Şimdi Ara

HDD satışlarında %12 düşüş yaşandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1tb ssd 800 tl iken 1 tb hdd 300 tl yani arada nerdeyse 3 kata yakın fiyat farkı var nezaman fiyat farkı 2 katına düşer ozaman ssd satışları patlar

• Red_devil33 kullanıcısına yanıt
    2 TB larda fiyat 5 katına kadar çıkıyor.
    500 GB'a kadar SSD almak mantıklı bence. Daha üstüne çıkınca fiyatlar coşuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değil HDD SDD satışları da düşecektir. Nedeni yedekleme taleplerinin artık azalmış olması bana göre. Bir kişinin kişisel verileri için kendisine yetecek HDD boyutu 2 TB maksimum. Oyun ve film de arşivlediğini düşünecek olur isek ortalama 8 TB yeterlidir. E bütün verisini buna yedekleyen kişi bunu da en az 10 yıl kullanabilir ise yeni bir HDD almaya gerek görmeyecektir. Artık Netflix veya HD yayın yapan Tivibu gibi TV sitelerinden veya izlehemen gibimsi film sitelerinden film, spotify'dan anlık müzik dinlemek veri yedeklemeyi gereksiz kılıyor. HDD en çok Google, Facebook, Youtube gibi sosyal ağ kullanıcılarının verilerini tutan firmalar için gerekli. Ayrıca Devlet ve özel şirketler için de sürekli veri yedeklemeleri için gerekli. Bu yüzden kullanıcıdan çok yayıncı ve yönetici devlet ve şirketlere depolama üniteleri üretiliyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 8 Mayıs 2019; 10:38:18 >
  • Bu sonuçları sadece SSD fiyatlarının düşmesi oluşturmadı. Online olarak kullanılan servislerin artması da büyük rol oynadı. Bireysel kullanıcılar dışında ticari kurumların da depolama ihtiyaçlarını profesyonel kuruluşlar ile karşılamaya başlaması bu sonucu doğurdu.

• hocam normal değil mi? eski teknoloji sonuç olarak. eski olan her şey gözden düşer klasik değilse.
  • Bence de asıl sebep kişisel depolama verilerinin fazlasıyla dolgunluğa ulaşması. 1tb depolama ortalama pc kullanıcısını rahat rahat kurtarır. Ama mesela pro cam lerle resim film çektiğiniz zaman işin rengi değişiyor. Hiç bir şekilde hdd'lerin kolay kolay gözden düşeceğini sanmıyorum. Soğuk depolama için bence tek alternatif.

Tabi artık ssd'ler de yavaş yavaş 1tb seviyelerinde uygun fiyatlı olmaya başladı gibi?. Bunun da etkisi olsa da bu biraz tartışmalı bir konu. Ama kesinlikle Bizim ülkemiz için geçerli değil bence.
  • Artık internetin hızlanmasıyla HDD'leri dolaba sıra sıra dizip arşiv yapmanın devri geçti. İnsanlar artık bulut servislerini kullanıyor. Filmler için de netflix gibi çevrimiçi akış servislerini tercih ediyoruz.

Dolayısı ile bireysel depolama ihtiyacı azaldı. Olayı sadece SSD'lerin gelişmesine bağlamak yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Haziran 2019; 12:16:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    haklısınız hocam bu da gayet doğru ve geçerli bi argüman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En önemli unsur SSD'nin fiyat/gb oranının düşmesi. Kişisel veriler ve oyun için çoğu kişi SSD tercih ediyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Galiba yine bir kapasite doygunluğu durumu oluştu.

Eskiden multimedya veri depolaması uçuşa geçmeden de benzer bir durum yaşanmış, daha fazla alana gerek yok gibi bir hal görülmüştü.

Bendeki 2 TB diskleri neredeyse 8-9 sene önce almıştım. Şimdi bakıyorum en çok satılan kapasite hala 2 TB. Sanırım benzer bir durum var.
  • PC sadece oyun için kullanıyorum. SAMSUNG QLC modelleri fln oyun depolamalık ssdler. Bende daha iyileri var. HDD ile işim bitti. HDD steam oyun yedekleri koyuyuyorum. Kasadan söksemmi dahi diye düşündüm.
  • Ben sata ssd lerden bile vazgeçip direkt iki adet nvme m2 ssd kullanıyorum. Amma velakin depo olarak hala hdd ye devam. Sırf depo için 1000 - 1500 bandında qlc falan 3-4tb lik ssd ler çıksada hdd den komple kurtulsak.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.