Şimdi Ara

HDD bios'ta görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
14.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Windows Xp Home Edition yüklü bigisayarımı uzun süredir kullanmaktayım. Bugün çalışırken
    bilgisayarım kilitlendi. Reset tuşuna basarak bilgisayarı tekrar başlatmak istedim. Bu sefer açılıştaki
    siyah ekranda (ana kart legosu geçtikten sonra) ekran altıda "disk boot failure insert system disk and press
    enter" ikazı verdi. Bilgisayarı tekrar başlatarak bios'a girdim. Bios'ta HDD görünmüyor. Bios'u default ayarına
    getirdim, bağlantı kablolarını değiştirip yeniden taktım vb. hiç birdeğişiklik olmadı. HDD'im Seagate 160 GB'lık
    Sata, Anakartım ASUS A8N-SLI Deluxe. HDD'yi çıkarıp başka bir bilgisayara 2 nci HDD olarak taktım. C, D ve E sürücülerinden D ve E sürücüleri bu bilgisayarda açıldı. İçindeki dataları harici bir HDD'ye kopyaladım. C sürücüsünü bu bilgisayarda göremedim.
    Sonuç olarak HDD sağlam görünüyor, Power Suplay sağlam. Arıza nerede olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum.

• "bağlantı kablolarını değiştirip yeniden taktım"

demişsin hocam da farklı slota taktın mı acaba? bende de oluyordu ve farklı slota takınca düzeliyordu diye hatırlıyorum.
  • Sata1, 2, 3 ve 4'de denedim, değişen bir şey olmadı. Bu arada pili de çıkarıp bekleterek takrar taktım.
    Maalesef sonuç yok. Anakarttan kaynaklanan bir arıza olabilir mi? Acaba C sürücüsünde bir sektör bozulması
    nedeniyle göremiyor olabilir mi?
  • a8n sli deluxe ise hangi sata portuna taktiniz 8 tane sata portu var alette?
  • sata kablolarını değiştirdiysen ve başka bilgisayarda hdd'ni görüyorsa anakartta sorun olabilir
  • raid sata1, 2, 3 ve 4 slotlara da takarak denedim. Bu arada DDR 400 RAM'lerin slotlarını değiştirerek de denedim. Değişen bir şey olmadı.
  • Raid satalara takarsaniz biostan raid kontrolcusu acmaniz lazim normal satalara neden denemediniz?
  • Normal Sata slotların hepsini denediğimi yukarıda belirtmiştim. Mevcut 4 slotada teker teker takarak bilgisayarı çalıştırdım. Her biri için bios'a girerek baktım. HDD none görünüyor. az önce Raid kontrolcusunu açarak da denedim değişen bir şey olmadı.
  • peki hocam hdd gorunmuyor cd romlar vs de mi gorunmuyor? Birde kullandiginiz disk nedir tam marka model olarak?
  • İki tane CD/DVD R/W takılı, ikisi de görünüyor. HDD'in Markası; Seagate Modeli; Barracuda 7200.9 160 GB
  • ide chipi calisiyor o zaman... baska makineye takarken su anki sata kablonuzu mu kullandiniz? yada power kablosunu?
    Birde diskin uzerinde sata 2 den sata 1 e cevirmenin yolunu gosteren bir ibare olacaktir. buna bakarak diskinizin sata 1 mi sata 2 mi calistigina bir bakabilir misiniz?
  • HDD'yi diğer makinaya takarken o makinanın kendi sata ve power kablosunu kullandım. Arızalı makinanın kablolarını kullanmadım.
    HDD'nin üzerideki etikette Sata 1 veya Sata 2 diye bir ifade yok. Sata Power, Sata Data ve Jumper Block diye üç girişi gösteren bir şekil var. Makinayı 2005'de toplamıştım. Muhtemelen Sata 1 olmalı.
  • siz ne olur ne olmaz sata kablonuzu ve power kablosunu da degistirip bir deneyin.
  • Sata kablosunu değiştirdim elimde 2 farklı (biri kilitli olmak üzere) kablo vardı ikisi ile de denedim. Power kablosunu ise uzatma takarak denedim. Komple değiştirmek için power suplay'ı değiştirmek gerekir. Mevcut kablonun güç çıkışlarını (HDD'ye giren uçları Ölçü aleti ile ölçtüm, 12 V ve 5 V DC voltajın olduğu görülüyor.
  • anakartin sata portlari bozulmus diyecegim ama raid kontrolcusundeki sata larin calismasi lazim. onlarda calismiyor diyorsunuz. ben hala kablodan olsun taraftariyim ama takamadiginiz konusu da aklima takiliyor yanlis anlamayin ama normal portlar bozulsa da raidler onlardan farkli bir chipe bagli oldugundan dolayi calismasi lazimdi. ikisi ayni anda bozulmasi da zor gibime geliyor.
  • İlgi ve alakan için çok teşekkür ediyorum.
    Sorun beki de HDD'nin C'yi göreceği ilk sektördeki bir bozulmadan kaynaklanıyor olamaz mı? Çünkü HDD'yi taktığım makinede C sürücüsü görünmüyordu. D ve E sürücüleri görünüyordu.
  • C bolumu bozulmus olabilir ama diskin kendisini gormeniz lazimdi. siz diyorsunuz ki biosta bile yok. sektor bozulsa da karti bozulmadan bu iş zor.
  • Evet doğru söylüyorsun. Anakart bozulmuş diyebilirmiyiz. Yapabileceğim başka bir şey var mı?
  • Valla hocam anakart bozulsunda istemiyorum eger bozulduguna eminseniz ben birsey diyemem.
  • Teşekkürler. İyi akşamlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.