Şimdi Ara

Her gün 2-3 saat buzdolabının fişini çekersem...? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
46.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kir-pi

quote:

Orijinalden alıntı: servis_murat

kir-pi arkadaşımızın bahsetmiş olduğu zamanlayıcı fişler elektirik akımını ani bir şekilde ve sürekli keseceğinden tıpkı normal şebeke kesilmesi gibi zararlıdır.
    Unutmayın buzdolabının termostatının mantığı dolabın elektiriğini ani bir şekilde kesmekten ibaret değildir. Bu şekilde kullanım sonucu servisimize birçok arıza çağrısı gelmektedir. Tavsiye etmiyoruz.

Çok merak ediyorum termostat yavaş yavaş mı elektriği kesiyor, buzdolaprının birçoğunda mekanik termostat bulunur ve açılıp kapandığında bile bazılarında tık sesi duyulur, o zaman elektrik ani kesilip ani gelmiyor mu? Şebeke elektriğinin kesilmesinde durum daha farklıdır, kesilen elektrik geldiğinde voltaj çok düzensiz olabilir ve asıl zarar verende budur.

BENIM DOLAPTA DEVREYE GECERKEN TIK DIYE SES YAPIYOR ÖNLENEBILIRMI O SES

normaldir.ve önleyemezsiniz. termostattan gelir.genellikle termostatı dolabın içinde olan cihazlardan çıkar o ses.

hocam dolap vestel rina 465 hg no frost

güzel de cihazmış hocam..

hocam mutfak salon bitisik sesine ayar oluyorum :) icide cok kullanisli degil raf arasi cok dar derin dondurcusu kucuk bide kapaklarinin boyai soyuluyordu servis 2kez degisti ama saptaki catlaamayi cozemedi.arkasi vestelin acik tellr disarida neden

arkadaki siyah teli diyorsanız. fanlı olmayan sistemlerde normaldir hocam.. dolaptan aldığı ısıyı kompresör o bölüme yollar.

• quote:

Orijinalden alıntı: asiboldon

quote:

Termostatlar belirli periyotlarda otomatiğe girip çıkarlar. Belirli bir dereceyi buluna kadar çalışır ve belirli bir derecenin altına düşmezler. Örnek vermek gerekirse cihaz -20 ye kadar soğutur. - 17 e düşene kadar çalışmaz. Buda sağlıklı bir dondurma şeklidir. Siz dolabın fişini çektiğinizde yapmış olduğunuz çalışmama aralığı dengesiz olduğunda sağlıklı soğutma sağlanamaz. Bu dolabdan çok sizede zarar verir. Termostat onarım çok pahalı birşey değildir. Elektirik sarfiyatından çok daha ucuza mal olur. Vestel buzdolabları için ortalama termostat fiyatı 60 ile 80 tl arasındadır. ( Firmamızın donanım haber üyeri için indirimli servis fiyatı ) Ayrıca diğer soru ve sorunlarınız için bize beyaz eşya servisi adresinden ulaşabilir özel msj atabilirsiniz.

Cevap için teşekkürler.
    Bir kaç servis geldi. Termostat arızalı değil de neden devreye giremediğini bulamadılar. En son gelen bu cihazın artık miyadının dolduğunu, bu şeklilde kullanmamız gerektiğini söylediler.
    Yukarıda da yazdığım gibi yaz başına kadar çeşitli nedenlerden dolayı dolabı aşırı kullanmama gerek yok. Bu nedenden dolayı elektrik israfını istemiyorum.

Benim öğrenmek istediğim yukarıda da belirttiğim saatlerde dolabın fişini çekmenin dolaba zarar verip vermeyeceği.

Dolap isitici yaninda veya kalorlfer yaninda degil. Dimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: biservis

quote:

Orijinalden alıntı: asiboldon

quote:

Termostatlar belirli periyotlarda otomatiğe girip çıkarlar. Belirli bir dereceyi buluna kadar çalışır ve belirli bir derecenin altına düşmezler. Örnek vermek gerekirse cihaz -20 ye kadar soğutur. - 17 e düşene kadar çalışmaz. Buda sağlıklı bir dondurma şeklidir. Siz dolabın fişini çektiğinizde yapmış olduğunuz çalışmama aralığı dengesiz olduğunda sağlıklı soğutma sağlanamaz. Bu dolabdan çok sizede zarar verir. Termostat onarım çok pahalı birşey değildir. Elektirik sarfiyatından çok daha ucuza mal olur. Vestel buzdolabları için ortalama termostat fiyatı 60 ile 80 tl arasındadır. ( Firmamızın donanım haber üyeri için indirimli servis fiyatı ) Ayrıca diğer soru ve sorunlarınız için bize beyaz eşya servisi adresinden ulaşabilir özel msj atabilirsiniz.

Cevap için teşekkürler.
    Bir kaç servis geldi. Termostat arızalı değil de neden devreye giremediğini bulamadılar. En son gelen bu cihazın artık miyadının dolduğunu, bu şeklilde kullanmamız gerektiğini söylediler.
    Yukarıda da yazdığım gibi yaz başına kadar çeşitli nedenlerden dolayı dolabı aşırı kullanmama gerek yok. Bu nedenden dolayı elektrik israfını istemiyorum.

Benim öğrenmek istediğim yukarıda da belirttiğim saatlerde dolabın fişini çekmenin dolaba zarar verip vermeyeceği.

Dolap isitici yaninda veya kalorlfer yaninda degil. Dimi

Hayır, değil.

Açıkçası ben bu dolaba daha fazla masraf yapmak istemiyorum. Yukarıda da belirttiğim gibi; benim yiyecek soğutma ile ilgili çok fazla ihtiyacım yok.

Yukarıda cevap veren @kir-pi arkadaşımızın tavsiyesine uyuyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.