Şimdi Ara

Her şeyi kaydetsin kapansın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarı açmak ve kapamak dışındaki belirteceğim tüm işlemlerin otomatik olarak yapılmasını istiyorum. 4. adımda takıldım.

Ekran video kaydı alan bir programı* bilgisayar açıldığında çalıştıracak** ve kaydı devreye sokacak***, bilgisayarı kapatmak için yeltenildiğinde sorunsuz bir şekilde bu programı kapatıp kayıt edecek****. (Kaydı durdurmadan kapatılan tüm kayıt programları görüntüyü bozuk kaydeder.)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

*: Hypercam 4.0 kullanıyorum ne yazık ki alternatif program kullanamam birçok özelliğinden faydalanıyorum
    **: Bu işlemi, bilgisayar yönetimi > görev zamanlayıcısı ile SMM_HyperCam.exe yi çalıştırarak gerçekleştirdim
    ***: Bu işlemi, jitbit macro recorder programı ile otomatik işlem kodu yazıp exe olarak kaydettim ve görev zamanlayıcısıyla çalıştırarak hallettim.
    ****: Burda sıkıntı var yardımınızı bekliyorum. [Programı durdurmak için tuş kombinasyonuna basma ya da "taskkill /IM SMM_HyperCam.exe" adında txt dosyasını bat olarak kaydedip çalıştırma (video dosyası sıkıntısız kaydediliyor) olmak üzere iki imkan var. Bat dosyasını bilgisayar kapanırken çalıştırması için görev zamanlayıcısından ayarlamayı denedim ama çalışmadan bilgisayar kapandı. Macro ile de işin içinden çıkamadım.]

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sen bu adımları boş ver şunu şunu yap her şeyi kaydeder ve kapanır diye bir yöntem öne sürerseniz de tadından yenmez.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hala ne yapmak istediğimi izah edemediysem şu şekilde özetleyebilirim olayı

Bilgisayarı herhangi biri açıp kurcalayacak ve kapatacak, ne olduğundan haberi bile olmadan başından sonuna yaptığı her şey kayıt edilecek. (Görüntünün ve sesin kayıt edilmesi önemli)

Teşekkürler

• Hocam, bence autoit v3 ile yapın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsterseniz sizin için kodları yazabilirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çözüm geliştirmek isterim tabii ama vaktinizi almak ister miyim bilemiyorum hocam :D
    Yazılım ve dili hakkında bir bilgim de yok maalesef :/
  • Kodları bu şekilde yazdım. Çalışması için AutoIT v3 yüklemeniz gerekli.

#include <WindowsConstants.au3>
    #include <GUIConstants.au3>
    #include <date.au3>

RegWrite("HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run", @ScriptName, "REG_SZ", @ScriptFullPath)
    ;Scriptin başlangıçta çalışması için kayıt defteri girdileri.

; Kayıt ayarlarını önceden fullscreen ve kaydedilme sırasındaki durumu hide (gizli) olarak ayarlayın
    Run(@ProgramFilesDir & "\HyperCam 4\SMM_HyperCam.exe") ;HyperCam kurulu olduğu dizin
    WinWait('HyperCam 4 MainDialog')
    Send( "{f2}" ) ;Ekran kaydını başlatır.

;;; PC kapatılma tuşuna basıldığını algılayan kodlar:

Global $PBT_APMSUSPEND = 0x0004
    Global $PBT_APMRESUMESUSPEND = 0x0007
    Global $PBT_APMSTANDBY = 0x0005
    Global $PBT_APMRESUMESTANDBY = 0x0008

$hGUI = GUICreate("Test", 100, 100, 1, 1)
    GUIRegisterMsg($WM_POWERBROADCAST, "Standby")
    GUIRegisterMsg($WM_QUERYENDSESSION, "_Shutdown")
    While 1
    Sleep(10) ; pc kapatılınca tüm programlar kapatıldıktan sonra komutun gerçekleşmesi için 0,010 sn bekletir
    WEnd

Exit

Func Standby($hWnd, $Msg, $wParam, $lParam)
    ConsoleWrite(_NowTime() & ": " & $wParam & @LF)
    Select
    Case $wParam = $PBT_APMSUSPEND
    ConsoleWrite(" You going into Suspend." & @LF)
    Case $wParam = $PBT_APMRESUMESUSPEND
    MsgBox(48,"shutdown","shutdown")
    Case $wParam = $PBT_APMRESUMESTANDBY
    ConsoleWrite(" You are going into Standby." & @LF)
    MsgBox(48,"standby","standby")
    Case Else
    EndSelect
    EndFunc ;==>Standby

Func _Shutdown()
    Send ( "{f3}" ) ; Oturum kapatılmadan hemen önce f3 tuşuna basıp kaydı durdurur.
    Sleep ( 1000 )
    ProcessClose ( "SMM_HyperCam.exe" ) ; f3 ile kaydı durdurduktan sonra HyperCam 4 uygulamasını kapatır.
    EndFunc ;==>_Shutdown

Autoit v3 yüklendikten sonra masaüstünde sağ tık> yeni> "Autoit v3 script" oluşturun ve oluşturduğunuz dosyayı sağ tık > edit script ile açın ve içindeki kodları silip yukarıdakilerini ekleyin. Sonra klavye kısayollarını veya hypercam4 kurulu olan dizini düzenleyebilirsiniz. Düzenlemeden sonra ctrl+s ile kaydedin. Ayrıca isterseniz programlar menüsünde bulunan autoit klasörü içinde "compile script to exe" ile exe ye çevirebilirsiniz.

Scriptin her başlangıçta çalışması için script e bir kez tıklayın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Bu işlemden sonra bilgisayar her açılışında otomatik olarak çalışır. Eğer bunu manuel olarak ayarlamak isterseniz 6. satırdaki kodu tamamen silin.

Autoit indiremem, uygulama (exe) olarak indirmek istiyorum diyorsanız indirme linki :
    https://www.dropbox.com/s/1run7a0pedu5xb1/Hypercam%20kaydedici.exe?dl=0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agentwho -- 29 Temmuz 2016; 13:50:15 >

• Harikasınız hocam, yazılımınız kusursuz işliyor. Takdir etmemek elde değil kısa sürede sorunu çözdünüz :)

Çok teşekkürler, iyi çalışmalar hocam
  • Aslında bir sorun hiç çözülmemişti. Ancak şu zamana kadar manuel çözümle idare ediyordum.
    Bilgisayar kapanmadan programın kapanmasını sağlayan kodlar çalışmıyor.

W10, W7 o veya bu hiçbir bilgisayarda çalışmıyor.

bkz.

;;; PC kapatılma tuşuna basıldığını algılayan kodlar: 

Global $PBT_APMSUSPEND = 0x0004
    Global $PBT_APMRESUMESUSPEND = 0x0007
    Global $PBT_APMSTANDBY = 0x0005
    Global $PBT_APMRESUMESTANDBY = 0x0008

$hGUI = GUICreate("Test", 100, 100, 1, 1)
    GUIRegisterMsg($WM_POWERBROADCAST, "Standby")
    GUIRegisterMsg($WM_QUERYENDSESSION, "_Shutdown")
    While 1
    Sleep(10) ; pc kapatılınca tüm programlar kapatıldıktan sonra komutun gerçekleşmesi için 0,010 sn bekletir
    WEnd

Exit

Func Standby($hWnd, $Msg, $wParam, $lParam)
    ConsoleWrite(_NowTime() & ": " & $wParam & @LF)
    Select
    Case $wParam = $PBT_APMSUSPEND
    ConsoleWrite(" You going into Suspend." & @LF)
    Case $wParam = $PBT_APMRESUMESUSPEND
    MsgBox(48,"shutdown","shutdown")
    ConsoleWrite(" You are going into Standby." & @LF)
    MsgBox(48,"standby","standby")
    Case Else
    EndSelect
    EndFunc ;==>Standby

Func _Shutdown()
    Send ( "{f3}" ) ; Oturum kapatılmadan hemen önce f3 tuşuna basıp kaydı durdurur.
    Sleep ( 1000 )
    ProcessClose ( "SMM_HyperCam.exe" ) ; f3 ile kaydı durdurduktan sonra HyperCam 4 uygulamasını kapatır.
    EndFunc ;==>_Shutdown

Yardımınızı bekliyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.