Şimdi Ara

HGS Ücreti kâbusu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce burada işe gidip gelmek için motorsiklet almayı düşündüğümü ve yardımlarınızı beklediğimi belirten bir konu açmıştım.
    Ben hergün Fatih'ten Üsküdar'a gitmek zorundayım ve köprü geçiş ücretlerinin 4.25 tl olduğunu öğrenince adeta şoke oldum, yani bir kamyon araba vs ile aynı ücreti ödemek durumundayım köprüden geçmek için, günde 5tl benzin yaksa 8.5 tl HGS ücreti günlük 13.5 lira aylık 300 lira yapar, İstanbulda binlerce motorsiklet kullancısı olduğunu ve bunların kayda değer bir kısmının köprüyü kullandığını varsayarsak kimsenin 2012 yılından beri 4.25 tllik ücret konusunda bir itirazı (ciddi bir itiraz) olmamış gibi
    gerçekten çok ilginç motorsiklet kullanımının teşvik edilmesi gereken bir ülkede böyle zorluklar olması çok garip, trafikte araç yerine konmayan motorsiklet vergi sigorta HGS gibi konularda Kamyonetlerle aynı ücreti ödüyor olması süper zeka ürünü olmalı. Neyse motor seveler içimi dökmek istedim biraz uzun oldu kusura bakmayın, size iyi motorsikletler şimdilik ben akbile devam, saygılar.

• Üstüne üstlük bugünlerde her yerde motosikletleri polis durdurup kontrol yapıyor. 1 günde 3 kere polis çevirmesi gördüm. köprüyü geçen binlerce motosiklet sürücüsü olduğunu sanmıyorum. Onların birçoğu kurye geçiş ücretlerini şirket ödüyor. parası da müşteriden çıkıyor, bir zarfı kadıköy'den mecidiyeköy'e götürmek için 40-50TL para alıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 13 Temmuz 2015; 1:07:28 >
  • Evet çok mantıksız bir uygulama, bu da sanırım motosikletçilerin insan yerine koyulmamalarından kaynaklanıyor, zira koskoca kamyonet 8 10 tane motosiklet ile aynı oranda yer kaplarken ikisininde aynı ücretleri ödemesi Türkiyedeki adaletin yansımasıdır. Diğer bir konuysa forumnik o konuya katılmıyorum, zira bir yakadan diğer yakaya bir çok kişi işe gidip geliyor belliki köprüyü çok kullanmıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolas

Evet çok mantıksız bir uygulama, bu da sanırım motosikletçilerin insan yerine koyulmamalarından kaynaklanıyor, zira koskoca kamyonet 8 10 tane motosiklet ile aynı oranda yer kaplarken ikisininde aynı ücretleri ödemesi Türkiyedeki adaletin yansımasıdır. Diğer bir konuysa forumnik o konuya katılmıyorum, zira bir yakadan diğer yakaya bir çok kişi işe gidip geliyor belliki köprüyü çok kullanmıyorsunuz.

evet e5 tem ve köprüyü hiç kullanmıyorum. Avrupa yakasında işim olduğu zaman marmaray veya metrobüsü tercih ediyorum. geçen otomobil sayısına göre kastettim.
  • baska konudada cevap yazmistim ama kimse donus yapmamis. Bende bilmiyorum ondan soruyorum. Kopru geçislerinde 1 kere geçis ucreti veriyorsun donuste bedava degil mi?
    tabiki motorun araba ile ayni para vermesi dunyada esi benzeri yoktur!
  • Her geçişte ödeniyor sanırım ? Belki yanılıyor olabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arasharas

Her geçişte ödeniyor sanırım ? Belki yanılıyor olabilirim

gişeler sadece avrupa-anadolu yönünde, yani tek geçiş. FSM'de gişeler de kalktı tamamen otomatik oldu.
  • gişeler tek geçiş arkadaşlar dönüşte ücretsiz. Feribotta avrupadan asya ya geçmek için motosiklet 4.75 araba 7 lira orada bir adalet var fakat köprülerde bu adalet yok
  • Kötü bir uygulama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar,

Motosikletle Boğaz köprüsü HGS gişelesinden geçerken ( en sağ gişe ) hgs okumuyor, bakiye de düşmüyor, sürekli sorgulama yapıyorum..
    muhtemelen gişenin tam sağından geçtiğim için algılamıyor.
    böyle bir durum başına gelen var mı ??
  • yavaş geç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emir Burak

merhabalar,

Motosikletle Boğaz köprüsü HGS gişelesinden geçerken ( en sağ gişe ) hgs okumuyor, bakiye de düşmüyor, sürekli sorgulama yapıyorum..

daha ne istiyorsun. kaçak yazmıyorsa ses etme. kaçak yazıyorsa plakadan düşüyor 1 hafta içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emir Burak

merhabalar,

Bende se 6 ay sonra düştü nedense bakiyeden. 6 ay boyunca bir hareket olmadı bakiyede...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.