Şimdi Ara

Hepsiburada Rayban indirimleri. orjinalliği hakkında bilgim yok! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
3
Favori
12.117
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maceraya gerek yok . Kesin sahte. 6 ay önce konuştuğum bi optikçi raybanın gelişinin 350 liradan başladığını söylemişti .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahte mi değil mi bilemem ama şu DÜZ MANTIKTAN KURTULMANIZ DİLEĞİYLE ;

Türkiyede fiyatı Ray-Ban belirleyemez. Paralel ithalat diye bir olay var. Ray-Ban Dist. belirleyeceği fiyat sadece bayileri açısından bağlayıcıdır. Paralel ithalat ile alan kişi ister 1TL'ye satar, ister 1.000-TL'ye. Buna kimse engel olamaz, karışamaz.

PARALEL ithalat olabilir. Deneyip görmek lazım.
  • kapıcı rüstem abiye sordum kesin sahtedir dedi

• Çakma şüphesi olan birşeyi alıp ta gözünüze takmayın, ucuz ama sahte olmayan bir ürün alın daha sağlıklı

• quote:

Orijinalden alıntı: Tall Man

Maceraya gerek yok . Kesin sahte. 6 ay önce konuştuğum bi optikçi raybanın gelişinin 350 liradan başladığını söylemişti .
    Özellikle gözlük ve saatte inanılmaz kar marjlarıyla çalışıyorlar. O yüzden bana hiç inandırıcı gelmiyor o rakamlar.

• Çok kararsız kaldım, iadeyle de zaman öldürmek istemem.

• Bir ara Babam iş için Çin'e gitmişti geldiğinde ufak bir muhabbet etmiştik.

Gözlük fabrikasını ziyaret etmiş. RayBan dahil bir çok markaya gözlük yapıyor adamlar ve en kaliteli gözlüğün maliyeti 15$

Yani alabileciğiniz en pahalı gözlüğün maliyeti Max 15$ (altın vs değilse)

Kısaca bir gözlüğe 500-600 vermek saçmalık gibi geliyor.

200-300 TL ucuz denmiş şaşırdım açıkçası

• quote:

Orijinalden alıntı: S.N.I.P.E.R

Bir ara Babam iş için Çin'e gitmişti geldiğinde ufak bir muhabbet etmiştik.

Gözlük fabrikasını ziyaret etmiş. RayBan dahil bir çok markaya gözlük yapıyor adamlar ve en kaliteli gözlüğün maliyeti 15$

Yani alabileciğiniz en pahalı gözlüğün maliyeti Max 15$ (altın vs değilse)

Kısaca bir gözlüğe 500-600 vermek saçmalık gibi geliyor.

200-300 TL ucuz denmiş şaşırdım açıkçası

bizim dukkanda sattigimiz urunlerin cogunun fabrika cikis fiyati 50 cent-1 dolar arasindaydi (o zamanlar dolar 3-3.5 falandi) ama araya o kadar cok masraf giriyor ki raf fiyati 20-25 lira oluyordu. en az 5 kat diyelim 15*7 = 75 dolar o da 365 lira yapar raf fiyati bu da en iyi ihtimal. ki buyuk saticilarda daha buyuk masraflar ve daha buyuk kârlar olur. o yuzden 200-300 iyi fiyatlar "maalesef".

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar daha önce başka konularda uzun uzun yazmıştım.12 yıllık optikciyim kesin net cevap sahte.

• Valla ben bir maceraya girip, Kristal Optikten RB4171 modelini aldım. Dün de Rayban mağazasına gidip baktım 420 liraya inmiş. Bu adam ekstra indirimle 235 liraya ilan açmış. Yorumlarda orijial diyen ve hatta rayban mağazasına götürüp kontrol ettim diyen var. Ne kadar doğru geldiğinde anlayacağız. Pek ümidim yok ama cep telefonundaki gibi ithalatçı mantığı ile uyguna getirtiyor olabilirler. Nasıl oluyor da 3000 liralık telefonu 2000 liraya satabiliyorlarsa 400 liralık gözlüğü de 250 liraya satabilirler. Yarın elimde olur tecrübe edeceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Gözlükçü arkadaşımın söylediğine göre rayban gözlükleri kimse kafasına göre indirimli veremiyor türkiye genelinde toplu hareket edilerek indirim oluyormuş onada resmi distribütör karar veriyormuş resmi distribütör sitesinde indirim yoksa başka yerde indirimli satılıyorsa o ürün çakmadır diyordu.Çünkü bayiler resmi distribütör sitesinde yazan fiyattan alıp üstüne kar koyup satıyorlarmış başka türlü satışı yokmuş.

Alıntıları Göster
    Böyle bir şey yok. Serbest piyasa ve isteyen istediği fiyattan ürünü satabilir. Gözlükçülere şu fiyattan satın diye ürün fiyat listesi dahi gönderilmiyor.

Bu gibi ürünlerle ilgili sahte oldukları konusunda hepsiburada/n11/gittigidiyor vb sitelerle görüşmeler devam ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: psychomic

Böyle bir şey yok. Serbest piyasa ve isteyen istediği fiyattan ürünü satabilir. Gözlükçülere şu fiyattan satın diye ürün fiyat listesi dahi gönderilmiyor.

Bu gibi ürünlerle ilgili sahte oldukları konusunda hepsiburada/n11/gittigidiyor vb sitelerle görüşmeler devam ediyor.

Alıntıları Göster
    Gözlükçü arkadaş şöyle diyor raybanın dist. olan firmaya siparişi veriyorsun öyle geliyor sitesinde sattıgı fiyattan %25 düşüyor dedi bizim karımızda %25 dedi yakın arkadaş o yüzden faturayı göstermese inanmazdım izin verirse faturanın fotografını çeker atarım ama ne kadar doğru olur onu bilemicem.Yani kısacası gözlükçünün aldıgı fiyat belli oldugu için 500 tllik gözlüğü 250 tl satayım diyemyior kar marjı %25 ise zarar ader üstelik resmi dist. ile davalık olmayı göze alamaz gibime geliyor.

Yada bu ucuz satanlar kendileri getiriyorlar yurtdışından.

• Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle kendileri getirtiyor olabilirler. Cep telefonu gibi kendileri getirip, kendileri garanti verebilir. Mesela dün gittiğim rayban mağazası 3 ay cam kırılmalarına ve 2 sene boyunca herhangi bir hasarda %50 ücret karşılığı yenisini veriyoruz dedi. Bu ayrıcalık bunlarda olmayacaktır.

• Ne cok gereksiz yorum yapilmis. Bilen bilmeyen yazmis. Bu fiyata orijinal rayban yok.

Ha benim fikrim bir gozluge orijinal rayban diye de 600 lira verilmez.

Orijinal olup, rayban kadar kaliteli fakat cok daha ucuza satan markalar mevcut. Benzer modelleri onlardan alin.

Ha niyetiniz gozlugun uzerindeki rayban yazisiyla gosteris yapmaksa cekinmeden cakma alabilirsiniz, en azindan paraniz cebinizde kalir. Kalite olsun marka onemli degil derseniz birkac optik gezin ne demek istedigimi anlarsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avastos -- 30 Temmuz 2018; 9:40:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Gözlükçü arkadaş şöyle diyor raybanın dist. olan firmaya siparişi veriyorsun öyle geliyor sitesinde sattıgı fiyattan %25 düşüyor dedi bizim karımızda %25 dedi yakın arkadaş o yüzden faturayı göstermese inanmazdım izin verirse faturanın fotografını çeker atarım ama ne kadar doğru olur onu bilemicem.Yani kısacası gözlükçünün aldıgı fiyat belli oldugu için 500 tllik gözlüğü 250 tl satayım diyemyior kar marjı %25 ise zarar ader üstelik resmi dist. ile davalık olmayı göze alamaz gibime geliyor.

Yada bu ucuz satanlar kendileri getiriyorlar yurtdışından.

Alıntıları Göster
    Rayban.com uzun bir süredir (Luxottica - Rekabet kurumu kararı inceleyebilirsiniz) sitesinde tavisiye edilen perakende satış fiyatı sunmuyor. Kar marjı elbette var ve isteyen bu marjı istediği oranda tutup ürünlerini satabilir. İsterse zararına satar buna Luxottica karışmaz, karışamaz. Hepsiburada, n11 gibi sitelerde çok ucuz fiyata satılan ürünler incelemeye gönderildiğinde çok büyük oranı sahte çıktığından bildiğiniz sözüne güvendiğiniz gözlükçüden alışveriş yapmanızı öneririm. Luxottica distribütör değil üretici firmadı. ve onun dışından hiçbir satış kanalı yoktur Türkiye içinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomic -- 30 Temmuz 2018; 9:42:52 >

• CRİSTAL OPTİK yazıyor satıcı adı olarak ama internette arttığında hiçbir yerde CRİSTAL olarak yok Crystal optik var ismi bile güven uyandırmadı?

• Geçen yıl 220 liraya Ray-Ban Round Metal aldım, yine çakma falan dedi burada herkes, Atasun, SunglassHut dahil 5-6 tane optikçi gezip tek tek orijinalleri ile kıyasladık. Aldığım gözlük de orijinaldi. Hatta burada resmini vs. de atmıştım. Millet biraz bu konuda cahil, her duyduğuna inanıyor.

Aldığım mağaza farkı idi, satıcı ile iletişime geçtim nasıl bu kadar ucuz diye, indirimi hepsiburada'nın yaptığını onların cebine normal paranın girdiğini söyledi ve Luxottica'dan distribütörsün kendileri getirmiş minvalinde bir şeyler söylemişti tam hatırlamıyorum.

Yani anlayacağınız kimse alıp kıyaslamadan "kesin orijinal" ya da "kesin sahte" gibi şeyler demesin.
  • Geçenlerde BARBOROS OPTİK satıcısına ait kutu içerikli sözde faturalı bir ürün aldım Hepsiburada dan. Aynı satıcı GittiGidiyorda da farklı isimlerle ürün satıyor Hepsiburada da.

Velhasıl, ben bunların orijinal olmadığını görerek test ettim. Ray-Ban Erika modelini eşimin kardeşi Trendyol dan 429 liraya almış, ben ise BARBOROS OPTİK satıcısından aldım. Şöyle söyleyeyim, 429 lira verilen gözlük " GERÇEK RAY-BAN BENİM " diyor... Tercih sizin dostlar.

• GOXIN G kullanıcısına yanıt
    Valla ben de aynı modeli beğendim bekliyorum hocam gelince yazarsınız

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.