Şimdi Ara

HD4870'den GTX470'e geçmeye değer mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kasa içi soğutman iyiyse sıcaklığı düşünme. bak imzamdaki kart ve senin şuan kullandığın kart da 100 dereceye çıkıyor ama bi sorun yaratmıyor. kimi donanım vardır 50-60 dereceye dayanmaz kimisi vardır 120 dereceye kadar sorunsuz çalışır. sen kasa soğutmana baka.

ama değişim konusunda gelince:
    @Tolgâ'nın dediği gibi 1680x1050 monitör kullanıyorsun ve arasıra oyun oynuyorsun. bence ekran kartını hiç değiştirme. yok illa değiştirecem bişeyler diyosan monitörü değiştir full hd güzel bi monitör al.
  • 2 gblik hd6950 alıp modlayarak 6970 yapabilirsin.Veya 1 gb hd6950 alıp 445 TL ye vatanbilgisayar'dan modlamadan kullanabilirsin.Bir diğer alternatifte gtx560.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snow-leopard

gtx470 sıcak çalışıyor demişsiniz ama sıcak çalışabilen bir tasaırımı var yani sorun çıkartmaz okadar mühendis sorun çıkartmaz diyoda sizmi sorun çıkartır diyorsunuz anlamadım

4870 den 470 e geçmeye değer sıcaklıkları kafanıza takmayın yüksek sıcaklıkta çalışan bir mimari yapısı vardır gönül rahatlığı ile alabilirsiniz

Sorun kartın arıza yapması değil. Kullanıcıya arıza yapması.

Ayrıca NVidia nın daha önceki nesil kartlarında yaşanan sorun. PCB sorunu. Pek te ısıya elverişli değillerdi. Fırınlama yöntemi meşhur oldu böylece. Tabi aynısı AMD için de geçerli.

quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

bence değmez. idare et onunla 5 ay sonra daha güzel bi kart laırsın

Katılıyorum. en kötü ihtimalle daha ucuza alır aynı kartı. Hem öğrenci aileye boşa yüklenmesin.

Tavsiyem bilgisayara çok para yatırma. Gereksiz harcamadan kaç. Çok sengin değilsen tabi. Şimdiye kadar alıp ta pişman olduğum bir şey yok açıkçası.

Ama şimdiye kadar aldıklarıma da pek para verdiğim de yok doğruyu söylemek gerekir ise.

Ne bileyim genelde hep para iadesi ile sonuçlandı. 8800GTS 320MB alt+Tab sorunu ile iade ettim. 23. ayında. GTX270 aldığım para ile onu almıştımn sonra iyi bir bedele sattım. Sonra işte daha ucuza 5770 aldım. Onu da sattım. Bir süre onboard idare ettim. Sonra gene 5770 aldım. Sonra 350TL ye eksenden 5870 aldım. He 5770 hala elimde. Ve iki karta verdiğim para toplamda o taaaaaaa eski GTS 320 ye verdiğim bedel içinde. Yani kaç yıldır eski kartı verip yenisi alıyorum. 5870 ve 5770 i satsam gene aynı para geçer elime. Hatta DH de satmazsam daha pahallıya gider.

quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

kasa içi soğutman iyiyse sıcaklığı düşünme. bak imzamdaki kart ve senin şuan kullandığın kart da 100 dereceye çıkıyor ama bi sorun yaratmıyor. kimi donanım vardır 50-60 dereceye dayanmaz kimisi vardır 120 dereceye kadar sorunsuz çalışır. sen kasa soğutmana baka.

ama değişim konusunda gelince:
    @Tolgâ'nın dediği gibi 1680x1050 monitör kullanıyorsun ve arasıra oyun oynuyorsun. bence ekran kartını hiç değiştirme. yok illa değiştirecem bişeyler diyosan monitörü değiştir full hd güzel bi monitör al.

Yani bence de çok gerek yok.

Aam bunun dışında ısı önemli. Ekran kartının gereksiz ısınması ilk başta anakartı ve sistem sıcaklığını etkiler. Kimi zaman kasa içi alev alev olur. Her zaman düşük ısı = daha iyi. Sonuçta kendine olmasa çevresine zararı var.

• Monitöre değinmiş herkes, monitör yeterli diye düşünüyorum 22". Daha büyüğünü düşünmüyorum. Ama biraz daha beklemeye karar verdim, tavsiyeler için herkese teşekkür ederim. Artık nasipse eylül ayında yeni kart alırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroll

Monitöre değinmiş herkes, monitör yeterli diye düşünüyorum 22". Daha büyüğünü düşünmüyorum. Ama biraz daha beklemeye karar verdim, tavsiyeler için herkese teşekkür ederim. Artık nasipse eylül ayında yeni kart alırım

monitörün büyüklüğünden ziyade çözünürlüğü daha önemlidir. o yüzden monitöre değiniyoruz. yoksa 22" e lafımız yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhanweb

quote:

Orijinalden alıntı: mcroll

Monitöre değinmiş herkes, monitör yeterli diye düşünüyorum 22". Daha büyüğünü düşünmüyorum. Ama biraz daha beklemeye karar verdim, tavsiyeler için herkese teşekkür ederim. Artık nasipse eylül ayında yeni kart alırım

monitörün büyüklüğünden ziyade çözünürlüğü daha önemlidir. o yüzden monitöre değiniyoruz. yoksa 22" e lafımız yok.

görüntü kalitesi beni tatmin ediyor, o yüzden full hd'ye de gerek yok. Hatta 1680x1050 olması bi avantaj oyunlarda ekran kartı daha yüksek performans verir

• Bu işlerde fiyat olarak tam aradığını bulamazsın.Ancak doğru herkeze göre doğrudur.Yanlış ise kişiden kişiye değişir.Buradan yola çıkarak biraz fedakarlık yap 6950 2gb modeli al yada gtx560ti oc.Uzun vadede kar edersin.Satarkende elinde kalmaz onuda düşün.
  • vatanda kart 495 e çıkmış dağılın
  • kesinlikle değmez.

28nm yüksek performans segmentine geçmeye değer belki.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.