Şimdi Ara

HDD şifresi kırma? Yardım lütfen (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
6
Favori
25.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    evet hocam başlangıçta hdd password istiyor
  • Zamanında orman çocuğunun biri bana gittigidiyor'dan şifreli hard disk satmıştı, görüyorum ki aynıadam adlı üye bir sürü sorunu çözmüş, elinize sağlık.
  • AYNIADAM kullanıcısına yanıt
    Sn AYNIADAM;
    Size PM göndermeye çalıştım ama, geldi mi bilemiyorum. Bir de buraya yazayım dedim:

Merhaba Üstad,
    Ben HDD şifresini hatırlıyorum. Fakat ara ara açmamaya başladı. Sonra Bios tan, HDD şifresini kaldırmaya karar verdim. Önce mevcut şifreyi girdim, sonra yeni şifreyi girmemi istediğinde sadece enter a bastım. Yeni şifreyi confirm etmemi istedi, tekrar enter a bastım. Normalde şifrenin kalkmış olması lazımdı. Fakat kalkmamış ve hdd kildini hiç bir şrkilde açamıyorum.
    2.5 inch laptop klasik disk, hgst marka. Asus laptop.
    İstediğiniz yere getirebilirim. Yardım eder misiniz?
  • Pm atıldı.
    Hocam bende pm attım fakat geldimi bilmiyorum müsait olduğunuzda dönüş yapabilirmisiniz
  • Pm göremedim
  • Malesef hiç biyerde çare bulamadım
    hdd içine gömülü şifre
    Kingston ssd
    çare AYNIADAM
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncakca123

Malesef hiç biyerde çare bulamadım
    hdd içine gömülü şifre
    Kingston ssd
    çare AYNIADAM
    Pm olarakta yazdım ama burayada yazayım. Bahse konu SSD disk Phison S11 controller kullanmaktadır. Bunlar S10 olanında tecrübem var. S11 için disk elime ulaşmadan kesin çözerim çözemem birşey demek yanlış olur. İstanbulda yasıyorsanız musait bir zamanda bana ulaştırın.

Edit : tüm phisonlarda da artık kaldırılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AYNIADAM -- 9 Mart 2020; 0:39:52 >
  • Genel olarak disklerinde bios üzerinden bırakılan şifreyi kaldırmak için yardım talep eden arkadaşlar lütfen pm atarken yaşadığınız şehri. bahse konu diskin marka modelini belirtiniz.
  • arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyordum ama çözdüm. geçen sistem topladım yanlışlıkla hdd şifre koymuştum. bi türlü Windows girmiyordu pasword ekranında kalıyordu. bgn anakart bios da hdd secure erase seçeneğini gördüm şunu bi tıklayım dedim. başlattım. 1 saat sonra hdd sıfırladı şifreyi kaldırdı bgn bütün forumları okudum çözüm yoktu kendim bulmuş oldum seagate marka hdd bendeki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solokingx -- 14 Ağustos 2019; 23:24:3 >

• solokingx S kullanıcısına yanıt
    Tabii bilgilerinizi de kaybettiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karanlık Ülke

Tabii bilgilerinizi de kaybettiniz.
    boş hdd di zaten. çalıştığına şükrettim
  • siz neden bu kadar yırtındınız anlamadım.98 cd sinde F disk le halledebilirsiniz araştırın nette. yada silinmeyen bölüm silme dos a düşerek yine halledebilirsiniz. örnek linkhttps://www.technopat.net/2017/03/28/silinmeyen-disk-bolumunu-silme-rehberi/
    yani çok zor bişiy değil bu.
  • Hiç umut yokken ssd cihazımdaki şifreyi kaldıran Aynıadama teşekkür ederim.Kendisi dedği gibi şifreyi kaldırabildi ve sorun çözüldü. diski kargo ile de yolladım ve geri geldi.Yardımları için teşekkür ederim.Anlattığım herkes karşılıksız bu zamanda böyle bir iyilik yapıldığına inanmıyorlar :)
  • Çok teşekkür ediyorum kendisine benimde hı level ssd'şifresini kaldırdı
  • Güncel ssd lerdeki hdd şifreleri için tavsiye ettiğiniz bi program var mı?

• sasuta kullanıcısına yanıt

ssdlerde üretici yazılımıyla şifreleme ayrıdır, bios şifresi ayrıdır.

bios şifresi tüm anakartlarla uyumlu, aynı S.M.A.R.T gibi bir teknoloji içerir. Bios şifresi konan disk bios ekranında şifre sorar.

Üretici yazılımları ise farklılıklar gösterebilir. Kimi sektör bazlı encryption içerir. Kimisi sadece partition gizler.

Harddisk ve SSD'lerdeki şifreyi kaldırmak için yazan arkadaşlar; lütfen İstanbul dışındaysanız yazmayınız. Yada diskin kargo ile gidip geleceğini kargo ücretlerinin uçtuğunu unutmayın. Attığınız taş tuttuğunuz kuşa deysin. Israrla uzaktan bağlanarak yapamazmısın diye sorular geliyor. Maalesef uzaktan yapamıyorum.

Merhaba Toshiba MK6475GSX HDD var. enter hdd password istiyor.

PM yollayamıyorum.

• Cevaplandı

Hocam İstanbul dışındakiler için tam olarak hangi programla bu HDD şifresini çözüyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.