Şimdi Ara

High-End Gaming Pc ile ilgili Sorular (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 8000 tl çok yersiz olmuş 5000 tlye bir sistem kur.2000-3000 TL yede dell ultra flat ekran al.
  • Zaten o kadara kurulacak. Ha yurt dışı + watercooling gibi bir olanak durumunda bütçe o kadar genişleyebilir diye ekledim 8.000 tl limitini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tobias

Zaten o kadara kurulacak. Ha yurt dışı + watercooling gibi bir olanak durumunda bütçe o kadar genişleyebilir diye ekledim 8.000 tl limitini.

dostum tr dede moddingle uğraşan birsürü insan var eskisi kadar olmaada. bu forum dada daha önce birçok çalışma görmüştüm ama epeydir o forumları gezmiyorum. diğer sitelerde de bulabilirsin bu tip çalışamalrı mesela hardwarena da işin daha kolay olur. kendin yapabilirsin bu işi eskiden yurtdışından getiriliyordu .oğu şey ama artık tr dede birçok extreme şeyi bulmak mümkün. hatta bir site vardı inan çok zorladım aklıma gelmiyor site orda extreme ve zor buluann ürünleri bulabiliyordun zaten buna özel bi siteydi. çok zor şeyler değil motor ve soğutma panelini kombine bi şekilde bulabilirsin zaten geriye kalan hortume kesip biçmek klipslemek onları ve soğutma bloklarına bağlamak. işlemci için soğutma bloğu bulmak zaten kolay ama ekran kartları için zor çünkü her seri için ayrı uyumlu bloklar oluyor. tavsiyem şu ki 7970 oc konusunda çok iyi bi gtx580 le uçamazsın ama 7970 le uçarsın soğutmasıda basit olur, nitekim daha 7970 lansman edilmeden uyumlu soğutma blokları çıktı piysaya çünkü kapasite çok iyi verim çok iyi. hatta saphhire su soğutmalı model dahi yapacak ve fabrika çıkışı 1375mhz core speed ile sen düşün gerisini. eğer böyle bi sistem yapacksan ya 7970 ya 7950 gibi bişey düşün yada kepler bekle su soğutmanın avantajıyla ulaşacağın noktalara insanlar özel hava soğutmalı modellerle ulaştığında kafanı duvara vurma çünkü onlar 28nm avantajını kullanacak..

edit: yanlış site

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multeci -- 1 Şubat 2012; 22:45:27 >

• tşkler yorumun için. verdiğin siteyi inceledim ancak benim aradığım kalitede yapılabilmesi zor gibi. saçma sapan kalitesiz parçalar ve kötü görünüm ortaya koymuş büyük bir kısmı. diğerleri de zaten kendi başlarına yapmışlar. böyle kötü birşey ortaya koyduktan sonra hava soğutma yapmak daha iyi olur. ben eklediğim resimlerdeki gibi birşey arıyorum. nasıl bulurum bilemiyorum hala. parçaları eksiksiz getirsem montaj ve kurulum yapabilecek bir pc shop ihtiyacım olan tek şey. Koca ülkede bunu yapabilecek yer yok mu şaştım kaldım.

gtx 580 ile ilgili yorumuna gelince biliyorum potansiyellerini lakin ati/amd ile yıldızı barışık biri değilim ben o yüzden uzak duruyorum onların ürünlerinden ayın 10'u gibi sistemi almam gerekiyor. bu tarihe kadar gtx 6xx serisi çıkmayacaktır haliyle 580 alacağım ilerleyen zamanlarda release yapılınca da 6xx serisine upgrade edip o yönde bir değişikliğe giderim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tobias -- 2 Şubat 2012; 0:57:43 >

• quote:

tşkler yorumun için. verdiğin siteyi inceledim ancak benim aradığım kalitede yapılabilmesi zor gibi. saçma sapan kalitesiz parçalar ve kötü görünüm ortaya koymuş büyük bir kısmı. diğerleri de zaten kendi başlarına yapmışlar. böyle kötü birşey ortaya koyduktan sonra hava soğutma yapmak daha iyi olur. ben eklediğim resimlerdeki gibi birşey arıyorum. nasıl bulurum bilemiyorum hala. parçaları eksiksiz getirsem montaj ve kurulum yapabilecek bir pc shop ihtiyacım olan tek şey. Koca ülkede bunu yapabilecek yer yok mu şaştım kaldım.

gtx 580 ile ilgili yorumuna gelince biliyorum potansiyellerini lakin ati/amd ile yıldızı barışık biri değilim ben o yüzden uzak duruyorum onların ürünlerinden ayın 10'u gibi sistemi almam gerekiyor. bu tarihe kadar gtx 6xx serisi çıkmayacaktır haliyle 580 alacağım ilerleyen zamanlarda release yapılınca da 6xx serisine upgrade edip o yönde bir değişikliğe giderim.

Kardes sen malzemeyi yurt disindan getir gerisini kendinde halledersin. You tube üzerinde bu konu ile ilgili büssürü video mevcuttur.

http://www.youtube.com/watch?v=R8ZnJRr5lKA&feature=related
    Buyur burdan yak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakiri -- 2 Şubat 2012; 0:19:51 >

• Üçlü 570 den ziyade 2 li 580 çok daha rahat olur. Ne kadar çok kart o kadar çok problem çıkarma olasılığı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 2 Şubat 2012; 11:05:26 >
  • sana süper bir öneri veriyorum bence buraya bakmalısın yanında
    eğer sen seçersen malzemeleri orjinal battlefield 3 vb oyunlar veriyorlar istersen
    %10,%20,%30 o.c. yapıyorlar hepsi sıvı sogutmalı kasanın üstüne adını yazdırabiliyorsun
    benzersiz uzay gemisi gibi kasalar var.Hatta pc yi seçerken sana fps oranını power splayın yetip yetmiyeceğini bile gösteriyor.

www.cyberpowerpc.com a gir ordan intel desktop veya amd desktop çeşitli dallar mevcut kolay gelsin

Edit:Pardon üstteki arkadaşı görmedim aynı siyeti söylemiş ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat1997 -- 2 Şubat 2012; 11:01:08 >
  • mesaj attım onlara dün yanıt bekliyorum bakalım olumlu yanıt verirlerse hiç düşünmeden alacağım olmazsa biraz daha bakınacağım etrafa. en son çözüm en iyi soğutma ürünlerini teker teker alıp geri kalan pcyi türkiyede kurmak olacak.

benim bilmediğim bulamadığım custom pc satan ve türkiyeye yollayan başka bir yer çıkarsa ne ala...
  • quote:

quote:

quote:

Sadece kasaya 8000 tl ayırmaya karar verdim ve istediklerim şeyler arasında harika bir sıvı soğutma sistemi de var tabi daha azını harcayabilirsem on numara olur. Kuracağım sistem rahat şekilde 5000 5500 tl'ye çıkarken miktarı artırma sebeplerimden biri sisteme hdd sokmayacak olmam ssd'den oluşacak sadece. Diğer bir unsur ise sıvı soğutma sistemini türkiyede kuramayacak olmak. Su soğutmayı kafaya taktım ışıl ışıl harika görünümlü bir kasa yapacağım. Dolayısıyla eğer türkiyeye sistem gönderen bir yer bulabilirsem %18 vergisini ödemeyi umursamadan yurtdışından sipariş edeceğim.

Bu hususlar doğrultusunda bana tavsiyede bulunabilecek olan birisi var mı ? Parça parça alsam sıvı soğutmalı sistemi kime kurdurur kasa içi dizaynı kime yaptırırım bilemiyorum bu ülkede yaygın birşey değil bu. O yüzden diyorum ki eğer custom pc satan bir yer biliyorsanız avrupada ve türkiyeye yollama şansları varsa bana bu konuda bilgi verebilir misiniz ?

10 günüm var siparişi vermeden önce bu konuda yardıma ihtiyacım var dilerim bilgisi olanlar paylaşabilir.

Teşekkürler.

Daha önce sorduğum soruya yanıt beklemek ile beraber birşey daha eklemek istiyorum. Sıvı soğutma parçalarını yurt dışından getirsek türkiyede bunları yeni alınacak bir sistem ile beraber eline yüzüne bulaştırmadan kurabilecek bir pc shop mevcut mu ?

Amacım buna benzer sade ama hoş bir kasa elde etmek.

High-End Gaming Pc ile ilgili Sorular

Bakalım ülke sınırları içerisinde bunu yapmak mümkün olacak mı :) Bu konuda bilgisi olanlardan yanıt bekliyorum, teşekkürler.

@MassiveDynamic Tavsiyen için teşekkürler ancak zevk aldığım birşey olacağından ötürü bir sakınca görmüyorum bu konuda.

@sakiri daha çok fotolarını attığım gibi birşey :p

@burack99 amd'den uzak duruyorum o yüzden 7970 seçenek değil :) sağa sola mail atıp sormaya başladım bakalım olumlu yanıt gelecek mi...

UP

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.