< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Herkes jilet gibi arabalara biniyor, sonra vay efendim geçinemiyoruz! (2. sayfa)
-
-
ev olması şart mı kanka?
bende yok ev
-
konu Türkiye buradaki
orada yaşam farkı bahsettiklerim ile alakalı
Ever alamanya da sağlık sigortası bayağı kötü (kapsamı.. misal diş yok) olsa bile verilen hizmet yüksek. çünki sosyal bir devlet. biz sosyal devlet olamadığımız için
orada iktidara gelen kim olursa olsun verilen standartları aşmaya çalışan bir hükümet hemen sorgulanır ve vatandaşları tarafından istifa beklenir ki olur
burada adamın her türlü yolsuzluğunu da ortaya koysanız pişmiş kelle gibi sırıtır ve ne makamı ne de o makamı kötüye kullanımdan elde ettikleri alınmaz, üstüne bir de dokunulmazlık perdesi ile herkese hakaret eder.
kişiye özel oturma koltuğu taleb eder makam odasını zevk anlayışı ne ise onla donatır. heleki birde kayyum ise 77 ceddini ihya edecek durumda
dolayısı ile de vatandaş hakkını veya sosyal yapısını güçlendirebiliyor.
12 yıllık eğitim sonrasına mesleki yönlendirme neticesinde gelecek sorunu yaşamaz. burada aile ne olduğu belirsiz ünv diploması almaya zorlar ve o diploma ile eğitim ve sıfat edinememiş oğlu kızı için olmadık makam ve ücretleri taleb eder
adam evini 3 kuruş fazlaya yabancıya kiraya vermez, daha düşük kiraya kendi milleti ve vatandaşını korur
burada adamlar yabancıya daha yükseğe verebilmek için balta ile kiracısının oturduğu evin kapısını parçalıyor, lağımı kapattırıyor, elektrik suyunu kesiyor. neymiş 3 bin lira daha yükseğe kiracı bulmuş
hükümetler bir açıdan önemlidir ama seçimi yapan vatandaş daha kendi içinde barışık olmadığı gibi deprem de gördük yan komşunun değerli eşyalarını çalıyor kendi evini ve ailesi ne oldu diye düşünmeden.
şuan eski oturma izni almış bazı yabancılara yeni oturma izni verilmiyor. vatandaş hayat pahalılığından bıktığı için değil; filistinlilere yer açılsın diye
yani kendi vatandaşının ihtyacını düşünmeyen bir hükümet olduğu sürece orada yaşayanların uzay mekiği olsa kaç yazar.
-
Türkiye oligarklar için bir cennet, üstelik sömürülen vatandaşta bundan memnun. Ben hayat kalitesi dip olan vatandaşıma yaşadığı hayat kalitesinin iyi olmadığını anlatamadığım için artık ironiye vuruyorum. Türkiye'de çalışan eniştem benimle gezmek için zar zoryarım gün izin alırken ben Almanya'daki yöneticime sadece mesaj atarak 3 gün daha geç dönmek için izin aldım. Ancak enişte beye göre Türkiye uçuyor, batı bitti.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ev sart hocam
bu devirde kirada olmak goktasina kafa atmak gibi
bizim insanımıza gerizekalı olduğunu gerçekten anlatamazsın
diyorum ki insanlar normal gelişmiş ülkelerde yaşlandıkça daha az çalışır burada tam tersi emekli olayımda yan gelir olsun çalışmaya devam edeyim diyorsun diyorum ee daha gencim diyor ne zamana kadar çalışacaksın diyorum elim ayağım tuttuğu kadar diyor hem boş duranı allah sevmez diyor yani öyle bir proglanmış ki ölse çalışmayı bırakmayacak fikri aklına kazınmış
-
dostum neresine yorum yapayım? Türkiye'de yolda ferrari görüp "ehonomı çoh eyü" diyen ile FrankFurt Am Main'da mercedes bmw görünce "alamanya coh gözhal yeghenım" aynı kafadır. 2012 yılında ben 1 aylığına geldiğimde otobanda mercedes bmw audi olarak her 10 saydığım araçtan ilk 6sı bu markalar olurdu. sonra Opel VW gelirdi. şimdi istersen otoban videoları var. aç kendin bak neler ile geziyorlar :) opel fakir arabasıyken şimdi orta hallinin arabasına döndü.
-
Bu yoruma çok güldüm. Yazdıklarınıza değil konuyu okumadan yorum yapmanıza güldüm . Arkadaş turkiyeden bahsetmemiş ki :)
Bunu diyerek konuya yorumunu bırakmış oldun. Eyvallah.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X