Şimdi Ara

Hekimler gece gündüz çalışsın yine de bu ücreti alamıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Sen olayı anlamamışsın. Meslek körlüğü sanırım seninki; Doktorun mühendisten fazla maaş alması gerektiğini iddia ettiğine göre.

Bir doktor milyon dolarlar kazanır, bir doktor bin dolarlar kazanır. Bir mühendis milyon dolarlar kazanır, bir mühendis bin dolarlar kazanır. Sen doktorun mühendisten fazla kazanması gerektiğini iddia ettiğin için ben de makul bir kanıtla karşı tez sunarak, asıl mühendisin doktordan daha fazla maaş alması gerektiğini iddia ettim.

Örneğin Uzay mekiği yapan mühendis ile organize sanayideki makine mühendisi ( belkide ben) nasıl eşit olabilir. Nobel kazanmış doktor ile diploması dışında özel bir özellliği olmayan doktor (belkide sen) nasıl eşit olabilir.

Ben mühendisin doktordan üstün olduğunu iddia etmedim ki; Ne doktorluk mühendislikten, ne mühendislikten doktorluktan üstündür

Eğer bir üstünlük kurulacaksa mühendislik doktorluktan üstündür. Zira hayatın temeli mühendisliktir, tıp değildir.

Tıp ekipmanlarının mimarının da doktorlar olduğu iddian bile mesleki körlüğün kanıtıdır. Bir doktorun bir üretimde bulunması mühendisliğin bir eseridir, tıpbın değil. Bunu söylerken mühendislik kutsaması yapmıyorum. Yaşadığın kavram kargaşası yanlışlığını vurgulamak içindi.

Maaş üzerinden bir kıyaslamayı da saçma buluyorum. Ne mühendislik ne doktorluk yapıyorum. Mühendislik yapsam sürünürdüm belkide. Doktor olsaydım gün boyu bir binaya kitlenip kalacaktım. Ama üretim yaptığımdan dolayı senden fazla kazandığımı iddia edebilirim ama şartlar gereği (yer, zaman vs) sana kanıt sunma mecburiyetim olmadığı için kanıtlayamam. Bu da şunun kanıtıdır; evet, bazı meslekler bazı mesleklerden fazla kazandırır ama asıl kazandıran şey ise kişinin kendi yeteneği, kıdemi, kurum/kuruluş, şansı, ailesinin geçmişi/sosyal statüsü, kendininin sosyal statüsü, cinsiyeti, yaşı, tipi, bulunduğu konum, bulunduğu ülke vs gibi etkenlerdir.

Kişisel bir yargı;
    Şu anda senin doktor olman benim sana özel bir saygı duymam için bir nedenim yok. Doktorların geneline bakınca saygı takıntısı çok dikkatimi çekiyor. Zira bu tavrına bakılırsa hiç saygı duymuyorum. Sana da sokaktaki sıradan bir insana karşı insanı saygımdan başka bir saygım filan yok. Bunu doktorluğa karşı özel bir antipati kıskançlık çekememezlik olarak algılayanlar var. Ama benim karakterim kişilerin mesleğine değil diğer değişkenlere saygı duymamı gerektiriyor ve öyle de yapıyorım. Çünkü hayatın gerçekleri ile çelişemem!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 15 Nisan 2024; 18:49:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• nk061 kullanıcısına yanıt

Doğru, tabi bu rakamın içinde fazla mesai ücreti de olmadığını varsayarsak.

• yahu kaç gündür ne kadar abarttınız şu maaşı. ne varki bu rakamda bu kadar?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.