Şimdi Ara

Hexacopter toplayacağım bilgi rica ediyorum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DJI F550 Hexacopter'inden toplamak istiyorum.
    Normalde nitro yakıtlı arabalarla ilgileniyorum.
    Uçak v.s. hiç ilgilenmedim. Arabalardan sonra şimdi de multicopter'lere merak sardım.

Başlangıç için quadcopter toplayın diye okudum fakat yabancı değilim bu olaylara ve taşımak istediğim kamera 498gram.
    Quad ile taşıması zor olabilir ve hexa daha stabil olduğu için hexa yapmak istiyorum.

DJI F550'yi de övüyorlar bayaa.
    Şimdi kararsız kaldığım durum şu:

1. DJI F550 frame + e300 set'ini alıp diğer parçaları toplamak
    ki e300 sistemi ne kadar kuvvetlidir pek bilemiyorum ve o parayı hak ediyor mu onu bilemiyorum.
    Çünkü önceden hep nitro motorlarla uğraştım. Brushless hiç bilmiyorum.
    Bu dediğim set 350$ ama sadece frame, motor, esc ve prop var.

2. yöntem DJI F550 frame almak çıplak olarak. 48$
    Ondan sonra sizin vereceğiniz tavsiyelere göre motor,esc ve prop seçmek.

Tabii bu iki yöntemde de dediğim gibi. Hexa'nın kendi ağırlığı haricinde, gimball ve 498gramlık kamerayı taşıyabilmeli.

e300 bunu taşır mı? Taşımaz diyorsanız nasıl bir motor,esc,prop üçlemesi almalıyım?

Controller olarak APM 2.6 düşünüyorum, banggood'da 2.8 de gördüm ama gerçek midir o?
    Hangisini almalıyım?

Kumanda olarak Devo 10 düşünüyorum. Yabancıyım başka tavsiyeniz varsa bu fiyata iyi olur. 150$
    Alıcı failsafe'li olsun diye okudum forumda. Devo 10'un içinde gelen alıcı failsafe'li midir?
    Değilse öneriniz ne olur?

Pil olarak ne almalıyım? 4S düşünüyorum.
    Pil olayına da yabancıyım, APM için ayrı pil, motorlar için ayrı pil ve alıcı için ayrı pil mi alacağım?

Biraz fazla soru oldu ama inanın okudukça kafam daha çok karışıyor.
    Bu işi bilenlerden tavsiye almak daha doğrudur dedim.

• Merhaba tekrardan,

Şuan kafamda kesinleştirdiğim parçalar aşağıda:

FrSky Taranis X9D Plus ve X8R alıcı $199,99
    Tarot 680PRO $119,99
    FrSky FLVSS LiPo Voltage Sensor With Smart Port

Şimdi yine aynı siteden kalan parçaları almak istiyorum.
    HobbyKing.com 'dan. Hepsi birden gelince bir sıkıntı olur mu acaba? %20 gümrük vergisini ödemeye razıyım onda sıkıntı yok.
    Hani kumanda sıkıntı çıkarır mı acaba? Onu ayrı mı sipariş versem?

Banggood'dan da APM'yi almayı düşünüyorum. 2.6 ve 2.8 versionu var. Fakat çoğu yerde baktığımda 2.6 gördüm, 2.8 var mı gerçekten? Hangisini almalıyım?
    APM 2.6 $164,23
    APM 2.8 $137,99

Şimdi bu sistem tamamsa buna uygun motor,esc ve pervane tavsiyelerinizi rica ediyorum.
    Bir de pil tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: SeSSiZz

Merhaba tekrardan,

Şuan kafamda kesinleştirdiğim parçalar aşağıda:

FrSky Taranis X9D Plus ve X8R alıcı $199,99
    Tarot 680PRO $119,99
    FrSky FLVSS LiPo Voltage Sensor With Smart Port

Şimdi yine aynı siteden kalan parçaları almak istiyorum.
    HobbyKing.com 'dan. Hepsi birden gelince bir sıkıntı olur mu acaba? %20 gümrük vergisini ödemeye razıyım onda sıkıntı yok.
    Hani kumanda sıkıntı çıkarır mı acaba? Onu ayrı mı sipariş versem?

Banggood'dan da APM'yi almayı düşünüyorum. 2.6 ve 2.8 versionu var. Fakat çoğu yerde baktığımda 2.6 gördüm, 2.8 var mı gerçekten? Hangisini almalıyım?
    APM 2.6 $164,23
    APM 2.8 $137,99

Şimdi bu sistem tamamsa buna uygun motor,esc ve pervane tavsiyelerinizi rica ediyorum.
    Bir de pil tabii.

Merhaba,

Böyle bir set için almanız gereken set E300 değil E600 olur. E serisi oldukça sağlam bir sistem. Elbetteki piyasa daha ucuz alternatifler var ama önermem. 500gramlık bir kamera ve bunun için de olacak olan gimbal pahalı olacaktır. 4S pil yeterli olabilir ama nacizane tavsiyem 6S pildir.

APM çok uğraştırır özellikle önceden tecrübeniz yoksa ideal ayarları yakalamak ciddi uğraş ve zaman gerektirir. Banggooddan alacağınız APM in orjinal olduğunu sanmıyorum. 3DR APM de oldukça pahalıdır. Kaliteli profesyonel görüntü almak istediğinizi tahmin ediyorum bunun için DJI wkm ya da A2 öneririm ama bütçe sorun olacaksa Naza V2 yine ihtiyacınız olan kontrolcü olur. Almayı düşündüğünüz motorların thrust değerine bakın hexa olacağı için onu 6 ile çarpıp ikiye bölün idea ağırlığınız budur. Bunun üzerinde ağırlığa sahipseniz motorlar yetmez zorlanır.

• İlave olarak

HK dan alacağınız frame zaten büyük ihtimal ile gümrüğe girecek. 1kg nin üstü EMS ile geleceği için.

Kumandayı ayrı ve banggoond dan alabilirsiniz. Şansınız da yaver giderse sorunsuz gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytach911

İlave olarak

HK dan alacağınız frame zaten büyük ihtimal ile gümrüğe girecek. 1kg nin üstü EMS ile geleceği için.

Kumandayı ayrı ve banggoond dan alabilirsiniz. Şansınız da yaver giderse sorunsuz gelir.

Cevabınız için teşekkürler.

Siparişleri verdim. Kablo, XT60 uç v.s. onların siparişini vermedim.
    Buradan toplarım lazım oldukça diye düşündüm. Sonuçta her hobi dükkanında bulunabilecek şeyler.

Seçimlerimi değerlendirirseniz ve eksiğim varsa bilgi verirseniz memnun olurum.

Tarot FY680 Pro Frame
    Multistar Elite 4006-740KV Motor
    HobbyWing 40A Opto ESC
    Tarot T-Series 13x5,5 inch Carbon Fiber Prop
    FrSky Taranis X9D Plus + X8R Receiver
    FrSky LiPO Voltage Sensor
    Turnigy nano-tech 6000 mah 4S 25~50C x 2
    HKPilot Mega 2.7 Set = APM + OSD + GPS + Power Module + Telemetry 433mhz

• merhaba ben quadra yada hexa yapmak istiyorum çoğu yerde radyo frekanslı kontrol mevcut. bu helikopterleri wifi ile yapsam ne gibi zararları olur acaba ?

• Arkadaşlar ben bir uçak yaptım ama elektronik aksamı nayıl toplıcam bilemiyorum. yaptımın uçak boyu 150 cm hız ve akrobası yapmasını istiyorum bunun içinde esc motor ve matarya nasıl alacam bilmiyorum bana hangi parçalar alcamla ilgili linglerini verirmisiniz
  • Arkadaşlar 1000kv aşağı rc motorlarmı daha hızlı güçlü yada 1000kv yukarı rc motorlarmı daha hızlı güçlü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.