Şimdi Ara

hd humax alacağıma tripledragon dbs 3000 alırım.neden mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HD HUMAX alacağıma TRIPLEDRAGON DBS 3000 alırım.Neden mi?
    Cevabımı merak ediyorsanız devamını okumalısınız.Sonra hep beraber bu konuyu tartışabiliriz.
    Bir hd.lover olarak bu sonuca varmak benim için çok acı fakat insan biraz da gerçekçi olmalı.
    Çok sevdiğim USHUAIA,TRAVEL,NATIONAL GEOGRAPHIC,ESCALE gibi belgesel kanalların çoğu şifrelendi.
    Uydu alıcımı açtığımda nagra,viaccses,irdeto,mediaguard,betacript,conax vs görmekten bana gına geldi.
    Sadece ülkelerin bol konuşmalı propaganda kanallarının dışında her tv kanalı şifrelenmeye başladı.
    Artık insan neslinin üremesine ait belgeselleri de izleyemez olduk! Biz zaten yerli kanallardan sıkıldığımız için birazcık ufkumuzu genişletiyor,Dünyada olup bitenlerle ilgileniyorduk.Paragözler bu masum zevkimize de limon suyu sıktılar.
    Bu gerçekler ışığında düşündüm ,taşındım bir iki kanalı hd izlesem de tatmin olmayacağım.Bana çok seçenek olmalı.Canım ne tür tv kanalı izlemek istiyorsa o tür izleyebilmeliyim.Yerine göre doya doya sadece zap yapabilmeli bazen de keyfle ushuaia izleyebilmeliyim.
    Benim bu beklentilerimi HD receiver karşılayamaz.Çünkü günden güne artan şifrelemeler yüzünden sorun görüntü kaltesi olmaktan çıkıp ,görecek şey bulabilmeye dönüştü.
    En son görüştüğüm bir uydu alıcısı firması benim bu isteğimi TRIPLEDRAGON un karşılayacağını söyledi.Eğer bir ADSL hattım ve bir ADSL cihazım olursa bu receiver ın uydudan otomatik güncellemeler yaparak belli server ücreti karşılğında şirelerin çözüldüğünü söyledi.
    Söyledikleri bana da mantıklı geldi.Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar varsa bizleri aydınlatmaya davet ediyorum.
    Şimdi bu işin maaaliyeti nedir diye soran arkadaşları duyar gibi oluyorum.449 EURO TRIPLE DRAGON DBS 3000 + ADSL cihazı 100 euro diyelim+server ücreti yıllık 200 euro diyelim.Üç aşağı beş yukarı 750-800 euro.
    Arkadaşlar bütün mesele, attığımız taş ürküttüğümüz kurbağaya değecek mi? Bu herkese göre değişir.Eğer benim gibi 3-4 saat tv izliyorsanız değer.
    Henüz bu düşüncemi gerçekleştirmedim.Önce sizinle bir görüş alışverişinde bulunayım istedim.
    Konu çok önemli, bu foruma katılan birçok arkadaşımızı da yakından ilgilendiriyor.
    Düşüncelerinizi bekliyor hepinize iyi seyirler,şifresiz günler dilerim.

• hocam paran varsa hiç düşünme bence gayet mantıklı çünkü 2 aydır ben uydudan hiçbişey izleyemiyorum.peki bu cihaz ileriye yönelik garanti veriyormu çünkü şifreleme sistemleri artık çok değişir oldu çoğu forumda sistem oturana kadar uydu almayı önermiyolar bende uydu almayı düşünüyorum ama en fazla 300-350 ytl sistem biraz daha otursun diye bekliyorum
  • inanın , geleceğe dönük garantileri varmı,yok mu ben de bilmiyorum.Bildiğim uydu piyasasının geldiği noktanın hiç te iç açıcı olmadığı.Ne modüller işe yarıyor,ne kartlar.Şifrelenen kanalların yüzdesi hergeçen gün artıyor.Giderek sadece olsa da olur, olmasa da tv kanalları kalacak gibi.Bu da uyducuların keyfini kaçırıyor.
    Garantilere de ne kadar güvenilir o da belli değil.Gelecek belirsiz.Bu günü kurtarmaya çalışıyoruz.
  • hiç bir şeyin garantisi yok,amaç para kazanmaya endeksli bizde paşa paşa verecegiz istiyorsak buda 1 sene falan gider sonra başka sistem çıkar bence en mantılısı digitürk ama buda bizleri tatmin etmiyor çünkü karıştırmayı kurcalamayı seviyoruz o zaman verecegiz parayı yeni ufuklara açılacagız saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 3 Ağustos 2006; 22:57:41 >
  • En sonunda kararımı verdim.TRIPLE DRAGON almak için yola çıkıp DREAM BOX 500 S aldım. Triple Dragon dbs 3000 de uydudan güncelleme (red line da olduğu gibi) olmadığını öğrenmem bu karar değişikliğine neden oldu.DREAM BOX da kart paylaşımı (card sharing)yapıyor.( ethernet bağlantısı var).Öyle olunca TRIPLE DRAGON un bir üstünlüğü kalmıyor.Aradaki fiyat farkı 200 euro ya yakın.
    Dream box bu işten anlayanların en çok önerdikleri ve uydu alıcısı .Satanların bile 'EN AZ ŞİKAYET ALDIĞIMIZ RECEIVER' diye itirafta bulundukları bir marka.Özellikle Dream Box500S ufacık görünümüne rağmen hala talep gören şeytan tüylü bir cihaz.
    Şu kısa kararsızlık döneminde bu piyasanın ciddi bir bilgilenmeye ihtiyacı olduğunu ancak piyasadaki markaların bunu yapabilecek hem maddi hem teknik güçlerinin olmadığını da gördüm.Yakında Dünya piyasasına yeni girecek üstün özellikli uydu alıcılar ,Türkiye pazarındaki kalitesi tartışılır bir sürü markayı atıl hale getirecektir diye düşünüyorum.
    Bu piyasa çok büyük değişikliklere gebe gibi görünüyor.TV kanalları birbiri ardına şifreleniyor.Kartlar ,modüller işe yaramıyor.CARD SHARING
    gelişemiyor.Durumlar iç açıcı değil vesselam.Bekleyip görmekten başka çaremiz yok.

• dostum hergecen gun hdli kanallar cogalıo 2-3sene icinde elimizdeki tum cihazlar cope gitcek analoglar gibi.humax hd 1000 gelecege yonelik cihaz triple dragonla nie kıyasladın anlamadım..
    ayrıca 300ytl lik bir starboxlada sharing yapabilion 500Ş degerindeki dream 7020 ilede..
  • dreambox 500 hd gerisi hikaye dreambox olduğu yerde şifreli kanal sözcüğü geçmez
  • 2006 2013 koskoca 7 yıl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.