Şimdi Ara

hiç aniden karar verip araba aldınızmı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: fuats-fuat

tanergode

bana biraz çocuklugundan bahsedermisin ?
    ilginç ve renkli kişiliğin dikkatimi çekti
    bir minder daha ?

Teşekkür ederim. Mesajlarımın büyük bir bölümü VW - Haydi Passat Severler Toplanalım forumunda. 1968'liyim, anımsattığınız dönemde Türkiye'de değildim, Hollanda'daydım. Sanırım aldığım eğitim ve yaptığım meslek (yeminli tercümanlık) buradaki mesajlarıma da yansıyor. Aslında işyerimi görmenizi isterdim. Bir Hard Rock-Heavy Metal tapınağı gibi, ama kesinlikle sigara içilmez (katlanamam!). Adana'ya gelirseniz beklerim. Güzel günler yaşamanızı dilerim.

www.guventercume.com.tr

Taner Göde

• bi şalgam içerik bici yerik dimi
    gümüşat halen duruyormu cafe bodrum adonis kehribar filan vs
    :)
  • Araba almayı aklımdan geçirirken araba.com da bi ilana takıldım, arabayı görebilirmiyim diye telefon ettim ne zaman görmek istersiniz dedi yarım saat sonra ordayım dedim gitti gördüm ve anlaştık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuats-fuat

bi şalgam içerik bici yerik dimi
    gümüşat halen duruyormu cafe bodrum adonis kehribar filan vs
    :)

Aynen hepsi duruyor. Zaten işyerim Dörtyolağzında. Murat_B arkadaşımız da İzmir'den buraları keyifle hatırlar. Gümüşat'a az gitmedik. Halen de duruyor ve "ambiyans" (!) değişmedi. Saçma yerler açıldı ama Gümüşat gerçekten "başka". Seni hiç ama hiçkimse rahatsız etmez orada. Birası halen "SOĞUK". Bodrum Cafe sanırım kapandı. Orası bana 1996'yi 1997'ye bağlayan yılbaşı gecesinde iyi bir kazık atmıştı, fakat o ayrı bir konsu, hatta TOPIK. Adonis ve Kehribar bizim tarzımız değildi.

TARSUS Şelalelerinde YILDIRIMLAR muhteşem bir lokanta açtı. Şelalenin içinde ayakların suda aşırı muhteşem enfes leziz yemekler var, çok kaliteli ve çok hesaplı. Gitmeyen gitsin, giden gitmeyene anlatsın, gidemeyen gitmenin yolunu bulsun, giden de gidemeyenleri götürsün. 16 Yetişkin, 4 çocuk ve 3 bebek, erkeklerin 2'şer birası dahil yedik içtik, toplam 165 YTL ödedik. Bu defa biz itiraz ettik, hesapta hata mı var diye, çok düşük geldi. Hayır dediler, hesap tamam. Oturup bir defa daha yiyecektik ama tıka basa doymuştuk vesselam. 2 Hafta sonra herhalde yine gideriz.

İncirlik'te CAFE FALCON vardı, ne yazık ki o da kapandı. Olgunlaşma Enstitüsünün yanında bilardo cafe vardı, uzun zaman önce kapandı, bu nedenle adını da unuttum. Evet, unuttum. Yanındaki ÇAÇA PUB de kapandı. Yeni yerlerde ruh yok, sadece cansız masa sandalye ve aptal pop müziği var. Bir de mikrodalgada ısıtılan pizza ve yeterince soğutulamayan düşük alkollü bira.

Selamlar arkadaşım,

T.G.

• Olgunlaşma Enstitüsünün yanında bilardo cafe vardı, adı NASIL NASIL UNUTABILIRIM KI? ARAMITH idi.
  • yıldırımlarda tavuk ye rakı iç şalgam iç haydari söyle humusa sert yufkayı daldır
    canım çekti lan :))
  • Yeni focusa bakmaya diye gittik connect alıp geldik.
  • Bundan önce ki arabayı yani 1990 Şahini tam 14 yıl kullandık. Önce ki arabalar gibi sıfır almıştık ama en uzun kullandığımız araba o oldu. Neyse, 90 Şahini 2003'de değiştirip Clio Symbol ya da Hyundai Accent almayı düşünüyorduk ancak babamın ani vefatı ile ertelendi.
    2004 Ekim ayında bir cumartesi yolda giderken Hyundai'nin 5milyarlık takas indirimi vardı ve aklımıza girdi. Pazartesi gidip Hyundai'yi inceledim ama arabanın plastik kalitesi içime sinmedi. Bir de yetkili satıcının yaklaşımı, Şahine takas için verdiği fiyat içime sinmedi. Salı günü Renault'a gittim. Satış görevlisinin yaklaşımı ve Clio'nun plastik kalitesi, görünümü vs. içime daha çok sindi. Yılların Renault'u zaten. Bir de istediğim renk ateş kırmızı'nın ellerinde olması beni daha çok mutlu etti. Fİyat aldım ve Şahin ile de gayet güzel ilgilenip takas için iyi fiyat verdiler. Çarşamba günü düşündük, taşındık ve benim istediğim renk bir tane varmış ellerinde kapora bırak ayıralım dediler ama üzerimde para yoktu o an ve şansıma dedim. İstedikleri evrakları söylediler ve Perşembe sabahı evrakları annem'le götürüp teslim ettik. Ödemeyi, vs. yaptık ve o akşam saat 18:00'da 90 Şahin arabam ile gidip 2005 Clio Symbol arabamı alıp eve öyle gittim.

• 2006 yılında ikinci el araba almak için istanbul yolundaki plazalara bakıyordum. Araba için ayırdığım para 9-10.000 YTL falandı. Birde forda girelim dedik yanlışlıkla sıfır bölümündeki arkadaşa ikinci el fiyatlarını sorduk oda bize neden sıfır araba düşünüp düşünmediğimizi sordu. Neyse hadi bakalım falan derken 1 saat içinde sıfır ford connect aldık. Bir tonda kredi kullandık. Hala ödüyorum. Ama allahı var arabadan çok memnunum.
  • Çeşitli arabalara bakıyordum. Astra'ya karar vermiştim. Sonra tesadüfen şu Tucson'lara bakayım diye Hyundai bayisine girdim. Hayatımda ilk defa gördüğüm i30'a hasta oldum. Ertesi sabah gittim deneme sürüşü yaptım ve aldım. Avrupa'da alan ilk 5 kişiden biri olduğum söylenmişti. O kadar hızlı karar verdim yani
  • malesef ben sizler gibi hemen araç sahibi olamadım.
    eski arabam 106 idi.

her nekadar tertemiz olsada artık eskimişti (98 model 103000km)
    vede ben içine sığmıyordum.
    sağ dizim anahtara değerdi hep.
    ama yakıtı az yakıyor diye de kıyamıyorduk.

neyse ilk çıktığı günden beri aklımda 307 var.
    ne kadar sorunlu densede kafaya koymuştum.
    seviyordum.

2007 nisanda buldum biyerden.
    tabi bu arada da 106 yı satmaya çalışıyorum.

bulduğum araba 2004 model 307 XT 35000 km de
    fiyat 22500
    106 ya 7500 verdiler.

neyse biz düşünelim dedik.
    akşam karar verdim.dedim bu arabayı alıyorum.
    hemen kredi için şirketten bordro vs.. aldım.
    gittim tükkana ertesi gün

araba duruyor ama satmışlar.
    başımdan kaynar sular döküldü.

adamlar ya kredileri çıkmaz siz alırsınız falan diyolar
    keşke kapora bıraksaydınız dediler.

neyse iki ay boyunca istediğim arabayı aramakla geçti
    307 XT içi bej olacak.

bu arada arabaya talip çıktı ve 8000 e sattık bir bayana
    kocası çocuğu bize geldiler kahvelerini içtiler
    uğurladık.
    106 da gitti.içim bi tuhaf oldu giderken.
    bi ara annemle göz göze geldik.

sattıktan bi 10 gün kadar sonra karşımda duruyordu istediğim araba
    aha bu dedim.
    gittim baktım.pek anlamadığım için tanıdık servise gösterdim.bu arabayı alın dediler.ve de aldım

bu arabayı 21900 e aldım.
    ayrıca diğer kaçırdığıma ek olarak esp asr cds ve de 16 inch jant vardı
    üstelik 2004 değil 2005 modeldi.
    arabayı kendim sattığım için 500 ytl , modeli daha yüksek olmasına rağmen 600 ytl de ucuz olması sonucunda cebimde 1100 lira oluverdi.

hayırlısı demiştim mavi için.olmadı.
    kırmızısı için dedim.bu sefer oldu.

• hiç aklımda yokken rover aldım birkaçgün içinde iade ettim
  • 2-3 icinde karar verip daha once kullanmamıs oldugum halde focus tdci ghia aldım iyiki almısım diyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: K@lken

quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

quote:

Orjinalden alıntı: K@lken

Ben tam 1.5 saat içinde karar verip test sürüşü bile yapmadan şuanda kullandığım Clioyu aldım...

Sonuç kesinlikle memnun değilim...

Aynı kaderi yaşıyoruz usta.

Kasko taksidi diye girdim 30 dk içinde aldım çıktım, şimdi pişmanım.

Cliozedeler sizi : )) Chryin dostum seni bilmiyorum ama berki tanıdığımdan şunu söyliyebilirim , o günden birkaç gün evveline kadar e46 coupe ile 320d bakıyorduk ve berk eski kasa c200 kullanıyordu ertesi gün 1.5 saat içinde clio sahibi oldu. Tabiki çok fazla memnuniyet bekliyemezsin ama her zaman diyorum ayağını yerden kesiyor . : ))

not: biraz fazla sarsıyor :s ... not2 : aracın direksiyonu çok hoşuma gitti ..

4 ay sonra satıcam clioyu...

@Chryin bence sende hazır para ediyorken sat zararın az olur en azından...

Bende en geç 4 - 5 ay içinde satmış olurum. Şimdi değiştirmek istesem Astra alırım.

Ama yazı bekliyorum. Yazın 2004 E46 3.20 Cİ alıcam bakalım hayırlısı.

• genelde bu tip ani bir hareketle araç alanların yaklaşık gözlemlediğim kadarıyla %70-80'i sonra hep pişman olmuştur.
    aracı ilk aldığında mutluluktan havaya uçar ama sonra sonra asıl istediği araca ulaşamamanın ya da yanlış kara vermesinin sonucunu çeker.

mesela bir tanıdığım geçen sene kurban bayramı arefe gününde ille de araba alıcam;alıcam diye heryeri dolaştı;sonra gitti o gün bi clio aldı;şu symbol kasa hb modelden.
    bayramda iyi hoş;dolaştı bindi;2-3 ay sonra ördüğümde hiç de memnun olmadığını söylüyordu.
    aracı şimdi satılık;bakan yok yüzüne

demem o ki;araç işi zor iş;dünya para bağlanıyor;ince eleyip sık dokumak gerek.
    yani iyice bir araştırma yapılmalı araç sahibi olunulmadan önce

yoksa burada da gördüğümüz gibi bazı arkadaşlarımızın da yaşadıkları memnuniyetsizlik ortaya çıkıyor.

saygılar..

• ARABA ALMAK İSTEMİYORSANIZ, MADDİ VEYA DİĞER BİR TAKIM İMKANLARINIZ ARABA ALMAYA ELVERMİYORSA SAKIN HAA BİR MITSUBISHI BAYİSİNE GİDİP DE YENİ KASA LANCER'LA TEST SÜRÜŞÜ YAPMAYIN. AKSİ TAKTİRDE BU ARABAYI ALIRSINIZ. UYARMADI DEMEYİN.

http://www.yeni-lancer.com
  • yaklasik 4 yil once aniden karar verip daewoo matiz almistim,ve pisman olmustum,alip 1,2 ay kullandiktan sonra tuh almasaydim demistim
  • sahil yolunda ilerlerken tanıdık bi galerici abinin yanına uğrayım bi çayını içeyim dedim bi ara..opel vectra vardı kapıda.arabaya baktım inceledim.. tuncay abi kaç para ? dedim.. para önemli değil al git dedi.. espri yapıyo sandım..ama gerçekmiş vel asıl kelam 2004 dobloyu bıraktım.2005 vectrayı aldım gittim babamın yanına..ertesi gün kredi işlemleri falan derken olay oldu bitti.. hala kullanıyorum aracımı ve cok memnunum..sadece benzin masrafı belimi büküyo.yinede arabamı seviyorum
  • asla hadi oldu bittiyle araba almam.

1 evlilik
    2 ev
    3 araba

bunları asla oldu bittiye getirmemek lazım.
  • 2 sn (iki saniye) düşündüm ve araba aldım geçen cumartesi .
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.