Şimdi Ara

Hiçbirşey yokken Pc açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam böyle forumlarda yeniyim direk konuya giriyorum.

Uyandığımda pc güç tuşuna basınca hiçbişekilde güç gelmiyor kasaya, normalde bu sorunla bikez karşılaşmıştım arkadaş yeni Psu almamı önerdi. Bende direk gidip 'Corsair RM Serisi (2021) RM750, 750 Watt, 80+ Gold, Tam Modüler ATX Güç Kaynağı, Siyah (CP-9020234-EU)' aldım. Taktıktan sonra normal çalışmaya başladı, fakat geçen haftalarda bundan 4-5 gğn önce pc yine aynı sorunu yaşattı düğmeye basıyorum açılmıyor. Bu sorunuda pcyi komple sökerek geri taktığımda normal çalışır hale geldi. Ama gelelim yine aynı soruna sıkıldım artık bu olaylardan. Tam olarak ne yaptığımı denediğimi anlatmaya çalışıcam şimdi

-Güç kablosunu söktüm (anakarttaki pin)
    -power kablosunu çıkardım ve güç tuşuna 4-5 kez art arda bastım enerjiyi salması için heralde buralarda okumuştum
    -ekran kartı, ramleri söktüm bidaha denedim
    -24 pini ve cpunun 8 pini çıkarıp taktım denedim
    -bios pilinide söküp taktım ama hala açılmıyor
    -güç tuşunun kablosunu sökmüştüm bi ara arıza yok gördüğüm
    -güç tuşu pinlerine tornavidala dokundururkende hiç bi tepki yok

Kablo takılıyken anakarttaki led yanıyo yani güç veriyo fakat tuşa bastığımda bi tık yok psu yeni olmasına rağmen. Bu durumda anakarttan şüpheleniyorum veya işlemciden ama bilgim buraya kadar. Başka neyden kaynaklı olabilir bu olay anlamadım?

Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Sadece Ram çıkarıp deneyin hocam. Ram 2 tane mi? Sistemin tüm parçalarını yazar mısınız? Neyden kaç tane var en ince ayrıntısına kadar.

• SkyTech74 kullanıcısına yanıt
    Zamanında (pek anlamadığım dönemler) 2 şer tane Ram almıştım yani 2x8 ve 2 tane ayrı 8 li ramlar yani 4. Onun birini çalıştıramıyom yani şuan 3 tane takılı:

Anakart: Rog strix B450F Gaming
    Işlemci: Ryzen 5 3600
    Gpu: rx 580 nitro
    Hafıza: 970 Evo Plus NVMe 500GB 3500MB/s-3300MB/s M.2 SSD ve Samsung 860 Evo 250GB 560MB-520MB/s Sata3 2.5" SSD
    Ram şuan takılı olan: Vengeance LPX 16GB (2x 8GB) 3200 MHz DDR4 CL16 Dual Kit Ram ( şuan bitane bundan takılı) ve 2 tane bundan takılı Corsair Cmk8gx4m1e3200c16 Vengeance Lpx 8gb
    3200mhz Ddr4 CI16-20-20-3
    Psu: Corsair RM Serisi (2021) RM750, 750 Watt, 80+ Gold, Tam Modüler ATX Güç Kaynağı, Siyah (CP-9020234-EU)

Zamanında Docp overclock yapıyodum sorunsuz çalışıyo, nedense artık onu yapınca bilgisayar açılmıyo bende manuel olarak ramleri overclockluyom 2133 ten 2800 e, 3200 göremiyorum artık

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sneaqk S kullanıcısına yanıt

O zaman konu çözüldü ram sorunu diyebiliriz. Hepsini tek tek deneyip oc yapmayı deneyin hocam. 2x8’de oluyor mu onu gözlemleyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.