Şimdi Ara

HD7850 Battlefield 4 ve Mantle (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cinayet13

quote:

Orijinalden alıntı: ojhora

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kankatree

hd7000 serisi ile mantle bf4 için hayal ben hd7870 ile kullanmıstım hiçbir işe yaramıyor

7870 ile denedim bende min 45 fps den ultrada min 75fps e fırladı oyun... sıkıntı sende

fps artması önemli değil stabilite ani fps düşüşleri oluyor birde ultrada 4xmsaa acıkken mi min 75 fps alıyorsun ben hd7870 ile ultrada min 75 fps görmedim de hiç merak ettim acıkcası ss eklede görelim ultra min 75 fpsyi ayrıca benim sistemde sorun yoktu sorun mantle acınca oluyordu dx ile stabil oynarken mantle acınca fps bir miktar artıyordu ama normal yürürken bile fps 90dan bir anda 30 iniyordu sürekli artıp azaliyordu

aa kapalıydı ya ben aa açmıyorum 1080p monitör drop fps olayı var haklısın bi anda 30 olup geri 75e fırlıyodu ama rahatsız etmemisti beni ss atmam imkansız çünkü arkadaşın kartını fx6200'üme takıp test etmiştik fx8320 ile fx6200 arasındaki farkı anlayalım diye :) mantle olmadanda min 45 fpsdi en kalabalık sahnede bile öyle daha stabildi tabi...

14.3 de drop fps olayı yaşadıom o yüzden 14.2 kullanıyorum 14.4 e hiç geçmedim fps ölçme işine gelince genel olarak fps ölçüp nasıl ölçtüğünü anlatanlar çok güldürüyor beni adam yolda yürürken fps ölçüp sonra ben şu kadar fps alıyorum diyor sisteme bakıyorsun karta bakıyorsun söylediği rakamla sisteminin hiç alakası yok eğer sisteminizin battlefield 4 de gerçek fps sini ölçmek istiyorsanız battlefield 4 ün en düşük fps sini veren haritada en düşük fps aldığın zamanda bakmalısın işte o senin gerçek fps ndir battlefield 4 de en düşük fps siege of shangai da siege of shangai da en düşük fps ise gökdelen yıkıldığında alınır 64 kişilik bi shangai haritasına girin gökdelen yıkılırken gökdelenin yanında durup ona bakın yıkılırken ve yıkıldıkdan sonraki bi kaç dakika bakmaya devam edin işte o sizin gerçek fpsnizdir

45 fpsyi orada aldık bizde zaten min fps önemli ama oyunda optimasyon sorunu olan bölgeler kesfettik bayraklara bakarkende fps 45lere falan düsüyor nedense bi mapta map bos bile olsa konteynırın bi bölgesine baktıgımızda fps 40lara kadar düsüyor koskoca shanqai de 64 kisi var 45 oluyo bos konteynıra bakıyoruz 40 oyunda dertli :) yoksa ne yolda yürürken fps baya yüksek havaya bakıp ss alalm fps 150 olsun

aynısı shangai dada var us base inden çıkınca ilk gelen bölge metronun orda bi direk var o direğin yanına çömelip karşı binaya bakarsan fps 25 lere kadar düşüyor onların sırrını bende çözemedim

• Arkadaş fazla takmayın şu fps olayına akıcılığa bakmak lazım fpsyi inanılmaz düşürüyorsa bina yıkılırken,sende bakma kardeşim dön arkanı
    şaka bir yana gereksiz bazı ayarları kıstıktan sonra 7850 gtx 660 gibi kartlarlada gayet akıcı oynanır bu oyun Yeterki işlemci iyi olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsaltnc -- 21 Mayıs 2014; 15:44:36 >
  • Evet çok anlamsız oyundan soğuttu beni çünkü önünden falan geçiyo oluyosun birden fps 75den tak diye 40a düşünce oyun sapıtıyo :) oyunda sıkıntı var ya bf3 de yok böyle varsada ben raslamadım daha... ama her oyunun var açıkcası eskilerden cod4 de bile vardi çimenlerin içinde hareket edince fps düserdi gereksiz yere :) gpu kullanımı %30lara kadar düserdi :)
  • Hocam bende 7850 kullandım aynı sorunlar bende de vardı işlemci olarak fx 6300 kullanıyordum. Daha sonra i5 4570 aldım ve ani düşüşler gitti ve min fps de farkedilir bir artış oldu. Shangai haritasını oynayamıyordum önceden şimdi sıkıntı yok.
  • ojhora O kullanıcısına yanıt
    ben baya bir kart kullandım shangaide binanın yıkılmasına gerek yok normaldede ön tarafından geç fpsler baya bir düşüyor bayada bir fraps benc yapmıştım gtx770 ile 64 kişilik shangaide min fps 47 idi oda dediğin gibi yıkılmıs binanın önundeki toz bulutundan geçerken ortalamada 88 fps idi sonuc olarak binanın oradan geçerken sanki anlık düşüşten dolayı bir kasılma oluyormus gibiydi ama anlık suan gtx660ti kullanıyorum msaa kapalı şekilde gayet güzel oynuyorum takılma vs yok fps test etmek için illa shangaideki toz bulutundan geçmene gerek yok op.locker haritasında c nin oradaki tünellerin basında catısmaya katıl sürekli bombalar patlasın gör fps nerelere düşüyor ben 25 fps bile gördüm o derece düşüyor önemli olan oyun oynarken alınan fps değil akıcılık iyiyse fps 100 olsa ne yazar 50 olsa ne yazar ben bu yüzden gtx770 i sattım gtx660ti aldım
  • arada bazen asus 7950 yi takıyorum BF4 Multi de mantle için ..
    fakat her nedense 290 daki mantle kadar rahatlatmıyor 7950 .. anlamadım gitti 7950 + mantle bende işlemiyor ama 290 + mantle resmen akıyor ..
    sanırım mantle 7xxx serisinde tam olarak henüz işlevsel değil ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgi_ter -- 21 Mayıs 2014; 18:24:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastGunslingerTR

Hocam bende 7850 kullandım aynı sorunlar bende de vardı işlemci olarak fx 6300 kullanıyordum. Daha sonra i5 4570 aldım ve ani düşüşler gitti ve min fps de farkedilir bir artış oldu. Shangai haritasını oynayamıyordum önceden şimdi sıkıntı yok.

Oyunun optimasyonu ile ilgili bir sorun sanırım herkeste dert var çünkü BF3 de böyle sorunlar yaşanmıyor ki geçtim aralarında grafik açısından abartıda bir fark yok :) i5 4570 ama fx6300e tercih ederim daha iyi farkını ortaya koyacaktır amdnin bi kendine gelmesi lazım fx8320 dışındaki işlemcilerinde pek hayır yok malesef oyun bazında... gerçi ben fx6200 kullanıyorum bir derdim yok ama bi i5 4570 değildir anca ben 4.3ghz oc yapıyorumda testlerde i5 3570k/4570 ile benzer değerler alıyorum... ama tabi bu söylediğim oyun için ben çok oyun oynamam bikaç parça i5 4 çekirdekli ve beni kesmiyor malesef o fazladan 2 çekirdek benim işime yarıyor hemde o 1 modülde 2 çekirdek olması gerçekten işlemcinin yorulmasını çok engelliyo ben i5'i sınırlarda %75 lerde kullanırken fx6200ü %25lerde kullanıyorum... (i3 4310 - i3 2100 - i5 3340 - i5 4440 kullanıyordum sürekli eski çalıştığım yerde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 21 Mayıs 2014; 18:34:28 >

• 7850 ile 1080p de orta ayarlarda oynarsın sorun olmaz bazı haritalarda donmalar yaşayabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsukru

7850 ile 1080p de orta ayarlarda oynarsın sorun olmaz bazı haritalarda donmalar yaşayabilirsin

Kardeş şimdi yükledim oyuna girdim 14.2 ile operatin locker 32 kişilik haritada low da bile takılıyo oyun anlamadım gitti ...
    Drivermı sorunlu yahu ? hem mantle hem directx de takılıyo ama mantlede daha iyi fps vermesine rağmen daha çok takılıyo ...
  • llllxefsanexllll kullanıcısına yanıt
    İslemcin ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fx6300 4.2 ghz
    İslemci iyi,bence ekran kartınıda o.c yapın kullanın mantleye bulasmayın simdilik yeterli performansı verir.

• Yalnız hd7850 1 gb lık modeli ancak youtubedan baktım adam highta oynuyo aynı modelle ve takılma yok.
    Hmm 1 gb modelimi keske basta 2 gb alsaydınız.o zaman mantle yapmanız lazım cunku 1.700 küsür vram kullanıyor.yetersiz.

Edit:mesajları alıntılayın bildirim gelmiyor takipte oldugum icin yazıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ask_olcer

İslemci iyi,bence ekran kartınıda o.c yapın kullanın mantleye bulasmayın simdilik yeterli performansı verir.

siz ne kullanıyonuz 4 de directx mi ?
  • quote:

Hmm 1 gb modelimi keske basta 2 gb alsaydınız.o zaman mantle yapmanız lazım cunku 1.700 küsür vram kullanıyor.yetersiz.

Edit:mesajları alıntılayın bildirim gelmiyor takipte oldugum icin yazıyorum.

yok kardeş 1 gb olsa bile low da takılmaması lazım adam 1 gb full hd highda oynuyodu youtubeda gördüm
    Lowda degil medium-higtte sorun cıkarmamsı lazım.ben dirext ile oynadım.

• quote:

Lowda degil medium-higtte sorun cıkarmamsı lazım.ben dirext ile oynadım.

Driver ne ?
    Son surumdu galiba hatırlamıyorum. 14.4 oiabilr lys dolayı 2 aydır pc uykuda: )

• quote:

Orijinalden alıntı: llllxefsanexllll

quote:

Orijinalden alıntı: aydinsukru

7850 ile 1080p de orta ayarlarda oynarsın sorun olmaz bazı haritalarda donmalar yaşayabilirsin

Kardeş şimdi yükledim oyuna girdim 14.2 ile operatin locker 32 kişilik haritada low da bile takılıyo oyun anlamadım gitti ...
    Drivermı sorunlu yahu ? hem mantle hem directx de takılıyo ama mantlede daha iyi fps vermesine rağmen daha çok takılıyo ...

kendim 7870 kullanıyorum bir arkadaşım msi 7850 kullanıyor kendisi 1080pde medium AA kapalı şekilde 14.4 mantle ile oynayabiliyor zavod 311 ve paracel storm 64 kişilik haritalarda sorun olmuyormuş arada jet kullanırken donmalar oluyor diyor gpu hızı 1000 mhz bellekler ise 5000 de kullanıyor arada donmalar olabilir bendede oluyor bazen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsukru -- 21 Mayıs 2014; 21:28:45 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.