Şimdi Ara

Hi-Fi 'ye Giriş ve Sistem Arayışı [Tavsiye, Öneri ve Tecrübeleriniz Beklenmektedir] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
3.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam kabloyada hoparlörede yazık etmeyin alın dogru dürüst bir ampli. veya illa sesi duyacaksanız gidin mm den falan hoparlör kablosu alın ucuz bir sey ucu cıplaktır onların bir deneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 14 Ağustos 2015; 15:15:39 >
  • Bugünlerde kablo araştırmasına girdiğim için konuyu ilgiyle takip ediyorum. Ben olsam o kadar para verdiğim kablonun orijinalliğini hiç bozmazdım. Stereo amfi alana kadar Supra'yı bekletip ucuz yollu bir kablo ile idare ederdim.
  • ***radyo*** * kullanıcısına yanıt
    Hocam ampli ucuz bişey zaten, ya dediginiz gibi yapicam yada ampli olastik kismini az kırıp daha geniş hale getiricem. Şimdi evden çıkmak durumunda kaldım yapamadım, aklım orada. Haftaiçine kaldı artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Negnem N kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun arkadaşım şimdiden bir Ampli arayışına başla bence çünkü daha önce bu düzeyde bir sistemin olmadığı için Dali İkon un sesini duyunca şaşıracaksınArkadaşlarında dediği gibi bir Elektronik marketten geçici olarak al bir kablo Supraları da alacağın Stereo Ampliye bağlarsın.Bende Monsterın o kadar kalın bir kablosunu Ampliye çıplak Hoplara Banana ile bağlı,eğer supralardan kolay çıkıyorlarsa çıplak bağla.Keyifli dinletiler bu dünyaya hoşgeldin

Dostum bir şey soracağım. Kablonun bir ucunu rca diğer ucunu da banana plug mı yaptırdın? Yoksa foto da 2 farklı kablonun ucu mu gözüküyor?

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Kanımca bir Hop. diğeri ara kablo

• Hocam biri interconnect, diğeri ara kablo. Ara kablonun hop kismi shade bağlantı, o çok güzel uydu da ampli kismina banana uc büyük geldi. Ampli mi bakacağız şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Negnem -- 14 Ağustos 2015; 18:40:17 >
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam, giriş yaptık sayılır. Birde dinleyip keyfine varsak inşallah daha eksiklerimiz var görüldüğü üzere. Sizlerin verdiği tavsiyeler doğrultusunda yapmaya çalıştım

Ilandaki rega brio r al bak keyfine

• quote:

Orijinalden alıntı: eraycelik80

Ilandaki rega brio r al bak keyfine

+1

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Üstad hangi ilan acaba, mobilden mi göremedim yoksa

• Bugün ilk defa yarım sayılabilecek sistemimi dinleyebildim, amfi için aldığım tavsiyelerin gerçekten sebebini öğrenmiş bulunmaktayım. Sesi biraz açınca oldukça bozuluyor. Kısık seste ise beni şuan için bile mutlu etti sayılabilir açıkçası. Ancak bu amfi ile olmayacağını kendimde hemen anlamış bulunuyorum. Kısacası şuan amfi arayışı içerisindeyim, tavsiye üzerine rega brio r, nad c356 bee araştırdım. Rega 1650tl ye mevcut, nad ın 326 olanının 2. eli vardı sadece. Ayrıca marantz 6005 1650tl ye 2.elll olarak mevcut. Tercihim yine ikinci elden yana olacak, zira hoparlörleri gayet uyguna aldığımı düşünüyorum sıfırına göre. Ses kartının amaca hizmet etmediğini düşünerek bir DAC ihtiyacımında olacağını varsaydığımızda marrantz 6005 ve nad 356 dahili dac barındırdıkları için sanırım avantajlı gözüküyorlar. Ancak rega brio hakkında da yabancı sitelerde biraz gezinmem sonucu elde ettiğim bilgiler sonucu, neredeyse hepsinin olumlu olduğunu ve tam bir f/p ürünü olarak tanımlandığını söyleyebilirim. Bu bağlamda görüş ve önerilerinizi, hatta direk linkler ile dahi yönlendirmelerinizi rica ederim. Sistemimi tamamlamak adına sanırım daha yolumuz varmış.

Bahsettiginiz amfiler asagi yukarı aynı seviye cihazlar

• Pioneer S-Z370 hoparlörleri için yorumunuz nedir?

8ohm 120 watt, temiz çiftini 280 TL'ye buldum, giriş seviyesi olarak Pioneer A441 Stereo anfi de tatmin eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 19 Ağustos 2015; 9:33:07 >
  • Amfi olarak Nad C 356 Bee sisteme eklenmiştir.
  • Hayırlı olsun arkadaşım. Ben foruma artık pek bakmayan biri olarak tesadüfen gördüm konuyu ve adım da geçtiğinden birkaç deneyim paylaşmak istedim.
    Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki Tuğrul'un dediği gibi bir operadan sonra ikon ikoncuk, doğru söylüyor ama Tuğrul'daki Utopia dan sonrada bendeki operacık gib oluyor. Yani aslında burada ne kadarlık bir bedelle ne derece keyif aldığınız önemli. 3K ya ikon aldığınızda 3K lık dinliyorsanız, 10K lık operada 10K, 30K lık Utopia da 30K dinliyorsunuz. Eskiden bu hoparlörlere, amplilere bu kadar para verilir mi derdim ama niye verildiğini şimdi çok iyi anlayabiliyorum. Yani o paraları verenler gerçekten aptal değiller. Bunu bu şekilde kabul etmek gerekir. Ikon fiyatına göre hakkını verir mi? Evet kesinlikle verir ve çok da keyiflidir tınısı.

İkincisi bileşenlerin birbirinin dengi olması lazım. Olmazsa olmaz mı? Tabiki olur ama duyamadığınız birçok şey için boşa para harcamış olursunuz. Örneğin ikonu t sınıfı bir lepai ile dinleyecekseniz ikona verdiğiniz paranın belki yarısı kadarını alırsınız ve bir o kadarını çöpe atmış olursunuz. Şu anda aldığınız ampli tam bu segmentin amplisidir. Altında bir segmentte ikonu tam duyamazsınız üstü segmentte ampliyi tam duyamazsınız. Bu kablo için de, dac için de, kaynak için de aynı şekildedir.
    DH labs gibi şişirme bir kablodan supraya geçince farkı anlarsınız ama analysis plus a geçerseniz şu anda hiçbir şey anlamazsınız ve size "bunlar aynı çalıyor değmez bu paraya bu ürün" hissini yaşatır.

Önerim ise, kablolarınız 3,4S ise ekranlıdır ve düzüne göre çok farklı ve çok daha güzel çalar. Ekranlama için Kdündar'ın dediği gibi sonlardırma gerekir ki 3,4S in içinden bu sonlardırma kablosu çıkmaktadır. Bunu amplinin şase kısmına bağlayacaksınız. Hoparlör kısmına kesinlikle bu şekilde bir uygulama yapmayacaksınız.
    Dac ciddi yatırım yapmayın. Mevcut sistemde ciddi ürünlerin farkını duyamazsınız. Bir media player ile bir m2tech bile birbirine çok yakın sonuç verebilir. Ugrade yapacağınız zaman komple sistemi upgrade edin yoksa farkı tam olarak hiçbir şekilde alamazsınız. Alper ile bizim evde ikon7 varken dinleti yaptığımızda yanımızda Taşkın Atra da vardı. Dükkandan Nad'ın sanırım sizdeki modelini getirmişti. Bende de o zaman pioneer a6 mk2 vardı. Alper de şahit olmuştur ki birbirinden farklı iki ampli neredeyse aynı çalıyordu. Biraz değişiklik vardı ama sistemi değiştirmeye kalkacak bir farkı duyamadık. Aynı durum dac için de oldu. O zaman m2 tech young dac ile Dune HD media player farkına baktık. ikisisi de neredeyse aynı sonucu verdi. Aslında arada muazzam farklar var ama sistem üst limitten sonra size o farkları veremediğinden size durum çok benzer geliyor. Fakat şimdi sisteme en ufak bir dokunuş yapsam anında herşey değişiyor. Bu sistemin tümü ile alakalı olduğundan tek bir ürüne şu noktada ciddi bir yatırım yapmayınız.

Keyifli günlerde dinlemenizi temenni ederim.
    Sevgiler,

< Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >

• Sayın Mecanica,

Görüşlerinizi uzun uzun paylaştığınız için teşekkür ederim. Bende sizler gibi tecrübeleri ve değerli forum üyelerinin tavsiyeleri doğrultusunda henüz bilgi sahibi olmadığım hifi sistemler içerisinde kendime uygun, ve tatmin edecek bir sistem kurmaya çalıştım. Malesef kullandığım ürünler sizler kadar çeşitli olmadığı için, ne kablo farkını, nede diğer hop ve kaynak farklarını mukayese edemiyorum. Ancak sahip olduğum sistem beni tatmin etmektedir, ve ilerleyen zamanlarda da eklemeye müsait olduğundan alım satımlar ile yükseltilebilir niteliktedir diye düşünüyorum. Daha sonra bu başlığı okuyarak benim gibi bu sistemlere giriş yapmak niyetindeki arkadaşlarında durumu takip edebilmesi adına son aldığım amfiyide ekledim.

• sayın Mecanica nın önerileri yerinde ancak kaçımız sistemin tamamını satıp yeniden sistem kurabiliyor ki?
    bu işler adım adım oluyor. önce bir bileşen değiştiriliyor üst segment peşinden ona yakın olsun diye diğerleri değişmeye başlıyor. hem bütçe hem tedarik için böyle yapmak durumunda kalıyoruz.
    çok sınırsız kaynaklarınız yoksa (ki geniş kaynakları olanlar pek bu foruma falan takılmıyor zaten) mecburen birer birer değişime gitmek durumunda kalıyorsunuz. Tek katılmadığım husus budur. Veya Mecanica idealini söylemiş ama gerçekte olan malesef adım adım değiştirmek ve yükseltmek şeklinde oluyor sistemi.

• Sevgili Atilla doğru söylüyorsun. Bizler de herseyi adım adım yaptık. Ancak benim ifade etmek istediğim kısıtlı bir bütçe ile bir sistem kurmaya çalışırken dengesiz derecede para harcayarak performans alamamak. Ben hoparlöru değiştirirken ona almam gereken ampliyi de hesaba katarak değiştirdim. Sonuçta sistem çalar tek bir ürün çalmaz. Bu nedenle mevcut bütçeye bakarak o bütçeyi en ideal şekilde ekipmanlara dağıtmak gerekir.
    Çünkü bu bahsettigim hususlar bu hobiye yeni başlayanlarin gerekli tecrübe ve ürün bilgisi olmadigindan hem kafasını karıştıran hem de gereksiz yada uyumsuz alımlarla en çok para kaybettiren unsurlar. Bunlara dikkat ederek bilinçli şekilde bu işe giriş yapan biri zaten bir süre sonra uygun şekilde neyi upgrade etmesi gerektiğini kendi anlayacaktir.
    bu arada ne zamandır bakmadigimdan görmüyordum ki senin sistem de bayagi kabarmis
    Görüşmek üzere
    hoşçakal

• quote:

Orijinalden alıntı: Mecanica

Hayırlı olsun arkadaşım. Ben foruma artık pek bakmayan biri olarak tesadüfen gördüm konuyu ve adım da geçtiğinden birkaç deneyim paylaşmak istedim.
    Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki Tuğrul'un dediği gibi bir operadan sonra ikon ikoncuk, doğru söylüyor ama Tuğrul'daki Utopia dan sonrada bendeki operacık gib oluyor. Yani aslında burada ne kadarlık bir bedelle ne derece keyif aldığınız önemli. 3K ya ikon aldığınızda 3K lık dinliyorsanız, 10K lık operada 10K, 30K lık Utopia da 30K dinliyorsunuz. Eskiden bu hoparlörlere, amplilere bu kadar para verilir mi derdim ama niye verildiğini şimdi çok iyi anlayabiliyorum. Yani o paraları verenler gerçekten aptal değiller. Bunu bu şekilde kabul etmek gerekir. Ikon fiyatına göre hakkını verir mi? Evet kesinlikle verir ve çok da keyiflidir tınısı.

İkincisi bileşenlerin birbirinin dengi olması lazım. Olmazsa olmaz mı? Tabiki olur ama duyamadığınız birçok şey için boşa para harcamış olursunuz. Örneğin ikonu t sınıfı bir lepai ile dinleyecekseniz ikona verdiğiniz paranın belki yarısı kadarını alırsınız ve bir o kadarını çöpe atmış olursunuz. Şu anda aldığınız ampli tam bu segmentin amplisidir. Altında bir segmentte ikonu tam duyamazsınız üstü segmentte ampliyi tam duyamazsınız. Bu kablo için de, dac için de, kaynak için de aynı şekildedir.
    DH labs gibi şişirme bir kablodan supraya geçince farkı anlarsınız ama analysis plus a geçerseniz şu anda hiçbir şey anlamazsınız ve size "bunlar aynı çalıyor değmez bu paraya bu ürün" hissini yaşatır.

Önerim ise, kablolarınız 3,4S ise ekranlıdır ve düzüne göre çok farklı ve çok daha güzel çalar. Ekranlama için Kdündar'ın dediği gibi sonlardırma gerekir ki 3,4S in içinden bu sonlardırma kablosu çıkmaktadır. Bunu amplinin şase kısmına bağlayacaksınız. Hoparlör kısmına kesinlikle bu şekilde bir uygulama yapmayacaksınız.
    Dac ciddi yatırım yapmayın. Mevcut sistemde ciddi ürünlerin farkını duyamazsınız. Bir media player ile bir m2tech bile birbirine çok yakın sonuç verebilir. Ugrade yapacağınız zaman komple sistemi upgrade edin yoksa farkı tam olarak hiçbir şekilde alamazsınız. Alper ile bizim evde ikon7 varken dinleti yaptığımızda yanımızda Taşkın Atra da vardı. Dükkandan Nad'ın sanırım sizdeki modelini getirmişti. Bende de o zaman pioneer a6 mk2 vardı. Alper de şahit olmuştur ki birbirinden farklı iki ampli neredeyse aynı çalıyordu. Biraz değişiklik vardı ama sistemi değiştirmeye kalkacak bir farkı duyamadık. Aynı durum dac için de oldu. O zaman m2 tech young dac ile Dune HD media player farkına baktık. ikisisi de neredeyse aynı sonucu verdi. Aslında arada muazzam farklar var ama sistem üst limitten sonra size o farkları veremediğinden size durum çok benzer geliyor. Fakat şimdi sisteme en ufak bir dokunuş yapsam anında herşey değişiyor. Bu sistemin tümü ile alakalı olduğundan tek bir ürüne şu noktada ciddi bir yatırım yapmayınız.

Keyifli günlerde dinlemenizi temenni ederim.
    Sevgiler,

Ekran konusu ile ilgili benim verdiğim bilgi şu şekildeydi, yanlış anlaşılmak istemem, eğer ekran için her iki uçtan da sonlandırmazsak zaten bir etkisi olmaz, 2 uçta sonlandırılırsa hoparlör kablosundan kaynaklı daha önce açıkladığım sebeplerden dolayı amplide kısa devre olabilir kesinlikle yapılmamalı. Zaten yapılmazsa da bir işe yaramaz. Aynı kablonun ekranlısını alıp şaselemeden bırakmanın ekransızını almaktan farkı olduğunu sanmıyorum.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.