Şimdi Ara

HDD ışığı yanmıyor bilgisayar açılmıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
29.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    benim vestel marka masaüstü bilgisayarım var.
    bilgisayarın açma düğmesine bastığımda power ışığı yanıyor,bütün fanlar vs çalışıyor, fakat hdd ışığı yanmıyor ve monitöre görüntü gelmiyor.
    daha öncede aynı sorun olmuştu sata2nin 2. girişine takmıştım düzelmişti şimdi ise bu girişlerin 4ündede denedim olmadı.
    Bu sorun neden kaynaklanabilir.yorumlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kasayı açın ve HDD bağlantılarını tamamen çıkarıp sistemi açın normal bir şekilde açılıyor mu? Ekranda "non sistem or disk error " mesajı çıkacak. Bu şekilde ise HDD de ya da data kablosunda, anakart slotunda bir problem var demektir.
  • dediğinizi yaptım ama yine aynı değişen bişey yok.başka neyden kaynaklanabilir acaba
  • ekran kartı ob mi yoksa haricimi?eğer hariciyse çıkarıp tekrar açın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adanalivlkn1234

dediğinizi yaptım ama yine aynı değişen bişey yok.başka neyden kaynaklanabilir acaba

HDD'nin dışında farklı bir problem mevcut, onboard bir ekran kartı kullanıyorsanız geçici olarak bir yerden harici bir ekran kartı temin edip, denemenizi önereceğim.
  • ekran kartını söktüm kabloyu onboarda takıp denedim yine aynı ya hiçbi düzelme yok maalesef
  • CPU yu kontrol et hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çift modül RAM yer alıyorsa teker teker dönüşümlü bir şekilde deneyin.
  • cpumu yandı yani onuda söküp geri taktım sorun yine aynı
  • evet ram iki adet var birinimi takıp deneyeyim
  • quote:

evet ram iki adet var birinimi takıp deneyeyim

Sadece birini takın, çalışmazsa diğerini takarak yeniden deneyin. Herhangi birinde sorun olabilir.
  • ramleride denedim teker teker hiç bir düzelme yok.dediklerinizin hepsini denedim sonuç sıfır.
    tamirciye götürmeden kendim halletmek istiyorum başka bir nedeni olabilirmi arkadaşlar
  • Zaten tek bir seçeneğiniz kaldı, CPU'yu çıkartın ve öyle çalıştırın. Sistemin BIOS Post hata iletisi ve sesi gelmesi gerekir. Hiçbir ses (Beep) vb. uyarı gelmezse ve tüm denemeleri sorunuzca yaptıysanız anakartınız bozulmuş demektir. Tüm bağlantılarıda kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 7 Ağustos 2011; 14:24:28 >
  • monitöre güç veren kabloyu değiştir çünkü bazen aynı kabloyla gelmiyor görüntü farklı kablo takıyorsun geliyor sonra birdaha kendi kablonu takınca gene geliyor bu sorunu yaşayana bizzat kendim böyle çözmüştüm(tabi ekran kartında felan bi problem yoksa hiç yoktan no monitor cable felan demesi lazım)
    birde bulabiliyosan başka bi hdd tak bakalım aynı mı ?

gene aynıysa büyük ihtimal anakart ta sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 7 Ağustos 2011; 14:22:54 >
  • monitörle ilgili bir sorun yok çünkü onuda denedin dizüstü bilgisayarımda çalışıyor.ekran kartınıda yeni aldım zaten o da sağlam
  • quote:

monitörle ilgili bir sorun yok çünkü onuda denedin dizüstü bilgisayarımda çalışıyor.ekran kartınıda yeni aldım zaten o da sağlam

abi o zmn başka bi hdd tak olmuyosa anakarttır.
  • evet cpuyuda çıkartıp denedim ses gelmedi hata iletiside gelmedi.bir de bjk murat arkadaşın dediği gibi hdd değiştirip deneyeyim olmadı tamirciye götürecem artık başka seçenek kalmıyor.
  • Zaman kaybetmeyin, boşuna zaten HDD'yi çıkardığınız ekran alıntısı almamanız hiçbir görüntü ve ses gelmemesi anakartı en başından beri belli ediyordu. Emin olmak için hepsini söyledim. Anakartınız bozulmuş.
  • PSU denediniz mi ? PSU denemenize rağmen düzelme olmuyorsa anakart biosu ya da kendisi zarar görmüş olabilir, işlemci zarar görmüş olabilir.
  • psu denemedim birde onu deneyim son şans.inşallah işlemci değilde psu veya anakart bozuktur
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.