Bilgisayarıma sanırım bir virüs bulaştı amahiç bir yerde çözümünü bulamıyorum. Bilgisayarı başlattığımda Hoşgeldiniz ekranında takılma yapıyor, masaüstü açıldığında ise bir iki klasör açınca veya birkaç işlem yapınca sistem takılıyor. Kaspersky başlangıçta açılırdı, artık açılmıyor.Görev yöneticisini açmaya çalışınca da sistem kilitleniyor. Exe dosyalarının hiç biri çalışmıyor ve silinmiyor! (dosya başka bir programda açık olduğundan bilmemne bilmemne).
Unlocker kullandım işe yaramadı. exe dosyalarını kaspersky ile karantinaya almaya, taramaya çalıştım ama yine sonuç yok.
Güvenli modda başlattığımda sistem takılmıyor, kaspersky açılıyor. Exe dosyaları açılıyor. Ama yine silinemiyor! Bilgisayarı da ömrümün sonuna kadar güvenli modda çalıştıracak değilim.
Bilgisayara format atmak istemiyorum çünkü orjinal windows 7 ve cd'sini nereye soktuysam bir türlü bulamıyorum. Anladığınız üzere kaspersky kullanıyorum. Şu ana kadar güvenli modda denediklerim:
-CHKDSK midir nedir onu yaptım, hatta sistem kendi yaptı. -Exe'leri silmek için unlocker denedim. -Görev yöneticisinde çalışan anormal bir işlem var mı diye baktım, hepsi her zamanki şeyler gibi duruyor. -Kaspersky ile sistemi taradım, dosyaları karantinaya almaya çalıştım vs. -Regedit kullanıp silinemeyen bir iki exe dosyasını arattım, manuel olarak silecektim ama arama sonucu çıkmadı. -CCleaner ile kayıt defterindeki hataları ayıklayıp çözdüm, bi işe yaramadı. Keşke bu isimle yüz temizleme jeli falan çıkarsalarmış. -Forumlara falan baktım işte ama çözüm bulamadım, buradayım
güvenli modda girip combofix dener misin?
yükleyip çalıştırdım, sorun gitmedi. Oluşturduğu log u aşağıda yazdım:
He bir de ne yaptıysa artık firefox css dosyalarını yüklemiyor...
format tek çözüm görünüyor. kaspersky kuruluyken nasıl bulaşmış orası ayrı muamma tabiki.
Şimdi combofixden sonra exe dosyaları güvenli modda silinebilir oldu. Ama windowsu normal olarak başlattığımda yine ya hoşgeldin ekranında ya da masaüstünde bilgisayar kilitleniyor.bir de hoşgeldin ekranında siyah boş ekran görünüp kayboluyor bir anda.
Bir de WmiPrvSE.exe var görev yöneticisinde. windowsun kendi işlemiymiş ama daha önce gördüğümü hatırlamıyorum. Açıklamasında Host, Server falan diyor acaba bir virüs bilgisayarımı host'a çevirmeye mi kalkışıyor :S
peki görev yöneticisinde kaç tane dll.host var
hiç yok :/ ama iki tane WmiPrvSe var. ayrıca demin farkettim, "windows media player ağ paylaşım hizmeti"nden "windows nt geliştirme bilmemnesi"ne kadar benimle alakası olmayan bir sürü SYSTEM işlemi var.