Merhabalar. Forum üzerinden *** Kullanıcıdan Samsung 1.5 TB 3.5'' HDD aldım. Ancak sisteme taktığımda ilk olarak HDD'yi okumadı(görmedi) 2. - 3. derken sonunda okudu ve Format CD'sini taktım. Format atmadan önce HDD'yi biçimlendiriyim derken içinde "Partition" geçen bir cümle ile beni uyardı ve biçimlendirmeye izin vermedi. 2. Denememde biçimlendirme yapmadan İşletim sistemini yükledim sonunda. Ancak ertesinde reset attıktan sonra sistem yine HDD'yi tanımadı. sonra reset atıyım düzelir derken sonunda sistemi açabildim. Tabi bu arada "Tak tak tak tak tak" şeklinde sesler arada bir gelmekteydi ki bu sıralarda PC zaten kendinden geçiyordu. HD Tuner ile HDD'yi sonunda kontrol edebiliyorum şükür. Ben pek fazla anlamıyorum ancak siz değerli forum üyelerine sormak istiyorum; Bu hdd'nin neyi var ? Tamir edilebilir mi ?
Harddisk Bad Sectör (fiziksel hasarlı). Bu disk size randıman vermez. İşletim sistemi kurarsanız sık sık çökecek, ve veri kaybı yaşayacaksınız. Kullanmanızı önermem.
HDD Regenerator diye bir program var. Onu kullanırsanız. Hard diskinizdeki bad sectorleri yok gösterir. Bir daha böyle problem yaşamazsınız
quote:
Orijinalden alıntı: gokselkir
HDD Regenerator diye bir program var. Onu kullanırsanız. Hard diskinizdeki bad sectorleri yok gösterir. Bir daha böyle problem yaşamazsınız
Bad miktarı fazla, regenerator tavsiye etmem.
quote:
Orijinalden alıntı: arescom
quote:
Orijinalden alıntı: gokselkir
Bad miktarı fazla, regenerator tavsiye etmem.
Başka ne yapabilir ki
quote:
Orijinalden alıntı: gokselkir Başka ne yapabilir ki
İade edebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: arescom
quote:
Orijinalden alıntı: gokselkir Başka ne yapabilir ki
İade edebilir.
Garanti kapsamına girer mi? öyleyse çok iyi
Mesaj sahibinin yazdıklarından anladığım kadarıyla diski daha yeni almış ve muhtemelen 2. elden almış. Aldığı şahis ile görüşmesini öneririm.
Ayrıca sıfır disklerde garanti kapsamında değişim yapılıyor bilginize.
Yani tamir veya düzelme şansı yok diyorsunuz :( yarın tekrar geri göndereceğim.. Bana gönderen kişi sorunsuz çalıştığını, arşivi oldugunu söylemişti..
quote:
Orijinalden alıntı: Saksaf0n
Yani tamir veya düzelme şansı yok diyorsunuz :( yarın tekrar geri göndereceğim.. Bana gönderen kişi sorunsuz çalıştığını, arşivi oldugunu söylemişti..
Diğer arkadaşın bahsettiği gibi Bad olan yerler imlenip kullanılmaz hale getirlebilir, ama önceki mesajlarımda dediğim gibi bu miktarda bir bad problemi için tavsiye etmem. Karar sizin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme