Şimdi Ara

HDD Bad Sector Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Harici disk olarak kullandığım WD Elements devresi yanmıştı daha sonra tamir ettirdim fakat aşırı ısınıyordu.
    Harici kutudan söküp pc bağladım ve kullanmaya başladım fakat bazı dosyalarda sorun çıkarıyordu.
    Bad sector taraması yaptım ve baya moral bozucu bir durumla karşılaştım.
    HDD Bad Sector Yardım !
    Açırı ısınmadan kaynaklandığını düşünüyorum.
    Hd sentinel
    HDD Bad Sector Yardım !

Hd tune ile bad sector taramasını %100 yapamıyorum.

HDD Bad Sector Yardım !

Tam detaylı tarama yapıp bad sectorleri blocklamak için hangi yöntemi önerirsiniz?

Önemli dosyaları kurtarabildim ve biçimlendirdim.
    Birde bad sector blockladıktan sonra tahmini ne kadar götürür beni?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasirov -- 27 Ağustos 2019; 5:0:12 >

• Diskin durumu kötü. Bad sector bloklamak icin profesyonel veri kurtarma donanımı gerekli. Ben yapıyorum. Bazı diskler normal kullanabilir duruma dönüyor. Bazılarında bi süre sonra yeni bad sektörler oluşuyor. Plakalardaki hasar , zayıflamış okuyucu kafa veya malzeme yorgunluğuna bağlı olarak sonuç değişiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    HDD Bad Sector Yardım !

HDD Bad Sector Yardım !

HDD Bad Sector Yardım !

Görsellerdeki gibi diskgenius ile tarama ve tamir işlemi yaptım. Diskgenius ile yapmam doğru olmuş mu başka bir ile tarama yapmamı önerir misiniz?
    Yazılım ile kullandığınız donanımlı yöntem arasındaki fark nedir tam olarak?

• yasirov Y kullanıcısına yanıt
    Bu programın hangi metod ile bad sektörleri tamir ettiğini bilmiyorum. Daha önce kullandığım bikaç program bad sektörleri tamir ettiğini söylüyor ama o bölgeye yeni veri yazınca tekrar bad sector oluyordu.

Yazılımsal bad sector tamir olur. Fiziksel /manyetik bad sector tamir olmaz. O sector bad sector listesine kaydedilip dediğiniz gibi bloke edilmedikçe ondan kurtulamazsınız. Donanım ile bad sector kaydına yenilerini eklemek mümkün oluyor.
    2 bad sector listesi var
    Birisi imalat sonrası son tarama ile oluşturulur. Donanım ile buna müdahale edilebiliyor. Bahsettigim bu.
    Diğeri kullanıcıya ayrılmış liste. Kullanım esnasında oluşan bad sectorler bu listeye otomatik eklenir. Bu listedeki kayıt miktarı artınca diskte donmalar takılmalar baslar.
    Yazılımsal bad sectorler içeriği bozuk olan aslında sorunsuz sectorlerdir. Bunlar formatla veya bu tarz programlar ile düzelir.

Denediginiz metodun is yaşayıp yaramadığını diske yeni veri yazarak kontrol edebilirsiniz. Yeniden bad sector oluşuyor ise çözüm olmamıştır.

• DigitalVeri kullanıcısına yanıt
    anladım. bilgilendirme için teşekkür ederim hocam.

Diskgenius repair işlemi bittikten sonra hem kendi hemde hd tune ile tekrar tarama yaptım

sonuçlar şu şekilde.

HDD Bad Sector Yardım !

HDD Bad Sector Yardım !

birde dediğiniz gibi diske tekrar veri yazıp kontrol edeceğim umarım tekrar oluşmaz.

teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: yasirov

Görsellerdeki gibi diskgenius ile tarama ve tamir işlemi yaptım. Diskgenius ile yapmam doğru olmuş mu başka bir ile tarama yapmamı önerir misiniz?
    Yazılım ile kullandığınız donanımlı yöntem arasındaki fark nedir tam olarak?
    Muhtemelen bozuk sektörlere zero yani sıfır yazıp kullanım dışı bıraktı. Smart health tablosundaki değerlere bakın derim. Eğer bozuk sektörleri disk düzgünleri ile remap etmediyse üzerine veri yazılınca sorun yine baş gösterebilir. Low level format atmadan emin olamazsınız. Tavsiyem verileri yedekleyebildiğiniz kadar yedekleyip full zero fill yani low level format yapmanız. Ama disk bu saatten sonra güvenilmez olduğundan önemli verileri koymamanızı öneririm...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Low level format ( tüm sektörlere 0 yazmak ) ile dediginiz gibi olmuyor. Bad sektörlü health değeri düşük hard diske low level format attıktan sonra health % 100 e çıkan , bad sector taramasında bozuk sector bulunmayan disk deneyimim oldu. Diski yeniden kullanmayı deneyince bad sektörler yeniden çıktı hatta eskisinden daha fazla olarak. Sektörlere 0 yazmak yerine veri yazmak daha mantıklı kontrol olur.
    Bu konuda epey deneyimim var. Bazı markaların bad sektörlü disklerini düzeltebiliyorum. Her disk düzelmiyor. Bir sürü ayrıntı var işin içinde. Ve cok fazla zaman alan bi işlem . Uğraşmaya da degmiyor . Bazen günler süren işlem sonrasında diski Windows'ta deneyince yeni bad sektörler çıkıyor. Malzeme ömrü, plaka hasarı , hasar görmüş, zayıf okuyucu kafa vs vs etken de çok.
    Düşme ya da elektrik kesintisi tarzı durumlar sonrasında bad sector oluşan diskler en riskli olanlar. Böyle durum yaşayan hard diskler kısa zaman sonra erişilmez oluyor. Verileri hemen yedeklemek gerekir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.