Şimdi Ara

Her şey bir tasarım iken , yaratıcının olmadığı söylenmesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Ben yukarıda şundan bahsediyorum siz farklı noktaya gelmişsiniz. Önünüzde bir boş kağıt olsun ve kalem. O kağıtta nokta olmalı o an. Ama kalemi eline alıp o noktayı koymadan o an noktayı koyamazsın. Herşeyin başında biliçli bir etki var demek istiyorum. Siz biyolojik bir sıradan , olaylardan bahsediyorsunuz. Bunun hikayesi bile bir tasarım . Mutasyon , evrim , dolaşım vs.

Alıntıları Göster
    Her şeyin başında bilinç vardı diyorsun. O noktayı oraya koyan gibi bilinci oraya kim koydu o zaman?
    Kısaca bu evreni biri yaratmış diyorsun dayanak noktan evrenin kendi kendine oluşamayacak ya da başından beri var olamayacak(ezeli) kadar süper olması.

Evreni yaratan varlığın evrenden daha da süper olması lazım haliyle ki buna bir itirazının olacağını sanmıyorum.

Evrenin yaratılışı ile ilgili dayanak noktan evrenden daha da süper olan tanrı için neden çalışmıyor?

quote:

Evreni kendiliğinden oluşamaz ya da başından beri var olamaz biri yaratmış olması lazım ->Neden? Evren süper.

Bunu kabul ediyorsun.

quote:

Tanrı kendiliğinden oluşamaz ya da başından beri var olmamaz biri yaramış olması lazım ->Neden? Tanrı evrenden de süper.

Bunu neden kabul etmiyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 23 Temmuz 2020; 15:21:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mechatengu

Her şeyin başında bilinç vardı diyorsun. O noktayı oraya koyan gibi bilinci oraya kim koydu o zaman?
    Kısaca bu evreni biri yaratmış diyorsun dayanak noktan evrenin kendi kendine oluşamayacak ya da başından beri var olamayacak(ezeli) kadar süper olması.

Evreni yaratan varlığın evrenden daha da süper olması lazım haliyle ki buna bir itirazının olacağını sanmıyorum.

Evrenin yaratılışı ile ilgili dayanak noktan evrenden daha da süper olan tanrı için neden çalışmıyor?

quote:

Evreni kendiliğinden oluşamaz ya da başından beri var olamaz biri yaratmış olması lazım ->Neden? Evren süper.

Bunu kabul ediyorsun.

quote:

Tanrı kendiliğinden oluşamaz ya da başından beri var olmamaz biri yaramış olması lazım ->Neden? Tanrı evrenden de süper.

Bunu neden kabul etmiyorsun?

Alıntıları Göster
    Hocam benim kendi bilgim kısıtlı. Sizin sorularınız mantıklı ve güzel ona bişey diyemiyorum ama bu soruların cevabını kimse veremez. Din kitapları da genel mantığı soru cevap değil. Çünkü bir insan binlerce soru sorabilir. Ama bu soruları aslında bir peygambere sormak en mantıklısı olurdu. Ben burda bizim(peygamber dısında) aklımızın alabileceği limitleri aşan şeylerden bahsettiğinizi düşünüyorum. Ne buna ben cevap verebilirim ne de siz. Siz bana Tanrının da başında biri olabilir diyorsunuz. Bu bir varsayım. Asla da bu cevabı bulamazsınız. Bu felsefe yapmaktır. Biz burada bizi yaratan tanrı hakkında konuşuyoruz. Sizin şüpheleriniz , tanrının varlığından daha mantıklı geliyorsa bişey diyemem. Ben burda tanrı demenin garip geldiğini bahsettim. Bir etki olmadan bir cisim sonsuza kadar olduğu yerde dururken fizik kurallarına göre nasıl olurda herşey şansa olur birden ki ?

Evren süper. Evrenin tasarımcısı olan tanrı da ondan süper.

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

Hocam benim kendi bilgim kısıtlı. Sizin sorularınız mantıklı ve güzel ona bişey diyemiyorum ama bu soruların cevabını kimse veremez. Din kitapları da genel mantığı soru cevap değil. Çünkü bir insan binlerce soru sorabilir. Ama bu soruları aslında bir peygambere sormak en mantıklısı olurdu. Ben burda bizim(peygamber dısında) aklımızın alabileceği limitleri aşan şeylerden bahsettiğinizi düşünüyorum. Ne buna ben cevap verebilirim ne de siz. Siz bana Tanrının da başında biri olabilir diyorsunuz. Bu bir varsayım. Asla da bu cevabı bulamazsınız. Bu felsefe yapmaktır. Biz burada bizi yaratan tanrı hakkında konuşuyoruz. Sizin şüpheleriniz , tanrının varlığından daha mantıklı geliyorsa bişey diyemem. Ben burda tanrı demenin garip geldiğini bahsettim. Bir etki olmadan bir cisim sonsuza kadar olduğu yerde dururken fizik kurallarına göre nasıl olurda herşey şansa olur birden ki ?

Evren süper. Evrenin tasarımcısı olan tanrı da ondan süper.

Alıntıları Göster
    Yani şunu desen anlarım ben bir yaratıcının varlığına inanıyorum. Bunu mantıksal bir zemine oturtmak zorunda değilim sadece inanıyorum bitti bu kadar.

Ama konudaki ilk mesajın ile inancını mantıksal bir zemine oturtmaya çalışıyorsun. Senin yaptığında felsefe aslında. Evren güzellemsinden yola çıkarak tanrıya ulaşmaya çalışıyorsun.

Olayı mantıksal zemine taşıyorsun. Ama işine gelmedi mi ya da çıkış noktası bulamadın mı aklımızın alabileceği limitleri aşan diyorsun.

Benim sorumu cevaplamak için bilgi gerekmiyor din felsefesi okumuş olmak da gerekmiyor.

Evren süper olduğu için birinin yaratmış olması gerekiyor. bunu kabul ediyorsun.
    Tanrı daha süper olduğu halde onun neden birinin yaratmış gereki. Bunu neden kabul etmiyorsun.

Ya da şöyle sorayım hangisini kabul etmek daha kolay?

Evren süper demek ki birisi yaratmış.
    Tanrı evrenden de süper demek ki onu da biri yaratmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: mechatengu

Yani şunu desen anlarım ben bir yaratıcının varlığına inanıyorum. Bunu mantıksal bir zemine oturtmak zorunda değilim sadece inanıyorum bitti bu kadar.

Ama konudaki ilk mesajın ile inancını mantıksal bir zemine oturtmaya çalışıyorsun. Senin yaptığında felsefe aslında. Evren güzellemsinden yola çıkarak tanrıya ulaşmaya çalışıyorsun.

Olayı mantıksal zemine taşıyorsun. Ama işine gelmedi mi ya da çıkış noktası bulamadın mı aklımızın alabileceği limitleri aşan diyorsun.

Benim sorumu cevaplamak için bilgi gerekmiyor din felsefesi okumuş olmak da gerekmiyor.

Evren süper olduğu için birinin yaratmış olması gerekiyor. bunu kabul ediyorsun.
    Tanrı daha süper olduğu halde onun neden birinin yaratmış gereki. Bunu neden kabul etmiyorsun.

Ya da şöyle sorayım hangisini kabul etmek daha kolay?

Evren süper demek ki birisi yaratmış.
    Tanrı evrenden de süper demek ki onu da biri yaratmış.

Alıntıları Göster
    Ben farkındaysan aklımızın alabildiği şeylerden bahsettim. Doğa , vücudumuz , canlılar, sistem vs. Ama siz bana tanrının da bi tanrısı var mı gibi bi soru soruyorsunuz. Bunu ben nasıl bilebilirim ? Bunun cevabını dünya üzerinde kimse veremez. Bu bi teoridir. Ben kendi konumda tanrı yoksa bu kadar şey düşünülmüş şekilde nasıl tasarlanmış diyorum sadece.

• ` quaD. kullanıcısına yanıt
    Hocam buradaki problem tanrının yaratanı var mı değil tanrı yaratılmadan olabilmişse evren de olabilir. Tanrının varlığına delil olarak evrenin kendi kendine olamayacağını söylüyorsunuz o zaman tanrı da kendi kendine olamazdı? demekk ki olabiliyormuş yani bu, tanrının delili değil.

1: Tanrı1 -> Tanrı2 -> Tanrı3 -> Tanrı4 -> Evren
    2: Evren

Evrenden başka bir şey görmüyorum, bu durumda tanrı yoktur demenin mahsuru yoktur ama vardır demek için argümanın olması gerek argüman yoksa en fazla var olduğuna inanıyorum diyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4D62BFE91 -- 23 Temmuz 2020; 16:30:16 >
  • Alttaki videonun basini dinle..

Zeki birisin.tabiri caizse ayni agirlikta

Yurek varsa 1 2 seneye bizdensin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 24 Temmuz 2020; 2:16:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sahane video..
    Gozun kapali dinle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 24 Temmuz 2020; 1:53:41 >
  • Başka gezegende yaşayan uzaylılar olduğunu düşün ve bu uzaylıların ayakları yok.Onlara göre ayaklarının olmaması bir düzen sana göre ayaklarının olması düzen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 31 Temmuz 2020; 20:55:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir kalemi masaya koyarsan kendi kendine birseyler cizebilir!!!! Nedeni; termodinamik

sicaklık farkı bulunan temas halinde ki hicbir madde bir denge olusturamaz..Olusturması icin teorik olarak ısı sıfıra inerken zaman sonsuza yaklaşır..Bu dengesiz sistem ki butun sistem dengesizdir , asla öngörülemez..

"Bir yere bıraktıgın taş hicbir kuvvet etki etmesse öylece durur" yargısı da yanlistir...Çünki bir kuvvetin etkisi altinda olmayan biryer gösteremiyeceksin....(Mutlak denge kurulması için , zaman sonsuza yaklaşmalı)

"Tanrı kendini göstermek istemediği icin peygamberler aracıgıyla iletti"
    bu yargı ya göre tanrı, kendi isteğini bir şarta ve koşula bağlamıs olur..Sonsuz tanrı görünmeden isteklerini iletebilir( peygamberlere ihtiyacı varsa o zaten tanrı olamaz)..Tanrı hakkinda konusurken onu bir nedene ve koşula bağlarsan , tanrıyı kişiselleştirmiş olursun ve aslında konustugun artık gücleri senin tarafindan elinden alinmis sıradan bir varlık olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

Hocam buradaki problem tanrının yaratanı var mı değil tanrı yaratılmadan olabilmişse evren de olabilir. Tanrının varlığına delil olarak evrenin kendi kendine olamayacağını söylüyorsunuz o zaman tanrı da kendi kendine olamazdı? demekk ki olabiliyormuş yani bu, tanrının delili değil.

1: Tanrı1 -> Tanrı2 -> Tanrı3 -> Tanrı4 -> Evren
    2: Evren

Evrenden başka bir şey görmüyorum, bu durumda tanrı yoktur demenin mahsuru yoktur ama vardır demek için argümanın olması gerek argüman yoksa en fazla var olduğuna inanıyorum diyebilirsin.
    Genelde deistler tanrinin 3 boyut(+1 noktasal zaman)' dan bağımsız oldugunu kabul ederler..Yani tanrı ,zaman ve mekandan ayrıdır..Bu yuzden "tanrı kendi kendine oluşabiliyorsa evrende olusabilir" düsüncen, deistlerin ön kabulunu görmezden geliyor...Zamana bağlı olan mekan asla ezeli olamaz...Ezeli oldugu iddaa edilen bir varlık zaten zamandan bağımsızdır...

Düşünelim;

3 boyut (x,y,z koordinat duzlemleri) + 1 zaman ( +1 denmesinin sebebi x,y,z gibi dogrusal degil noktasaldır) ' dan olusan evren , zamanın varlığı yüzünden bir başlangıca bağımlıdır...

Ama zamanin da dogrusal oldugu üst boyutta ki bir varlık , zamandan bağımsız ve ona hakimdir..Zaman doğrusal olduğu icin onun üzerinde hareket edebilir..Yani gecmis ve gelecek aynı an olur..Bu yuzden de hep var olması gerekir... Bir başlangıcı olması lazım dersen onu zamanın noktasal olduğu evrene atarsın..

Hayatın boyunca cevabını veremiyecegin bir soruyu soralım sana " şu an SAAT KAÇ" ...
    Bu sorunun cevabını asla veremessin cunki konusmaya basladigin anda bile degisir..Isik hizi ile bir sinyalle cevap versen bile degisir..Bu zamanın noktasal olması yüzündendir..Zaman doğrusu bizim evrenimizde bir noktadır..

x.y.z ; 3 boyutlu bir cismi tarif eder...Zamana gore turevi ise bulunduğu konumu(mekanı) gösterir..Birbirleri ile bir açı ile ( 180 ,0 ve 360 dereceden farkli) Çakısik olan 3 dogruyla , 3 boyutlu bir cisim olusturulur..

(x.sin90.y).sin 90.z 3 boyutlu bir cisimdir...Peki x.y.z.t nedir? yani 4 boyut...Ben sana birbirine dik olan 4 farklı dogru cizemiyecegini soyleyebilirim( 4. dogruyu asla 3 dogruya dik cakistiramazsin)..

Yani x y ve z koordinat duzlemlerine dik olan t koordinat duzlemini bu evrende gösteremessin..Cunki t(zaman) koordinat duzlemi uzerinde bizim evrenimiz bir uzunluktur...T de ki türev ise herhangi bir cismin 3 boyutta bulundugu konumdur..

Yani kısacası zamanin dogrusal oldugu üst boyutta yasadigi varsayilan bir varlik varsa..O zamanin tumune hakimdir..Gecmisi de gelecegi de su anı da birdir...Bu yuzden de bir baslangıcı olamaz..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.