Şimdi Ara

HD Uydu Alıcı Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Klon Dreambox 500S modeli uydu alıcı ile uzun süre ettim. İki yıl önce LED TV aldım ancak gerek maddi nedenlerle gerekse de o dönemden bu yana fazla TV izlemediğimden olsa gerek uydu alıcı almaya gerek duymadım. Sanırım uydu alıcı alma kararımı bu güne kadar ertelememin diğer bir etkeni de bu yıl içinde yapılacağı söylenen Dijital Karasal Yayın ihalesinin sürekli ertelenmesi. Açıkçası bu iş için bütçemden çok pay ayırmadım hatta en kadar düşük maliyetle halledebilirsem iyi olacağını düşünüyorum.

Aşağıda yazdığım ürünler forumda epey öne çıkan uydu alıcılar.

Neta 6400 HD
    VU Solo2 Mini
    Next Minix HD
    Next 18500 HD Plus
    Cloud Ibox3

Neta 6400 modelini epey önerdiğinizi okudum ilk aşamada onu alacaktım fakat sonra düşününce Next'in modelleri ile şifreli kanalları da çaba göstermeden izleyebilme fikri kararımı gözden geçirmeme neden oldu. Ardından ilerisi için Oscam/CCcam kurulabilmesi ve uydu alıcının yeteneklerini genişletilebilmesi Vu Solo2 Mini ve Cloud Ibox3 modellerini de bu listeye eklememe neden oldu.

Hiç olmazsa takımların Avrupa kupalarındaki mücadelelerini Azeri veya Bulgar kanallar aracılığı ile takip etmek sanırım iyi olacak. Hellasat üzerindeki Bulsatcom kanalları sanırım Oscam Emu ile izlenebilir hale geliyor. Azeri kanallarını da sanırım BISS key ile izleyebiliyoruz.

Bu yazdıklarım çerçevesinde Cloud Ibox3 benim için en iyi tercih olacağını düşünüyorum.

Şimdi sormak istediğim görüntü kalitesi olarak bu cihazların sıralaması nasıldır?
    Hangi cihaz benim için daha uygun olabilir? (Yazdıklarımdan farklı bir cihaz varsa önerilere açığım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirTurk -- 3 Temmuz 2014; 18:57:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mirTurk

Merhabalar herkese.

Klon Dreambox 500S modeli uydu alıcı ile uzun süre ettim. İki yıl önce LED TV aldım ancak gerek maddi nedenlerle gerekse de o dönemden bu yana fazla TV izlemediğimden olsa gerek uydu alıcı almaya gerek duymadım. Sanırım uydu alıcı alma kararımı bu güne kadar ertelememin diğer bir etkeni de bu yıl içinde yapılacağı söylenen Dijital Karasal Yayın ihalesinin sürekli ertelenmesi. Açıkçası bu iş için bütçemden çok pay ayırmadım hatta en kadar düşük maliyetle halledebilirsem iyi olacağını düşünüyorum.

Aşağıda yazdığım ürünler forumda epey öne çıkan uydu alıcılar.

Neta 6400 HD
    VU Solo2 Mini
    Next Minix HD
    Next 18500 HD Plus
    Cloud Ibox3

Neta 6400 modelini epey önerdiğinizi okudum ilk aşamada onu alacaktım fakat sonra düşününce Next'in modelleri ile şifreli kanalları da çaba göstermeden izleyebilme fikri kararımı gözden geçirmeme neden oldu. Ardından ilerisi için Oscam/CCcam kurulabilmesi ve uydu alıcının yeteneklerini genişletilebilmesi Vu Solo2 Mini ve Cloud Ibox3 modellerini de bu listeye eklememe neden oldu.

Hiç olmazsa takımların Avrupa kupalarındaki mücadelelerini Azeri veya Bulgar kanallar aracılığı ile takip etmek sanırım iyi olacak. Hellasat üzerindeki Bulsatcom kanalları sanırım Oscam Emu ile izlenebilir hale geliyor. Azeri kanallarını da sanırım BISS key ile izleyebiliyoruz.

Bu yazdıklarım çerçevesinde Cloud Ibox3 benim için en iyi tercih olacağını düşünüyorum.

Şimdi sormak istediğim görüntü kalitesi olarak bu cihazların sıralaması nasıldır?
    Hangi cihaz benim için daha uygun olabilir? (Yazdıklarımdan farklı bir cihaz varsa önerilere açığım)

1. Cloud Ibox3 - VU Solo2 Mini

2. Neta 6400 HD

Görüntü kalitesi yönünden sıralama yukarıdaki gibidir.

Diğer cihazları değerlendirmeye almadığım için sıralamaya dahil etmedim.

Kolay gesin.

• Yıllarca ben de Dreambox 500s serverla birlikte kullandım.Şu an çekyatın içinde yatıyor.Ben Next Minix HD Cool cihaz aldım.Görüntü kalitesini beğeniyorum.Diğer cihazları kullanmadığım için bilmiyorum.

Bulsat,biss, emu ile izlenebilenler zaten izleniyor;free server da cabası.
  • Öncelikle hızlı yanıtınız için teşekkürler Serkan hocam. Sanırım fiyat etkeni ile Cloud IBox modeli bir cihaza yöneleceğim.

Cloud Ibox 3'ün 2 modeli var

quote:

DVB - S2 + T2/C Tuner'li ( T / T2 = karasal digital yayın için, C = Digital Kablo yayını için )

yada

DVB - S2 + S2 Tuner'li

Sanırım çift tuner olması kayıt etmeye yönelik. Açıkçası kayıt olayını hiç düşünmüyorum. İlerisi için düşünecek olursam Karasal Digital Yayını destekleye T / T2 modeli sanırım benim için daha iyi bir tercih olacak. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Cloud Ibox4 modelinin çıktığını yazmışsınız. Cloud Ibox4, Cloud IBox3 modeli ile Cloud Ibox2 model arasındaki farklılıklar nelerdir?

En önemlisi cihaza yazılım atma esnasında sorun çıkarsa şu an için jtag yapılamıyor sanırım. Şayet bilginiz dahilindeyse bu konuda gelişme var mı?undefined

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mirTurk -- 3 Temmuz 2014; 19:35:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mirTurk

Öncelikle hızlı yanıtınız için teşekkürler Serkan hocam. Sanırım fiyat etkeni ile Cloud IBox modeli bir cihaza yöneleceğim.

Cloud Ibox 3'ün 2 modeli var

quote:

DVB - S2 + T2/C Tuner'li ( T / T2 = karasal digital yayın için, C = Digital Kablo yayını için )

yada

DVB - S2 + S2 Tuner'li

Sanırım çift tuner olması kayıt etmeye yönelik. Açıkçası kayıt olayını hiç düşünmüyorum. İlerisi için düşünecek olursam Karasal Digital Yayını destekleye T / T2 modeli sanırım benim için daha iyi bir tercih olacak. Yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Cloud Ibox4 modelinin çıktığını yazmışsınız. Cloud Ibox4, Cloud IBox3 modeli ile Cloud Ibox2 model arasındaki farklılıklar nelerdir?

En önemlisi cihaza yazılım atma esnasında sorun çıkarsa şu an için jtag yapılamıyor sanırım. Şayet bilginiz dahilindeyse bu konuda gelişme var mı?

Cloud'la ilgili sorulanızı, Cloud başlığını inceledikten sonra sorunuz.

Başlıkta epeyce bir doyurucu açıklama bulacaksınız.

Açıkta kalan hususlar var ise, cloud başlığına yazınız, oradan yanıtlarım.

Ama önce iyice inceleyiniz.

Kolay gelsin.

• Marka adı ; 

2 x EXCHANGABLE DVB-S2 SERIT TUNER @ one board module 
    2 x LAN 100 MBit 
    2 x ENIGMA CARD READER 
    4 x USB 2.0 
    1 x mini USB SERVICE PORT 
    1 x WiFi USB DONGLE 
    1 x HDMI 
    1 x SCART 
    1 x OPTICAL DA OUTPUT 
    1 x COOLING SYSTEM FAN 
    1 x FRONT COLOR OLED 
    1 x DUAL CORE MiPS @ 750MHz (BCM 7231) 
    1 x 16bit FLASH 
    2 x RAM @ 800MHz BUS 
    1 x INTERNAL 2,5" HDD bay 
    1 x EXTERNAL eSATA 
    1 x SECURITY SMART CARD 
    1 x PSU 12/3A 
    1 x HDMI cable 
    1 x BASIC MANUAL 

Latest OpenPLI distro 

erkan usta
    bahsettiginiz bu cihaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Serkan usta yukaridaki cihaz ne zsman cikacak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gavalster

Serkan usta yukaridaki cihaz ne zsman cikacak

AVALANCHE ( Çığ ) marka cihazdan bahsediyorsunuz.

Ağustos sonunu bulur.

Cihaz ile ilgili şuradan detaylı bilgi edinebilirsiniz ;
    http://www.8a8f8.com/ubbthreads.php/topics/92611/PREORDER_AVALANCHE_NOW_AND_GET#Post92611
  • Usta
    ALANCHE cihaz piyasaya ciktimi acaba bu cihazda flash playerde olacakmiydi

• S.alykm arkadaslar full hd uydu alıcısı icin önerileriniz nelerdir yardımcı olabilirmisiniz. en üst limitim 400 tl
    pek anlamam ama dogrumudur bilmiyorum redline ts 7500 sifreli kanaları cozuyormus sizce ??
    flash takıp film izleyebilcegim kanal kayıt yapma gibi özellikleri internet baglanabilen bir uydu almak istiyorum
  • güncell
  • cihaz hala yok snaırım cihazın adı var kendi yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.