Şimdi Ara

hdsmart yayin gitme problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
3.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dun servisle bahsettigim takasi yaptim,
    evde aleti taktiktan sonra butun aksam sorunsuz izledim.
    sabah servisi aradim, sorunsuz izledigimi anlattim, adamlar sorunu cozduklerini soyledi.
    meger sorunun kaynagi aletin cozunurluk ayarindanmis. mevcut ayar 720p'mis. onu 1080i'ye getirince sorun ortadan kalkmis.
    dun aslinda servisten aldigim aleti takarken dikkatimi cekmisti, onun da cozunurlugu 1080i'ydi.

size tavsiyem once uydu alicinizin bu ayarini kontrol edin.
    eger 1080i'de olmasina ragmen bu hatayla karsilasiyorsaniz benim yaptigim gibi bir servisle iletisime gecip alicinizi kontrol ettirin.

aksam kendi alicimi geri alacagim, aksam bakacagiz duruma. umarim sorun bu kadar basit bir seydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paladin_v

dun servisle bahsettigim takasi yaptim,
    sabah servisi aradim, sorunsuz izledigimi anlattim, adamlar sorunu cozduklerini soyledi.
    meger sorunun kaynagi aletin cozunurluk ayarindanmis. mevcut ayar 720p'mis. onu 1080i'ye getirince sorun ortadan kalkmis.
    dun aslinda servisten aldigim aleti takarken dikkatimi cekmisti, onun da cozunurlugu 1080i'ydi.

eger 1080i'de olmasina ragmen bu hatayla karsilasiyorsaniz benim yaptigim gibi bir servisle iletisime gecip alicinizi kontrol ettirin.

aksam kendi alicimi geri alacagim, aksam bakacagiz duruma. umarim sorun bu kadar basit bir seydir.

Hayırlı olsun umarım sorun çıkmaz... 720p de sorun çıkarıyorsa belki yazılımsaldır.

• yanlış oldu silindi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakart -- 5 Haziran 2010; 11:42:08 >
  • quote:

dun servisle bahsettigim takasi yaptim,

sonuç nedir. problem nereden kaynaklanıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mm.mustafa -- 8 Haziran 2010; 0:33:07 >

• cuma gunu servisten aldim kendi uydu alicimi.
    alirken servis cozunurlugu 1080i'deyken de ayni sorunu gozlemlediklerini soyledi.
    ama onlarin televizyonu hd ready. benimki full hd. bir de bu haliyle deneyin evde, sorun olursa degistirelim cihazi dediler.
    cihazi alip eve gittim, bagladim, cuma gunu sorunsuz izledim. tamam duzeldi derken cumartesi aksam ayni sorun ortaya cikti tekrar.

pazartesi (dun) goturdum cihazi degistirmek icin. ellerinde next kalmamis o yuzden goldmaster verdiler. aksam sorunsuz izledik.
    ama artik uzun sure sorunsuz izlemeden kesin halloldu demeyecegim:)

yani sorun uydu alicisindaymis. oyle ayarla, yazilimla duzelecek bir sorun degil, direk donanimsal bir problem.

size tavsiyem, sorunun uydu alicisinda oldugunu tespit edebilmeniz icin uydu alicisini baska bir yerde denemeniz.
    bunu tespit ettikten sonra uydu alicinizi degistirin.
  • quote:

cuma gunu servisten aldim kendi uydu alicimi.
    alirken servis cozunurlugu 1080i'deyken de ayni sorunu gozlemlediklerini soyledi.
    ama onlarin televizyonu hd ready. benimki full hd. bir de bu haliyle deneyin evde, sorun olursa degistirelim cihazi dediler.
    cihazi alip eve gittim, bagladim, cuma gunu sorunsuz izledim. tamam duzeldi derken cumartesi aksam ayni sorun ortaya cikti tekrar.

pazartesi (dun) goturdum cihazi degistirmek icin. ellerinde next kalmamis o yuzden goldmaster verdiler. aksam sorunsuz izledik.
    ama artik uzun sure sorunsuz izlemeden kesin halloldu demeyecegim:)

yani sorun uydu alicisindaymis. oyle ayarla, yazilimla duzelecek bir sorun degil, direk donanimsal bir problem.

size tavsiyem, sorunun uydu alicisinda oldugunu tespit edebilmeniz icin uydu alicisini baska bir yerde denemeniz.
    bunu tespit ettikten sonra uydu alicinizi degistirin.

Herkese selamlar,
    ben de hd-smart almayı düşünüyorum ama sizleri okuyunca korkuyorum almaya...
    zira ben de merkezi sistem kullanıyorum...ve sanırım merkezi sistem kullananların cogu sıkıntı yasıyorlar hd smartlar ile...
    cogunda sinyal 1 sn yeliğine gidiyor, kimisinde trt-hd takılıyor veya hiç çıkmıyor...kimisinde atv çıkmıyor vb.....
    acaba merkezi sistem kullanıp da hd-smartı sorunsuz kullanabilen arkadaslar var mı?

tşk.ler

• servisin de kabul ettigi sey su:
    bu dsmart cihazlari biraz nazli, oyle her sinyali begenmiyor, kaliteli olmasi gerekiyor...

ama bu sorunlar cozuluyor bir sekilde. kablo cekiyorlar, yukseltici takiyorlar bir sekilde cozuyorlar.
    bazi cihazlar (benimki gibi) uretimden hatali oluyor, ya da iade edilen bir cihazi size itelemis oluyorlar bunlar da cihazi degistirerek cozuluyor.

ama bu sorunlari cozdukten sonra ya da hic karsilasmadan izledigin icerik odedigin rakama gore cok avantajli bence.

ben gecen sene turksat uzerinden lig tv izledim ve ayda 40 lira verdim. yani ayda 40 liraya sadece turkiye ligini izleyebildim.
    cunku digiturkun verdigi dandik uydu alicisi biss key'leri cozemiyordu.

simdi 40 liraya hd olarak dunya kupasi, la liga, seria, bundesliga, sampiyonlar ligi, uefa kupasi, diziler, filmler gibi oldukca zengin bir icerigi satin aliyorum.

olaya fiyat-performans olarak baktiginizda bence hdsmart acik ara onde.

• bugun bayinin hd smartını eve getirdim. yaklaşık 4 saattir. izliyorum. şu ana kadar bir sorun olmadı. sorunun bendeki hd smarttan kaynaklandığı kesinleşti gibi. birde birşey farkettim. bendeki hd smart taki tv ayarları 16*9 du bayininkinde ise 4*3 şeklinde.
    neyse bendeki de bayide. inşallah orada açıkken de kesinti olur da değişim yaparlar.

paladin_v kardeş. goldmaster eski next ile aynımı. bendemi goldmaster istesem.
  • servisten deneme amaçlı getirdiğim hd smart ta yayın gitme problemi hiç olmadı arkadaşlar. gece 02:30 a kadar tüm kanalları gezdim. ayrıca sabah ta açtım. evdekilere gündüz takip etmelerini söyledim.
    fakat şu ana kadar sorun yok. bayinin hd smartı düzgün çalışıyor.

bugun bayiye uğrayıp durumu anlatacağım. bakalım durum ne olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mm.mustafa

bugun bayinin hd smartını eve getirdim. yaklaşık 4 saattir. izliyorum. şu ana kadar bir sorun olmadı. sorunun bendeki hd smarttan kaynaklandığı kesinleşti gibi. birde birşey farkettim. bendeki hd smart taki tv ayarları 16*9 du bayininkinde ise 4*3 şeklinde.
    neyse bendeki de bayide. inşallah orada açıkken de kesinti olur da değişim yaparlar.

paladin_v kardeş. goldmaster eski next ile aynımı. bendemi goldmaster istesem.

valla cihazin dis gorunusu eskisiyle ayni, icinin de ayni oldugunu soyluyor herkes.
    ama ikimizde de ayni sorun next marka cihazda olduguna gore goldmaster istemende fayda var.

dun de yayinda herhangi bir kesilme, gitme olmadi.
  • hd smarttaki tv ayarlarından ayarları 16*9 a getirin bakalım kesilme olacak mı.
  • quote:

hd smarttaki tv ayarlarından ayarları 16*9 a getirin bakalım kesilme olacak mı.

Ben next kullanıyorum bir problem yok. Ama teknolojik alet sonuçta sorunsuz olacak diye birşey yok. Marka önemli değil umarım sorununuzu halledersiniz.
  • quote:

hd smarttaki tv ayarlarından ayarları 16*9 a getirin bakalım kesilme olacak mı.

16*9 zaten. cozunurluk 1080i.
  • evet. bu ayarla da ilgisi yok. bayinin hd smartı 2 gündür bende. ve o ayarlarla da takılma yapmadı.
    bendeki uydu ise bayi de ara sıra takılıyormuş. şimdi ne yapsam acaba.

bendeki uydu bugun bayide hiç takılmamış. bir kere fabrika ayarlarına döndürmüş, daha sonra takılma olmamış.
    aynı zaman da aldığımız arkadaşımınki ise, günde 8 10 kere sorun yaşıyordu, hiç bir müdehale yapmamasına rağmen, bugun sadece bir kere görüntü gitmesi olmuş.

sonuçta marmaristeki bayim gerekirse cihazı değiştiririz diyor. o da çok ilgili ve sorunu bulmalıyız diyor.
    bayinin cihazı bir iki gün daha bende kalacak.
    bu arada kampanya çok iyi tutmuş şu an hd cihaz yetiştiremiyorlar.
    fakat duyumlarıma göre bu sorunu yaşayanların oranı çok çok az değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mm.mustafa -- 11 Haziran 2010; 1:09:28 >
  • quote:

evet. bu ayarla da ilgisi yok. bayinin hd smartı 2 gündür bende. ve o ayarlarla da takılma yapmadı.
    bendeki uydu ise bayi de ara sıra takılıyormuş. şimdi ne yapsam acaba.

yapilacak sey belli:cihazi degistirmek:)
    urunun arizali oldugu bayi tarafindan da tespit edildigine gore cihazi degistirmek zorunda.
  • sonuçta marmaristeki bayim gerekirse cihazı değiştiririz diyor. o da çok ilgili ve sorunu bulmalıyız diyor.
  • Merhabalar;
    Arkadaşlar Lütfen okuyun yardımcı olun bıktım...
    Çok acil cevap cihazım goldmaster hd tv ise full hd sorunum ise 2008 cihaz varken digiturkcü arkadaşa sinyal kalitesini ayarlatmıştım dsmart tp1 ayar bölümünden %70den--%83veya93 getirdi
    kısacası sinyal seviye %85 kalite %90 net ama cihazın yeşil tuşuna basınca hd cihazda
    seviye %80 kalite %13-18 görünüyor önceki 2008de böyle bişey yoktu neyse yeşil tuşa basınca seviye %85-kalite%90 felan olması gerekirken şimdi hd kanallarda ve 42.kanalda anlık donmalar oluyor 30dk-1saatte bir 2008 cihazında böyle sinyal gösterge anormalliği yoktu aldığım yere gidiyorum işte bizlik değil felan diyor ne yapmam gerek kabloları değiştir diyor kayınpederin evindede denedim ordada baktık kalite hep %10-15 geçmiyor sizce ne yapayım arızalımıdır.??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinbas07 -- 11 Haziran 2010; 18:29:19 >

• Herkeste öyle. Bende 75 100 dü kalite hd cihazda 70 e 0. Bu cihazın yazılımnda kalite ölçerinde sıkıntı var. Yayını sorunsuz alırsın takma kafana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: invisible

Herkeste öyle. Bende 75 100 dü kalite hd cihazda 70 e 0. Bu cihazın yazılımnda kalite ölçerinde sıkıntı var. Yayını sorunsuz alırsın takma kafana.

Gerçekten herkestemi dediğiniz gibi öyle yoksa bendemi anlamadım.?
    Bu dediğiniz beni bi nebze rahatlattı ohh diyorum sadece çanaktaki kablo ucuz bişeyde
    Acaba kabloları değiştirsemmi evde digiturk'ün onaylı orjinal linx kablo var 25mt. yayın kalite değişirmi.?
    Bu arada dün izledim hiç bir sorun yoktu maşallah dsmart tp1 bölümü önemli bizim için
    genel net ayar yeri herkes cihazınkine bakmayın diyor.??
    Doğrumu bilmem saygılar birde bende 75-100 kalite hd cihazda 70e 0.?yazmışsınız kaç tam kalite seviyeniz.?

• quote:

sonuçta marmaristeki bayim gerekirse cihazı değiştiririz diyor. o da çok ilgili ve sorunu bulmalıyız diyor.

bugun itibari ile hd smart next cihazım goldmaster ile değiştirildi. bu gecikmenin sebebi kampanya döneminde hd cihazların stoklarda çok az olması imiş.
    Fakat bayim beni bu süre içinde mağdur etmedi ve kendi sorunsuz cihazını benim kullanımıma sunmuştu.
    bendeki sorunlu cihazı da bir süre kendisi kullandı tabiki. an itibari ile goldmaster cihazımda sorun yok, inşallah böyle devam eder.
    reklam değilde müşteri memnuniyeti olarak söyleyebilirim ki, İlgisini eksik etmeyen marmaris gökbel elektronik dsmart bayisine çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.