Şimdi Ara

Hemşirelikten Tıbba geçiş (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
71
Cevap
3
Favori
60.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bir gün hasta olduğunu anlarsın. Hemşire ve doktor farklıdır ikisinin yetkisi de öyle. Ama hastanede en baş kişiler bunlardır. Listede Hekim ve Hemşire gözüküyor diğerleri diğer personel şeklinde yazar. Genellikle hekim söyler hemşire yapar. Bakım işini hasta bakıcı yapar. Tıbbi işleri hemşire yapar.
  • İmam Bayıldı kullanıcısına yanıt
    Doktor hemşirenin üstü değil zaten tedaviyi doktor uygular bakımı hemsire yapar hemsirelikte guzel bir meslek ama doktorlukla uzak yakın ilgisi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezuntipci M kullanıcısına yanıt
    Doktor Hemşirenin üstüdür hocam bunu savunmuyorum ben.
  • Keşke yönetmeliği atsan da bizler için bilgi olsa.cok önemli bir konu

Yonetmelikte değil ama ve hiçbir hemsire de kabul etmez bunu söyleyerek

• hocam tıp fakülteleri alıyor 1. sınıfta ki adam yatay geçiş yapıyor tekrardan aynı yılı okuyor ne alaka hemşire adam kabul etmezler. Dişten veya eczacılıktan da geçilebilir ne de olsa nereden geçerse geçsin zike zike 6 yıl okuyacak
  • Boş iş bunlar oturun dersinize bakınn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don Corleoone -- 13 Şubat 2019; 22:19:4 >
  • Diş Hekimliğinden ya da envayi çeşit fakülteden geçiş yapıldığına dair tüm haberler spekülasyondur.

Üniversite sınavına tekrar hazırlanıp Tıp'a yerleşmek zaten halihazırdaki tüm seçeneklerde mümkün kimse sizi engellemez/engelleyemez.
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    zaten türkiyede şu an yok (ama şu anlık) gelişmiş ülkelerin nerdeyse hepsinde belli dersleri alınca geçiş yapılabiliyor biz de yakında gelişmiş ülke olacağız

biz de bu yeni düzene ayak uydurmak için aynı tür disiplinler arası geçişler sağlanacak o daha mantıklı
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    "Bölüm dışı yatay geçiş" YÖK Atlastan tıp fakültelerine bakabilirsin bu sayede bölüm dışından gelindiğini yani geçiş yapılabildiğini görmüş olursun. Bu haber falan değil. Hemşire 1.sınıf, diş hekimi 1.sınıf vs. farketmez tıp barajını geçtiyse tıp fakültesine yatay geçiş yapabilir ama yine de 6 yıl okur. Bu yıllardır olan bir şey, yeni değil.
    Tıp Barajını geçmekten kastın o seneki güncel üniversiteye geçiş sınavına girerek belli bir sıralama elde etmekse 2.cümlemde aynı şeyden bahsettim. Farzı misal 45 yaşında hemşirelik son sınıf öğrencisi bir abimiz olsun o da sınava girip o okulun tıp fakültesini kazanıp bunu yapabilir. Ben şunun olmadığını söylüyorum. Hemşirelikte Dişte bir ortalama yapıp kurum içi yatay geçiş yapıldığı mevzusu yalan. Senelerce bu Marmara'da var dediler. Dişten geçildi vs dediler, birkaç örnek verdiler. Halbuki konu bambaşkaymış..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.