Şimdi Ara

Her Müslüman Bunu Kendine Sormalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 'Kim ki, Allah'ın arzında kendisini mülkün sahibi olarak görür; kim ki, kendisini biricik ve kâhir otorite olarak görür; kim ki, kendisini siyasi iktidar düzleminde hakimî mutlak olarak görür ve gösterirse, böyle birinin ilâhlık davası güden bir şarlatan olduğuna hükmetmek için, onun insanların önüne çıkıp da 'ben sizin ilahınızım, velinizim, velinimetinizim, kefilinizim ya da hâmînizim' diye bağırması gerekmez.' diyor Mevdudi. Siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ee yani ??

• quote:

Orijinalden alıntı: furandor

Ee yani ??

Yani sizin bu dunyadaki hayatiniz kötu ama sorgulamadiginiz icin kul hakkina soz etmediginiz icin

Obur taraf da gitti diyor

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Bundan bunu çıkardın yani...

• quote:

Orijinalden alıntı: furandor

Ee yani ??

İslama inananların yoğun olduğu coğrafyalarda müslümanların Allah'ın mülkünü sahiplenmeleri ve Allah-ü Teala yokmuş gibi kendilerini hüküm sahibi görmeleri bir tek bana mı garip geliyor?

• Bir kişinin günah işleyip bunu gizli yapması onun günah işlemediğini göztermez demiş ancak bunu sadece şirkle sınırlamış toplum yöneticilerini göstererek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eglon E kullanıcısına yanıt
    Bu müslümanların değil sadece, tüm insanlığın en büyük sorunu..

• furandor kullanıcısına yanıt
    Dediğine katılıyorum. Lakin bir müslümanın hüküm verme ve yeryüzü üzerinde mülkiyet iddiasında bulunma konularında ekstradan bir hassasiyeti olması gerektiğini düşünüyorum. Kuran'da özellikle bu konular çoğu yerde vurgulanıyor.

• Bence ülkeyi kuran kisinin ,bazi ayricaliklari olmali.Sucsuz yere asilmis kisilerde olabilir ama,suclularda vardi aralarinda.

Savarona yati,devlet islerini yürütmek icin cok gerekliydi.O yüzden konu talihsiz bir konu olmus.

Beni artilayan cehapeli panpalarima simdiden tesekkür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elk.De

Bence ülkeyi kuran kisinin ,bazi ayricaliklari olmali.Sucsuz yere asilmis kisilerde olabilir ama,suclularda vardi aralarinda.

Savarona yati,devlet islerini yürütmek icin cok gerekliydi.O yüzden konu talihsiz bir konu olmus.

Beni artilayan cehapeli panpalarima simdiden tesekkür.

Bu konuyla alakasi nedir ? Her musluman diyorsun ama gerektiginde Ataturk e musluman degildi diyorsun . Yani bu konularda musluman ama diger konularda birden atayizzz oluyor galiba . Ayrica ulke kurucusu ne alaka ?

Bir sey sorucam Savarona yati , Atatürk un ailesine de mi kaldi ? Veya o yati kim aldi bana onu soyler misin ?

Kumarhane fln olmasini gec sordugum 2 soruyu soyle .

Sucsuz olup asilanlar kimlermis ? Biz kendi eyaletimizi kirucaz vergi vermicez deyip de kafasina gemi mermisini yiyenler mi ?

Bugun bak dogudan vergi toplanmiyor demek ki doguda kurdistan kurulsa hainleri asmayacaksiniz di mi ? Sonucta islam alimi onlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 27 Şubat 2016; 15:27:10 >

• Ayni seyi savunuyoruz,neden soru sorma geregi duydun?

Istiklal sairinin ömrünün sonlarinda misirda yazdigi günlükleri okuyorum ve su anda halet-ül ruhiyetim bir hayli kötü.

Istersen googldan bir göz at.Link vermek isterim ama,sen verdigim linkleri begenmezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elk.de -- 27 Şubat 2016; 15:36:17 >
  • quote:

Ayni seyi savunuyoruz,neden soru sorma geregi duydun?

Istiklal sairinin ömrünün sonlarinda misirda yazdigi günlükleri okuyorum ve su anda halet-ül ruhiyetim bir hayli kötü.

Istersen googldan bir göz at.Link vermek isterim ama,sen verdigim linkleri begenmezsin.

Bence sen konulari karistirdin yanlis yerde beni alintiladin caktirmiyorsun

Her musluman kendisine sormali konusunda laf nasil ulke kurucusuna ve asilan kisilere geliyor ??

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Her musluman kendisine sormali konusunda laf nasil ulke kurucusuna ve asilan kisilere geliyor ??

Ilk yorumda hatirlatsaydin keske.

Baska bir konuda Atatürke hakaret vardi,ona yazmak istemistim.Sorry.

Yinede Akifin misirdaki günlerini okumani siddetle tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Ilk yorumda hatirlatsaydin keske.

Baska bir konuda Atatürke hakaret vardi,ona yazmak istemistim.Sorry.

Yinede Akifin misirdaki günlerini okumani siddetle tavsiye ederim.

Acikcasi ben de ilkinde farketmedim mobilden girince

Sonra mesaj atinca asagida basligi gordum dedim ne alakas var ben mi yanlis yorum atmisim falan oldum .

Musait oldugum zaman okurum ozelden link at istersen unutmayayim hem

• Sormadıkları için müslüman değiller zaten.Sorsalar ilk adımı atmış olurlardı
  • iyi güzel de mevdudi kim ki
    o bunu dedi diye mi düşünmek gerekiyor anlamadım ben?
  • Tamamen kemalistlere ithafen yazılmış sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimar SaNAN -- 28 Şubat 2016; 23:16:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Tamamen kemalistlere ithafen yazılmış sanki.

Kuran sadece Kemalistlere değil tüm insanlara gönderilmiştir. Ben Kemalist değilim demek seni bu sorumluluklardan kurtarmaz.

• Elk.De kullanıcısına yanıt
    Sinan Meydan Panzehir kitabında bu konuya çok güzel cevap vermiş. Okumanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eglon -- 29 Şubat 2016; 9:21:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Best Seller

iyi güzel de mevdudi kim ki
    o bunu dedi diye mi düşünmek gerekiyor anlamadım ben?

Hükmün ve Mülkün tek sahibinin Yüce Allah olduğu Kuran-ı Kerim'de birçok yerde beyan ediliyor. Müslüman olan buna inanmak ve hayatta uygulamak zorunda. Sözü söyleyen müslümanlara bunu hatırlatmış. Kim olduğu çok mu önemli?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.