Şimdi Ara

HDMI bağlantısı ile uydu yayını için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni almış olduğum LG 32LG5000 LCD panel ile digitürk'ün ekonomik paketine normal dt alıcısı ile scart bağlantısı yaparak izliyorum. Normal scart kablosu ile inanılmaz kötü bir görüntü aldım, özellikle insan yüzlerinde olmaması gereken damalanmalar ve dalgalanmalar belirdi. Gittim dünya para verip altın uçlu scart aldım, görüntü biraz daha iyi şimdi, ama hala istenilen düzeyde değil.:((
    Artık dt filan da umrumda değil sadece hdmi çıkışı olan bir receiver bulup normal uydu yayını bile olsa bu bağlantı üzerinden adam gibi görüntü alabilmek. Çünkü benim derdim scart ile.
    Normal uydu yayınını hdmi üzerinden alabileceğim bir receiver var mı ve bu durum için neler tavsiye edersiniz? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Var tabi hdmi çıkışa sahip HD uydu alıcıları. Forumda sanırım en çok kullanıcısı olan benim de uzun süredir kullandığım CRea bunlardan biri...

İnceleme linkini veriyorum. Bakarsın...

http://forum.donanimhaber.com/m_13840333/tm.htm
  • peki dt kartımı buna adapte edebilecek bir modülü var mı? Skymodul vs?? Ya da böyle bir receiver??
  • kardes sana bir sey söyleyim ne kadar hd rezerve alirsan al. hd yayin olmadikca görüntü kalitesi degismez..

Kullandigim lcd tv lg 37 5000 full hd
    kullandigim rezeverve Clarke tech hd 5000 combo plus........
    ülke almanya
    izledigim kanallar icinde 10 tane hd yayin yapan var. gerisi mpg 2 codec

Ama bu cihaz türkiyede varsa tavsiye ederim

Clarke tech 5000 hd combo plus görüntüsü diger cihazlardan cok iyi ben almanyada bu islerle ugrasiyorum. tabi hobi olarak para icin degil
    http://www.hm-sat-shop.de/hdd-receiver-hdtv-clarke-tech/clarke-tech-5000-hd-plus-combo-dvb-st.html

digitürk orjinal karti takman yeterli baska birsey modul falan almaya gerek yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 14 Ocak 2009; 16:16:41 >

• teşekkür ederim, aydınlatıcı bilgiler için..
  • quote:

Orjinalden alıntı: adamik

Merhaba arkadaşlar;
    Yeni almış olduğum LG 32LG5000 LCD panel ile digitürk'ün ekonomik paketine normal dt alıcısı ile scart bağlantısı yaparak izliyorum. Normal scart kablosu ile inanılmaz kötü bir görüntü aldım, özellikle insan yüzlerinde olmaması gereken damalanmalar ve dalgalanmalar belirdi. Gittim dünya para verip altın uçlu scart aldım, görüntü biraz daha iyi şimdi, ama hala istenilen düzeyde değil.:((
    Artık dt filan da umrumda değil sadece hdmi çıkışı olan bir receiver bulup normal uydu yayını bile olsa bu bağlantı üzerinden adam gibi görüntü alabilmek. Çünkü benim derdim scart ile.
    Normal uydu yayınını hdmi üzerinden alabileceğim bir receiver var mı ve bu durum için neler tavsiye edersiniz? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Selam!

Bir arkadaş plazma TV'sinde HDMI çıkışlı uydu cihazı kullanmak istiyordu ve konu ile ilgili görüşlerimi
    açıklamıştım. Umarım sizede yararı olur!

quote:

Orjinalden alıntı: serkanguzel_

Selam,

Seul X3'teki HDMI çıkıştan verim alamamanızın nedeni, HDMI portun cihazda lisanssız olarak
    kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Yani cihazdaki HDMI portu merdiven altı piyasa diye tabir
    edilen yerlerdeki kişilere yaptırılan yazılımla çalıştırılmaktadır.

X3'te Lisans alınmama nedenine gelince;

Bildiğimiz üzere HDMI portu 1080p'ye kadar sayısal görüntü iletimi çözümlemekte olup, aynı port
    ile seste taşınmaktadır.

X3 cihaz MPEG2 özellikli DVB-S standardındaki yayınları çözümleme kabiliyetine haiz olup, 576p
    çözünürlüğe kadar destek sunmaktadır.

Sayısal iletimde diğer bir çözüm olan DVI'ın yaratıcıları, HDMI port'u geliştirirlerken bu sefer işi
    sıkı tutup, özgün tasarımlarını kendilerine özgü donanım ve yazılımla koruma altına almıştır.
    Meşhur HDCP koruması... Gerçi HDCP korumasının kırıldığı iddia edilsede, yüksek çözünürlüklü
    DVD oynatıcılar ile HD özellikli Uydu cihazlarında, HDCP korumalı medyaların gösterimi esnasında
    çözünürlüğün 1080i/p'ye kadar ulaşıp, ulaşmadığını TV'den izlerken anlayabiliriz !

Buraya kadar olan açıklamayı, Standart Defination bir uydu cihazında HDMI çıkışın nereye kadar işe
    yarayacağı ile HDMI portun lisanssız kullanılması halinde ne gibi mahsurlara neden olacağını açıklamak
    amacıyla yazdım.

Diğer sorularınıza gelince;

Next 2000 super plus serisi (CX, CIS, CX NET) modellerinde component çıkış mevcut olup, görüntü
    kalitesi tatmin edici seviyededir. Ayrıca cihazda PVR özelliğide bulunmaktadır.

Eğer bulabiliyorsanız ve PVR özelliği olmasını önemsemiyorsanız, CREA HD cihazı almanızı tavsiye
    ederim. Cihazda kullanılan HDMI portu lisanslı olup, görüntü kalitesi yönünden aynı segmentteki
    cihazlardan bir adım öndedir. Kanal geçiş hızı oldukça yavaştır. V/H polarizasyonunda 2 - 3 saniye civarı.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.