Bildirim
HD Ready TV Önerisi..
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
inan dostum bende bir arkadaşımda aynı durumdayız bu topicte verilecek cevapları merak ediyorum ve takip edecem. ayrıca şunu sormak istiyorum hd ready özellik olan tv hd yayına uygun tv mi oluyor.
bu soru belki saçma gelebilir ama işin aslı daha önce bir topicte okuduğum ve şu anda maalesef bulamadığım bir alıntıda kafamı bu konuda karıştıran yazı okudumda. -
quote:
Orjinalden alıntı: rahmi2253
inan dostum bende bir arkadaşımda aynı durumdayız bu topicte verilecek cevapları merak ediyorum ve takip edecem. ayrıca şunu sormak istiyorum hd ready özellik olan tv hd yayına uygun tv mi oluyor.
bu soru belki saçma gelebilir ama işin aslı daha önce bir topicte okuduğum ve şu anda maalesef bulamadığım bir alıntıda kafamı bu konuda karıştıran yazı okudumda.
evet hd yayına uygun tv oluyor. -
Tvnizi ne amaçla kullanacaksınız? Bilgisayar ekranı, yeni nesil konsollar için lcd ekrandalar daha öndedir digitürk ve uydu yayınında ise plazma tepki süresi sorunu yok maçlarda bir sorun yaşamazsınız. Ancak yeni nesil plazmalarda azaltılsada logo izi sorunu var. lcdlerde ise tepkime süresi sorunu -
Şimdi kullanım alanlarım şunlar :
- İnternetten download ettiğim dvd/divx/hd/hd-divx filmleri izliyebilmeliyim.
- Evde kesinlikle maç vs. izlenmez yani maç kadar nefret ettiğimiz birşey yoktur.
- Bilgisayar ekranı olarak kullanmayı düşünmüyorum zaten akılcılda değil hani 3-4 milyar verip te bilgisayar ekranı olarak kullanmak.
- playstation vs. gibi oyun konsolları ilede hiç işimiz yoktur.
Yani kısacası daha çok film izleriz onun için filmlerde yüksek kalite istiyorum o kadar. -
Full hd Toshiba 37WL67z tavsiyemdir..işte denediğim oyun performansı...
-
Ayrıca kusura bakmayın son bir ekleme : Bizde sadece digiturk olduğundan hep digiturk kullanıyoruz.Ona göre bir öneride bulunabilirmisiniz lütfen -
ben LCD TV yi tavsiye ederim,genel anlamda parlaklıkları plasmaya gore cok daha iyi.ama LCD TV alacagın zamanda kesinlikle kontrast ve parlaklıklarına dikkat etmelisin.yüksek kontrast oranı ve parlaklıgı iyi olması,HD olması,HDMI cıkısı bulunması ve cozunurlugune dikkat etmelisin.aynı zamanda ölü piksel garantilerinide iyi ögrenmelisin.çünkü çogu marka 6ölü piksel in ustune degişim garantisi vermekte,DIBOSS ve bildigim kadarıyla SAMSUNG 1ölü piksele degişim garantisi veriyor.ben 3gün önce DIBOSS LT40H6LVH LCD TV aldım.SAMSUNG LE-40S71B (bu ürüne en yakın ürün) ve bircokta markayla karsılastırdım.evet belki DIBOSS ta neymiş diyeceksiniz bende bu sekilde önyargılı yaklasmıstım fakat birebir gidip ürünleri inceledigimde farkı anladım ve inanılmazda memnunum.DIBOSS japon marantz,nec,casio vs.. gibi firmaların LCD TV lerini üreten firma aslında.firma dünyada sadece LCD TV üreten tek firma.neden bu ürünü sectim dedigim gibi buna en yakın ürün samsung S71B modeli,samsung un parlaklıgı 500cd/m2,DIBOSS 600cd/m2 diger tüm ozellikleri ise hemen hemen aynı.ve ekstradan DIBOSS un dünyaca ünlü MICRONAS(dünyanın en büyük çip üretici firması) ile ortak ürettigi MISE (Moving Images Sharing End-yani büyük ekran lcd tv lerde titreşimi en aza indirgeyen çip) çipi bu üründe mevcut.ürünün fiyatına gelecek olursak bu ürün 16.01.2007 de 4865ytl den satılmıs fakat su anda fiyatta bi indirim yapılmıs piyasada (dogubank vs..yerlerde) 3450ytl ye taksitle satılmakta.gold bilgisayar da 1haftadır ise 2855ytl.goldda aynı zamanda 2855 ytl ye 12taksit yapılmakta ve bonus kartada yuzde 10 bonus veriyor yani ürün size 2520ytl ye geliyor.bence kacırmayın almasanız bile bu önyargılı davranmadan gidin bu ürünü inceleyin sizde sasıracaksınız.kısaca ozelliklerini belirtmek istiyorum;)
Karakteristik DIBOSS LT-40H6LVH LCD TV
Ekran Boyutu: (Inch) 40" 102cm
Görüntü Oranı : 16:9
Ses : 2x10W
Giriş/Çıkışlar : 1 x VGA (15 pin HD D-Sub) , 1 x HDMI, 1 x S-video, 1 x videoin, 1 x linein, 2 x SCART ( 21 pin SCART )
Tuner : TV Tuner / PAL / SECAM / NICAM / 1
Çözünürlük : 1366x768 piksel
Teknoloji : LCD TFT aktif matris
Parlaklık : 600 cd/m²
Kontrast : 3000:1
İzleme Açısı : 176º (Yatay) / 176º (Dikey)
Tepkime Süresi : 8ms
Boyutlar / Ağırlık : 114 cm x 11.3 cm x 63.2 cm x 28.5 kg
Ek Özellikler : Picture-in-picture (PIP)
HDMI Girişi, VGA Girişi
HD Ready
50/60 Hz
AC 120/230 V
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conty -- 31 Ocak 2007; 13:01:59 >
-
arkadaşlar şimdi 42PC1R almaya gidiyorum nasıl sizce yerinde bir karar olmuş mu ? ayrıca sadece dediğim gibi internetten indirilen filmler , pc ye bağlanıp divx izlenicek vs. ve ayrıca en büyük pay da digiturk var.Yani sürekli digiturk yayın izleniyor bizde , kaliteli bir şekilde gösterirmi ? -
dostum
kontrasti bence zayif
goruntu kalitesine hassas biriysen
bir yerlerde Pioneer ya da Panasonic gorunce moralin bozulabilir
selamlar
quote:
Orjinalden alıntı: tqlboi
arkadaşlar şimdi 42PC1R almaya gidiyorum nasıl sizce yerinde bir karar olmuş mu ? ayrıca sadece dediğim gibi internetten indirilen filmler , pc ye bağlanıp divx izlenicek vs. ve ayrıca en büyük pay da digiturk var.Yani sürekli digiturk yayın izleniyor bizde , kaliteli bir şekilde gösterirmi ?
-
kesınlıkle panasonıc pv 60 serısıne bı bakın arkadaslar... 37 veya 42 ınç .tabı kullanacagınız mekana gore... -
Digiturkte plazma daha iyi görüntü verir ama bilgisay kullanımı için lcd daha uygun 8 ms ile filmlerde bir sorun yaşamazsınız. Benim tercih ettiğim teknoloji lcd fakat plazmanın da üstünlükleri var forumda oldukça plazma kullanıcısı var eminim model için size yardımcı olacalardır. bu arada plazmanın çözünürlüğüne dikkat edin -
Arkadaşlar merhaba benimde biraz önce LG 42PC1R plazmam geldi servisteki adamlar kurdu gitti.bende artık bir LG 42PC1R liyim :) her neyse arkadaşlar da birşey sormak istiyorum bu plazma tv lerde izleme mesafesi nedir ? -
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. -
Teşekkür ediyorum.Birazdan teknosaya gidip altın uçlu hdmi , altın uçlu scart kablosu vede vga kablosu alacağım.( altın uçlu vga diye birşey yok değil mi ? )
Palenlin arkasında bir çizik farkettim önemli değildir herhalde değilmi çok fazla takmıyayım ve ayrıca paneldekii vidaların yarısından fazlası yamuk tam vidalanmamış yani gevşek değilde yamuk yumuk ortalanmamış vs. neyse çok fazla takmamam gereken bir konu herhalde değil mi ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X