Şimdi Ara

Hiç yurt dışına çıkmamış olmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konu açılalı çok uzun zaman olmuş ama ben de kendi düşüncelerimi ifade etmek isterim.
    Eğer yeşil pasaportunuz yoksa ilk olarak pasaport gerekmeyen ve yalnızca kimliğinizle gidebileceğiniz KKTC, Azerbaycan veya Gürcistan gibi ülkelere gitmenizi tavsiye edebilirim. Pasaport çıkartmak için masraf yapmamış olursunuz. Pasaport çıkartacaksanız da 10 yıllık çıkartmanızı tavsiye ederim.
    Ocak 2025 itibariyle kimlikle gidebileceğimiz ülkeler arasında KKTC ve Gürcistan'a gittim. KKTC'de kendimi yurt dışında gibi hissetmedim ama deniz tatili açısından güzel bir şekilde vakit geçirdim. 2017 yılında da Gürcistan'a Batum'a gittim. Şehrin doğal güzelliklerini çok beğendim ancak ülkenin sosyoekonomik düzeyi düşük olduğu için beklentimi çok karşılamadı açıkçası. O dönem sokaklarda rahatsız edici bir koku hissettiğimden yemeklerini bile rahat yiyemedim.
    Pasaportla vizesiz bir şekilde gidebileceğimiz şu an için birçok ülke var. Son yıllarda Karadağ, Sırbistan, Kuzey Makedonya ve Bosna Hersek gibi Balkan ülkeleri popüler hale geldi. Geçtiğimiz yaz bir tur firmasıyla uçaklı vizesiz Balkan turuna katılmıştım. Balkan turunda Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova'yı ziyaret ettik. Bir hafta süren bu program biraz yorucu oldu ama bu kadar ülke bir haftada gezildiği için yorucu olması normaldi. Ben en fazla Karadağ, Sırbistan ve Kuzey Makedonya'yı beğendim. Gezdiğimiz ülkelerden özellikle Kosova'ya gitmek benim için gereksiz gelmişti. Buraya ayrılan vakti diğer ülkelerde ayırsak daha iyi olurmuş diye düşünmüştüm. Arnavutluk'ta da dikkatimi çeken önemli bir ayrıntı olmamıştı. Kuzey Makedonya'da Ohrid, Sırbistan'da Belgrad ve Karadağ'da Kotor en çok beğendiğim yerler arasındaydı.
    Vizesiz bir şekilde yalnızca pasaportla gidebileceğiniz Mısır'da Şarm El Şeyh, Tayland, Japonya, Güney Kore gibi popüler destinasyonlar da bulunuyor. Beklentilerinize göre planlama yapabilirsiniz. Ben bu yıl Şarm El Şeyh'e gitmeyi planlıyorum.
    Son olarak kolay vize alabileceğiniz Dubai ve Yünan Adaları gibi alternatifleri de değerlendirebilirsiniz. Herkese iyi gezmeler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu yıl yaz itibariyle yurt dışı gezilerine bende başlayacağım. Dil problemim ne yazık ki var ve bunu ciddi sorun ediyorum. Geçmiş dönemde Batum tarafına tur ile gitmiştim ama bunu yurt dışı saymıyorum. Bu yıl tur ile bir Balkan gezisi ile başlamak istiyorum ve temel amacım her yaz en az iki ülke gezmek. ( hedeflerine sıkı sıkı bağlı biriyim  )

Aslında ilk tur deneyiminden sonra bir de telefon (internet) problemini halledersem sanırım hiç korkmadan rahat rahat gezebilirim.

Sizlerden tavsiye ve önerileri tabi ki bekliyorum :)

• DespotHkn D kullanıcısına yanıt
    Benim de pek dilim yok, gittiğim yerler Türk devletleri olduğu için dil problemi çekmedim.

Yabancı devletler de çeviri den, yapay zeka dan faydalanmayı planlıyorum.

Siz de böyle yapabilirsiniz ve de internet işini de E-SIM destekli bir telefon ile çözebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yokizm. kullanıcısına yanıt

e-sim internetten de araştırmalarım sonucu gördüm. Sizden öğrenmek de daha iyi oldu.

Aslına bakarsanız telefon sorununu da tur ile çözmeyi planlıyorum :)

umarım bu yaz tecrübelerim ile doldururum sayfayı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.