Şimdi Ara

Hibrit Suv Kia NİRO satışta... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
307
Cevap
11
Favori
23.812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zannediyorum şanzımanın bunda çok katkısı var. Hocam EV modunda şanzuman devrede değil sanırım.
  • Videoda 34 lt leri bulan tüketim de neyin nesi anlamadım gitti onu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightbringer

Videoda 34 lt leri bulan tüketim de neyin nesi anlamadım gitti onu

Lt değil hocam o 1lt ile gidilen yol mpg(miles per gallons to litres) cinsinden

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: behram40

Zannediyorum şanzımanın bunda çok katkısı var. Hocam EV modunda şanzuman devrede değil sanırım.

Videoya tekrar baktım. Araç EV modundayen vites D1, D2, D3 şeklinde değişiyor.

Zannedersem elektrik motorunun torkunu uygun vites ile tekerleklere aktarıyor araç. Bu sayede 1,56kWh'ilk pil ile bu kadar fazla yol katedebiliyor sadece elektrik ile.

Yaris Hybrid'de elektrik motoru 60hp, benzin motoru 75hp, toplam 100hp ve sistem seri bağlı diye biliyorum. Niro Hybrid'de ise elektrik motoru şanzımana paralel bağlıymış ve motor 32kW (42hp) eğer yanlışım yoksa. Yani Niro'nun daha az torklu ve beygir güçlü elektrik motoru var ancak şanzıman ile tekerleklere aktarılan tork ve hız ayarlanıyor ve araç daha uzun mesafe EV olarak yol alıyor olmalı.

Aslında henüz tam araştıramadım Niro'nun sistemini ama bu şekilde diye tahmin ediyorum.

• Düzeltme yapayım;

Uzak doğulular genellikle km/L yani 1 litre ile kaç kilometre gider şeklinde kullanıyorlar.

İngilizler mpg(UK) (mile per gallon) yani 1 galon ile kaç mil gider şeklinde, Amerikalıların da mpg (US) şeklinde kullanırlar.

Yukarıdaki birimler birbirinden farklıdır. L/100km birimine çevirmek için Google'yi kullanabilirsiniz.

• bayi bilgisi var mi arkadaşlar? Geldiyse istanbul bayilerine gelmiştir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arac iyi duruyor ,donanımda yeterli ,kia da garanti suresi nasıl ?
    Bu plug in olan ev priziyle şarj edilebilen sadece elektrikli araç mı oluyor acaba?

• 100km'de 6.95 lt iyi gibi...

• quote:

Orijinalden alıntı: babıesrar82

Bu plug in olan ev priziyle şarj edilebilen sadece elektrikli araç mı oluyor acaba?

Evet hocam evde şarj olabiliyor şarj bitince yine benzinli motor devreye giriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ysuleymany

C-HR'de Ni-Mh pil var. Tesla da bu pilden kullaniyormus.

Niro'da lityum pil var.

NiMh mi? Nokia 5110 gibi yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alaattin 61 isimli şahsın niro test sürüşü var, Türkçe altyazılı.aracın hızlanması çok iyi, 141 hp.diyor,Araçtan tam güç istendiğinde (Aklerasyon)tüm motorlar devreye giriyor.Bu araç iyi iyi olmasınada Bu fiyata Plug-in hybrid olmalıydı.Bakalım hyundai ne yapacak.Bence Türkiyede yeni bir araç grubu oluşması şu fiyat politikalarıyla şekillenecek gibi duruyor.Bi de teşvik falan gelse kesinlikle uygun fiyat avantajı olursa tercih edilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanjiro Kamado -- 26 Mayıs 2017; 14:27:17 >
  • 123 bin tl fiyatı var. şu an ki piyasaya göre normal de bana normal değil ne yazık ki
  • Avcılar Kia bayisine gelmiş bu araç, showroom kapısında duruyordu. tasarımı çok güzel gözüküyordu, bana göre sportage yerine kesinlikle tercih edilebilir bir araç.

• Fiyat konusunda paylasım yapalım ,en ucuz neye alabiliriz. ?
  • Yanilmiyorsam Autobild uzun donem testi icin araci aliyor...Test ve fotograf cekimi esnasinda yarim saat aracin isiklari acik kaliyor...Arac bir daha calismiyor...Kapi kilitleri acilmiyor vs..Arac sapitiyor..Bir suru ariza isigi yaniyor..Kia genel merkez araci aliyor fabrikaya yolluyor sorunun nedeni icin...

Test esnasinda olmasi uzucu olmus..

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Yanilmiyorsam Autobild uzun donem testi icin araci aliyor...Test ve fotograf cekimi esnasinda yarim saat aracin isiklari acik kaliyor...Arac bir daha calismiyor...Kapi kilitleri acilmiyor vs..Arac sapitiyor..Bir suru ariza isigi yaniyor..Kia genel merkez araci aliyor fabrikaya yolluyor sorunun nedeni icin...

kotu haber ,bu arac avrupa da 6 aydır kullanılıyor degilmiydi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Yanilmiyorsam Autobild uzun donem testi icin araci aliyor...Test ve fotograf cekimi esnasinda yarim saat aracin isiklari acik kaliyor...Arac bir daha calismiyor...Kapi kilitleri acilmiyor vs..Arac sapitiyor..Bir suru ariza isigi yaniyor..Kia genel merkez araci aliyor fabrikaya yolluyor sorunun nedeni icin...

Araçta bi sorun yok hocam farları yarım saatten fazla bi süre açık bıraktıkları için piller bitiyor tabi sonrasında araç çalışmıyor ve ışıklar yanıyor araç şarj edilince düzeliyor

Tabi hybrid bir araçta marş için yeterli batarya gücünün kalmamış olması enteresan ya da düşünülmemiş

12 v pil yarim saatte bitmis...Bu sure daha fazla olsaymis iyiymis..Yeri geliyor Yarim saat aracta durarak muzik dinlediginiz de oluyor..Mesela Feribot sirasi var aracta bekliyorum yarim saat ve ustu..Muzik de dinleyemeyecegiz pil bitecek diye..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.