Şimdi Ara

HDMİ SES PROBLEMİ ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
9.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Nvidia Gforce 9800 GT ekran kartım var. Üzerinde DVİ ve HDMİ çıkışları mevcut. Ana Kartım Asus P5KML AM SE, Ses Kartım ise Creative X-fi Saund blaster. Sorunum ise LCD Televizyona HDMİ kablo ile Görüntü ile birlikte sesi aktaramamam. Ne Ana kart üzerinde ne de Ses kartı üzerinde Spdif girişi yok. Ekran kartı üzerinde SPDİF Audio in girişi mevcut. Dolayısıyla Ana karta ve ya ses kartına Spdif bağlantı yapamıyorum. Streo jack ile de aktardığımda LCD den ses çıkmıyor. Sadece HDMİ bağlantı ile ses ve görüntüyü uğraşmadan aynı anda aktarmak için mevcut sistemime ucuz yolla ne yapa bilirim. Yardımcı olursanız memnun olurum.

• İşletim sisteminin varsayılan ses aygıtı ayarlarını kurcala istersen *
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldız_

İşletim sisteminin varsayılan ses aygıtı ayarlarını kurcala istersen *
    Kayıttan yürütme aygıtlarında hdmi aktif midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sintai

Kayıttan yürütme aygıtlarında hdmi aktif midir?

Alıntıları Göster
    Ekran kartinla beraber hdmi ses kablosu verilmesi lazim. kutusunu karistir azicik... yoksa bu kablodan almak zorundasin

• quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

Ekran kartinla beraber hdmi ses kablosu verilmesi lazim. kutusunu karistir azicik... yoksa bu kablodan almak zorundasin

Alıntıları Göster
    O kablodan elimde var ancak sorun o kablonun gireceği yerin hem ses kartında hem de ana kartta olmayışı (SPDiF) girişi her iki karttada yok. ?

• quote:

Orijinalden alıntı: şovalye72

O kablodan elimde var ancak sorun o kablonun gireceği yerin hem ses kartında hem de ana kartta olmayışı (SPDiF) girişi her iki karttada yok. ?

Alıntıları Göster
    Anakartını sitesinde bulamadım.
    Kullanma kitapçığında anakart üzerinde spdif çıkış gözükmüyorsa yoktur. İkisindede yoksa destekleyen bir ses kartı alman lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Anakartını sitesinde bulamadım.
    Kullanma kitapçığında anakart üzerinde spdif çıkış gözükmüyorsa yoktur. İkisindede yoksa destekleyen bir ses kartı alman lazım.

Alıntıları Göster
    hdmı to hdmı la ses aktarımı yapılıyor diye biliyorum ayarlarını kontrol et sen bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

hdmı to hdmı la ses aktarımı yapılıyor diye biliyorum ayarlarını kontrol et sen bence

Alıntıları Göster
    denetim masası ses ayarlarından varsayılan çalma aygıtı nvidia hdmi secersen hdmi-hdmi ses ve görüntüsü aktarabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdivrik -- 9 Ağustos 2010; 23:58:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdivrik

denetim masası ses ayarlarından varsayılan çalma aygıtı nvidia hdmi secersen hdmi-hdmi ses ve görüntüsü aktarabilirsin.

Alıntıları Göster
    nvidia nin hdmi cikisi yok. o dediginiz ati de. ati ekran kartlari kendi ses kartlari ile birlikte geliyor. nvidia da bu olmadigi icin yukaridaki kablo kullaniliyor.
    spdif cikisi anakart uzerinde var. fakat lehimleri ve cikislari atilmamis. yani kullanilabilir duruma gelmesi zor gibi. Çizgiye bir sor belki birşey yaparlar...
  • quote:

nvidia nin hdmi cikisi yok. o dediginiz ati de. ati ekran kartlari kendi ses kartlari ile birlikte geliyor. nvidia da bu olmadigi icin yukaridaki kablo kullaniliyor.
    spdif cikisi anakart uzerinde var. fakat lehimleri ve cikislari atilmamis. yani kullanilabilir duruma gelmesi zor gibi. Çizgiye bir sor belki birşey yaparlar...

Alıntıları Göster
    Ana kart üzerinde Spdif out çıkış yeri var ancak pinler çakılmamış. Şu an kullangığım ana kart P5 KPL AM SE. Resim koyamadım. Google den görsellerden aratınca çıkıyor. Eski kart olduğu için mana ile değiştirmiş olurum. Sizn bir ana kart öneriniz olabilir mi. DDR 2 Kullandığım ana karta benzer sorun çıkartmayacam özellikle spdif çıkışı olan ve ya hdmi bağlantısını sağlıklı yapabileceğim.

• quote:

Ana kart üzerinde Spdif out çıkış yeri var ancak pinler çakılmamış. Şu an kullangığım ana kart P5 KPL AM SE. Resim koyamadım. Google den görsellerden aratınca çıkıyor. Eski kart olduğu için mana ile değiştirmiş olurum. Sizn bir ana kart öneriniz olabilir mi. DDR 2 Kullandığım ana karta benzer sorun çıkartmayacam özellikle spdif çıkışı olan ve ya hdmi bağlantısını sağlıklı yapabileceğim.

Alıntıları Göster
    P5KPL-AM en basiti Se kartlarin genellikle ozellikleri azaltilmis olan kartlar olarak gecer asusta . buna benzer anakartlar bulmaniz mumkun. islemcinizi soylemediginiz icin net bir model vermem bu tek anakart disinda zor

• quote:

P5KPL-AM en basiti Se kartlarin genellikle ozellikleri azaltilmis olan kartlar olarak gecer asusta . buna benzer anakartlar bulmaniz mumkun. islemcinizi soylemediginiz icin net bir model vermem bu tek anakart disinda zor

Alıntıları Göster
    hdmi kablosu uzunluğunda "stereo to rca" kablosundan temin edeceksin...
    stereo ucunu anakartın yeşil renkli analog ses çıkışına ...
    kırmızı-beyaz RCA uçlarınıda televizyona takacaksın...
    kabloyu hdmi kablosu etrafina bantlarsan...
    kardeş kardeş çalışırlar...

http://www.cablesdirect.com/prodimages/CC399-12_LR.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

hdmi kablosu uzunluğunda "stereo to rca" kablosundan temin edeceksin...
    stereo ucunu anakartın yeşil renkli analog ses çıkışına ...
    kırmızı-beyaz RCA uçlarınıda televizyona takacaksın...
    kabloyu hdmi kablosu etrafina bantlarsan...
    kardeş kardeş çalışırlar...

http://www.cablesdirect.com/prodimages/CC399-12_LR.jpg

Alıntıları Göster
    Bendede nvidia geforce 9800m gs var. İlk kullanmaya başladığımda bende sesi TV den verememiştim. Ses ayarlarını birazcık kurcaladıktan sonra çözmüştüm olayı. Ama şunun garantisini verebilirim sana, HDMI kablosundan hem ses hem görüntü aktarımı yapılıyor. Yani, Ayıca bir ses kablosu almana gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ymumuy

Bendede nvidia geforce 9800m gs var. İlk kullanmaya başladığımda bende sesi TV den verememiştim. Ses ayarlarını birazcık kurcaladıktan sonra çözmüştüm olayı. Ama şunun garantisini verebilirim sana, HDMI kablosundan hem ses hem görüntü aktarımı yapılıyor. Yani, Ayıca bir ses kablosu almana gerek yok.

Alıntıları Göster
    @ymumuy...
    arkadaşın anakartından ekran kartına ses monte edilecek...
    ne anakartta digital ses çıkışı...
    nede ekran kartında digital ses girişi yokmuş...
    bu durumda sesi ayrı vermek gerekiyor...

anakartta onboard hd ses kartı varsa...
    creative ses kartını sökerse...
    ekran kartı anakarttan sesi ilave kablosuz alabiliyorsa...
    belki o zaman olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 12 Ağustos 2010; 15:32:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vtnsvr

@ymumuy...
    arkadaşın anakartından ekran kartına ses monte edilecek...
    ne anakartta digital ses çıkışı...
    nede ekran kartında digital ses girişi yokmuş...
    bu durumda sesi ayrı vermek gerekiyor...

anakartta onboard hd ses kartı varsa...
    creative ses kartını sökerse...
    ekran kartı anakarttan sesi ilave kablosuz alabiliyorsa...
    belki o zaman olabilir...

Alıntıları Göster
    Stereo Kablo ile (hem çift jaklı hem de Bi tarafı jaclı bi tarafı 2 uçlu) defalarca denedim ancak bir türlü sesi tv den alamadım. Kablyu PC de hoplr. çıkışına diğerinide TV arkasında PC Audio in girişlerine taktım ama nafile Ses ayarlarınıda karıştırdım. Ama olmadı.. Şimdi de TV nin ses çıkışlarında problem olduğunu düşünmeye başladım. Ne yaptıysam TV ye ses aktaramadım. Bir şey daha HDMİ çıkışlı (DVİ da olabilir) aynı zamanda Ses çıkışıda bulunan PCİ Express ekran kartları var mı..?

• quote:

Stereo Kablo ile (hem çift jaklı hem de Bi tarafı jaclı bi tarafı 2 uçlu) defalarca denedim ancak bir türlü sesi tv den alamadım. Kablyu PC de hoplr. çıkışına diğerinide TV arkasında PC Audio in girişlerine taktım ama nafile Ses ayarlarınıda karıştırdım. Ama olmadı.. Şimdi de TV nin ses çıkışlarında problem olduğunu düşünmeye başladım. Ne yaptıysam TV ye ses aktaramadım. Bir şey daha HDMİ çıkışlı (DVİ da olabilir) aynı zamanda Ses çıkışıda bulunan PCİ Express ekran kartları var mı..?

Alıntıları Göster
    İşlemcim İntel 1.60 Ghz çift çekirdek sanırım. Ram 2 GB. DDR 2 Ana kartda DDR 2 Bu sisteme göre PCİ Expresi olan SPdif çıkışı olan, HDMİ ve ya DVi çıkışı olan ana kart bulabilirmiyiz. Dolayısıyla ana kart üzerinde bunlar olursa hiçbir ek yapmadan direk olarak DVİ dan ve ya HDMİ dan hem ses hem de görüntü aktarabilirim Dolayısıyla bende bulunan ses kartına ve ekran kartına gerek kalmaz. Boşa çıkarsa satışa çıkarabilirim.

• quote:

İşlemcim İntel 1.60 Ghz çift çekirdek sanırım. Ram 2 GB. DDR 2 Ana kartda DDR 2 Bu sisteme göre PCİ Expresi olan SPdif çıkışı olan, HDMİ ve ya DVi çıkışı olan ana kart bulabilirmiyiz. Dolayısıyla ana kart üzerinde bunlar olursa hiçbir ek yapmadan direk olarak DVİ dan ve ya HDMİ dan hem ses hem de görüntü aktarabilirim Dolayısıyla bende bulunan ses kartına ve ekran kartına gerek kalmaz. Boşa çıkarsa satışa çıkarabilirim.

Alıntıları Göster
    aşağıda linkini verdiğim ekran kartında hem DVİ çıkışı hem HDMİ çıkışı hem de spdiğf çıkışları mevcut. Benim ana kartla uyumlumudur acaba. Dolayısıyla bunu çıkartıp onu taktığımda ana kart üzerinde hdmi girişi ve se girişi olduğu için uğ*raşmadan HDMİ dan hem ses hem de görüntü alabilirim. Üzerinde GF 7100 ekran kartı ob.

http://www.hepsiburada.com/Liste/biostar-t-series-tf7100p-m7-soket-775-nvidia-gf7100-anakart-01-bio-004-00380/ProductDetails.aspx?productId=bd50606&categoryId=152

• quote:

aşağıda linkini verdiğim ekran kartında hem DVİ çıkışı hem HDMİ çıkışı hem de spdiğf çıkışları mevcut. Benim ana kartla uyumlumudur acaba. Dolayısıyla bunu çıkartıp onu taktığımda ana kart üzerinde hdmi girişi ve se girişi olduğu için uğ*raşmadan HDMİ dan hem ses hem de görüntü alabilirim. Üzerinde GF 7100 ekran kartı ob.

http://www.hepsiburada.com/Liste/biostar-t-series-tf7100p-m7-soket-775-nvidia-gf7100-anakart-01-bio-004-00380/ProductDetails.aspx?productId=bd50606&categoryId=152

Alıntıları Göster
    Yalnız senin şu x-fi dediğin ses kartında Spdif çıkışın olmaması bana biraz garip geldi. X-fi music ...... kullanan bir arkadaşın ses kartındaki çoklu çıkış içerisinde 3 adet spdif çıkış vardı.
    Tam markası varsa kullanma klavuzunda hangi pin ile spdif çıkış sağladığı bulunabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: 01myavuz

Yalnız senin şu x-fi dediğin ses kartında Spdif çıkışın olmaması bana biraz garip geldi. X-fi music ...... kullanan bir arkadaşın ses kartındaki çoklu çıkış içerisinde 3 adet spdif çıkış vardı.
    Tam markası varsa kullanma klavuzunda hangi pin ile spdif çıkış sağladığı bulunabilirdi.

Alıntıları Göster
    Pinli olarak spdif çıkışı yok Optik çıkış ve girişi var Optik çıkıştanda ekran kartına baplantı olmuyor. Arka tarafta 8 pinli bir yer var oranında ne olduğunu bilmiyorum.

• quote:

Pinli olarak spdif çıkışı yok Optik çıkış ve girişi var Optik çıkıştanda ekran kartına baplantı olmuyor. Arka tarafta 8 pinli bir yer var oranında ne olduğunu bilmiyorum.

Alıntıları Göster
    Eldeki mevcut donanımla birşey olmayacağı açık artık. En basit çözümle sisteme uygun HDMİ, dvi çıkışlı bi ana kartla sorunu halledebileceğimi düşünüyorum. Bilmiyorum yanılıyormuyum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.