Şimdi Ara

HD5850: Sapphire mi, ASUS mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam bu 1000 de 7 olayını ben söylemedim Mesut bey in Sapphire Türkiye yle yaptığı videoda söylenmişti.Bu seri de mi genelde mi tam hatırlamıyorum

Benim merak ettiğim sorunun genel kaynağı nedir(bellek mi vs) .1000 de 7 falan çok önemli değil
  • özel sogutuculu rev. haricinden hepsi aynıdır ..

diger taraftan bakarsak aynı urunun magazadaki satıs fiyatı ve pazardaki satıs fiyatı olarakta degerlendirebilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahafiec

@canpii
    ne sorun yaşadın hocam Sapphire ile ve niye hala Asus almadın madem?

sorun bir sürüydü.. o yüzden bios uyumsuzluğu vs diye tahmin ediyorum.. 9.10, 9.11 ikisindede artifact veriyordu, ekranda titreme yapıyordu, bazı oyunlarda donup 3-5 saniye sonra devam ediyordu.. kaç kere res attı sistem.. tek bir hata değildi.. uyumsuzluk fln vardı heralde sapphire biosu ile çünkü başta birebir değişim yaptırdım yine sapphire ile oda aynıydı.. ama aynı sisteme hiçbirşey değiştirmeden his i takınca canavar gibi oldu.. hatta 975/1175 hızlarda günlük kullanıyorum.. 1 aydır tek hata vermedi.. belki o sapphireler başka sistemde çalışabilirdi bilemicem ama birçok sistemle uyumsuzluklar yaşadığı aşikar.. bu arada anakart bios resleme vs herşeyi de denemiştim..

asus almama nedenim ise;

ikisinin arasında 20 gün bekledim.. stoklara asus ve msi den biri girsin diye.. exa, hepsiburada, vatan, bimeks ve eksenden hepsini takip ettim.. stok a girmedi hiçbiri.. ısrarla sapphire doldurmuşlardı.. eksende His i gördüm sonra ve şansımı denedim.. başka bir nedeni yok.. zaten stok sıkıntısı olan dönemdeydi.. 2 ay oldu ortalama..

• asus
  • sapphire alırsan şimdiden teknik servis telefonlarını ve garanti prosödürlerini araştır lazım olcak
  • bende sapphire 5850 var 1000-1200 kullanıyorum hiç sıkıntım yok daha önceki kartım sapphire 3870 di
    bir arkadaşa sattım forumda hiç sıkıntım olmadı ..ondan öncekileden biride sapphire x850 xt idi
    iş yerimden bir arkadaşa satmıştım grantisinin bitmesine 1 ay kala bozuldu yeniside olmadığı için
    ciddi bir alışveriş çeki verdiler arkadaşa( x850 xt ) önceden pahalıydı arkadaşım 100 liraya satamayacağı
    kartın iadesi ile lcd monitör almıştı..
    Bu güne kadar 100 e yakın vga anakart işlemci ( yani sistem) kulladım ve şu marka daha fazla arıza yapar diyebileceğim
    bir şey ile karşılaşmadım bu sanırım birazda kısmet işi sonuçta sapphire asus his....... hepsi kendisini kanıtlamış firmalar
    bence 5850 hangisini bulabilirsen al bu aralar zor bulunur oldu...
  • Hepsi aynı referans tasarım ve aynı yapıdalar birbirlerinden hiçbir farkları yok daha ucuza Sapphire al karta Asus bios'u at olsun bitsin power play için saat hızlarını manuel olarak düşürme derdide ortadan kalksın. Birtek Asus'da CCC'den saat hızları daha fazla arttırılabiliyor daha fazla veririm diyorsan Asus al veya His, Gigabyte'da iyidir.

Asus'da görünüm şu şekilde normalde diğer markalarda gpu 775mhz bellekler 1125mhz'e kadar limitli herhangi bir markaya Asus'un bios'unu atarsanda aynı şey oluyor.

HD5850: Sapphire mi, ASUS mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_capone -- 26 Ocak 2010; 10:55:53 >

• newegg'de bakın sapphire 5850 memnuniyeti yüksek.
  • quote:

@canpii
    anlıyorum, çok ilginç bir durum.
    peki kullandığın Sapphire kartlar OC li durumda mı bu hataları veriyordu yoksa OC siz de mi?

Asus zaten sanki her firmaya gelmiyor gibime geliyor, bazı yerlerde oluyor bazılarına hiç gelmiyor.
    madem MSI iyi çalışıyor neticede hayırlısı oymuş demek senin sisteme.

kart his bu arada..

oc siz bu hataları verdi.. 3dmark ı da tamamlıyordu ayrıca kart.. servise götürünce exa nın kart sağlam dedi sadece 3dmark yapınca.. bende dedim 3dmark la anladıysanız helal olsun :D.. 15 gün azami tamir süresi olduğu için dedim hemen getirin yeni kartı:D:D oda aynı olunca exa da sapphire dışında yoktu marka 80 dolar verirseniz asus 5870 veririz dediler indirim yapıp ama gerek görmedim.. başka yerden His i aldıktan sonra exa dan kart bedeliyle işlemci aldım zaten alacağım vardı.. kredi kartına taksitli iade ile uğraşmak istemedim..

aynı kartı kesin satmışlardır.. bence 1000 de 7 oranı doğru olabilir ama o 7 kartı 1000 kere satıyolardır:D:D sağlam sanıyo adamlar bi 3dmark ı bitirio diye.. napacaklar şu 3dmark da olmasa:D:D

• quote:

bana öyle geliyor ki bazı kişiler eline ne alsa buzuk çıkıyor. ne işse artık.
    birsürü ekran kartı kullandım farklı markalardan ve 1 tanesini bile servise göndermek zorunda kalmadım bugüne kadar.

quote:

ne binde 7 si kardeşim mutlaka her 10 karttan en az 2 si arızalı çıkıyor

hocam sen Saphhire servisimisin yoksa sadece abartmayı seven biri mi?

yani Sapphire Türkiye sorumlusu elindeki resmi verilerle yalan söylüyor sen doğru söylüyorsun öyle mi?

yahu allah aşkına bu formu sen nasıl takip ediyorsun ya?

her 5850 konusunun yarısından fazlası sapphire sorunları yüzünden açılmış.

hadi ben yalan söylüyorum bu millette mi yalan söylüyor?keyfinden mi sorun var diye mesaj atıyorlar foruma?

• quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

quote:

bana öyle geliyor ki bazı kişiler eline ne alsa buzuk çıkıyor. ne işse artık.
    birsürü ekran kartı kullandım farklı markalardan ve 1 tanesini bile servise göndermek zorunda kalmadım bugüne kadar.

quote:

ne binde 7 si kardeşim mutlaka her 10 karttan en az 2 si arızalı çıkıyor

hocam sen Saphhire servisimisin yoksa sadece abartmayı seven biri mi?

yani Sapphire Türkiye sorumlusu elindeki resmi verilerle yalan söylüyor sen doğru söylüyorsun öyle mi?

yahu allah aşkına bu formu sen nasıl takip ediyorsun ya?

her 5850 konusunun yarısından fazlası sapphire sorunları yüzünden açılmış.

hadi ben yalan söylüyorum bu millette mi yalan söylüyor?keyfinden mi sorun var diye mesaj atıyorlar foruma?

işin ilginç yanıda adamlar para vermiş 450 500tl sıfır kart almışlar... sorun yaşamış direk kullanan kişi topik açıyor ben bu sorunu yaşıyorum diyor adamların imzasında bile sistem panelinde bile kullandığı kart yazıyor diğer ati kullananlar kişiyi suçlar tarzda yada sanki inanmıyor tarzda yazmazmı bu nasıl fanatikliktir forumda ekran kartı bölümüne 25+ yaş üstü gelsin lütfen adminlerden ricam budur

ve hayatında 1-2ati saphire aldın sorun yaşamadın tüm kartlar yada o seriden basılan vgalar sorunsuzmu yapmayın etmeyin ya saphire x800lerde sorun x1600lerde soba zaten... x1550 saphire fanın üst kısmı plastik ısıdan plastik eriyor vga yanık kokuyor bu nasıl ucuz işcilik dandik malzeme yapısı yahu... x1800ler tam bir sorun...

ati 4850 ince slot fanlar 100derece çalışıyor bir 3dmark yapın elinizi kartın üstüne koyun 2sn tutun görim

VPU Recover Hatası zaten kalıplamış geleneksel hata ama 5850de bunu aşmışlar direk o hata gelmeden oyudna donuyor başarı tabikide bu...

sahafiec; 5770 kainatın süper kartı altın kaplama modelinden yollatıyorum sana kargo adresi alayım

• Hız aşırtma yapacaksan sapphire den uzak dur. çünkü çok kararsız denedim gördüm
    asus kaliteli hız aşırtma olayını çözmüş anakarttan biliyorum ama ekran kartı için bişey diyemem
    hız aşıtmayla ilgilenmiyorsan paranı boşa harcama sapphire normal kullanımda sorun çıkarmaz
  • +1 Yıl garanti için Asus tercih etmlesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

ati 4850 ince slot fanlar 100derece çalışıyor bir 3dmark yapın elinizi kartın üstüne koyun 2sn tutun görim

Elimizi neden ekran kartının üzerine koyalım ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: leech

quote:

Sıcaklıgı hissetmek için olabilirmi
    yada cezvede su koy bakalım ne zaman kaynayacak

• bende SAPPHIRE ekran kartının bir çok versiyonunu kullandım en sonkide x2 4870 ti ama bi sorun vs. olmadı ,,,yine yakın zamanda geçici olarak aldığım 1gb hd4830 sapphire kullandım o da canavar gibi o/c oluyordu ve ne ısınma nede bi sorun yaşadım,,,,sorunlar genellikle kullanılan anakartlardan kaynaklanıyor... yada şöyle diyeyim ASUS fiyat farkından dolayı en azından ülkemizde fiyatından dolayı daha az satın alınabiliyor ,,,sapphire ise biraz daha asusa göre daha ucuz ve satış rakkamı daha fazla örnek olarak 3 asus kart satılıyosa 10 sapphire marka ekran kartı satılıyor ve aynı oranda arıza olayı meydana geliyor benim düşüncem böyle...
    mesela en basitinden örnek mağazalarda:
    1 gb 9500gt ekran kartı (farklı bi marka) 85 tl
    1 gb 9500gt ekran kartı ASUS 120 tl
    YADA
    1GB HD5770 SAPPHIRE 300TL
    1GB HD5770 ASUS 330TL
    HERŞEY AYNI 30TL CEBİMDE KALIR
    gibi ,,iyi özetlemişmiyim ne kadar çok satış o kadar arıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geforcemx -- 27 Ocak 2010; 1:23:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: geforcemx

bende SAPPHIRE ekran kartının bir çok versiyonunu kullandım en sonkide x2 4870 ti ama bi sorun vs. olmadı ,,,yine yakın zamanda geçici olarak aldığım 1gb hd4830 sapphire kullandım o da canavar gibi o/c oluyordu ve ne ısınma nede bi sorun yaşadım,,,,sorunlar genellikle kullanılan anakartlardan kaynaklanıyor... yada şöyle diyeyim ASUS fiyat farkından dolayı en azından ülkemizde fiyatından dolayı daha az satın alınabiliyor ,,,sapphire ise biraz daha asusa göre daha ucuz ve satış rakkamı daha fazla örnek olarak 3 asus kart satılıyosa 10 sapphire marka ekran kartı satılıyor ve aynı oranda arıza olayı meydana geliyor benim düşüncem böyle...
    mesela en basitinden örnek mağazalarda:
    1 gb 9500gt ekran kartı (farklı bi marka) 85 tl
    1 gb 9500gt ekran kartı ASUS 120 tl
    YADA
    1GB HD5770 SAPPHIRE 300TL
    1GB HD5770 ASUS 330TL
    HERŞEY AYNI 30TL CEBİMDE KALIR
    gibi ,,iyi özetlemişmiyim ne kadar çok satış o kadar arıza

asus un 3 yıl garanti olması bile önemli.. 8800 serisi bi ton kart bozuldu 2 yıldan sonra ve 2** serisi kartlarla değiştirildi.. forumda 10 larca kişi var bu durumda.. bir çok başlıkta görebilirsiniz.. biraz para farkı onun için bile verilir yani..

anakart olayına gelince x48-dq6 anakartım var benim.. ddr2 ve 775pin segmentinde en iyi 2-3 anakarttan biri.. ve sapphire sorun yaşattı.. genelleme yapılmaması lazım bu tarz şeylerde.. kart satış oranlarıda etkili tabiki ama ağzım yanmış biri olarak her türlü asus öneriyorum.. sapphire önerecek halim yok bu satten sonra.. çok uğraştırdı beni lanet şey:D:D

• quote:

Orijinalden alıntı: bekir2050

quote:

Orijinalden alıntı: leech

quote:

Sıcaklıgı hissetmek için olabilirmi
    yada cezvede su koy bakalım ne zaman kaynayacak

Deney yapıyoduk yani, insan eli kaynar mı kaynamaz mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leech -- 27 Ocak 2010; 8:36:33 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.