Şimdi Ara

Hindistan'da akıllı telefon patlama vakası: Bir ölü, bir yaralı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hindistan'da akıllı telefon patlama vakası: Bir ölü, bir yaralı!
    Marathi haber kanalı ABP Majha'nın haberine göre, Nothing’in alt markasına ait yeni bir model olan CMF Phone 1, motosiklet kullanan birinin cebindeyken patlıyor ve kişinin ölümüne yol açıyor. Motosikletteki diğer kişi de ağır bir şekilde yaralanıyor.

Ayrıca Bkz.Galaxy Buds FE, Türk kullanıcının kulağında patladı: Kalıcı işitme kaybı yaşandı

CMF Phone 1 patladı!

Hindistan’ın Maharashtra kentinde yaşanan cep telefonu patlama vakasının detayları bilinmiyor. Yalnızca sürücünün sürüş sırasında cebinde patladığı ve motosikletin kontrolünü kaybetmesine neden olduğu bildirildi. Bu, ölümcül kazaya yol açarken diğer kişiyi ciddi yaraladı. Patlamanın nedeni hala araştırılıyor ancak farklı kaynaklardan gelen haberlere göre suçlu telefonun bataryası.

CMF Phone 1, Temmuz 2024’te piyasaya sürülen çok yeni bir model. Olayla ilgili markadan henüz açıklama gelmedi. Bu olay, tüm akıllı telefon kullancılarına güvenliğe öncelik vermeleri gerektiğini hatırlatıyor. Hasarlı veya sertifikalı olmayan şarj cihazlarını kullanmamak, telefon şarjdayken fazla kullanmamak, pil sorunlarını düzelten yazılım güncellemelerini yüklemek, alınabilecek önlemler arasında.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/12/08/cmf-phone-1-blast-kills-one-and-injures-another-person-in-india/

• O zaman tüm telefonlar patlayabilir/patlatılabilir..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yeni model ise orijinal olmayan batarya kaynaklı değildir. Çünkü bu patlamalarda ilk aklıa gelen o.

Ayrıca batarya patlamasından genelde yaralanma olur, burada maalesef sürüş esnasında olduğu için dolaylı bir ölümden bahsedilmiş.

Bu haberler beni çok tetikliyor, geçen aklıma bir ayrıntı geldi, eve gidene kadar panik atak oldum: Robot süpürge! Saatlerce şarjda bekliyor, evet güvenlik önlemleri var ama %100 kusursuz değil. Artık her şeyi yakınlardayken şarj edip kullanıyorum. Makine 3 yılı doldurdu. Bir kez servis değiştirdi bataryasını, geçen servisinden satın aldım, patlama korkusundan iki kat fazla fiyatla.

• herkes cebinde k&#252;&#231;&#252;k bir bomba taşıyor gibi. her vaka &#246;l&#252;mle sonu&#231;lanmasada ciddi yaralanmaya yol a&#231;ıyor. &#246;zellikle konuşurken patlaması. bu akıllara elektrikli ara&#231;ların ne kadar tehlikede olduğunu g&#246;steriyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.