Şimdi Ara

Hiç düsündünüz mü Asagi yönde hat zayiflamasi 40 (dB) olan birisi nasil olurda full 8 Mbps alir? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
2
Favori
26.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben bunları 1 yıl önce dediğim zaman forumda millet beni taşa tuttu sen ttnet çalışanımısın diye

16mbitte modem değerim .16383 mbps apartmana giren bütün kablolarımı cat6 ile değiştirdim. aslında kafamda daha süper bir proje var ama ucuza fiber sonlandırıcı bulmam lazım
  • yanlış yönlendirmeye yapyalım.
    kutudan modeme kadar olan kablolarınızda deformasyon ezilme bükülme kırılma ve ekler yok ise
    kablo degiştirmenizin alacagınız hıza çok bir katkısı olmaz.
    apartman içindeki saglam bi tel. kablosu ilede hemen hemen aynı degerleri alırsınız.
    eger önceki kulandıgınız kablo çok deforme olmuş ise şimdi saglam herhangi bir kablo ile iyi degerlere ulaşmanız normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikonx -- 18 Kasım 2011; 8:21:14 >
  • Faydalı konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre191817

ADSL Durumu

Bağlantı Durumu
    Bağlantı var
    Upstream Hızı (Kbps)
    512
    Downstream Hızı (Kbps)
    1024
    Upstream Sınırı
    20
    Downstream Sınırı
    18
    Trained Modulasyon
    ADSL_G.dmt
    LOS Hataları
    0
    Downstream Hat Zayıflaması
    30
    Upstream Hat Zayıflaması
    18
    Peak Cell Rate
    1207 cells per sec
    CRC Rx Fast
    45
    CRC Tx Fast
    45
    CRC Rx Interleaved
    0
    CRC Tx Interleaved
    0
    Path Mode
    Fast Path
    DSL İstatistikleri

Near End F4 Loop Back Count
    0
    Near End F5 Loop Back Count 0

Bu internet sınırı düşüyor 18snr ve 29snr değişiyor önceden kabloyu değiştirdim hala devam kopuyor Yardım.. Arkadaşlarr..:??

Sizin hattınız 1 Mbps'ye kilitlenmiş. Arayacaksınız, hızınızı 4 Mbps yaptıracaksınız. Üstü sağlıklı olmayacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: utku986

YA ARKADAŞAR BU TTNETTEN BIKTIM 8 MBite KADAR OLAN SINIRSIZ PAKETTEN KULLANIYORUM 50 TL KÜSÜR BİŞEY VERİYORUM AMA HIZIM ORTALAMA 20 KB/s 10 KERE FLN ARADIM UZUN BEKLEYİŞİN ARDINDAN BANA ARIZA KAYDI ALDIK ARIYCAZ DİYOLAR 1GÜN GEÇİO ARIYOLAR SORUN HALA DEVAM EDİYO MU FLN NEYSE İŞTE Bİ KAÇ GÜN SONRA İKİ KİŞİ GELDİ TELEFONLA FLN UĞRAŞTILAR BİŞEYLER ÖLÇTÜLER FLN HATTA ADAM TTNET HIZ TESTİNE TIKLADI AMA HIZ TESTİ BİLE AÇILMADI O DERECE OLDUKÇA DÜŞÜK FLN DEDİLER AŞAĞINDA APARTMAN GİRİŞİNİN ORADAN BAKICAKLARMIŞ 10 DK SONRA ARADILAR APARTMANA KADAR NORMAL HIZ GELİYOMUŞ DAİREYE GELENE KADAR PROBLEM VARMIŞ OKSİTLENME FLN OLABİLİR ELEKTRİKÇİYE BAKTIRIRN FLN DEDİLER .ELEKTRİKÇİ GELDİ TELEFON KABLOLARINA FLN BAKTI Bİ PROBLEM GÖREMEDİM DEDİ .İNTERNETTEN FLNDA PEK ANLAMAM FLN DEDİ ANLAMADIM ŞİMDİ NE YAPMAM LAZIM BANA 300-400 KB /s GELSE YETER SİZCE SORUN NEDEN KAYNAKLANIYOR OLABİLİR 6-7 AYDIR BÖYLE SİNİR OLDUM

Gelen kişi sana ''kablo değiştir, kutuya kadar hızın sağlıklı'' demiş. Anlayaamaaadın mııı? Çok .... Neyse, anla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ikonx

yanlış yönlendirmeye yapyalım.
    kutudan modeme kadar olan kablolarınızda deformasyon ezilme bükülme kırılma ve ekler yok ise
    kablo degiştirmenizin alacagınız hıza çok bir katkısı olmaz.
    apartman içindeki saglam bi tel. kablosu ilede hemen hemen aynı degerleri alırsınız.
    eger önceki kulandıgınız kablo çok deforme olmuş ise şimdi saglam herhangi bir kablo ile iyi degerlere ulaşmanız normaldir.

+1

elektrik direği pencereme yakın direk ordan cat5 kablo çektim hiç bir fark olmadı bu işlem herkes de işe yarayacak diye ümit etmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: premium_uye

6 milyon adsl abonesinin 5,5 milyonu daha modem arayüzüne nasıl girilir bilmemekte iken kopma şikayetleri sebebi ile ttnet`e küfür ediyor.. Cehaletin bu kadar yaygın oldugu bir ortamda sorunlu abonelerin kablo probleminin üstesinden gelebileceğini düşünmüyorum. Sonuç olarak güzel paylaşım tebrikler hemşerim

ne yani insanlar daha arabanın içindeki akünün nasıl çalıştığını bilmeden kaza yapıyorlar gibi olmuş.modemin amacı insanlara asssmbly öğretmek değil internete girmesini sağlamak.
  • En iyi çözüm müşteri hizmetlerini arayıp sozlemedeki hıza sahip deilim sorun giderilmezse üyeliğimi iptal etmek istiyorum demek oda olmadı kalkıp iptal başvurusu yapmak icin ana merkeze gidip başvurmanız bu sayede nerde bı sorun varsa bı anda ortadan kalkmış oluyo yıllardır görmediğiniz hıza kavuşmuş oluyorsunuz denenip test edilmiştir:)
  • arkadaşlar bugün ölçüme bir personel geldi ve inanın evimle santral arası 2 km. SNR apartman girişindeki ankastrede 29 db çıktı yahu. evime gelen snr de 10 db. değiştirsem mutlak faydası olur değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

Arkadaslar hiç düsündünüz mü ben ve benim gibi kisilerin neden hat degerleri, yüklemis oldugum resimde ki degerlere sahip oldugu halde, nasil ve neden 8 Mbps (880 Kb) full alabildigini?
    Ben bu konuyu açmadan önce iyi düsündüm ve sebebinin ne oldugunu anladim. Bugün çok aklimda canlandi isin ciddiyeti. Ben elimden geldigince en iyi resimleri çekmeye çalistim. Ilk resim benim hattimin durumunu gösteriyor. Bu resim çok sey anlatiyor. Burada çok insanin zor durumlarda oldugunu okudum. Hep içimden isinlamsamda bir anda yanlarina gidip, gerçegi göstersem diye içimden geçirdim. Bunun sebebi arkadaslar, resimlerinde anlattigi gibi apartman kutusundan evinizin içine gelen kablolardir. Resimlere çok dikkatli bakin. Kendim bu duruma kirik bir gülümseme ile iç çektim. Çok kisi cat 6 kablonun pahali, altindan kalkmasi zor bir durum olarak algiliyor. Hayir öyle degil. Metresi 50 kurus.
    Resimlere iyi bakin, cat 6 kablosu ile evlerinizde kullandiginiz ip kadar ince olan kablonun arada ki farkyna bakin. Birisi kalin birisi ince. Bu güne kadar hep yanlislar yaptik, hep TTnet'i kötüledik. Bunu artik yapmamaliyiz, gerekeni yapmaliyiz. Düsünün arkadaslar, büyük bir sirket hiç alt yapisinda ince kablo kullanir mi? Hayir kullanmaz, bunu herkes biliyor.

Peki bu hat kopmalari neden oluyor?
    Neden ben santrale 2 kilometre uzak olmama ragmen full 8 Mbps aluyorum?
    Neden hat degerleri Asagi yönde hat zayiflamasi 40 (dB) sinyal gücünden daha iyi olanlarin hatlari maksimum 4 Mbps ile 6 Mbps destekliyor diyorlar.
    son sorumun cevabi açik, santralde çalisanlar sizin evinizin içinde ki kablolar ile ilgilenmiyorda o yüzden. Modeme sinyal gidiyor mu gitmiyor mu derdindeler. Hepimiz artik biliyoruz ki apartmanlarimizin içine 8 Mbps internet gelmekte.
    Neden ve nasil gelebiliyor diye soracak oldugunuzda, size su cevabi veririm; apartman içine gelen kablo kalin ve saglam kablo, size verilecek internetin oraya kadar gitmesi için yeterlilige sahip olan kablo. Bu konu umarim binlerce kisi tarafindan okunur ve faydali hale gelir.
    Kendim yasadim bu olaylari. Yazimi okuyanlar hatirlar beni, ben 4 Mbps alan birisi idim, durumu anladim, hissettim, bir sekilde kafamda canlandi. Kendi kendime bu evde ki kablolar eklendi bir birine, ayni cins bile olsa ekler sonuçta lehimleme degil dedim. Düsündüm, cat 6 kablosunu almaya karar verdim. Kablomu apartman içinden dösedigimde, 6 bile alamayan modemim 8 full gördü. Cat kabloyu elime alip parmagim ile oynadigimda, gülmekten kendimi alamadim. Evde ki söktügüm kablolar bana saka gibi geliyordu. Nasil onlari 8 ay boyunca kullanmisim o cılız kabloları sastim. Lütfen dediklerimi düsünün, bir elektonikçinin önünden geçerken içeri girip cat 6 kablosu ile telefon kablosunu yan yana getirip kiyaslayin. Beni çok iyi anlayacaksiniz o zaman. Ben içimde olanlari anlattim, sira resimlerde.

Merhaba kardeşim bende aynı problemleri yaşıyorum uzun zamandır, şuanki hızım 1.72 MB, en son telekom bölge müdürlüğüne gittiğimde evimin santrale olan uzaklığının 2.8 KM olduğunu, apartmana kadar gelen sinyalin harika olduğunu ancak apartmanda yer alan tesisatın kötü olduğu için maksimum hızı alamadığımı belirttiler, bana da senin önerdiğin gibi cat kablo döşememi söylediler, ve kabloyu döşedikten sonra tekrar arayıp hızımı yükseltmem gerektiğini belirttiler. Bende bu akşam yaklaşık 25 metrelik cat 6 kablo alarak bu işlemi yapmayı düşünüyorum aklıma takılan tek soru şimdi cat 6'daki tüm kabloları ikişer ikişer birbirine bağlayıp telefon soketine öylemi takacak elektrikçi?

• quote:

Orijinalden alıntı: limpmust

Merhaba kardeşim bende aynı problemleri yaşıyorum uzun zamandır, şuanki hızım 1.72 MB, en son telekom bölge müdürlüğüne gittiğimde evimin santrale olan uzaklığının 2.8 KM olduğunu, apartmana kadar gelen sinyalin harika olduğunu ancak apartmanda yer alan tesisatın kötü olduğu için maksimum hızı alamadığımı belirttiler, bana da senin önerdiğin gibi cat kablo döşememi söylediler, ve kabloyu döşedikten sonra tekrar arayıp hızımı yükseltmem gerektiğini belirttiler. Bende bu akşam yaklaşık 25 metrelik cat 6 kablo alarak bu işlemi yapmayı düşünüyorum aklıma takılan tek soru şimdi cat 6'daki tüm kabloları ikişer ikişer birbirine bağlayıp telefon soketine öylemi takacak elektrikçi?

cat kablonun içinde 2'li grup halinde 4 kablo var. Herhangi ikiliyi elektrikçi ankastreye bağlıcak. Örneğin mavi-beyazı. Sen de evinde onu jakta mavi-beyazı bağlıcaksın. hepsini sokmucak. diğer 3 tane grup olan kablo boşta kalacak.

ben de 2 Km. uzaklıktayım benim ankastredeki sinyali farklı günlerde 3 defa ölçtüler. al ben de döşedim pek bi sonuç değişmedi.

• izmir85 sende ufo gören masum köylü gibisin
    sanki ankastreden cat6 cekmeyi ilk sen icat ettin
    ben ankastreden antigron elektrik kablosu cektim
    full 1 gbit alıyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: res_123

izmir85 sende ufo gören masum köylü gibisin
    full 1 gbit alıyom

bu konuyu okuduktan ben de düşünmüştüm de ankastre'ye o kablolar sığmaz ve pahalıya patlar diye vazgeçtim peki nasıl bağladınız 2 telli jak'a (splitter'a)?

full 1 Gbit mi? Hocam siz neredesiniz? nereden hizmet alıyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fireforge35 -- 17 Şubat 2012; 18:33:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fireforge35

quote:

full 1 gbit alıyom

bu konuyu okuduktan ben de düşünmüştüm de ankastre'ye o kablolar sığmaz ve pahalıya patlar diye vazgeçtim peki nasıl bağladınız 2 telli jak'a (splitter'a)?

işte burada ''alıntı''

Hiç düsündünüz mü Asagi yönde hat zayiflamasi 40 (dB) olan birisi nasil olurda full 8 Mbps alir?

Hiç düsündünüz mü Asagi yönde hat zayiflamasi 40 (dB) olan birisi nasil olurda full 8 Mbps alir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi res_123 -- 18 Şubat 2012; 1:53:37 >

• quote:

quote:

quote:

full 1 gbit alıyom

işte burada

elektrik kablosunu da lağıma mı bağladın?

• quote:

arkadaşlar bugün ölçüme bir personel geldi ve inanın evimle santral arası 2 km. SNR apartman girişindeki ankastrede 29 db çıktı yahu. evime gelen snr de 10 db. değiştirsem mutlak faydası olur değil mi?

Faydası olacak kardeşim. Olmaması imkansız sende. Apartmanda 29 evde 20 ise, kablo değişimdinden sonrada 29 olacak. Siz çok iyi bir durumdasınız. Kablo değişimi ile rahata kavuşacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

quote:

arkadaşlar bugün ölçüme bir personel geldi ve inanın evimle santral arası 2 km. SNR apartman girişindeki ankastrede 29 db çıktı yahu. evime gelen snr de 10 db. değiştirsem mutlak faydası olur değil mi?

Faydası olacak kardeşim. Olmaması imkansız sende. Apartmanda 29 evde 20 ise, kablo değişimdinden sonrada 29 olacak. Siz çok iyi bir durumdasınız. Kablo değişimi ile rahata kavuşacaksınız.

http://forum.donanimhaber.com/m_57665993/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fireforge35 -- 17 Şubat 2012; 21:01:39 >

• konuyu açan arkadaş eline saglık diyorum.cat6 kabloları herhangi bir elektriçide bulabilirim degilmi?birde apartman girişinden evime(4.katta)çekmesi fazla zahmetli olmaz umarım?duvar kırma gibi şeyler olmuyor sanırsam.bilgilendirirsen süper olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

konuyu açan arkadaş eline saglık diyorum.cat6 kabloları herhangi bir elektriçide bulabilirim degilmi?birde apartman girişinden evime(4.katta)çekmesi fazla zahmetli olmaz umarım?duvar kırma gibi şeyler olmuyor sanırsam.bilgilendirirsen süper olur

istersen ben atlıyayım soruna
    elbette cat6 nadir bulabilirsin çoğunluk ile
    cat5 vardır olsun cat5'de iş görür ankastrede
    2 tel kablon olur o iki teli cat6 ekleyip modemine
    kadar getirip giriş yapabilirsin yada ankastreden
    anlamam dersen ankastreye kabloyu sarıp müşteri
    hizmetlerine veya santrale tel acıp bina içi kablomu
    yeniledim gelip bağlantıyı yapmanız gerekmektedir denildiğinde
    gelip bağlantıyı gercekleştirirler hepsi bu kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi res_123 -- 18 Şubat 2012; 1:44:27 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

konuyu açan arkadaş eline saglık diyorum.cat6 kabloları herhangi bir elektriçide bulabilirim degilmi?birde apartman girişinden evime(4.katta)çekmesi fazla zahmetli olmaz umarım?duvar kırma gibi şeyler olmuyor sanırsam.bilgilendirirsen süper olur

istersen ben atlıyayım soruna
    elbette cat6 nadir bulabilirsin çoğunluk ile
    cat5 vardır olsun cat5'de iş görür ankastrede
    2 tel kablon olur o iki teli cat6 ekleyip modemine
    kadar getirip giriş yapabilirsin yada ankastreden
    anlamam dersen ankastreye kabloyu sarıp müşteri
    hizmetlerine veya santrale tel acıp bina içi kablomu
    yeniledim gelip bağlantıyı yapmanız gerekmektedir denildiğinde
    gelip bağlantıyı gercekleştirirler hepsi bu kadar

peki dostum cat6 yı eski hattı söküp yenilemek istesem yine eskisi gibi prize getirip bağlantıyı ordan saglasam olurmu?

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.