Şimdi Ara

HijackThis Loglarınızı kendiniz inceleyin[Virüs temizlik][resimli anlatım] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
621
Cevap
10
Favori
225.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • seventyseven kardeşim yardımların için teşekkür ederim. Deepfreze programını kardeşim yüklemişti. Bu programı ben olmazsa olmaz programları yükledikten sonra aktif hale getirecektim ama unuttum gitti.
    Yani deepfeeze programı hiçbir zaman aktif hale getirmedim. Sorun olarak gördüğüm; bilgisayarım yavaşlığı ve bilgisayarda arka planda keylogger olduğunu düşünüyorum. Word ile bir yazı kaydetmeye çalıştığımda
    bilgisayar yavaşlıyor, aynı klasörde silik bir kopya daha oluşuyor ve kaydettikten sonra harddiskten tırt tırt tırt sesler duyuyorum. Sanki her kaydettiğim başka bir yere de kaydediliyormuş gibi...

2. olarak, açılışta çalışması gereken ana programları siz bana söyleyin hocam ben kaldır dediğiniz seçenekleri kaldırayım. Çünkü bu programların açılışla çalışması gerektiğini ben ayarlamadım.
    Zaten bilgisayarım açırken çok yavaş açılıyor, kapanırken hemen kapanmıyor. Bir ağırlık var yani..................(Ayrıca 2048 bağlantı ile youtube neden hemen açılmıyor, dolmasını bekliyorum?)

3. olarak, hep bizlere Temp klasörünü boşaltmamız söylenir. Ben ise bu klasör içinde bulunan JET3.tmp, JET4.tmp, VGX1B6.tmp v.b dosyalarını silemiyorum. Bunlar önemli dosyalar ise Temp klasöründe ne işi var?
    Bize bu klasörleri boşaltmamız gerektiği neden söyleniyor? XP işletim sisteminde hangi dosyaları silip, hangilerini silmememiz gerektiğini söyleyen bir kaynak var mıdır hocam?

4. olarak, şu an yazdığım her cümlenin altı kırmızı çizgi ile çiziliyor. Bu sorundan hariç bir net sayfasına girdiğimde fareyi sağ tıklayıp her yöne basılı tutup sürükleyerek orta kalınlıkta kırmızı çizgiler çizebiliyorum.
    Bunun anlamı nedir?

5. olarak, bilgisayarımda gizli klasörleri ve gözükmeyen keylogger programlarını görmeye ve kaldırmaya yarayan işe yarar bir program var mıdır?

6. Hocam son olarak bu gibi dertlerden kurtulmanın yolu torrent programları kullanmamak mıdır? Millet bu işi nasıl hallediyor hemen bir format mı atıyor, bana tavsiye eder misiniz?

Yönlendirici yorumlar, değerli görüşler ve yardımların için çok teşekkür ederim.

• 1.öncelikle şunu belirtmeliyimki eger bilgisayar bilginiz normal bir kullanıcıdan öte degilse gizli klasörleri ve korunan sistem klasörlerini göster i aktif etmek çogu zaman neler olup bittigini anlamaya yönelik olsada tersi durumlara yol açabiliyor çogu dosyanın ne işe yaradıgı profosyonel kullanıcıların bile zorlukla bilecegi birşeyken bunlarla bilinçsizce oynamak çogu zaman sisteme zarar verbiliyor yanlış anlamayın size tavsiyem kafanıza fazla takmamanızdır şuan güvenlik anlamında herhangi bir sorun göremedim, yaşadıgınız diger sorunların başka sebebleri veya nedenleri var şöyleki ilk olarak kullanmadıgınız bütün programları kaldırın bunlr hdd nizde yer ve eksi performans olarak sizi zorlar ikinci olarak diskinizi düzenli aralıklarla defrag yapın ve temizleyin bunlar için çeşitli programlar mevcut sorunlara gelirsek açılışda birçok program olması ve sanırım 5 anti virüs programının arkada çalışması sizin performansınızı oldukça düşürüyor tavsiyem bir a.v programı kullanmanızdır o bahsettiginiz ikinci oluşan dosyanın bir resmini gösterirseniz anlamamız daha kolay olur,
    2.açılışda çalışan programlar azaltmak önemli olanlar ses kartı ekran kartı vb ana donanımlar için gerekli programlardır bunun dışındakiler extra tabir edebiliriz siz bunları teker teker kaldırabilir deneyerek kullanmadıklarını anlayabilirsiniz eger herhangi bir sorun yaşarsanız tekrar tıklı hale getirip sorunu aşarsınız,youtube ise sizin baglantı hızınızdan ziyade site ile alakalıbir sorundur genel olarak yaşanılan bir sorun
    3.temp dosyası geçici dosyaların bulundugu bir klasördür o an kullanımda ise silme işleminde sorun yaşayabilirsin yada gizli klasörleri göster aktıif ise belirli bir programla baglantılıda olabilir buradaki dosyalardan herhangi bir sorun yaşamazsın zaten dosya boyutlarına bakarsan pek fazla olmadıgını görürsün bu iş için ccleaner programı kullanmanı tavsiye ederim,
    4.görüdügm kadarıyla ie7 pro programını kullanıyorsunuz bahsettiginiz durumu kapatmak için ya varsa explorer in alt çubugundaki ie7 simgesine yada sag yukardaki araçlar butonuna tıklayıp ie7pro preferences i tıklayın açılan menüde ilk seçenekler kısmındaki spellchecking tıkını kaldırın bu yazım denetimi içindir , farenin sagtıkla kırmızı çizgi sorunu ise yine aynı şekilde ie7pro preferences/ fare hareketlerine girin ve fare hareket çizgisi gösterin tıkını kaldırın,
    5. hijackthis bu işe yarayan önemli programlardır eger istersenizhttp://www.dosyaupload.net/download.php?file=607247 bu programda o anki çalışan programları gösterir ,
    6.torrent programını uzun zamandır kullanıyorum ve herhangi bir sorun bugüne kadar yaşamadım , yararlı olması umudu ile kolay gelsin

• Hocam yardımların için çok teşekkür ederim.

1. İlk başta kullanmadığın programları sil demişsiniz. İleride belki kullanırım diye bazı programlar var ama sileyim mi bilemiyorum.
    Siz olmazsa olmaz programlara örnek verebilir misiniz? Mesela sadece hangi antivirüs ve benzeri programları kursam yeterli olur? Veya mevcut olanlar yeterli mi?

2. ''Diskinizi düzenli aralıklarla defrag yapın ve temizleyin bunlar için çeşitli programlar mevcut'' demişsiniz. Bu konuda bilgi sahibi değilim. Ne yapmamı önerirsiniz?

3. Hocam Temp ve benzeri klasörlerdeki silemediğim dosyalar, torrent sitelerinin, paylaşımın daha hızlı olması olması için bende kalmasını istedikleri çerez dosyalar olamazlar mı?
    Mesela bazı temp v.b klasörleri silmeye çalıştım.Torrentlardan indirdiğim dosyalar vardı. Biri %62'de diğeri de %38'de dondu kaldı. Sizce bu durumla alakalı olamaz mı?

4. Hocam sağolun. Sağ fare tıkından ve kırmızı çizgiden kurtuldum. Sizce programcılar bu çizgi olayıyla ne yapmak istemişlerdir? Yani kullanım alanı nedir?

5. JET3.tmp, Persi0 gibi dosyaların zararlı olup olmadıklarını öğrenebileceğim, ( gerçi siz söylediniz ama ileride bunlar gibi başka dosyalarla da karşılaşabilirim)
    hangi dosya ne işe yarıyor, keylogger olabilir mi, ne yapılmalı v.b konularda kaynak site olarak ne önerebilirsiniz?

6. Fixleme olayından sonra o zararlı dosya sistemimden tamamen siliniyor mu? Bilgisayarı tekrar açınça geri gelebilir mi?

Herşeyi de sana sorar olduk, başını ağrıttık kusura bakma. Keşke çevremde senin gibi bir dostum olsaydı. Herşey için sağol.

• ilk olarak sorularınız biraz kişisel yani size veya bana göre degişebilir bunlara siz karar vermelisiniz kullanmadıgız veya ilerde kullanırım dediginiz pro ların kurmadan sadece setup dosyalarını harici bir dvd veya hdd nizin başka bir bölümünde tutmanız daha mantıklıdır antivirüs içinse yine kişisel birseçim yapmalısınız mesela bana sizinde kullandıgınız antivir yeterken sizi tatmin etmeyebilir tavsiye olarak Spy Sweeper veya antivir yeterli olacaktır, olmazsa olmaz program yoktur kullandıgınız kullanmadıgınız program vardır,
    2 disk dolulugu performansınızı etkiler her kurulum kaldırma işlemleri regedit altında kayıt edilir ve bu bir süre sonra tabiri caiz ise şişer gereksiz kayıtlar ve dosyalar performans azaltıcı etkenlerdir bunu önlemek içinse temizlik için ccleaner programını defrag [disk birleştirme]içinse o&o defrag , diskeeper hiç olmadı windows un kendi birleştirme programı kullanabilirsiniz bunun için sürücünüze sagtık özellikler araçlar disk birleştirme kısmına bakabilirsiniz,
    3 olabilir tabi burada önemli olan temp dosyalarının çoklugudur yani temp i boşaltın derken amaç burada bulunan dosyaların büyüklügü ile yaşanan performans düşmesidir temp dosyaları aslında biz sitelere baglandıgımızda sürekli güncellemesi yerine bir kereligine dosyayı hafızaya alması ve tkrr yapılan ziyarette siteden indirmek yerıne varolanı kullanmak daha hızlı bir açılış elde etmektir ,templer çokda önemli bir sorun degildir zaten explorer de bunun ayarı mevcuttur araçlar internet seçenekleri genel kısmı altında geçici dosyaların geçmişi bölümünde bu alanı düşürebilir veya tkrr ayarlayabilirsiniz sonuç olarak temp i kafanıza takmayın
    4 kullanıcıların site görüntülenirken üzerinde belirli bir alanı işaretlemek yada dikkat çekmek için olabilir bilemiyorum başka ne işe yarar acaba:)
    5 bunu zaten sizin yerinize antivirüs programları yapar yoksa siz o kadar dosya ile başedemezsiniz , eger aklınıza takılan şüphe ettiginiz bir dosya veya klasör varsa mevcut a.v programına taratabilirsiniz hiç olmadı google da dosya ismini aratmada işe yarayabilir bunlar için kaynak siteler zaten a.virüs programlarının kendileridir
    6 çogu zaman engellenir nadir durumlarda başka yollar denenir fix işleminin amacı dosyayı silmekten öte çalışamaz hale getirmektir zaten istenilende budur

fikir vermesi umudu ile ben teşekkür ederim kolay gelsin

• bende durum ne???

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
    Scan saved at 23:30:17, on 04.03.2008
    Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16608)
    Boot mode: Normal

Running processes:
    D:\WINDOWS\System32\smss.exe
    D:\WINDOWS\system32\csrss.exe
    D:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    D:\WINDOWS\system32\services.exe
    D:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    D:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    D:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    D:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice.exe
    D:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    D:\Program Files\ContentWatch\Internet Protection\cwsvc.exe
    D:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\guard.exe
    D:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\avp.exe
    D:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
    D:\Program Files\rnamfler\naofsvc.exe
    D:\WINDOWS\Explorer.EXE
    D:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\avp.exe
    D:\Program Files\rnamfler\naomf.exe
    D:\Program Files\ContentWatch\Internet Protection\cwtray.exe
    D:\WINDOWS\System32\alg.exe
    D:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    D:\Program Files\Windows Live\Messenger\MsnMsgr.Exe
    d:\program files\rnamfler\radprcmp.exe
    D:\Program Files\Windows Live\Messenger\usnsvc.exe
    D:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WLLoginProxy.exe
    D:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
    D:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe
    D:\Program Files\ContentWatch\Internet Protection\Updater\Updater.exe
    D:\WINDOWS\system32\wbem\wmiprvse.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Windows Internet Explorer emulating version 6.0
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Bağlantılar
    O2 - BHO: IE7Pro BHO - {00011268-E188-40DF-A514-835FCD78B1BF} - D:\Program Files\IEPro\iepro.dll
    O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - D:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
    O2 - BHO: (no name) - {7E853D72-626A-48EC-A868-BA8D5E23E045} - (no file)
    O2 - BHO: (no name) - {8E015787-B1E3-404a-95DE-3E71E1FA0305} - (no file)
    O2 - BHO: Windows Live Oturum Açma Yardım Aracı - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - D:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
    O2 - BHO: IeCatch2 Class - {A5366673-E8CA-11D3-9CD9-0090271D075B} - D:\PROGRA~1\FlashGet\jccatch.dll
    O3 - Toolbar: FlashGet Bar - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - D:\PROGRA~1\FlashGet\fgiebar.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [AVP] "D:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\avp.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [wrna3ls] D:\Program Files\rnamfler\naomf.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE D:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
    O4 - HKLM\..\Run: [cwcptray] D:\Program Files\ContentWatch\Internet Protection\cwtray.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] D:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "D:\Program Files\Windows Live\Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
    O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] D:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
    O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] D:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
    O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Control Panel present
    O8 - Extra context menu item: FlashGet'i kullanarak indir - D:\PROGRA~1\FlashGet\jc_link.htm
    O8 - Extra context menu item: Lookup on Merriam Webster - file://D:\Program Files\ieSpell\Merriam Webster.HTM
    O8 - Extra context menu item: Lookup on Wikipedia - file://D:\Program Files\ieSpell\wikipedia.HTM
    O8 - Extra context menu item: Tümünü FlashGet'i kullanarak indir - D:\PROGRA~1\FlashGet\jc_all.htm
    O8 - Extra context menu item: Yazı Engelleyici Ekle - D:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\ie_banner_deny.htm
    O9 - Extra button: IE7Pro Preferences - {0026439F-A980-4f18-8C95-4F1CBBF9C1D8} - D:\Program Files\IEPro\iepro.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: IE7Pro Preferences - {0026439F-A980-4f18-8C95-4F1CBBF9C1D8} - D:\Program Files\IEPro\iepro.dll
    O9 - Extra button: Web Anti-Virus statistics - {1F460357-8A94-4D71-9CA3-AA4ACF32ED8E} - D:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\SCIEPlgn.dll
    O9 - Extra button: Araştır - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - D:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
    O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - D:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - D:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe
    O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - D:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - D:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - D:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - D:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O10 - Unknown file in Winsock LSP: d:\windows\system32\cwalsp.dll
    O12 - Plugin for .spop: D:\Program Files\Internet Explorer\Plugins\NPDocBox.dll
    O16 - DPF: {4F1E5B1A-2A80-42CA-8532-2D05CB959537} (MSN Photo Upload Tool) -http://gfx1.hotmail.com/mail/w2/resources/MSNPUpld.cab
    O16 - DPF: {56762DEC-6B0D-4AB4-A8AD-989993B5D08B} (OnlineScanner Control) -http://www.eset.eu/buxus/docs/OnlineScanner.cab
    O16 - DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} (MUWebControl Class) -http://www.update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/muweb_site.cab?1190151289078
    O16 - DPF: {7FC1B346-83E6-4774-8D20-1A6B09B0E737} -http://memobalci8.spaces.live.com/PhotoUpload/VistaMsnPUpldtr-tr.cab
    O16 - DPF: {8167C273-DF59-4416-B647-C8BB2C7EE83E} -http://liveupdate.msi.com.tw/autobios/LOnline/install.cab
    O16 - DPF: {BB21F850-63F4-4EC9-BF9D-565BD30C9AE9} -http://ax.emsisoft.com/asquared.cab
    O16 - DPF: {C4847596-972C-11D0-9567-00A0C9273C2A} (Crystal Report Viewer Control) -http://reportsnc.meb.gov.tr/viewer/activeXViewer/activexviewer.cab
    O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553550000} -http://fpdownload2.macromedia.com/get/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
    O16 - DPF: {D4323BF2-006A-4440-A2F5-27E3E7AB25F8} -http://a532.g.akamai.net/f/532/6712/5m/virtools.download.akamai.com/6712/player/install/installer.exe
    O16 - DPF: {FE0BD779-44EE-4A4B-AA2E-743C63F2E5E6} (IWinAmpActiveX Class) -http://pdl.stream.aol.com/downloads/aol/unagi/ampx_en_dl.cab
    O20 - AppInit_DLLs: D:\PROGRA~1\KASPER~1\KASPER~1.0\adialhk.dll
    O23 - Service: Ad-Aware 2007 Service (aawservice) - Lavasoft - D:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware 2007\aawservice.exe
    O23 - Service: Ares Chatroom server (AresChatServer) - Ares Development Group - D:\Program Files\Ares\chatServer.exe
    O23 - Service: AVG Anti-Spyware Guard - GRISOFT s.r.o. - D:\Program Files\Grisoft\AVG Anti-Spyware 7.5\guard.exe
    O23 - Service: Kaspersky Internet Security 7.0 (AVP) - Kaspersky Lab - D:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\avp.exe
    O23 - Service: ContentWatch (CwAltaService20) - ContentWatch, Inc. - D:\Program Files\ContentWatch\Internet Protection\cwsvc.exe
    O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - D:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
    O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - D:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
    O23 - Service: RdnaoFlSvc - Unknown owner - D:\Program Files\rnamfler\naofsvc.exe
    O23 - Service: PC Tools Auxiliary Service (sdAuxService) - PC Tools - D:\Program Files\Spyware Doctor\svcntaux.exe
    O23 - Service: PC Tools Security Service (sdCoreService) - PC Tools - D:\Program Files\Spyware Doctor\swdsvc.exe

--
    End of file - 8750 bytes

• AkşamGüneşi

aşagıdakileri fixleyebilirsin herhangi bir sorun varsa belirtmelisin

O2 - BHO: (no name) - {8E015787-B1E3-404a-95DE-3E71E1FA0305} - (no file)
    O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] D:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
    O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] D:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
  • teşekkür ederim.
  • arkadaşlar temizsurucu denen şeyi makinadan format atmadan kaldırdım. ama tekrar bulaşma ihtimali var çünkü önleyen bir yazılım vamı bilmiyorum.
  • çok iyi bea pc ye musallat olan wuamgrds.exe virüsünü bu şekilde hallettim çok sağol
  • İşe yararmı dostum....
  • quote:

Orjinalden alıntı: JETAACK

İşe yararmı dostum....

sorun nedir acaba

bu olmasada başka bir yöntem buluruz

ek olarak ; diger konunuzdaki sorunsa oraya gerekli cevabı yazdım deneyin sorun devam durumunda başka yöntemler uygulayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seventyseven -- 11 Mart 2008; 22:42:40 >
  • Cevabı yazamamıştım zamanım olmamıştı, şimdi arkadaşta da aynı sorunu görünce yardımcı olmak için yazdım..

http://forum.donanimhaber.com/m_21814538/mpage_1/key_//tm.htm#21820372
  • Hijacjthis loglarınızı ;

http://www.pckoruma.com/index.php?board=50.0

adresindede inceletebilirsiniz.
  • Paylaşım içn teşekkürler
  • arkadaşlar bu program abartıldığı kadar ahım şahım bi şey değil yüklemek isteyenlere duyrulur...bu programı yükleyen arkadaşada yine teşekkür etmek lazım ben sadece fikrimi söyleidm...
  • Paylaşım için tesekkürler arkadaşlar...
  • ARKADAŞLAR BENDE YAPTIM FİXLİYORUM FAKAT YENİDEN BAŞLATINCA YİNE BULUYO.SİLMİYOR YANİ.NE YAPMALIYIM??
    HERKESE SAYGILAR TEŞEKKÜRLER

• ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM BENİMDE LOG BURDA. SAYGILARIMLA...

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
    Scan saved at 23:29:35, on 25.03.2008
    Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16608)
    Boot mode: Normal

Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe
    C:\Program Files\Windows Live\Messenger\MsnMsgr.Exe
    C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe
    C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
    C:\WINDOWS\SYSTEM32\DWRCS.EXE
    C:\Program Files\Nero\Nero 7\InCD\InCDsrv.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\Program Files\Windows Live\Messenger\usnsvc.exe
    C:\Program Files\uTorrent\uTorrent.exe
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
    C:\Documents and Settings\AnduriL\Desktop\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = *.local
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Bağlantılar
    O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O2 - BHO: Skype add-on (mastermind) - {22BF413B-C6D2-4d91-82A9-A0F997BA588C} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll
    O2 - BHO: Groove GFS Browser Helper - {72853161-30C5-4D22-B7F9-0BBC1D38A37E} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\GRA8E1~1.DLL
    O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
    O2 - BHO: Windows Live Oturum Açma Yardım Aracı - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [AVP] "C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [BigDogPath] C:\WINDOWS\VM_STI.EXE ZSMC USB PC Camera
    O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] "C:\Program Files\Winamp\winampa.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [DameWare MRC Agent] C:\WINDOWS\system32\DWRCST.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
    O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\Windows Live\Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
    O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
    O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
    O8 - Extra context menu item: Microsoft Excel'e &Ver - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000
    O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\ssv.dll
    O9 - Extra button: Web Anti-Virus statistics - {1F460357-8A94-4D71-9CA3-AA4ACF32ED8E} - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\scieplugin.dll
    O9 - Extra button: OneNote'a Gönder - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: OneNote'a G&önder - {2670000A-7350-4f3c-8081-5663EE0C6C49} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\ONBttnIE.dll
    O9 - Extra button: Skype - {77BF5300-1474-4EC7-9980-D32B190E9B07} - C:\Program Files\Skype\Toolbars\Internet Explorer\SkypeIEPlugin.dll
    O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\REFIEBAR.DLL
    O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) -http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1157191333593
    O16 - DPF: {E55FD215-A32E-43FE-A777-A7E8F165F551} (Flatcast Viewer 4.15) -http://www.flatcast.com/de/download/NpFv415.dll
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{A36A8039-E84B-4F31-BB53-34FDC9563B44}: NameServer = 208.67.222.222,208.67.220.220
    O18 - Protocol: grooveLocalGWS - {88FED34C-F0CA-4636-A375-3CB6248B04CD} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\GR99D3~1.DLL
    O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
    O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
    O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
    O23 - Service: Kaspersky Anti-Virus 6.0 (AVP) - Kaspersky Lab - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Anti-Virus 6.0\avp.exe
    O23 - Service: ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762## (Bonjour Service) - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
    O23 - Service: DameWare Mini Remote Control (DWMRCS) - DameWare Development LLC - C:\WINDOWS\SYSTEM32\DWRCS.EXE
    O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Macrovision Europe Ltd. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
    O23 - Service: InCD Helper (InCDsrv) - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\InCD\InCDsrv.exe
    O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService.exe
    O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexingService.exe
    O23 - Service: ServiceLayer - Nokia. - C:\Program Files\PC Connectivity Solution\ServiceLayer.exe

--
    End of file - 7246 bytes

• quote:

Orjinalden alıntı: fever2006

ARKADAŞLAR BENDE YAPTIM FİXLİYORUM FAKAT YENİDEN BAŞLATINCA YİNE BULUYO.SİLMİYOR YANİ.NE YAPMALIYIM??
    HERKESE SAYGILAR TEŞEKKÜRLER

fever2006 ilk önce aldıgın log u buraya kopyala o şekilde bakalım güveli modda başlatarak fixlemeyi dene

öncelikle aşagıda yazdıklarımı uygula

bu işlemleri güvenli modda uygulayın

ctrl+alt+del işlemler kısmında amvo.exe varise işlemi sonlardır daha sonra dosya / yeni görev çalıştır cmd yaz enter

aşagıdakileri yaz enter yap

attrib -r -s -h amvo.exe

del amvo.exe

yaptıktan sonra başlat çalıştır yada yeni görev kısmından regedit e gir aşagıdaki satıra git

HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run

sag menüde amvo.exe veya cfmon.exe varise sil, regedit düzen bul kısmından amvo.exe yi arat buldukları sil bu işlemi birkaçkez sonrakini bul diyerek tekrarla, c/Windows/System32 içinde amvo.exe yi bul sil, başlat çalıştır msconfig yaz başlangıç kısmında amvo.exe varise tıkını kaldır

• gLam

sorununuz nedir bunu belirtirseniz o anlamda bakalım
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.