Şimdi Ara

her otomatikte defrost

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar benim işyerimde kullandığım 18000 lik altus yani arçalik klimayı eve taşıttım bi servisi arkadaşıma ama sorunlar olmaya başladı
    sorun şu; cihaz her otomatik yaptıktan sonra defrosta giriyor yani her 5 dakikada bir
    oda küçük 14 m2 falan
    klima çalışıyor 3dakikada odayı çok iyi ısıtıyor
    otomotiğe geçiyor 2 dakika kadar bu konumda kalıyor bu süre zarfında iç fan durmadığı için odayı bigüzel geri soğutuyor
    2 dakika kadarda defrostta bekledikten sonra tekrar çalışıyor
    problemi arkadaşıma söyledim gazı kaçmıştır diye geldi gazda bastı sorun yine aynı
    bu arada dışarıda hava 20 derecedeyken yapıyor bunu ben ayvalıktaytım ve buralarda kışın hava nadiren 10 dercenin altına düşer
    sorun nedir sizce daha önce böyle bir sorunu yoktu klimanın her klima gibi 3*4 satte bir giriyodu şimdi her otomatikte giriyor sorun nedir sizce ne yapmalıyım
    servisine sordum normali o diyo bana ama ne alaka bundan başka 2 klimam daha var onlarda böyle poblem yok ayrıca bundada yoktu zaten yer değişince oldu bilen varsa yardım edebilirmi acana

• quote:

Orijinalden alıntı: ayvalikli81

merhabalar benim işyerimde kullandığım 18000 lik altus yani arçalik klimayı eve taşıttım bi servisi arkadaşıma ama sorunlar olmaya başladı
    sorun şu; cihaz her otomatik yaptıktan sonra defrosta giriyor yani her 5 dakikada bir
    oda küçük 14 m2 falan
    klima çalışıyor 3dakikada odayı çok iyi ısıtıyor
    otomotiğe geçiyor 2 dakika kadar bu konumda kalıyor bu süre zarfında iç fan durmadığı için odayı bigüzel geri soğutuyor
    2 dakika kadarda defrostta bekledikten sonra tekrar çalışıyor
    problemi arkadaşıma söyledim gazı kaçmıştır diye geldi gazda bastı sorun yine aynı
    bu arada dışarıda hava 20 derecedeyken yapıyor bunu ben ayvalıktaytım ve buralarda kışın hava nadiren 10 dercenin altına düşer
    sorun nedir sizce daha önce böyle bir sorunu yoktu klimanın her klima gibi 3*4 satte bir giriyodu şimdi her otomatikte giriyor sorun nedir sizce ne yapmalıyım
    servisine sordum normali o diyo bana ama ne alaka bundan başka 2 klimam daha var onlarda böyle poblem yok ayrıca bundada yoktu zaten yer değişince oldu bilen varsa yardım edebilirmi acana

Arkadaşım benim anladığım olay özetle şu;

http://dmi.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?m=AYVALIK

Şu anda bile 20 derecelerde gösteriyor sizin mevkiyi meteorolojide dolayısıyla defrost olayı yok malesef, siz 18000 btu luk klimayı 14m² ye kurdurmuşsunuz dolayısıyla siz 25 dereceye odayı ayarlamak isteseniz cihaz az bir çalışmayla çabucak 25 dereceyi yakalıyor vede 26-27 olmasın diyede termostata geçiyor buraya kadar hersey normal fakat dış ünite duruyor, iç ünite fanı aynı şiddette 2 dakika kadar üzerinde biriken ısıyı içeriye vermeye devam ediyor bu esnada size soğuk üflüyormuş gibi gelebilir ondan sonrada fan minimumda dönmeye devam ediyor dış ünite takribi 3-4 dakika kadar sonra devreye giriyor bu böyle devam eder...

Normalde iç ünite durduğunda 30 sn. iç ünite aslında üzerindeki ısıyı içeriye veriyor ondan sonrası oda 25 derece olduğu için iç üniteden size gelen hava 25 derecedir insan vücudu 36 derece üzerine 25 derece ılık hava şiddetle gelir ise doğal olarak üşüme hissi oluşturur.

Tavsiyem 14 m² alana o klima çok büyük geliyor bu mevsimde ha kışın çok soğuklarda belki tamda gelebilir ama ya bu 14 m² alanı büyüteceksiniz kapı falan açıp başka yerlerede gidecek sıcaklık yada bu odadan bu klimayı başka daha buyuk bir yere aldıracaksınız... Buraya 12000 hatta 9000 btu bir klima taktıracaksınız...

• quote:

Tavsiyem 14 m² alana o klima çok büyük geliyor bu mevsimde ha kışın çok soğuklarda belki tamda gelebilir ama ya bu 14 m² alanı büyüteceksiniz kapı falan açıp başka yerlerede gidecek sıcaklık yada bu odadan bu klimayı başka daha buyuk bir yere aldıracaksınız... Buraya 12000 hatta 9000 btu bir klima taktıracaksınız...

Aynen katılıyorum doğru teşhis küçük alana büyük cihaz takıldığı için oluyor bu urum. Oda kapanızı açık tutarak kullanın...
  • Burda orantsız güç durumundan başınız ağrımış. Bence gelen servis bu konuya dikkat çekmeliydi klimanın montajından evvel. Bu bir hata!
    14 m2 lik alana 18 000 btu klima kurmanın hiç bir mantklı cevabı olmaz.

Siz arkadaşların da önerdiği gibi ya klimayı başka uygun metrajlı bir yere taşıtmalısınız ya da en pratiği oda kapısı açık kullanmaya çalışacaksınız. Aksi halde hele de şu an ki sıcaklıklarda hep aynı sorunu yaşar durursunuz.
  • doğru diyorsunuz 14 metrekareye 18000 klima çok büyük ama benim asıl sormak istediğim makine her otomatik yaptığında defrost moduna girip 2-3 dakika öyle bekliyor benim merak ettiğim bu 2 dakikada ısıtıp 3-5 dakika beklemede kalabilir bu normal ama niye defrosta giriyor
    ayrıca soğuk üflemeyede kısmi olarak çözüm buldum gibi gerçi daha yapmadım ama mantıklı olarak uygulanabilir benim gibi birçok kişi sorun yaşıyordur eminim şöyleki: saman ayarlı röle düzeneği kurup cihaz otomatiğe getiğinde kompresöre elektrik vermeyi kesiyor ve 2 dakika kadar daha iç fan çalışıyor bu süreyi 10 saniye ile 30 saniye arası ayarlanabilir zamana düşürüp hem iç ünitedeki tehlikeli olan ısıyı atmasını hemde fazladan çalışarak soğutma konumuna geçmesini önlemiş oluruz
    devrede kompresör elektriğinin kesilmesinden kısa bir süre sonra iç fan elektriğini keserek çalışmayı durdurtacak klima tekrar çalışmaya başladığında yani kompresörü devreye aldığında bizim devre tekrar fanın çalışmasına izin verecek basit bi devre ama hayat kurtarıcı olacağına eminim

• Her seferinde defrost derken,cihaz ne yapıyor tam olarak anlatabilirmisiniz.Normal de defrost iç ünite tamamen durur ,dış ünite fanıda durur,kompresör devrede kalır ve ısıtma modunda çalışır.Yani dış ünite serpantinlerine sıcak gazı pompalayarak buzlanma varsa eritir.Bu da genelde cihazlarda ilk derfrostan sonra 30-45 dakika arasında ikinci defrosta girer ancak.Eger sizin dediginiz dış ünite durduğunda gelen ÇUFFF sesi ise sadece,dörtyollu ile dış ünite fan kabloları ters bağlanmış olabilir.Normalde termostat yapınca dış ünite fanı durur,Dörtyollu vana çekili vaziyette bekler.Eger termostat yapınca dış fan çalışıyorsa baglantı terstir.

Ayrıca şu iç ünite fanı için düşündüğünüz devreye zaman rölesi işi mantıken doğru ama pratikte uygulamak zor.Devreler Electronic card tan çıkıyor tamamen ve fan hızlarıda değişken,biraz zor uygularsınız gibi geliyor bana,,,,,

• Bu CUFF sesi benim klimadan da geliyor, uzun süre ısıtmada çalıştıktan sonra kapatınca klimayı dış üniteden CUFF diye bir ses geliyor.
    Bağlantısı ters mi şimdi? Ama ısıtmasında ve soğutmasında falan bir sorun yok.
  • Kapatılınca tabikide gelebilir bu ses,arkadaşınki kapatılınca değil de ,termostat yapınca olan bir durum.

Aslında kapatılınca da bir çok kaliteli markada bu ses gelmez çünkü dörtyollu vanayı cihaz kapatıldıktan 5-10 dakika sonra devreden çıkartır bu ürünler,basınç dengelenince dörtyollu salar ve bu ses oluşmaz.Ama yerli ve bazı alt guruplarda cihaz kapatılması ile birlikte dört yollu vana salar ve ÇUFF sesi duyulur her seferinde.Sorun çıkacak bir durum değildir teknik olarak sadece bu ses bazen rahatsız edici olabilir o kadar.
    quote:

Orijinalden alıntı: data123

Bu CUFF sesi benim klimadan da geliyor, uzun süre ısıtmada çalıştıktan sonra kapatınca klimayı dış üniteden CUFF diye bir ses geliyor.
    Bağlantısı ters mi şimdi? Ama ısıtmasında ve soğutmasında falan bir sorun yok.

• defros yazmışsınızda acaba klima durunca dış ünite çalışmaya devam ediyormu dış ünitenin arkası buzlamı kaplıki bunu gördünüzmü çünkü arçelik markalarda kışın klima durunca iç ünitedeki defros ışıgı yanar ama bu defros girdi demek değildir, bunu neden bu şekilde yapmışlar anlamadım ama
    her durdugunda bu ışık yanacak, önce bu dediklerime bakın eger klima durdugunda dış ünite çalışıyor vede dış ünite kar içinde ise bence sorun ama klima iç dış duruyor iç ünitede sabit şekilde defros ışıgı yanıyorsa bu arçeliklerde normal bir durum.
  • gjinmori arkadaşın dediğine dikkat etmedim ben hiç defrost ışığı yandığında dış ünitenin çalışıp çalışmadığına emin değilim ama kullanma klavuzunda o ışığın defrost ışığı olduğu yazıyor yani defrosta girdiğinde yanar diyor ve her otomatikte yanıyor

mbirol kardeşim, devre konusundada devreyi karttan fana giden faz kablosuna seri bağlıcam kompresör durduktan 10 saniye sonra fana giden fazı kesicek röle kompresör tekrar devreye girdiğinde yine bağlayacak dolayısı ile fan devir ayarları falanda karta müdahale olmadığı için değişmeyecek sadece otomatikte yani kompresör stop ettikten 10 saniye sonra fana giden fazı kesicek devre bundan ibaret uygulamaya vaktim olmadı bu aralar yoğunum vakit bulunca devresini yapıp bağlıcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.