Şimdi Ara

Her saniye 10 İnsan doğuyor 2 İnsan ölüyor! Dünya kaldıramıyor! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
229
Cevap
10
Favori
4.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Volpenotte

Hem "salginlar ve dogal afetler artiyor" diyorsun hem de "kaldiramiyor" diyorsun. Ee demek ki dunya kaldiramadigini atiyormus.

İlla bir kulp bulacaksak o zaman "araba teknolojisi dunyayi mahvediyor" diyip teknolojiyi kotuleyelim. Sonucta hava ve gurultu kirliliginin en buyuk nedenlerinden biri arabalarin varligi. İnsanlarin arabalarla kirlilik olusturmalarinin sebebi de arabalari ureten insanlar ve sirketleri ki onlar dunyadaki insanlara nazaran cok kucuk bir kisim. Demek ki bu kadar kucuk bir kisim doganin mahvolmasinin en buyuk tetikleyicisi. Bir uye "zeki insanlar harici diger insanlari oldurelim, doga kaldiramiyor" diye sacmaliyordu. Bu verdigim ornege dayanarak ben de diyorum ki "zeki insanlari oldurelim, her seyin tetikleyicisi ve en buyuk sebebi onlar"

Salgınlar ve doğal afetler oluyor diyorum ancak bu geneli olumsuz etkiliyor, herkes ölmüyor ki? Ekonomi, yapılar, fabrikalar alt üst oluyor.

Mesela Tayvan'da ki selden sonra Hdd fiyatlar uçtu hala kendine gelemedi, fabrikalar sel altında kalmıştı.

Yani doğal afetler sadece olduğu bölgeyi kötü etkilemiyor, orada üretim yerle bir olunca dünyanın geri kalanından yardımlar oraya gidiyor vs.

Teknoloji, endüstri, rahat yaşam, şehirleşme, üretim artıkları, doğal kaynakların zararı vs. Arttır artıra bildiğin kadar sonuçta insanların çoğalması bunlara olan ihtiyacı arttırıyor. İhtiyaç olunca üretim artıyor, üretim artınca doğadaki tüketim artıyor, yani bir zincir.

Modernleşme olmasaydı zaten nüfus bu kadar artmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meshhead

Theologian simdi de malthus roluyle nesli donanimhaber konu disi'ndan kurtariyor. Alkis. Alkis istatistiklere gore 10 insandan 9unu mutlu eder. Belki de etmez.

Sevmiyorsun anladık, görünce mutlu bile olmuyorsun ama niye konuya yorum yazıyorsun ki :)

Ne güzel şeyler öğreniyoruz hep birlikte, yine konuyu theologian veya theologist üzerine çekmeyelim lütfen

Seviyorum seni dostum, sen sevmesen de.
  • Keşke naziler gibi Türk yok etme kuvvetleri olsa sistematik bi şekilde toplu kıyımlar yasansa (ulkemizdeki bazi etnik supruntuler basta olmak üzere) katılmak icin can atardim. Hem degindigin sorun icin çözüme katki saglamis olurdum. Hemde büyük keyif alirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Theologian simdi de malthus roluyle nesli donanimhaber konu disi'ndan kurtariyor. Alkis. Alkis istatistiklere gore 10 insandan 9unu mutlu eder. Belki de etmez.

Sevmiyorsun anladık, görünce mutlu bile olmuyorsun ama niye konuya yorum yazıyorsun ki :)

Ne güzel şeyler öğreniyoruz hep birlikte, yine konuyu theologian veya theologist üzerine çekmeyelim lütfen

Seviyorum seni dostum, sen sevmesen de.

Saat 6 olmus, isim yok gucum yok bu saatte. Sana da saramayacaksam kime sarayim yahu.
    Nufus artsa da gelismislik duzeyiyle notrlenebilecek bir duzeyde aslinda. Sadece biraz daha zamani var gibi gozukuyor. Tabii saglanacak egitimle. Yani insanlar duzgun, kendini yenileyebilen, hayat standartlarini artirmayi dogal bir sekilde amaclayan tam olarak "sustainable" bir sistem saglayabilecek egitim duzeyine ya da en azindan bilince sahip olana kadar. Yani gelismisligin veya dunyanin kaynaklarini koruyabilmesinin tam olarak nufusla da alakasi yok. Herbiri birbirine bagli bir sistemin bir kismi yalnizca. Bu yuzden hatirladigim kadariyla 17-18. yy da ortaya atilan ve senin haberdar ermeye calistigin felaketi iceren Malthusian Theory ya da Malthusian Catastrophe su anlik ciddi bir ongoru olsa da aslinda geri alinabilecek duzeylerde oldugu da tartisma konusu. Aciklayabildim mi bilmiyorum. Telefondan yazmak gercekten zahmetli bir is.

• quote:

Saat 6 olmus, isim yok gucum yok bu saatte. Sana da saramayacaksam kime sarayim yahu.
    Nufus artsa da gelismislik duzeyiyle notrlenebilecek bir duzeyde aslinda. Sadece biraz daha zamani var gibi gozukuyor. Tabii saglanacak egitimle. Yani insanlar duzgun, kendini yenileyebilen, hayat standartlarini artirmayi dogal bir sekilde amaclayan tam olarak "sustainable" bir sistem saglayabilecek egitim duzeyine ya da en azindan bilince sahip olana kadar. Yani gelismisligin veya dunyanin kaynaklarini koruyabilmesinin tam olarak nufusla da alakasi yok. Herbiri birbirine bagli bir sistemin bir kismi yalnizca. Bu yuzden hatirladigim kadariyla 17-18. yy da ortaya atilan ve senin haberdar ermeye calistigin felaketi iceren Malthusian Theory ya da Malthusian Catastrophe su anlik ciddi bir ongoru olsa da aslinda geri alinabilecek duzeylerde oldugu da tartisma konusu. Aciklayabildim mi bilmiyorum. Telefondan yazmak gercekten zahmetli bir is.

Gayet açıklayıcı oldu, aslında Malthus dediğin an araştırdım elemanı, hakikaten öngörüsü kuvvetli biri.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Robert_Malthus

Büyük güçleri kontrol etmek çok güç, kitleleri faydalı bir hale getirmek için çok büyük emek gerekir ve bozulmalar daha kolay olacağından onları sabit tutmak daha zor olmaz mı?

Popülasyon artınca doğal olarak ihtiyaç, ihtiyaç artınca tüketim. Tüketim artınca üretim, üretim artınca doğal kaynakların tüketimi artıyor ne yazık ki. Bunun yanında üretimden ve tüketimden çıkan yan etkiler doğrudan etki etmiyor mu sisteme?

Sonuç olarak doğal afetlerin olması kaçınılmaz oluyor, söylediğin çare çözümdür ancak uygulanması çok güç, Avrupa güzel uyguluyor ancak bunun için çok güçlü iradeler gerekir bence.

• quote:

quote:

Gayet açıklayıcı oldu, aslında Malthus dediğin an araştırdım elemanı, hakikaten öngörüsü kuvvetli biri.

http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Robert_Malthus

Büyük güçleri kontrol etmek çok güç, kitleleri faydalı bir hale getirmek için çok büyük emek gerekir ve bozulmalar daha kolay olacağından onları sabit tutmak daha zor olmaz mı?

Popülasyon artınca doğal olarak ihtiyaç, ihtiyaç artınca tüketim. Tüketim artınca üretim, üretim artınca doğal kaynakların tüketimi artıyor ne yazık ki. Bunun yanında üretimden ve tüketimden çıkan yan etkiler doğrudan etki etmiyor mu sisteme?

Sonuç olarak doğal afetlerin olması kaçınılmaz oluyor, söylediğin çare çözümdür ancak uygulanması çok güç, Avrupa güzel uyguluyor ancak bunun için çok güçlü iradeler gerekir bence.

Olay da bu zaten. O irade bireysel olsun ki toplumsal olabilsin. Bu sefer de donuyoruz sevisen insanlarin iradesine. Bu sefer paradoks oluyor. Iste bu paradoksu da kaldirmak icin alternatif olarak saniyorum ki yeniden devletlere ve saglam sekilde gelistirmeye yonelik yasalarina bakiyor. (Cinsel egitim zorunlulugu, aile sinirlamasi ve agir cezalari veya tam tersi durum ve odulleri)
    Acikcasi daha once de bahsettigim gibi cok ucu acik bir konu ve emin olabildigim tek sey net olarak insanlarin genel olarak bilgilendirilmesi. Tabii duzen, sistem, insan dogasi, ceza-odul gibi bircok seye deginmek lazim ancak her biri binlerce alt baslik aciyor gibi. Bu da insanin derinliginden kaynakli olsa gerek. Her zaman icinden cikilamaz hal aliyor bir nevi.

• Saymışlarmı tek tek

• quote:

Orijinalden alıntı: piri.reis

Saymışlarmı tek tek

Bilimin işi bu, sayılar, değerler, istatistikler.
  • Dünya gayet kaldırıyor. Böyle giderse asıl sorun 2050 civarlarında başlayacak. O zamana kadar da başka gezegene gideriz zaten.
  • bi belgesel izlemistim
    sanirim NC yapimiydi
    nufusun gelisme surecini islemislerdi
    1900 lerden sonra patlamayı tek tek islemislerdi
    hastaliklarin carelerinin bulunmasi , gidaya ulasimi kolaylasmasi vs vs..
    arsivi taradim bulamadim , bilen varsa yazsin izlemeyenelr izlesin insanin beyni zonkluyor
    ilk bir milyar ve dahası cok guzel bir belgesel
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Citizen

Grafiği görünce aklıma "Cehennem (kitap) " geldi.

Hocam o kitap bende varda aldım okumadım . Nasıldır sizce ? Okumalı mıyım ?
  • Gerçekten bi zombi virüsü fena olmazdı, yeteri kadar tecrübemiz var zaten
  • 3.dünya savaşı temizler ortalığı bence çok dert etmeyin birde uzay faktörünü es geçiyorusnuz mars kolonileşirse nufüsün bir önemi kalmıyacak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Drakai

Nature finds a way. Doğan canlı sayısı arttıkça yok olanların sayısı da artar. Şimdilik yok olan hayvanların yerini dolduruyoruz yakında sıra insanlara da gelir.

Yalnız Tıbbın ilerlemesi yaşam süresini arttırdığı için doğum oranları ile tam orantılı olmuyor. Birinin hızı artarken diğerinin hızı azalıyor. Grafikten zaten anlaşılıyor.

Zaten şimdilik bunun yok olan hayvan türlerinin yerini alarak dengelendiğini söylemiş Drakai.Senin dediğin de doğru tabi ki.
  • iyi bi savaşa bakar nedir yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirenia

Keşke naziler gibi Türk yok etme kuvvetleri olsa sistematik bi şekilde toplu kıyımlar yasansa (ulkemizdeki bazi etnik supruntuler basta olmak üzere) katılmak icin can atardim. Hem degindigin sorun icin çözüme katki saglamis olurdum. Hemde büyük keyif alirdim.

Ergenlik ağır geçiyor galiba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Citizen

Grafiği görünce aklıma "Cehennem (kitap) " geldi.

direk aklıma bu geldi benimde hocam. "Transhümanizm"

• Japonyaya oha

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değil de siteye Android Chrome ile girdim ve ne olacağını gözlemlemek için Wi-fi bağlantısını kapattım.

İlginç olan, hiçbir internet bağlantım yokken sayaç.çalışmaya devam etti.

Sebebi nedir sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: BeyTR33

O değil de siteye Android Chrome ile girdim ve ne olacağını gözlemlemek için Wi-fi bağlantısını kapattım.

İlginç olan, hiçbir internet bağlantım yokken sayaç.çalışmaya devam etti.

Sebebi nedir sizce?

Allah uçak kazası vermesin

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.