil diyorsunuz dolayısıyla sanırım bunu düşüneceğim
  • Evet fiyat normal sanırım...Yalnız hdd'de 1080p filmleri oynatıcam demişsin..eğer bu filmler mkv formatlı ve laptop'unun işlemcisi düşük ise çalıştıramayabilir, bu yüzden denemediysen önce laptop unda dene... he zaten çalıştırıyo dersen problem yok, bağlarsın lcd'ye canavar gibi izlersin..Ama vga kaynaklı çıkış olduğundan tahminim 720p'den fazlasını izleyemezsin bence olmazsa olmaz da değil.....
  • @schu-mi,
    ben de şu an biraz tersten giderek önce 720p ve 1080p arşiv yaptım, HDMI çıkışlı Laptop aldım, şimdi ise sıra geldi TV'ye.
    90% olarak bu şekilde kullanacağıma göre (SD yayın fazla izlemiyorum, maçla aram yok, vs. ...) hangi TV'yi önerirsiniz???
    Plazma & LCD sorunsalı arasında gidip geliyorum ama önemli olan 1:1 pixelmapping yapan iyi bir TV bulmak.

Her türlü öneriye açığım... Teşekkürler !!
  • Arkadaşlar,
    Netten mp4 film indirdim,Gom player da indirdim ne yazık ki gom 'da görüntü var ama ses yok,K lite codec full paket indirdim ama yine olmadı,lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.