Şimdi Ara

Hermetik Kombi Bacasından Alt Kata Su Akması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Beylikdüzünde Site içerisinde 12 katlı bir binanın bahçe katında oturuyorum. Üst katımda bulunan 12 dairenin Demirdöküm Nepto Marka Hermetik Kombi bacaları seviye olarak oturduğum evin balkonuna denk geliyor. Bahsettiğim kombi bacalarından damlacık yoluyla akan su terastaki seramiğe damlıyor. Bazen de balkonda otururken üzerimize damlıyor. Bu durumu düzeltmek adına teknik olarak ne yapabiliriz. Yardım ve yönlendirmelerinizi rica ederim.

• bu durumda hiç bir şey yapamazsın yazın damlamaz merak etme zaten kışında büyük bir sorun teşkil etmiyor dış ortam

• Cevap için teşekkür ederim hocam. Bu durumda herkesin yoğuşmalı kombi takmasını beklemekten başka çare yok sanırım. Yoğuşmalıda bacadan su akıtmıyor bildiğim kadarı ile.

• berblood B kullanıcısına yanıt

ondanda akar

• quote:

Orijinalden alıntı: berblood

Cevap için teşekkür ederim hocam. Bu durumda herkesin yoğuşmalı kombi takmasını beklemekten başka çare yok sanırım. Yoğuşmalıda bacadan su akıtmıyor bildiğim kadarı ile.

Yoğuşmalı kombide baca eğimi %2-%3 yukarı eğimli olması gerekir.

Bazı çok bilmiş servisler baca eğimi vermiyor yada aşağı eğimli yapıyor.

Bu durumda yoğuşma suyu olduğu gibi bacadan akıyor (günde 10-11 litre) eğer birde hava eksi derecelerdeyse donup sarkıt oluşturup sizin balkona buz parçaları düşebilir.

Yani o yüzden yoğuşmalı kombi taktı oh kurtulduk diye bişey yok :)

Eğiminin doğru ayarlanması gerek :)

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt

servis baca eğimini ayarlamaz il gaz onaylı montajcı doğalgazcı firması montajı yapar servis sadece uygunsa montaj yeri garantiyi başlatır

• quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

servis baca eğimini ayarlamaz il gaz onaylı montajcı doğalgazcı firması montajı yapar servis sadece uygunsa montaj yeri garantiyi başlatır

Servis dediğimiz montajcı işte neyi düzeltmek istediniz anlamadım ki..

Hayret ya :)

Benim kombiyi aldığım yer hem montajcı hem servisti onu ne yapacağız peki? Tezinizi çürütmüş mü oldum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 18 Mart 2021; 16:32:34 >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

servis montaj yapmaz olduki bir ihtimal yapsada böyle olur sonuç çünkü servis değildir teknisyen montaj yapmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Yoğuşmalı kombide baca eğimi %2-%3 yukarı eğimli olması gerekir.

Bazı çok bilmiş servisler baca eğimi vermiyor yada aşağı eğimli yapıyor.

Bu durumda yoğuşma suyu olduğu gibi bacadan akıyor (günde 10-11 litre) eğer birde hava eksi derecelerdeyse donup sarkıt oluşturup sizin balkona buz parçaları düşebilir.

Yani o yüzden yoğuşmalı kombi taktı oh kurtulduk diye bişey yok :)

Eğiminin doğru ayarlanması gerek :)

Alıntıları Göster

Ben anladım sanırım durumu. Yoğuşalı kombi takılsa da dediğiniz gibi baca eğimini adam gibi verirse sıkıntı yok aslında. Eğer baca eğimini adam gibi vermezse sular yine bizim terasa akacak. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.