Arkadaşlar merhaba, PS3 te aynı anda HDMI ile TV den ses alırken...Optik bağlantı ile de anfiye bağlantı yaptım fakat optik ten ses alamıyorum..(Tv den anfiye ses bağlantısı var...fakat ben optik bağlantıyı direkt anfiye vermek istiyorum) Dijital ses çıkışında sadece bir seçenekmi var? İkiside aynı anla çalışmazmı...(HDMI-Optik)
Başka forumlarda bununla ilgili bir link vardı, fakat ben beceremedim...Yardımlarınızı bekliyorum....
sıkıntı değil. ses seçeneklerinden optik ses çıkışını seç. böylece sesi dolby digital olarak amfiye gönderebilirsin.
bildiğim kadarı ile ikisini aynı anda yapamıyor.
Kolay. Audio settings e gelin. Orada HDMİ yanıp sönüyor olacak .Siz Optik çıkış(bir alttaki seçenek) seçeneğini seçeceksiniz tamamdır. Yanlız benim amfim örnek olarak dijital girişi sadece dvd bölümüne ait düşünüyor ve o sebeple amfi hep dvd giriş seçeneğinde .Ben uzunca bir süre sizin istediğiniz bağlantıyı kullandım sorun yokdu.
Sevgili mokinto, Sizin cevabınızdan şunu anladım PS3 açıkken HDMI bağlantı ile sesi Tv den alırken menüye dönüp ses ayarlarından (PS3) Optik çıkışı seçtiğimde bağlı olan anfimden optik ses alabilirim bu arada da TV den ses te alabiliyorum öylemi?
Akşam evde deneyeceğim, teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: mokinto
Kolay. Audio settings e gelin. Orada HDMİ yanıp sönüyor olacak .Siz Optik çıkış(bir alttaki seçenek) seçeneğini seçeceksiniz tamamdır. Yanlız benim amfim örnek olarak dijital girişi sadece dvd bölümüne ait düşünüyor ve o sebeple amfi hep dvd giriş seçeneğinde .Ben uzunca bir süre sizin istediğiniz bağlantıyı kullandım sorun yokdu.
quote:
Orjinalden alıntı: oguz096
Sevgili mokinto, Sizin cevabınızdan şunu anladım PS3 açıkken HDMI bağlantı ile sesi Tv den alırken menüye dönüp ses ayarlarından (PS3) Optik çıkışı seçtiğimde bağlı olan anfimden optik ses alabilirim bu arada da TV den ses te alabiliyorum öylemi?
quote:
Bakınız şu bir yol; hdmi ile ps3 den tv ye ses ve görüntü iletilir, oradan analog, koaksial veya destekliyorsa optik çıkışla amfiye sadece sesi gönderirsiniz. Bu yolla tv ye bağlı tüm aletlerin sesi amfiden gelir(şu an ben optikle bunu yapıyorum).Eğer tv nizin kendi hoparlorlerini kapatma özelliği varsa hiç tv nin hoparlorunun sesiyle uğraşmamış olursunuz. 2) İlk mesajımda yazdığım gibi ps3den hdmi ile tv ye görüntüyü verirsiniz. Optikle amfiye ps3 den geçince artık sesi sadece amfiden alırsınız.Tv den ps3 e ait ses gelmez.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: oguz096
quote:
Bakınız şu bir yol; hdmi ile ps3 den tv ye ses ve görüntü iletilir, oradan analog, koaksial veya destekliyorsa optik çıkışla amfiye sadece sesi gönderirsiniz. Bu yolla tv ye bağlı tüm aletlerin sesi amfiden gelir(şu an ben optikle bunu yapıyorum).Eğer tv nizin kendi hoparlorlerini kapatma özelliği varsa hiç tv nin hoparlorunun sesiyle uğraşmamış olursunuz. 2) İlk mesajımda yazdığım gibi ps3den hdmi ile tv ye görüntüyü verirsiniz. Optikle amfiye ps3 den geçince artık sesi sadece amfiden alırsınız.Tv den ps3 e ait ses gelmez.
Bahsettiğin 1. yöntemde 5+1 mümkün mü; kayıp yaşanmaz mı?
Şöyle söyleyeyim. Ps3 -tv bağlantınız dijital(hdmi).Digiturk veya kablo -tv bağlantısı analog. Eğer tv nizde optik çıkış varsa ps3 için dijital kalitede kayıp yaşanmaz. Analog bağlantınızda ise gene kayıp yaşanmaz ama amfiye gelen ses tv ye verdiğiniz kaliteyi haliyle geçemez. ps3 için kısaca evet 5,1 ses optikle aırsınız. Anolog kabloylada 5,1 ses alırsınız ama sesde kayıplar yaşanır. Digiturk yada kablo gibi sistemlerde optik ve analog farkını pek hissedemeyebilirsiniz ama Blu-ray veya ps3 oyunları için farkı muhakkak körelmemiş tüm kulaklar algılayabilir.
Bende de aynı durum var sanırım. PS3 ü TV ye hdmi dan bağladım. PS3 ü 5+1 receiver a optik bağlasam ve TV nin sesini kapatsam. sorun giderilmiş olmaz mı? çok mu saçma oldu bu? :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme