Şimdi Ara

hdd tunede ultra dma crc error count sari renkli nedeni ne olabilir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
34.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AnnRouzha

Yukarıda sanırım hep masaüstü bilgisayarlardan bahsedilmiş. Benim dizüstümde aynı sorun var ve daha 7 günlük. O kabloları ben yerleştirmediğime göre Dell mi hata yaptı? Bu bilgisayardan önce Dell'in değişim raporu verdiği diğer bilgisayarda da aynı uyarı çıkıyordu. Kabloyla alakalı ama nasıl? Ben kablo felan takmadım ki?
    Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ederim.

aynı sorun bendede çıktı bence kablodan değil örnek sizin dizüstü
    zaten başkada sorunu yok hdd nin pc resette atmıyor bu arada. yani bununla alakalı değil bence reset atması.
     hdd tunede ultra dma crc error count sari renkli nedeni ne olabilir?

• selamlar. wd sata 3 1gb Caviar black harddiskimde bende aynı hatayı aldım. acronis'ten baktıgımda hersey normal gosterdı. buyuk ıhtımal programda bır garıplık var ben acronise daha cok guvenıyorum bu konuda.
  • bencede program saçmalıyor çünkü sata kablosu yeni ve asus anakartla gelen kaliteli kablo ben yinede diğer verdiği kabloyu takıp denedim yine aynı hata çıktı kesin anladım ki program saçmalıyor
  • Selam arkadaşlar benim de WD 1tb Caviar Black diskimde Current Pending Sector ve Ultra DMA CRC Error Count hatası vardı. Level formatla Current Pending Sector hatasından kurtuldum ama Ultra DMA CRC Error Count hatası devam ediyor. Takip ettiğim kadarıyla WD Caviar Black serisi disklerde bu Ultra DMA CRC Error Count hatası sık rastlanan bir durum şuan için diski kullanıyorum bakalım bir sorun yaşatacak mı. Diski bir harici disk kutusuyla kullanacağım.
  • Acaba bu "Ultra DMA CRC Error Count" hatası diskte bir bozukluk olduğunumu göstermekte yoksa yukarıda yazılanlar gibi sadece kablo bağlantı hatalarınımı raporlamakta?
    Ve acaba bu smart bilgileri nasıl sıfırlanır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

Acaba bu "Ultra DMA CRC Error Count" hatası diskte bir bozukluk olduğunumu göstermekte yoksa yukarıda yazılanlar gibi sadece kablo bağlantı hatalarınımı raporlamakta?
    Ve acaba bu smart bilgileri nasıl sıfırlanır?

o hataya takılmayın bence çünkü yukardada yazdım sıfır anakartın verdiği asus 2 kablo denedim yine aynı bence program saçmalıyor
  • hata benim 2tb samsung hdd de var, bilgisayar sık sık kilitleniyor, 4-5 ayrı kablo ile de denedim düzelmedi..
    hd tune böyle bir sonuç gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: seasoul

hata benim 2tb samsung hdd de var, bilgisayar sık sık kilitleniyor, 4-5 ayrı kablo ile de denedim düzelmedi..
    hd tune böyle bir sonuç gösteriyor.

öyle olsa bendede hatta herkezde yapardı takılmayın o hataya hd tune saçmalıyor
  • arkadaşlar aynı sorun bende de var :) başlığı baştan son'a okudum, fakat tam olarak bir çözüm bulunamamış gibi..program yanlış gösteriyor gibi yorumlar da yapılmış, ama bence öyle bir sorun var gibi, çünkü veri kopyaladığım zaman inanılmaz kasılıyor bilgisayar..bilgisayarı komple etkiliyor..test sonuçlarımda bir sorun yok, bad sector bulunmuyor..tek sorun "ultra dma crc error count" uyarısı almam..kablo değiştirdim defalarca ama sorun hala devam etmekte...nasıl halledebiliriz bu sorunu arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meaninglessname

arkadaşlar aynı sorun bende de var :) başlığı baştan son'a okudum, fakat tam olarak bir çözüm bulunamamış gibi..program yanlış gösteriyor gibi yorumlar da yapılmış, ama bence öyle bir sorun var gibi, çünkü veri kopyaladığım zaman inanılmaz kasılıyor bilgisayar..bilgisayarı komple etkiliyor..test sonuçlarımda bir sorun yok, bad sector bulunmuyor..tek sorun "ultra dma crc error count" uyarısı almam..kablo değiştirdim defalarca ama sorun hala devam etmekte...nasıl halledebiliriz bu sorunu arkadaşlar ?

evet beyler sizde sorun olmayabilir ama bizde var.. harddiske veri kopyalayamıyorum kitleniyo ctrl alt del yapamıyorum çat diye gidiyo pc... dounyo kalıyo. bad sector de yok tarattım.. ama hiç bişey yaptırmıyo. bu arada boardım p5qdeluxe ama sata 3 desteği yok sata 2 var..

• Ultra DMA CRC Error Count:arabirim kablosu üzerinden veri transferi hatalarının sayısını belirtir.yani harddisk ve anakart arasındaki veri alış verişi sırasında oluşan hataları belirmektedir.bu değer ne kadar düşükse o kadar iyidir.saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurbe_844 -- 1 Mayıs 2012; 22:52:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onurbe_844

Ultra DMA CRC Error Count:arabirim kablosu üzerinden veri transferi hatalarının sayısını belirtir.yani harddisk ve anakart arasındaki veri alış verişi sırasında oluşan hataları belirmektedir.bu değer ne kadar düşükse o kadar iyidir.saygılarımla

bilgi için teşkkürler ama net değil yani benim yukarda resimli örnek var kablom asusun yeni ve kaliteli kablosu 98 79 hata var görünüyor nedeni nedir bunun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

Ultra DMA CRC Error Count:arabirim kablosu üzerinden veri transferi hatalarının sayısını belirtir.yani harddisk ve anakart arasındaki veri alış verişi sırasında oluşan hataları belirmektedir.bu değer ne kadar düşükse o kadar iyidir.saygılarımla

bilgi için teşkkürler ama net değil yani benim yukarda resimli örnek var kablom asusun yeni ve kaliteli kablosu 98 79 hata var görünüyor nedeni nedir bunun?

program tam değerleri yansıtmayabilir ama bu iletişim hataları yok hiç önemsemeyelim anlamınada gelmez.bir hata varki bu değerler cıkıyor.buarada elinizdeki kablonun asus olması onu hatasız yapmaz.unutulmamalı ki kablo ile sinyal bir yerden bir yere taşınırken zayıflamalar meydana gelir bu zayıflamalarda verinin bazen hatalı taşınmasına neden olur buarada olduğu gibi saygılarımla

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

quote:

program tam değerleri yansıtmayabilir ama bu iletişim hataları yok hiç önemsemeyelim anlamınada gelmez.bir hata varki bu değerler cıkıyor.buarada elinizdeki kablonun asus olması onu hatasız yapmaz.unutulmamalı ki kablo ile sinyal bir yerden bir yere taşınırken zayıflamalar meydana gelir bu zayıflamalarda verinin bazen hatalı taşınmasına neden olur buarada olduğu gibi saygılarımla

halkısında arkadaş bu kablo sıfır asus anakart aldığımda kutusundan çıkan kablodur hadi biri bozuk diyelim diğerinide kutusundan çıkarıp taktım aynı sonuç çıkıyor artı 2 ci kablo hiç kullanılmadı ve 1 yıllık anakartımla birlikte gelen kablolar her 2 side. bukadar tesadüf saçma geliyor bana yani kabloların 2 side hatalı olamaz bence neyse yinede teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 2 Mayıs 2012; 3:36:50 >

• harddisklerde bulunan S.M.A.R.T özelliği türkçe kaynaklarda pek bir bilgi edinemediğim bir durum.
    Konuyu hortlatmış olmaktan memnun olacağım çünkü güncelliğini koruyan bir konu olduğunu düşünüyorum.

SMART ekranında bulunan verilerin tamamı harddiskinizde bir sorun olduğu anlamına gelmiyor!
    örneğin
    "Power On Hours" harddiskini aldıktan bu yana kullanım süresini saat bazında kaydeden bir sayaçtır. ve sürekli artar.

fakat her artan nitelik de "power on hours" özelliği kadar basit değildir.

bu başlıkta tartışılan

"Ultra DMA CRC Error Count" adlı sayaç harddiskiniz ile anakart çipset işlemci veriyolu arasında oluşan iletişim problemlerinin sayısını tutar.
    yeni bir harddiskte bu sayaç sıfır "0" olmalıdır. eğer sata/IDE/USB kablonuzda bi sorun varsa bu sayaç her bilgisayarı açmanızda, harddiskiniz tarafından otomatik yapılan SMART testi sonucu "1" tane artar. eğer kabloyu değiştirip sorunu çözdüyseniz, sayaç olduğu sayıda kalır.

sayaçtaki sayının sabit olması durumunda durumunda endişe edilecek bir durum yoktur. !!!

Unutulmaması gereken bir durumu belirtmekte fayda var!

Bu sayaç harddiskinizin Ultra DMA potansiyelini tam kullanamadığı durumlarda artar. Örneğin benim harddiskim UDMA 5 destekli. IDE kablosundaki arızadan dolayı UDMA durumu UDMA 2 ye düşmüştü. bu da veri hızında yaklaşık olarak iki katı bir düşüş anlamına gelir. SMART teknolojisi anakartınız ve HDD niz arasındaki bu hız durumunu maksimum seviyede çalıştırmak isteyeek fakat kablodan veya voltajdan hatta soket girişlerinden ötürü bir arıza tespit ettiği durumda daha düşük bir hızda çalıştırmayı tercih edecektir.
    Bu da her defasında "Ultra DMA CRC rear error count" sayacına 1 sayı daha ekleyecektir.

HD tune programının info sekmesinde en altta harddisk özelliklerinin açıklandığı bölümde harddiskinizin desteklediği UDMA modu ile o an aktif olan UDMA modunun aynı değerleri gösterdiğini kontrol etmek bu sorunun devam edip etmediğini anlamak için en ideal yoldur.

şayet "Ultra DMA CRC read error count" sayacında bir artış gözlenmiyorsa sorun çözülmüş demektir.
    ikonun uyarı vermesinin nedeni daha evvel SMART ın bu hatayı kaydetmiş olmasıdır.

son olarak eklemekte fayda var. harddisk elektrikle çalışan bir donanım olduğundan ve bu elektriği bilgisayarın güç çıkışından yani power supply den aldığından yetersiz voltaj, sık voltaj değişikliği ve power supply nin gücünü yitirmiş olması gibi ihtimaller harddiskin yanlış voltaj ile çalışmasına ve başlıktaki SMART özelliği vb diğer sayaçlarda sorunlar ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

harddiskler ve SMART özelliği ile alakalı en kısa zamanda daha ayrıntılı bir klavuz hazırlamak düşüncesindeyim. daha ayrıntılı bilgiyi bu klavuzda açıklayacağım.

• dostum bilgilendirme için teşekkür ederim ! yanlız bu sorunu tam olarak ortadan kaldırmanın bir yol'u yok mudur ? ben de çok forumlara baktım; genel olarak kablo değişiminden bahsedilmiş, bazılarıda hd tune' programından kaynaklanan bir sorun olduğu; bu yüzden pek önemli olmadığı söylenmiş...kullandığım harddisk bundan 2 ay öncesine kadar iyi çalışıyordu, daha sonra veri kopyalama yaptığım zaman kullanamaz hale geldim. ve şu an eski bi samsung hdd ile sistemi kullanıyorum. oyunlardaki takılma sorunu geçti, fakat ultra crc eror hatası veren harddiskten veri alış verişi yaptığım zaman bilgisayar yine donuyor..
  • Bende 200 gösteriyor..
  • http://postimage.org/image/6jkynun79/

Bende bu rakam abartı çıkıyor baya. Arasıra sistem kitleniyor ve dırrr diye ses çıkarıp takılıyor restart atmak zorunda kalıyorum. Sanırım bu hatadan dolayı sata kablosunu değiştirip deneyeceğim bir de fakat başka önerisi olan arkadaşlar varsa dinlemeye de hazırım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SplashyatoM -- 26 Temmuz 2012; 19:57:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tufanminez

harddisklerde bulunan S.M.A.R.T özelliği türkçe kaynaklarda pek bir bilgi edinemediğim bir durum.
    Konuyu hortlatmış olmaktan memnun olacağım çünkü güncelliğini koruyan bir konu olduğunu düşünüyorum.

SMART ekranında bulunan verilerin tamamı harddiskinizde bir sorun olduğu anlamına gelmiyor!
    örneğin
    "Power On Hours" harddiskini aldıktan bu yana kullanım süresini saat bazında kaydeden bir sayaçtır. ve sürekli artar.

fakat her artan nitelik de "power on hours" özelliği kadar basit değildir.

bu başlıkta tartışılan

"Ultra DMA CRC Error Count" adlı sayaç harddiskiniz ile anakart çipset işlemci veriyolu arasında oluşan iletişim problemlerinin sayısını tutar.
    yeni bir harddiskte bu sayaç sıfır "0" olmalıdır. eğer sata/IDE/USB kablonuzda bi sorun varsa bu sayaç her bilgisayarı açmanızda, harddiskiniz tarafından otomatik yapılan SMART testi sonucu "1" tane artar. eğer kabloyu değiştirip sorunu çözdüyseniz, sayaç olduğu sayıda kalır.

sayaçtaki sayının sabit olması durumunda durumunda endişe edilecek bir durum yoktur. !!!

Unutulmaması gereken bir durumu belirtmekte fayda var!

Bu sayaç harddiskinizin Ultra DMA potansiyelini tam kullanamadığı durumlarda artar. Örneğin benim harddiskim UDMA 5 destekli. IDE kablosundaki arızadan dolayı UDMA durumu UDMA 2 ye düşmüştü. bu da veri hızında yaklaşık olarak iki katı bir düşüş anlamına gelir. SMART teknolojisi anakartınız ve HDD niz arasındaki bu hız durumunu maksimum seviyede çalıştırmak isteyeek fakat kablodan veya voltajdan hatta soket girişlerinden ötürü bir arıza tespit ettiği durumda daha düşük bir hızda çalıştırmayı tercih edecektir.
    Bu da her defasında "Ultra DMA CRC rear error count" sayacına 1 sayı daha ekleyecektir.

HD tune programının info sekmesinde en altta harddisk özelliklerinin açıklandığı bölümde harddiskinizin desteklediği UDMA modu ile o an aktif olan UDMA modunun aynı değerleri gösterdiğini kontrol etmek bu sorunun devam edip etmediğini anlamak için en ideal yoldur.

şayet "Ultra DMA CRC read error count" sayacında bir artış gözlenmiyorsa sorun çözülmüş demektir.
    ikonun uyarı vermesinin nedeni daha evvel SMART ın bu hatayı kaydetmiş olmasıdır.

son olarak eklemekte fayda var. harddisk elektrikle çalışan bir donanım olduğundan ve bu elektriği bilgisayarın güç çıkışından yani power supply den aldığından yetersiz voltaj, sık voltaj değişikliği ve power supply nin gücünü yitirmiş olması gibi ihtimaller harddiskin yanlış voltaj ile çalışmasına ve başlıktaki SMART özelliği vb diğer sayaçlarda sorunlar ortaya çıkmasına neden olabilmektedir.

harddiskler ve SMART özelliği ile alakalı en kısa zamanda daha ayrıntılı bir klavuz hazırlamak düşüncesindeyim. daha ayrıntılı bilgiyi bu klavuzda açıklayacağım.

çok çok teşekkür ederim.

• Elimde aynı hatayı aldığım bir hdd var ve bu hdd takılı olduğu her bir bilgisayarın bazen haftada bir, bazen de ayda bir kilitlenmesine yol açıyor. Farklı kablo, psu denediğim için tek şüphelendiğim şey hddnin soketlerinde hafif bir temassızlık olduğu yönünde...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.