Şimdi Ara

Heur.AdvML.C fHACK[315].flt virüsü yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim şimdi sorunum şu bilgisayara yeni format attım norton anti virüsü kurdum işe gittim geldim pc uykudan uyandırdım Heur.AdvML.C algılandı onarım yapılıyor diye uyarı verdi norton, bekledim dosyaya baktım ve C:\Users\makba\AppData\Local\Packages\microsoft.windowscommunicationsapps_8wekyb3d8bbwe\LocalState\Files\S0\4\Attachments\fHACK[315].flt lokasyonundaki dosyayı karantinaya almış buraya kadar herşey normal. Ama asıl sorun bunu hep yapıyor formatla düzelmiyor düzenli aralıklarla bu dosya ortaya çıkıyor farklı isimlerle sadece oradaki rakamlar değişiyor bir türlü ortadan kalkmıyor sorun nedir acaba nasıl kurtulurum bu illetten. Fikirleriniz ve yardımınız için şimdiden teşekkürler yaklaşık 3 yıldır bu sorun var.

• https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/139011410#139011410

Bunu bi deneyin hocam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başka bir bilgisayar yardımı ile internet üzerinden ilk önce geparted programının kalıbının, kullanacağınız bilgisayarın işlemcisi amd ise amdye özel olanını intel ise intele özel olanını indirin. Daha sonra rufus yazılımını indirin. Rufus yazılımını kullanarak indirdiğiniz geparted programının kalıbını rufus'a gösterin ve bir usb'ye kalıbı yazdırın.

Eğer bilgisayarınızın boot ayarları usb ile açılmaya ayarlı değil ise biostan önce bunu ayarlayın. Daha sonra bu hazırladığınız geparted'lı usb ile programı başlatın. İleri ileri mantığı ile devam edin. Bir takım işlemler yaparak program açılmaya başlayacak o sırada size bi ekranda dil seçimi yapın der. Numara ile 31'di sanırım ekrana yazıp enter'a basınca türkçe'yi seçer. Velhasıl program tamamen açılınca ekrana bir pencere gelir. Bu pencerede sizin diskinize ait varsa yaptğınız yaptığınız bölümlemeler(yani c ve d bölümü) ve normalde gözükmeyen windowsun kurarken ayarladığı ufak tefek bölümlerde bulunur. Diskinize ait bütün bölümleri tek tek seçip delete(sil) basın ve ondan sonrada apply(uygula) tuşuna basın. Bu işlem neticesinde diskinizin gözüken veya gözükmeyen bütün bölümleri silinmiş olur ve diskiniz tek parça bir bütün haline gelir. Bu işlem sayesinde bölümlerin dosya sistemi tamamen değişip tek parça haline geldiği için arka planda windows'a ihtiyacı olmadan diğer bölümlerde varlığını sürdürebilen zararlı yazılımlarda silinmiş olur.

Ondan sonra bu haldeki diskinize sıfırdan yeni bir windows kurulum dvd'si yada usb'si hazırlayın ve windows kurun. Sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

Geparted programı ile diskiniz bir bütün haline getirirken varsa diğer disklerinize dikkat edin yanlışlıkla silmeyin.

Şunu da diyeyim eğer sadece diskinizin c bölümünü silip diğer bölümleri silmeden bırakıyorsanız virüs silinmeden kalıyor olabilir o yüzden ne kadar format atarsanız atın tekrar çalışlacaktır. Ayrıca virüsün bulaştığı zaman bilgisayarınıza takılı olan ne kadar disk veya usb bellek varsa hepsinin bir bütün halinde iken formatlanması lazım. Yoksa yeni kurduğunuz windows'a formatlanmamış bilgisayarınıza takılı ikinci diskten de virüs tekrar bulaşır yada usb belleklerden.

Bu işlemleri dediklerime dikkat ederek yapmaya çalışın.

Kolay gelsin.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Benim kısaca anlattığımı genişleterek anlatmışsınız. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi InspectorGadget03 -- 12 Temmuz 2019; 15:45:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

Benim kısaca anlattığımı genişleterek anlatmışsınız. Teşekkürler.
    Ben yazmaya başladığımda konu altında hiçbir mesaj yoktu. Gördüğünüz üzere baya detaylı bir yazı olduğu için cevap vermesi uzun sürdü. Siz o sırada yazmışsınız. Ben sizin yazdığınızı genişleterek anlatmadım. Kendi bilgilerimi paylaştım sadece.

Hayırlı günler.
  • Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler şimdi microsoftun destek birimi ile konuştum bu klasör microsoft mail hesabımın senkronizasyon oluşturduğu bir klasörmüş oyüzden mailimde bulunan bir reklam dosyası devamlı belirli aralıklarla senkranizasyon sonucu bu klasörde ortaya çıkıyormuş. Yardımlarınız için çok teşekkürler iyi günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.