Şimdi Ara

HDD alacağım hangi marka almalıyım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
18.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Cango34

quote:

Orijinalden alıntı: ByKapaN

KARDEŞİM MERAbalar buarada yazdığın kadarıyla veri kurtarma işi yapıyomuşsun. Benim
    Seagate 1 Tb Hard diskim Pc görmüyor. Hard Diskten hiç Ses gelmiyordu. Motorun Çalışmadığını Farkkettim. Sonra elimde başka bir hard disk vardı. o Hard diskin kartını taktım ama şimdide motor çalışıyor fakat Hard Diskin Motoru 30 Sn Çalışıp Duruyor.
    bu konu hakkında bana yardımcı olurmusun. verileri kurtarabilirmiyiz. ve naasıl iletişime geçeriz. ben beykozda oturuyorum ve snininde üsküdarda olduğunu yazmışzın. yerin neredeyse oraya gelirim gerekirse. fiyat ne olur ve verileri kurtarabilirmiyiz.

Özel mesaj gönderdim.

Üstad cango sizin nezdinizde bu konuda bilgili olan tüm arkadaşlara sorayım. Küçük bebeğimin fotoğraflarını yedeklemek için 2tb hdd araştırıyorum. 8 aylık kızım hergün foto ve video çekiyorum benim için çok kıymetli hatıralar bu yüzden veri kaybı olmasına dayanamam. Gürültülü çalışması vs etkenler hiç mi hiç önemli değil, en önemli önceliğim veri kaybı yaşamamak. Bu doğrultuda bana hdd tavsiyesinde bulunabilir misiniz rica etsem...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• santoryo S kullanıcısına yanıt
    Artık yeni üretilen modeller, veri güvenliğine daha çok önem veriyor. Nas için, güvenlik kameraları
    için üretilen 7/24 diskler var. Yedekleme amaçlı kullanılan disklerde düşük rpm tercih edilmelidir.
    Devir arttıkça ısınma artar, ısı disklerin baş düşmanıdır.
    Yedek disk demek, bir yerde ki verilerin kopyasının saklanması demektir. Genellikle toplum olarak,
    verilerimizi diske atıp diğerlerini sileriz. Mutlaka iki yerde kopyasının bulunması gerekir ki yedek olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cango34

Artık yeni üretilen modeller, veri güvenliğine daha çok önem veriyor. Nas için, güvenlik kameraları
    için üretilen 7/24 diskler var. Yedekleme amaçlı kullanılan disklerde düşük rpm tercih edilmelidir.
    Devir arttıkça ısınma artar, ısı disklerin baş düşmanıdır.
    Yedek disk demek, bir yerde ki verilerin kopyasının saklanması demektir. Genellikle toplum olarak,
    verilerimizi diske atıp diğerlerini sileriz. Mutlaka iki yerde kopyasının bulunması gerekir ki yedek olsun.

Çok teşekkür ederim hocam bunu hiç düşünmemiştim 7200rpm den düşük hızlı olanlara bakmıyordum bile. İki yerde kopyalama yapmam şimdilik pek mümkün değil malesef evimde bilgisayarım yok sadece iş yerinde yedekleme yapıyorum. Fotoğraf kalitesi yüksek olduğu için boyutu da yüksek oluyor siz daha iyi bilirsiniz böyle olunca 800 gb hafıza dolmak üzere kısa süre içerisinde almam lazım imkanım olsa iki tane alır dediğinizi yapardım ama kısa vadede alamam malesef. Nas diskler de biraz pahalı galiba onu da düşünemem. Sonuç olarak 5400rpm mi öneriyorsunuz hocam marka model önerebilir misiniz... 185 tl ye wd blue 2tb var 5400rpm buna ne dersiniz mesela. Bütçe en fazla 300 tl değer derseniz. Saygılar...

• WD Purple 2TB Intellipower Sata 3.0 64Mb 3,5" Güvenlik Diski 7x24 (WD20PURX)

WD Blue 2TB 5400RPM Sata 3.0 64MB 3.5" Sabit Disk WD20EZRZ

Düşük hızlarda bu iki modeli gördüm.
    Aslında bu köklü marka olsa da geçenlerde kardeşimin wd harici diski pert oldu içinde en az on yıllık hatıralar vardı o yüzden biraz kuşkuyla yaklaşıyorum ama bu hızlarda 64 mb cache özelliğine sahip başka markanın hdd leri aramalarda çıkmadı cache de önemli değil derseniz başka marka bakabilirim.

WD Purple serisi gayet güzel bir seçim olur
  • Gerçekten mi üstadım ben de onu soracaktım güvenlik kamerası için üretilmiş olduğundan benim kullanımıma uygun olur mu merak ediyordum. Sistem falan kurmayacam zaten ama sadece fotoğraf ve video yedekleyecem.
    Bir de şu gözüme çarptı hocam
    SEAGATE Hard Disk 2 TB ST2000VX005 Surveillance 7/24 Disk+Data Kurtarma Paketi
    Fiyatları birbirine yakın
    Seagate de artı olarak data kurtarma paketi var ne kadar işlevsel bilmiyorum ama cezbediyor :)
    Velhasıl sizi daha fazla meşgul etmiyim en iyisi bu ikisi arasından birini seçelim beraber inşallah...

• Surveillance serisi de güzeldir. Ben özellikle bu seriyi kullanıyorum. Güvenlik kamerası için üretilmesi
    ısıya ve uzun saatler çalışmaya daha dayanıklı olduğu anlamına gelir. Bana göre diğer disklerden daha güvenlidir.
    Mesela bize veri kurtarma için bu modellerden hemen hemen hiç gelmez
  • Cango34 kullanıcısına yanıt
    Çok çok teşekkür ederim üstad iyi ki size danışmışım Allah razı olsun işiniz rast gitsin inşallah. Veri kurtarma işim olursa imkan da bulursam direk sizin kapınızı çalarım inşallah :)
    Artık bu ikisinden birini gönül rahatlığıyla alabilirim gücüm yetmezse data kurtarma paketi olmayan Surveillance tan alırım anladığım kadarıyla ona çok da gerek kalmıyor gibi.
    Tekrar tekrar teşekkürler daha iki gün önce az kalsın Toshiba p300 2tb alıyordum iyi ki size rastladım :)

Bulut servislerine baktınız mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • John Citizen kullanıcısına yanıt
    Kastınız Dropbox google drive gibi bulut servis sağlayıcıları ise malesef benim için uygun değil yüksek boyutlu veriler yedekliyorum ve kullandığım bilgisayar ile internet servisi pek uygun değil bulut için ama öneri için teşekkür ederim :)

• Konu 2016 den beri ölmüş hortlatmak farz oldu.

Son durum nedir beyler günümüzde hangisi tercih edilir?

Wifi modemin usb girişi var orada ağ üzerinden sürekli açık olacak. Ufak sarsıntıda bozulmayacak, sessiz ve ısınmayan hdd önerisi istiyorum 1 tb boyutta lazım.

• 2019 olmuş, bilgi verebilecek zalım gardaşlarım nerededir
  • yıl 2021 hatta 2022 gidiyoruz bende 8 yada 10 tb disk almak istiyorum fotoğrağrafcı olarak arşivleme yapmam gerekiyor arkadaşlar sizce ne almalıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: mavili__

yıl 2021 hatta 2022 gidiyoruz bende 8 yada 10 tb disk almak istiyorum fotoğrağrafcı olarak arşivleme yapmam gerekiyor arkadaşlar sizce ne almalıyım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.