Şimdi Ara

HDTV--HDTV ready (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
0
Favori
14.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelikle şunu söylayeyim bu tv kesinlikle 15-20 m2 odalar için değil.
    bizim salon 45 m2 ve tam oturdu performans olarak diyebilirim.görüntü kalitesi muhteşem, samsung a200 ile bağladım component olarak ve tv yayını olarak gördüğüm en kaliteli görüntü bu tvde var.
    dvd takamadım daha o yüzden o konuda bir yorum yapamam.
    esas şoku pc takınca yaşadım.17 inç lcd monitörlerinizi düşünün, aynı parlaklık ve keskinlik bu tvde de var.
    ses kaliteside fena değil
    tvnin arkasında component, 3 scart,dvi/hdmi ve pc girişleri mevcut.
    tv ile ilgili eleştirebileceğim tek şey kanal geçişleri yavaş geldi biraz...

genel olarak bu fiyata alınabilecek en iyi 127 ekran tv bence.(3400ytl)
    hem dlp kalitesi var hemde 1280*720 çözünürlüğü ile hd avantajları var...
    herkese tavsiye ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quatroxx -- 4 Aralık 2005, 11:02:57 >
  • sonunda benden birisi çıktı...mutlu oldum beni destekleyen bi yazı gördüğüm için...

arkadaşlar..ben kendi fikirlerimi beyan ediyorum..şunu sölemek istiyorum..Dlp de plazma yada LCD ekranda alıcağınız parlaklığı alamayabilirsiniz..ayrıca showroomlarda gördükleriniz düşük model olabilir..Bende en yüksek kontrastlı sp46l6hx var..ve ben aldığımda 2 tane kalmıştı su anda yok..l3hx var ve kontrastı 1000 daha düşük..ama aynı tv..BENİM İDDİAM ŞUDUR..BU TVDE İZLEYECEĞİNİZ YOĞUNLUK KARELENME HİÇBİR TVDE YOK BAŞKA..yani plazma ve lcdlerde kayma olurken dlpde daha az oluyor..çünkü en yüksek yoğunlaşma bu tvlerde..normal tv yayını izlerken gördüğünüz karelenmeler plazma yada lcdye nazaran daha az..AMA HD YAYIN İZLEDİĞİNİZDE TÜM TVLERDE AYNI OLUCAKTIR...BENİM BAHSETTİĞİM ANALOK UYDU YAYINLARIDIR...kimseyi bişeye zorlamıyorum sadece yardımcı olmaya çalışıyorum..Ama 3400 e bir plazma alırsanız eve gidince ağlarsınız..ama bir dlp alırsanız mutlu olursunuz..demek sitediğim bu..5-6 milyarlık plazmaların kontrastı herhade daha canlı olucak..sonuçta o plazma..ama görüntü netliğinde dlpyi geçemez..iddiam bu..ama sadece uydu ve kablolu yayınlarda..dh yayında değil...

quatroxx :
    dün gittim tepedeki teknodasa dvi-hdmi bağlantı kablosu aldım..diyorsun ya lcd ekran gibi oldu tvim pc bağlayında..daha önce d-sub ile bağlamıştım azım açık kalmıştı..ama dün dvi-hdmi kablo ile bağladım dumur oldum..çünkü tv gerçek digital hd görüntü verdi..inan bana 1024*768 çözünütlükte bile muhteşemdi...ama işlemcim yetmediği için çok takılmalar oluyordu..hemen bir işlemci alıcam kendime açıkçası..çünkü pc hem hd yayını çözüp hemde oyun oynatamıyor benim amd1700@2000 mhzde..ayrıca bizim tvler 1090i de destekliyor..ama görüntü o kadar iyi olmuyor..ekran kartının ayarlarını kurcalama şansım olmadı ama görüntü harikaydı..bu tvler gerçekten digital ortamın tüm güzelliklerini sergiliyor..keşke abd de yaşasaydım diyorum..burda boşuna tv izliyoruz..
    syg,

• hala kararsızım LCD mi yoksa DLP mi.ağırlıklı dijital receiver la yayın seyredicez ve en azından benim 25 metrtekare üzerinde bir salonum olmayacak..yani güzel ve canlı görüntü için DLP diyorsanız yerim dar,darsa Lcd kullan diyorsanız dijital receiverla yayın seyrederken anladığım kadarıyla kaymaları fark edicem(ve de daha pahalı)...peki ikisini de bir arada bulamayacak mıyım...HDTV güzel şey
  • quote:

Orjinalden alıntı: bal974

Sony Bravia serisi 3LCD TV Projeksiyon TV'ler hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Yeni gelen bir model ve almayı düşünüyoruz.
    Perşembe günü showroom'a gelecekmiş
    50" modeli, 3.500 YTL gibi bir fiyatla satılacakmış. (sehpa hariç)

HDTV--HDTV ready

KDF-E50A11E

Gehen Sie bei der Bildschirmgröße keine Kompromisse ein! Genießen Sie ein völlig neues Home Entertainment-Erlebnis mit dem KDF-E50A12U BRAVIA 3LCD Rückprojektionsfernseher. Der KDF-E50A12U bietet dank der 3LCD* Technologie eine natürliche Farbwiedergabe und ein außergewöhnlich helles Display. Die Bildschirmauflösung beträgt 1280 x 720 Pixel und das Sony BRAVIA System sorgt für noch natürlichere Farben, noch schärfere Details sowie ein erstaunlich klares Bild. Nutzen Sie die Vorteile der neuen digitalen HDTV-Übertragung und die interaktiven Möglichkeiten von idTV.
    * 3LCD Technologie ist ein Video-Projektionssystem, das zur Bilderstellung drei LC-Displays verwendet. 3LCD Fernseher verfügen über drei entscheidende Vorteile: ein helleres Bild selbst in gut beleuchteten Räumen, natürliche Farben mit hoher Intensität, detailgetreue Wiedergabe mit spektakulärer HD-Leistung
    BRAVIA 50"-LCD-Rückprojektionsfernseher
    127 cm sichtbare Bilddiagonale
    Abmessungen: (B x H x T) ca. 1184 x 827 x 408 mm
    Gewicht: ca. 32.5 kg
    Neues Design, kompakt und elegant
    Hohe Auflösung, natürliche Farben und hoher Kontrast durch 3LCD Technologie
    High Definition mit 1280 x 720 Pixeln
    Cinema Black Pro für hervorragenden Kontrast
    Auflösung des LC-Displays: 1280 x 720
    Integrierter Digitaltuner
    Erster unsichtbarer Lautsprechermechanismus der Branche
    PC-Eingang
    HDMI(TM) Eingang zur Vernetzung mit einer digitalen Schnittstelle
    HD-fähig
    Virtual Dolby® + BBE® Sound
    3D-Kammfilter
    Auto 16:9
    SmartLink für einfache Aufnahme
    2 SCART-Anschlüsse

http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=KDF-E50A11E
    merhaba bu sitede sony özelliklerini incelediğimde( Dahili Dijital Receiver)diyor ne anlama geliyor yani tv içine rısıvırmı yerleştirdiler bi inceliyelim arkadaşlar aranızda kullanan varmı

• quote:

Orjinalden alıntı: ummet1963

quote:

Orjinalden alıntı: bal974

Sony Bravia serisi 3LCD TV Projeksiyon TV'ler hakkında düşünceleriniz nelerdir?

Yeni gelen bir model ve almayı düşünüyoruz.
    Perşembe günü showroom'a gelecekmiş
    50" modeli, 3.500 YTL gibi bir fiyatla satılacakmış. (sehpa hariç)

HDTV--HDTV ready

KDF-E50A11E

Gehen Sie bei der Bildschirmgröße keine Kompromisse ein! Genießen Sie ein völlig neues Home Entertainment-Erlebnis mit dem KDF-E50A12U BRAVIA 3LCD Rückprojektionsfernseher. Der KDF-E50A12U bietet dank der 3LCD* Technologie eine natürliche Farbwiedergabe und ein außergewöhnlich helles Display. Die Bildschirmauflösung beträgt 1280 x 720 Pixel und das Sony BRAVIA System sorgt für noch natürlichere Farben, noch schärfere Details sowie ein erstaunlich klares Bild. Nutzen Sie die Vorteile der neuen digitalen HDTV-Übertragung und die interaktiven Möglichkeiten von idTV.
    * 3LCD Technologie ist ein Video-Projektionssystem, das zur Bilderstellung drei LC-Displays verwendet. 3LCD Fernseher verfügen über drei entscheidende Vorteile: ein helleres Bild selbst in gut beleuchteten Räumen, natürliche Farben mit hoher Intensität, detailgetreue Wiedergabe mit spektakulärer HD-Leistung
    BRAVIA 50"-LCD-Rückprojektionsfernseher
    127 cm sichtbare Bilddiagonale
    Abmessungen: (B x H x T) ca. 1184 x 827 x 408 mm
    Gewicht: ca. 32.5 kg
    Neues Design, kompakt und elegant
    Hohe Auflösung, natürliche Farben und hoher Kontrast durch 3LCD Technologie
    High Definition mit 1280 x 720 Pixeln
    Cinema Black Pro für hervorragenden Kontrast
    Auflösung des LC-Displays: 1280 x 720
    Integrierter Digitaltuner
    Erster unsichtbarer Lautsprechermechanismus der Branche
    PC-Eingang
    HDMI(TM) Eingang zur Vernetzung mit einer digitalen Schnittstelle
    HD-fähig
    Virtual Dolby® + BBE® Sound
    3D-Kammfilter
    Auto 16:9
    SmartLink für einfache Aufnahme
    2 SCART-Anschlüsse

http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=KDF-E50A11E
    merhaba bu sitede sony özelliklerini incelediğimde( Dahili Dijital Receiver)diyor ne anlama geliyor yani tv içine rısıvırmı yerleştirdiler bi inceliyelim arkadaşlar aranızda kullanan varmı

Babam evine aldı, 15-20 dakika sonra eve getireceklermiş
    ilk fırsatta yorumlarımı yazarım.

• merhaba ahmet bey o zaman plasma düşünmelisiniz çünkü plasmanın fiyatı daha mantıklı bence.Çünkü plasmanın hem fiyatı hemde kullanım bakımından daha mantıklı ben size plasma tavsiye ederim karar sizin...
  • kendi televizyonumdan görüntüleri ekledim arkadaşlar yeni konu ile..
    burdan ulaşabilirsiniz.
    syg,

http://forum.donanimhaber.com/m_4960859/tm.htm
  • Ben aylardır süren LCD'mi Plazma mı DLP-TV'mi araştırmalarımdan sonra babanın aldığı SONY KDF-E50A11E 'de karar verdim.

Ancak yine de öncesinde senin görüşlerin önemli BAL974.

Tepe Natilus'da, Tepe mağazasında bu TV'den bir tane var, tek kelimeyle tüm LCD ve Plazmaları silmiş ! Görüntü, parlaklık, netlik mükemmel !

Muhtemelen ben de bu TV'yi alacağım ve 3.500 YTL'ye 127 ekran bir TV aldığını düşünürsen fiyatı da çok iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakkan -- 9 Aralık 2005, 10:44:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakkan

Ben aylardır süren LCD'mi Plazma mı DLP-TV'mi araştırmalarımdan sonra babanın aldığı SONY KDF-E50A11E 'de karar verdim.

Ancak yine de öncesinde senin görüşlerin önemli BAL974.

Tepe Natilus'da, Tepe mağazasında bu TV'den bir tane var, tek kelimeyle tüm LCD ve Plazmaları silmiş ! Görüntü, parlaklık, netlik mükemmel !

Muhtemelen ben de bu TV'yi alacağım ve 3.500 YTL'ye 127 ekran bir TV aldığını düşünürsen fiyatı da çok iyi.

Hala babama gidip televizyonu inceleyemedim
    kısmetse cmt günü gideceğim ve bir güzel inceleyeceğim...

• Başka bir forumdan alıntıdır

Gelelim Plasma/LCD olayına

1-Plasma dünyada satış trendi olarak çok ciddi bir düşüşte,bu panellerin teknolojik/teknik bir gelişiminden dolayı oldu,yoksa bunlarıda aynı üreticiler üretiyor,yani üretici açısından bir sıkıntı yok,yarın onu üretmez,LCd üretir bu kadar basit,onlar para kazanmaya bakıyorlar

2-Amerikada 2004 ten 2005 olan süreçte Plasma satışları düşüşü %35-40 olmuştur,avrupadada sanırım buna yakın yada dahada düşük olabilir

3-Plasmanın başta 2-3 sene evvel çok satılması,daha o zamanlar çok yeni olan LCD lerin özellikle görüntü problemlerinin fazla olmasından kanyaklanıyordu,bugün artık fark kapandı ve hatta LCd lehine bile geçti

4-Dünyada çok ciddi olarak artık talep trendi tartışmasız LCD dedir.

5-Bizde değil ama yurtdışında; artık devir yakın gelecekte LCD olacaktır diye
    sürekli belirtilmişti

6-Plasma dikkat ederseniz çeşit olarak ta azalmaya başladı,ayrıca uzmanlar LCD nin bu kadar kısa sürede Plasmaya yetişip geçeceğini bile bilememişlerdir!!!!!!!!!!!!!!!

7-Üretici açısından dediğim gibi bir sıkıntı yoktur,Plasmayı azaltır,LCD yi çoğaltır,neticede olay bir Ticari olgudur,hangisi işine gelirse onu üretir.

8-Plasma da artık kabul edilen tek marka kaldı gibi(bana göre tek marka)
    o da Pioneer dir,diğerleri davayı kaybettiler bile(bu tamamen benim şahsi fikrim,okuduklarımdan kaynaklanıyor birde gözlemlerimden,kimse yanlış yorumlamasın,bir diğeride tam tersini söyleyebilir)

9-Pioneer çok ciddi olarak diğer markalardan resmen ayrıdır,bunu herkes gördü,üstelik Pioneer ne panelcidir nede TV ci filan,onun konusu apayrıdır,ama
    Plasmada her ne yaptılarsa,müthiş başarı elde ettiler

-Benim okuduğum yaptıkları ise;Ürün geliştirme/kalite yükseltme/bir takım teknolojik gelişmeler bulmak yada bilenleri toplamak/v.s her ne yaptılarsa
    Plasma da çok ciddi başarı yakaladılar

Son olarak eğer bana şahsen sorarsan,ben bu saatten sonra Pioneer bile olsa Plasma almam,ama bu dediğim gibi benim şahsi görüşüm,üstelik fiatıda hala pahalı(dışarda da hala pahalı)

Zaten dönem olarak çok karışık ve sıkıntılı bir süreçteyiz,sürekli modeller değişiyor,neredeyse iki ayda bir model geliyor!!!LCD ise sürekli görüntü
    kalitesi olarak yükselişte,evet durum bunlardır,birde Türkiyede gözlemlediğim
    ilginç bir şey var,kimse kusura bakmasın ama;insanlarımız sankim bir şey kaçıyormuş gibi bir hareket içinde!!!!!!!!!!!!!!!!!!müthiş bir teleş var,yaw kardeşim nedir aceleniz,kovalayanmı var!!!!!!!inanın ne avrupada nede amerikada böyle bir şey yok!!!anlayamadım bu durumu,yoksa millet paramı basıyor(hani memleket güllük-gülistanlık vede işler süper filan diyor birileri???)
    acaba gerçekten öylemi???
    (gene yazıcam sonra uyarı gelecek,siyaset yapma diye!!!)

Sn.Alibey bence acele etme ve gelişmeleri izle,örneğin ben şöyle bir plan yaptım kafamda,LCD yi 2006 sonunda 2007 in başlarında almayı düşünmekteyim,ama ben tamamen HDTV yayınlarla ilgili durumu görmek için bekliyorum,nedir olay avrupada nasıl olacak,bir sürü kriter var burada ve bunları bekliyorum,yoksa ne yapayım Panel tip TV yi???Ben uydu zaten izliyorum,buna mutlak LCD gerekmezki!!!niye acele edeyim,ayrıca şuda belliki özellikle HDTV yayınlarda zaten LCD hala istenen o tepe noktasına gelemedi,ama sonuç yakın,az kaldı,yoksa Japonlar bir ömür LCD,HD ye tam uyumlu ve kaliteli olsun diye çalışmayacaklar!!!!!!!başka icatlar yapacaklar,yaptılar bile(kapalı kapılar arkasında??????????????)

şuanda LCD de oturmuş tek ebat var o da 32"(LCD bazında)bunun üstündeki paneller hala soru işareti çünkü esas kaynak HDTV olacağına göre buna göre değerlendirme notularını beklemek lazım genelde yorumlar(hala)DVD baz alınarak yapılmaktadır,ancak ingilizler artık HD olarakta incelemeye başladılar ve bunlar 3-5 ay almaktadır,dikkat ederseniz ciddi üreticiler bile neredeyse artık düzenli olarak senede iki model çıkarıyorlar,neden???????????????

Çok basit hala mükemmel TV yi üretemediler,amma pazar elbette Türkiye değil,burası olsa uzun yıllar aynı model gider,ama esas pazar artık HDTV çok ileri gitmiş Amerikan pazarı,bir türlü mal beğendiremiyorlar uzmanlarına,yoksa ben sen baktıkmı,ne diyoruz??Süper ya,olay bitmiş!!!!!!!!!!!!!

Ama öyle olmadığı belli ve üretici firmalar çok ciddi ürün/çeşit bombardımanı yapıyorlar,yaw son 3 senede kaç tane model/seri çıkardı Philips yada diğer büyük üreticiler.

Bizim açımızdan bakarsak hala ciddi alıcılar "bekleme modunda" olmalılar,bir dünya para veripte DVD izlemek bile çok çok lüks,ayrıca kimse aman bir şeymi
    kaçırıyoruz filanda demesin sakın,zira daha bir şey başlamadıki!!!!!!!!!!!!!

Bence en büyük patlama/çıkış 2006 Dünya Kupası maçlarında olacaktır!!benim şahsi fikrim budur,ondan önce gelecek bir kaç HD yayınla pek bir şey olmaz,zaten bunlar şuanda var ve izleniyor!!
    Turnuvadan sonra esas olay başlayacak ve en büyük sükse oradan başlayacak,dolayısıyla kimse acele etmesin,nasılsa parasıda düşüyor!!!

Ama şuna her zaman katılıyorum
    1-Aceleye hiç gerek yoktur(Panel TV alımı için)
    2-Fiatlar hala çok pahalıdır(bunu batılılar bile söylemekte,biz değil!!!)
    3-LCD de hala sorunlar bitmemiştir
    4-LCD de hala çok ciddi görüntü kalite iyileştirmeleri mücadelesi devam ediyor

Selamlar

• hakkan beni kıl eden nedir biliyormusun o makinada...
    neden sadece sony?
    evet neden sadece sonyde bu ürün var..ve üretimi başka yok..hiçbir avrupa forumunda yok..vardır tabi ama ben okumadım..bak lcd plazma ve dlp tartışıyoruz..tüm firmlara bundan üretiyor..ben yabancı forumlarda adını daha duymadığım bir sürü kaliteli firmalar ile karşılaştım..adamlar sadece amerika kanada japonya piyasasına mal satıyor..ama genelde plazma lcd ve dlp..kimse plazmaları övmüyor..satış çok ayrı konu ama bilinçli alıcı almıyor..lcd de sorun var..dlpde lamba olayı var..ama bu tv nedir alıcağın..
    bence olanlardan araştırmadan alma..
    sana diceğim senin tepede gördüğün tvler saçma sapan modeller..ucuza mal edilip yüksek fiata satılan moller..orda löveler hariç adam gibi tv yok..ordaki tvlerle karşılaştırma yapıyorsan hata yaparsın..yada teknosa falan..oralarda bu tvlerin uç sınırındaki güzel tvler yok..az maliyet yüksek kar tvler var..çoğunun hdmi girişi bile yok..

bu nedenle görüğün tv aralarında en iyi tv olabilir...herkese sölüyorum...kalkın almadan önce bir samsung bayisine falan gidin...sana tavsiyem kızıltoprakta stadın oralarda bir samsung bayisi var..git orda gör tvleri..
    sonra içine sinerse gene git al o tvyi...dünyanın parası arkadaşım 3500 ytl..ben 4000 ytl verdim dlpme ama içimde bir gıdım keşke yok...sonra üzülme..ayrıca sen tepede ne izliyorsun biliyormusun özel hazırlanmış dvd..eve gidip takında normal uyduna yada antene ağlama sonra..

arkadaşlar lütfen alırken iyi araştırın..bakın ben 1 senede karar verdim...dünyanın forumunu okudum..tüm alanların yorumlarını okudum yabancı sitelerde..şu anda tr avrupada satılamayan tvlerin çöplüğü gibi..ben bir türk olarak sizlerin yanlış yapmasını istemem..1080p çıktı amerikada..bizde 858x480 tv satılıo..siz düşünün..1920*1280 nere 858x480 nere? elde kalanlar hop trye...acil ihtiyaç değilse almayın bile derim..sen neden aldın derseniz dayanamadım :)

sony yıllarca başımızın tacıydı...ama ben bu modele gıcık kaptım bir kere..neden diğer firmalar üretmiyor?
    bunun cevabını bulduktan sonra karar senin hakkan...
    syg,

• ampedox son yazın muhteşem bir yazı olmuş , seni tebrik ediyorum. keşke diğer tüketicilerde senin kadar bilinçli olsa
  • http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=KDF-E50A11E

merhaba arkadaşlar KDF-E50A11E televizyonu fiyatını uygun görerek aldım kredı kartına uzun vade yaptılar tv kurdum goltmaster rısıvır bağladım açtım ne oldu bir bilseniz ilk defa böyle bişeyle karşılaştım üstüm döndü midem bi acayıp oldu tafsiyem size kesinlikle tv yi kumandadan açın ve en az altı metreden bakın tevenın iki metre yakınındayken fan sesi duyuluyor arkasını incelediğimde sanki ararabanın kalöriferini ikinci devreye alınmış gibi sıcak hava üflüyor yani kalorifer yakmaya gerek yok rısıvırı skatla bağladım el kitabına dij uydu alıcısı sadece HDMI IN 6 soketine bağlanır diyor kutusundan kablo cıkmıyor haberiniz olsun .
    yukardakı lingde Dahili Dijital Receiver *(Sony Türkiye’de bir ilk) diyor ben öyle bişey göremedim. hala incelemeye devam ediyorum ilginç birşey görürsem yazarım.

• arkadaşım bilgisayarın için yeni ürünler almana aslında gerek yok
    bende de aynı şey olmuştu sadece windowsunu update et
    kopya windows kullanıyorsan sadece autoupatei aç ve nete bağlı kal pc otomatik yapar
    windows için legitcheck kontrol dll diye bişi vardı wga kırıyor onu bul googledan onunla da windows update yapabilirsin
    ayrıca hdtv görüntüleri var microsoft.com/media sitesinde orada 2 update var takılmalar için bu sorununu çözer
    bende dlp almaya karar verdim yazılarını okuduktan sonra
    http://www.tacp.toshiba.com/televisions/product.asp?model=62hm95 ya bunu alıcam yada bunuhttp://www.tacp.toshiba.com/televisions/product.asp?model=52HM95 52 olan tr de var diğeri gelicek sanırım ne dersin

ayrıcawww.microsoft.com/mediacenter incelemeni tavsiye ederim dlp hdtv ile süper oluyor

quote:

Orjinalden alıntı:
    dün gittim tepedeki teknodasa dvi-hdmi bağlantı kablosu aldım..diyorsun ya lcd ekran gibi oldu tvim pc bağlayında..daha önce d-sub ile bağlamıştım azım açık kalmıştı..ama dün dvi-hdmi kablo ile bağladım dumur oldum..çünkü tv gerçek digital hd görüntü verdi..inan bana 1024*768 çözünütlükte bile muhteşemdi...ama işlemcim yetmediği için çok takılmalar oluyordu..hemen bir işlemci alıcam kendime açıkçası..çünkü pc hem hd yayını çözüp hemde oyun oynatamıyor benim amd1700@2000 mhzde..ayrıca bizim tvler 1090i de destekliyor..ama görüntü o kadar iyi olmuyor..ekran kartının ayarlarını kurcalama şansım olmadı ama görüntü harikaydı..bu tvler gerçekten digital ortamın tüm güzelliklerini sergiliyor..keşke abd de yaşasaydım diyorum..burda boşuna tv izliyoruz..
    syg,

• orkun tavsiyen için saol...ama dediğim olay sadece hdmi dvi bağlantısı yapıp ekran kartının ayarlarından hdtv 720p görüntü ver dediğimde oluyor..yani analog d-sub ile bağlantı yapınca zaten çok rahat izliyorum..ama highdefinition görüntü olunca makina kasıyor..ama normal monitör görüntüsü verirsem o zaman sorun olmuyor..ama dediğim olay clip izlerken değil pes5 oynarken oluyor..

dediğin meydalardan bence 5 gb falan var zaten..mt2 vob wmv dixv bazında..istersen sana sitelerini yazarım..ayrıca medyaplayer zaten takılma yapıyor..ismi aklıma gelemeyen bir program var eden yazarım sonra en güzel o oynatıyor..tabi görüntü kaybı varmı bilemem..

ayrıca sana tavsiyem..
    toshiba bostancı vatanda var..ama 46 olanı..orda bi bak..sonra git samsunga bak..ben samsugu daha çok beğendim kontrastı da samsungun 1000 kadar fazla..avforums ve highdefforum adreslerinde de samsung dediler kullananlar..ama sana şusu kötü busu kötü diyemem..ama şuda var..samsung 3 yıl garanti verio..arkasında anadolu grubu var..dünya reklam yaptılar..çok ilgileniolar..toshibada ise açık konuşayım
    bana yardım edicek adam bulamadım...ilk bende toshiba düşünmüştüm..ama sadece aracılar satıyor..vatan falan gibi..samsungların ise kendi mağzası var..muhattap var..garanti kaç yıl bilmiyorum..ama tv için kötü diyemem..samsungdan daha pahalı olduğunuda sanıyorum..ama su anda samsungun sp46l3hx modeli var onunda kontrastı toshibalarla aynı..valla bence araştır...tavsiyem bu yönde..dediğim gibi herkese git bi enplus yada suamsung bayisinda tvleri incele..

ummet1963 abi çok üzüldüm senin için..keşke benim yazıyı okusaydın almadan..bak ben benim dlpyi 3 metreden izliyorum genede sorun yaşamıyorum..o tvde bi bok var demiştim..çünkü öle her yerde satılan tvden bence fayda gelmez..senin örneğin umarım herkese ders olur..aldığınız büyük tv analok uydunuza yada digitürkünüze yada kabloluya taktığınızda sizi ağlatmaması için araştırın arkadaşlar..tekrar haykırıyorum..highdefinition trye 5 yıldan önce gelmez diyorlar..ben demiyorum burda deniyor..o nedenle..analog tv izliyeceğimiz için yada tepemize avrupalılar hd yayın yapan bir uydu atmadıkça en güzel görüntüleri DLP DE alırsınız..ama konrast parlaklık derseniz lcd ve plazmalar daha iyi olabilir..ama 6-7 milyarlık dlplerde onlar kadar iyi..fakat param az 4 bile fazla diyen arkadaşlar lütfen gidip saçma sapan plazma yada lcd almayın..lcdler için 42 inc altı için lafım yok hiç araştırmadım kimsenin günahını almıyım..ama 42 lcdyi trde zaten zor bulursunuz..bulsanızda 7 mil aşşa değildir..

araştırın..gezin..izleyin..hdmi girişini arayın..en aşşa 720p tv alın..şu anda tek seçenek samsunglar yada enpluslar olduğu için bu mazalara gidin tvleri izleyin..görün öle alın arkadaşlar..odanızın kare oluşu dikdörtgen oluşu bile acaip etki ediyor..tvnin ne kadar yukarda oluduğu bile acaip etkili..dünyanın parasını veriosunuz..dikkat edin..

ulan paran olsa allah belamı versin samsung bayisi açardım
    syg,

• orkun abi sen trdemisin?
    tr isen alıcağın toshibada bu özellikler olamayabilir..çünkü avrupa ile amerika malları arasında korkunç fark var..
    sanırım abd ile japonyada standartlar aynı..o nedenle abd kanada ve japonya piyasasına çok kaliteli mallar veriyorlar..avrupada ise mallar tamamen farklı oluyor..yani bu tvyi görmeden sadece abd sitelerinden okuyarak gidip alma..trde satılan toshibalar bunların aynısı değil modeli bile farklı isim zaten haberin olsun..
    ama yurtdışındayım dersen bu yazımı okumadın say :)
  • evet trdeyim
    bilgilendirmen için çok teşekkür ederim
    fiyatlar çok enteresan
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=153379&productid=evtos52wm48p _____KDV Dahil 4.785,97 YTL
    http://www.domino.com.tr/stok.php?MARKA_ID=1&KAT_ID=4&ALT_KAT_ID=4&STK_GR_ID=133&STK_ID=1456 ______KDV' li YTL. Fiyatı : 3,975.09 YTL.
    810 YTL fark var
    ayrıca
    http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=1546&IID=13165 sadece 1" fark var hemen hemen aynı ama fiyat uçuk derecede farklı 2471,36 YTL KDV Dahil :S
    4.7 yada 3.9 vericeğime biraz daha koyup 2 tane alırım :D (napcaksam)

42" yada 46" düşünmüyorum çünkü ofisimizde 42" var philips fena değil ama ben biraz daha büyük tv istiyorum kendime göre güzel bir divx arşivim var izlemesi şu an ki 85 ekran TV'mde eh işte boyutunda bir de bendeki divxlerin çoğu 16:9

ayrıca hdtv yayın yapan uydular mecvut ve bu uydulara tr'den ulaşılabiliyorwww.satcodx.com
    uygun receiver yeterli

aslında ben xbox360 bekliyorum
    yakında kırarlar hiç acelem yok millet harıl harıl çalışıyor üstünde
    geriye yönelik uyumlu bir xbox360 alırız hdtv oyunlarla ve media center extender'ile süper olur bence çünkü kendi yaptığım bir media center pc'm var

yılbaşından sonra alıcam bi kaç arkadaş beklememi söyledi fiyatlar daha da düşecekmiş ?
    bakalım bekleyip görücez

microsoftun "Windows Media Yüksek Tanımlı Videoyu Görüntüleme" ile ilgili aşağıdaki yazısını da okumanızı tavsiye ederim
    http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/tr/content_provider/film/DisplayTechnology.aspx

aşağıda da görüleceği üzere DLP LCD'den üstün (ben demiyom valla microsoft yazmış onların yalancısıyım) :P

Plazma
    Küçük gaz cepleri kullanılan ince birimler.
    Artıları: Aydınlık ortamlarda iyi çalışır, çok parlak, güzel siyah tonları ve güzel renkler. Düz ve şık görünümlü, yalnızca birkaç inç derinliği var. Özel bir şekilde kurulduklarında, kapalı oldukları zaman bile iyi görünürler.
    Eksileri: Boyut ve resim kalitesi bakımından, doğrudan görüntüleme veya arkadan yansıtmalı setlere göre daha pahalı; bazıları tam yüksek tanımlı çözünürlük veya 1080p sağlamaz.

Önden Yansıtmalı – DLP
    Texas Instrument'ın dijital ışık işleme teknolojisinin kullanıldığı yeni dijital sistem.
    Artıları: Büyük resim boyutu (72 inç–120 inç genişlik). Çok parlak, güzel siyah tonları ve iyi renkler. Yansıtıcı uygun boyutludur ve kurulumu kolaydır. Zeminde yer kaplamaz.
    >Eksileri: Sabit çözünürlük. Özellikle koyu renkli duvarlarda, tam ışık denetimi tercih edilir.

Önden Yansıtmalı – LCD
    Mikro sıvı kristal paneller kullanılan dijital sistem. Düz panelli birimleri de bulunabilir.
    Artıları: Büyük resim boyutu (60 inç–100 inç genişlik). Fiyatı uygun. Yansıtıcı uygun boyutludur ve kurulumu kolaydır. Zeminde yer kaplamaz.
    Eksileri: Sabit çözünürlük, siyah tonları DLP kadar iyi değil; genel resim kalitesi en iyi DLP'ler kadar iyi değil. Özellikle koyu renkli duvarlarda, tam ışık denetimi tercih edilir.

quote:

Orjinalden alıntı: amdepox

orkun abi sen trdemisin?
    tr isen alıcağın toshibada bu özellikler olamayabilir..çünkü avrupa ile amerika malları arasında korkunç fark var..
    sanırım abd ile japonyada standartlar aynı..o nedenle abd kanada ve japonya piyasasına çok kaliteli mallar veriyorlar..avrupada ise mallar tamamen farklı oluyor..yani bu tvyi görmeden sadece abd sitelerinden okuyarak gidip alma..trde satılan toshibalar bunların aynısı değil modeli bile farklı isim zaten haberin olsun..
    ama yurtdışındayım dersen bu yazımı okumadın say :)

• Samsung için DLP TV'lerin lamba fiyatları her model için değişse de ortalama 46"-50" ekranlar için 200$'dır. Anadolu elektroniğin servislerini arayıp fiyat öğrenebilirsiniz. Ayrıca orta vadede lamba fiyatlarında düşüş kaçınılmazdır. Bunun yanında zaten (Samsung için) DLP TV'lerin lambaların kalite kaybının gözlenilebilmesi için 3 sene (günde 3 saat) gerekir. Samsung’un verdiği eskime ve değiştirme zamanı 5 seneye denk gelmektedir. Lambanın araştırmalarıma göre ortalama ömrü ise 6 senedir. Yalnız burada çok dikkat edilmelidir. Plazmalar gibi DLP TV'ler de çok hassas aletler. Özellikle ve en önemlisi LAMBA SICAKKEN TV'YE KESİNLİKLE DOKUNULMAMALIDIR ve TV HAREKET ETTİRİLMEMELİDİR.Bunun yanı sıra, ısınma problemine karşı DLP Tv'nin arkasında 15cm'den aşağı olmamak kaydıyla boşluk bırakılmalıdır.
    DLP TV'ler şu an için alınabilecek en iyi TV'lerdir. Lamba konusunu sorun edip DLP' den vazgeçen birileri varsa bu konuyu biraz inceleseler ne demek istediğimi anlayacaklar. Fiyat&Performans Editor's ChoicePerformansEditör benim bu arada

Hala 55–70 ekran tüplü TV'niz varsa bence değiştirmeniz için nedeniniz var. Büyük ekran, 84 ve üstü tüplüler, eski tip projeksiyon ve HD' siz plazma gibi donanımlarınız bence, şu anki yayın standartlarında ekonomik anlamda gidebilecekleri yere kadar gitmeliler. TV’ye ayırdığınız bütçe büyük ekran TV almaya müsaitse bile mantıklı düşünmekte fayda var.

Şu an piyasa bir geçiş dönemi yaşıyor ve her teknolojik değişimde yaşandığı gibi Avrupa ve Asya'nın eski teknoloji çöpleri bizim ülkemizde yüksek fiyattan yeni teknolojiymiş gibi sunulmaya çalışılıyor. Daha önce Avrupa ve Amerika renkli TV'ye geçtiği zaman Türkiye'ye siyah-beyaz TV akını olduğu gibi bu seferde ilk çıkan ve dışarıda satılamayan ne kadar ürün varsa yavaş yavaş piyasaya çıkıyorlar. Bu her zaman böyleydi ve daha uzun süre böyle olacak gibi.

Şu an karar verirken insanların aklına şu soru da geliyor: 720p mi 1080i miyoksa 1080p mi(daha Türkiye de yok)

Progressive yayınlar ekranın bütün haliyle tararlar. İnterlaced yayınlarda ise tekli tarama olur. İnternette detaylı teknik karşılaştırmalarını bulabilirsiniz.

p>i.

Yani teknik yapıları sayesinde p yayınlar aynı çözünürlükte i yayınlardan daha iyi görüntü verirler. Ama burada da bir çıkmaz var. Avrupa, yayın standartizasyonu konusunda tek bir standart yerine tüm standartlara destek veriyor gibi gözükse de p yayın ve kısa vadede 720p yayın konusuna sıcak bakıyor. Uzun vadede ise -Türkiye için de çok uzun vadede- 1080p yi desteklediklerini duyurdular. Zaten Amerika ve Asya'nın da orta vadede p yayına dönecekleri düşünülmekte. Şu an için i yayına olan ısrarlarının sebebi ekonomik anlamda ellerindeki i medyaları değerlendirmek istemeleridir.

Sonuç olarak şu an için HDTV alınmak istenirse 720p yeterli ve mantıklı bir seçimdir. Uzun vadede ise 1080p'ler beklenmelidir. İşte sıralama:

720i < 1080i < 720p < 1080p

720p > 1080i açıklaması 3. sayfada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rancor -- 2 Ocak 2006 20:45:56 >

• yazı çok güzel..aylardır millete anlatmaya çalıştıklarımı sölüyor..lamba ömrü konusunda benim bilgim yoktu sayende oldu..benim tvde öle aşırı bi ısınma falanda yok..çok sessiz bi fanı var..o nedenle çok rahat izliyorum..zaten 3 yıl garanti verdiler..kaldırma oynatmama falan diye bişi sölemediler..olsa bile garantisi var..

ama tek bana göre hata 720p>1080i bence...çünkü evde pcyi tvye bağlayınca ikisi arasında acaip fark oluyor..720p hareketli görüntüler için uygunken 1080i uygun olmuyor..ama ısrarcı değilim bende powerstripte hata yapmış olabilirim...umarım burdan saçma sapan tvlere milyarlar verilmesini önlemiş oluruz..

ÇÜNKÜ arkadaşlar..Dlp ne kadar bilinmesede şu anda en son teknolojii..En son teknoloji varken neden kontrasta yüklenilmiş plazma ve lcdlere para veresiniz ki..Ama her projeksiyon tvde dlp değildir dikkat edin...
    trde sadece samsung ve toshiba marka var...samsunglar sp46l3hx-sp46l6hx-ve bu 46 ların 50 versiyornları 3 ve 6 değişkeninde 3-5-6-7 versiyonları var.. kalan sp??l?hx aynı..sadece soru işareti ile değişen yerler değişiyor..toshibanında zaten linkini vermişler yukarıda..

neyse arkdaşlar tüm bilgiler burda..benim tvnin resimlerinin linki yukarıda..daha ne diyelim..

• quote:

Orjinalden alıntı: rancor

Ayrıca orta vadede lamba fiyatlarında düşüş kaçınılmazdır.

Lamba fiyatlarında düşüş beklemeyin. Hatta zamanla daha yüksek fiyat belirliyorlar. Modeller eskidikce
    fiyat artıyor. Üç sene önce aldığım projeksiyon cihazının o zamanki lamba fiyatı 650 ytl iken bugün bu fiyat yaklaşık 1000 ytl civarında
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.