Arkadaşlar hdd normal xp de sonradan ek hdd oalrak taktigim zaman xp görüyor sorun yok ama copya ghost acronis ile kopyalama çalıştıgım zaman sector hatası alıyorum sorun neden kaynaklanabilir suanda hdd normal dosyalarimi atip yedek hdd olarak kullanabiliyorum ama ghost attigim an sector hatası veriyor samsung hdutil programı ile test ettigim zaman lba error hatası aliyorum sorun ne olabilir
lba error = bad sector olarak biliyorum ama sen en iyisi test sonucunu buraya koy en azından yardım edicek kişilere yardımcı olur
acronis i silip yeniden kurmayı denedinizmi ? başlat/ çalıştır/ cmd
panele aynen sırayla yazın cd.. cd.. cd..
şimdi panel "C:\>" olmuştur.
hemen yanına sürücü harifini yazınız ve : enter yapın mesela d sürücüsü sorunlu
C:\>D:
c satırı d olmuştur chkdsk komutu ile tarama yaptırın. raporda ... kb bozuk alanda yazar ... bölümünde veri varsa hdd bad sector oluşmuştur. maxblast yazılımı ile hdd i komple sıfırlaman lazım. içindeki verilerini almayı unutma ;) yazılım hdd yi komple fabrika çıkış ayarlarına döndürecek ;)
Malesef samsung hdd aracını indirdim sitesinden hutil di galiba adı zero format denedim olmadı lba eror sayılarını verdi yarim saat boyuncu listede lba error 23 24 35 gibi hatalar vermeye basladi galiba bad sector
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme