Şimdi Ara

HDD Adaptörü ile DivX ve 1080p Video İzlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar, Samsung UHD TV nin USB girişine, HDD adaptörünü (USB-3) giriyorum ve adaptöre taktığım bir harddiskteki MP4 görüntüleri televizyondan izliyorum. Aynı şekilde Divx ve 1080p görüntülerini de Harddiske atıp izlesem, görüntü kalitesinde bir düşüş olur mu? Deniyorum fakat görüntü kalite kaybının olup olmadığını teknik anlamda anlamam imkansız. Bilgisi olan bir arkadaş bilgi verebilir mi?

Bir de, bir görüntünün 1080p ile Divx versiyonları arasında ciddi anlamda ses ve görüntü kalite farkı oluşur mu? Siz olsanız, aradaki ciddi boyut farkı nedeniyle görüntü kalitesi kaybından vaz geçer misiniz?

• Bilgi verecek bir anlayan arkadaş yok mu?
  • Bir kere TV'ye yapılan bağlantıyla izlenecek videonun formatı arasında hiçbir alaka yok. Kaliteyi belirleyen şey filmin kendisidir. MP4 olmuş, mkv olmuş bu çok önemli değil.

İkinci soruna gelirsem, 1080p versiyon ile Divx versiyonun görüntü kaliteleri arasında genelde uçurum vardır. 1080p'nin 1 GB olanında bile bu farkı hissedersin. O yüzden çok küçük boyutta olmayan ama 1.5 - 2 GB'lik 1080p'ler her türlü Divx videodan daha iyi görüntü verecektir. İndirdiğine değer yani. Ha, 20 GB'lık 1080p indireyim mi dersen, ben bunları film çok iyi olmadıkça indirmiyorum.
  • Hocam ilginiz ve cevabınız için çok teşekkürler. Bir kaç sorum daha olacak.
    Anladığım kadarıyla, Harici bir HDD adaptörü TV ye USB ile bağladığımda, HDD deki 1080p görüntüyü gösterebilme gücü televizyona ait olacak. Bu arada 1080p görüntüyü akıcı olarak gösterebilmek için gerekli veri aktarım hızını HDD adaptörünün sağlayacağını düşünüyorum.

Hangi durumda bir UHD Player veya Bluray oynatıcı almam gerekir? Bu oynatıcılara da harici HDD adaptörü USB ile bağlasam sonuç değişir mi? (Çünkü bütün görüntüleri DVD veya bluray CD ortamında bulundurmak zor.)
  • Eğer Bluray diskten film izlenmeyecekse Bluray oynatıcı almanın gereği yok tabi. Bluray veya oynatıcıya HDD adaptörü bağlanırsa çalışır mı bilmiyorum ama çalışırsa filmi o cihaz oynatacaktır ve görüntü kalitesi de muhtemelen TV'nin oynatımından daha iyi olacaktır ama yine de kesin bir şey söyleyemek zor. UHD TV nasıl oynatıyor bilmiyorum ?

Medya oynatıcılar bir çok noktada TV'den daha esnektir ve daha çok formatı desteklerler ama TV yeterli geliyorsa ayrı bir cihaza gerek yok diye düşünüyorum. Tabi DVD veya Bluray arşivi yoksa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seko92 -- 30 Mart 2017; 13:52:17 >
  • Cevaplar için teşekkürler hocam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.