< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrytekGame -- 4 Ağustos 2020; 14:10:21 > |
Hem Okuma Hem Askerlik Yapmak İstiyorum Seçeneği
Türkiye'de eğitim hayatını sürdürürken askerlik görevini yerine getirmek isteyenler için "Hem Okuma Hem Askerlik" seçeneği bulunmaktadır. Bu seçenek, öğrencilerin öğrenimlerine devam ederken belirli dönemlerde askerlik görevlerini ifa etmelerine olanak tanır.
Hem Okuma Hem Askerlik Seçeneği Nedir?
"Hem Okuma Hem Askerlik" seçeneği, öğrenimlerine devam eden 18 yaşını doldurmuş erkek öğrencilere sunulmaktadır. Bu seçenek ile öğrenciler, eğitim-öğretim dönemleri boyunca askerlik görevlerini erteleyebilirler. Erteleme süresi, öğrencinin eğitim durumuna göre belirlenir.
Kimler Hem Okuma Hem Askerlik Seçeneğinden Yararlanabilir?
- Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri
- Ön lisans öğrencileri
- Meslek yüksek okulu öğrencileri
Başvuru Süreci
Hem Okuma Hem Askerlik seçeneğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, öğrenim gördükleri okulun askerlik şubesine başvuruda bulunmalıdırlar. Başvuru sırasında öğrenciler, öğrenci belgelerini ve diğer gerekli evrakları teslim etmelidirler.
Eğitim Süresi Boyunca Askerlik Görevleri
Hem Okuma Hem Askerlik seçeneği ile öğrenciler, eğitim süreleri boyunca belirli dönemlerde askerlik görevlerini yaparlar. Bu dönemler genellikle yaz aylarıdır. Öğrenciler, askerlik görevlerini yaptıktan sonra eğitimlerine kaldıkları yerden devam ederler.
Askerlik Görev Süresi
Hem Okuma Hem Askerlik seçeneği ile yapılacak askerlik görevinin süresi, öğrencinin eğitim durumuna göre değişir:
- Lisans öğrencileri: 12 ay
- Yüksek lisans öğrencileri: 6 ay
- Doktora öğrencileri: 3 ay
- Ön lisans öğrencileri: 9 ay
- Meslek yüksek okulu öğrencileri: 6 ay
Seçeneğin Avantajları
- Öğrenciler, eğitimleriyle askerlik görevlerini uyumlu bir şekilde yürütebilirler.
- Eğitim hayatı kesintiye uğramaz.
- Öğrenciler, askerlik görevlerini daha düzenli ve planlı bir şekilde yerine getirebilirler.
Seçeneğin Dezavantajları
- Öğrenciler, yaz aylarında askerlik görevlerini yapmak zorunda kalabilirler ve bu durum eğitim programlarını etkileyebilir.
- Askerlik görevi esnasında öğrenciler, sivil hayatlarından uzak kalırlar ve bu durum bazı zorluklara neden olabilir.
Hem Okuma Hem Askerlik seçeneği, eğitim hayatı ile askerlik görevini birlikte yürütmek isteyen öğrenciler için uygun bir alternatif sunmaktadır. Öğrenciler, bu seçeneği değerlendirirken hem avantajlarını hem de dezavantajlarını dikkate alarak karar vermelidirler.